- Konu Sahibi mavinehir17
-
- #16.481
kızlarrrrrrrrrrrnihayet rahim kalınlaştırma sürecine başladık DENEYİMLİ ARKADAŞLAR bu süreçte neye dikkat etmem gerekiyor kaan beyin verdiği ilaçların dışında? şu anki en büyük korkum kabızlık transferden sonra da bu çok önemli ama ne yapsam olmuyor valla ilaç da kullanmak istemiyorum kuru kayısı, incir, limonlu su... hiç bi işe yaramıyor bu sorun bende hep var maalesef! bi de nar suyu bu dönemde mi içiliyordu tam da mevsimi ben günde 1 bardak taze sıkılmış içiyorum ama hangi dönemde içeceğimiz konusunda emin olamadım ayrıca kaan bey bant verdi hemşire kalça üstü veya kürek kemiği üzerine yapıştırılacak dedi ama burda konuşulmuştu kalkmaması ve rahat olunması için neresi daha iyi oluyordu? bir de tadı acı olan bir ilaçtan bahsedilmişti o hangisi benim kullandığım ilaçlar arasında acı olan yok ama prednol diye bi ilaca ayın 9 unda başlayacam o mu yoksa doktor vermedimi??? ne çok soru sordum değil mi ama bu konularda beni aydınlatırsanız çok çok çok sevinirim canlar?????? şimdiden heyecan başladı valla!!!
cnm günaydın tadı acı olan ilaç prednol onu içtikten sonra bişeyler atıştır tadı gerçekten acı..bandı da kürek kemiği ve sırt bölgesine yapıştır istersen diğer bölgeler egilip kalkarken otururken büküldüğü için dikkat etmek lazım. bel bölgesi olursa çamaşırların lastikleri yada pantolon beli kısmına dikkat edin oraya denk gelmesin..kabızlık için de ben sabah aç karnına incirli ceviz yada sadece birkaç incir kuru kayısı yedim ananas da yemiştim vss..nar suyuna gelince bende içtim bi kaç kez acı geldi, daha sonra bıraktım narın kendini yedim :) şifa olsun dedim dedim yedim ama nar ı kalınlaştırsın diye vs için değil hem mevsimi hem de sevdiğim için yedim. hala da yiyorum..hiç bişey işe yaramıyorsa bol bol sıvı gıda tüket katı gıda yeme belki böyle çözebilirsin şimdiden geçmiş olsun..hayırlı haberlerini bekliyoruz... güzel telaşlar..:) bende çok heycanlıyım bugün test günüm sizden dua istiyorum..kızlarrrrrrrrrrr
bu süreçleri atlatmış deneyimli arkadaşlar sorulara bir cevap verin lütfennnnn bu bandı nereye yapıştırırsam daha olacak????
canim bant iki kuek kemiğinin altına mümkünse daha etli kısımlara yspitir.çıkarsa kenrlarindan bantlayabilirsinde.kabızlıktan ben çok çektim halada çekiyorum.transfer sonrasi hinditan cevizi yiyordum sabah öğle akşam hiç farketmez o bir iki gün idare ediyordu.kayısı vs.bendede hiç ise yaramadi.birde ara sıra acı yiyordum ama onu hemsirelere bi sor istersen seN YINEDEkızlarrrrrrrrrrr
bu süreçleri atlatmış deneyimli arkadaşlar sorulara bir cevap verin lütfennnnn bu bandı nereye yapıştırırsam daha olacak????
cnm kürek kemiğine gelmicek şekilde sırtına yapıştır daha rahat edersin ben öyle yaptım ama dikkat et bant kaymasın benim ilk gün çamaşıra yapışmış kaymış güzel hava kalmıcak şekilde yapıştır cnm hayırlısı olsun inşallah ..kızlarrrrrrrrrrr
cnm çok sevindim senin adına ikimizde yumurta toplamak için çok uğraştık şükürler olsun sonuça vardık bak 4 olmuş senin çok iyi benim 2 de kaldı artık yeter dedim ve transfere hazırlıktayız bakalım ama sende çok bekleme cnm biran önce başla bence herşey gönlünce olsum cnm benimSelam arkadaşlar,
1,5 yıllık yumurta toplama mücadelesinden sonra nihayet transfer aşamasına gelebildim. Toplam 8 kez opu yapıldı. Hele ki Eylül'den beri aralıksız 3 toplama ve iğneler.
Ekim'de 3 yumurta toplanmıştı ve bu benim için bir rekordu kesin bir tanesi embriyo olur ve var olan 2 embriyom ile birlikte transfere başlarız diye düşünürken olumsuz yanıt aldık. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Şok oldum. Ardından bir toplama daha yaptık bu sefer daha labaratuvar ortamına bile gidemedi çünkü yumurta boş çıktı. O gün bütün gün ağladım. Kendi kendime söz verdim o gün de ağlayacaktım sonra ağlamayacaktım. Ve o gün yine toplama için iğnelere başladık. Artık umrumda değildi. Olursa olurdu olmazsa Nisan'a kadar dinlenecektim. Kafamdan tüp bebeği ilk defa 2 haftalık süre içinde attım. Çünkü kendi kendime bir plan yaptım. Bu da olmazsa Nisan'da son kez deneme yapıp her koşulda transfere gidecektim. Bir mucize oldu ve toplanan 2 yumurta da embriyo oldu. Şu an 8 toplamadan 4 embriyom var.
Ama artık transfer hazırlığındaki histereskopi için tekrar narkoz almaya ve tekrar iğne vurmaya fiziksel ve psikolojik olarak gücüm yok.
Biraz dinlenmek istiyorum. İlaçsız, iğnesiz 3 ay geçirmek istiyorum. Bahar ayında transfer yapmak istiyorum Allah nasip ederse. Hem dinlenmiş olacağım, hem bahar mevsimi çok severim. O zaman kendimi daha iyi hissedeceğimi düşünüyorum.
Embiyolarım 2. kaliteymiş ama 2. kalite embriyolarla ikizlere hamile kalan arkadaşlarımız var. Ben de ikiz çok istiyorum tabi Allah neyi nasip ederse. Yeter ki sağlıklı, hayırlı evladım olsun.
Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. Allah embriyolarımıza can versin inşallah.
cnm çok sevindim senin adına ikimizde yumurta toplamak için çok uğraştık şükürler olsun sonuça vardık bak 4 olmuş senin çok iyi benim 2 de kaldı artık yeter dedim ve transfere hazırlıktayız bakalım ama sende çok bekleme cnm biran önce başla bence herşey gönlünce olsum cnm benimSelam arkadaşlar,
1,5 yıllık yumurta toplama mücadelesinden sonra nihayet transfer aşamasına gelebildim. Toplam 8 kez opu yapıldı. Hele ki Eylül'den beri aralıksız 3 toplama ve iğneler.
Ekim'de 3 yumurta toplanmıştı ve bu benim için bir rekordu kesin bir tanesi embriyo olur ve var olan 2 embriyom ile birlikte transfere başlarız diye düşünürken olumsuz yanıt aldık. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Şok oldum. Ardından bir toplama daha yaptık bu sefer daha labaratuvar ortamına bile gidemedi çünkü yumurta boş çıktı. O gün bütün gün ağladım. Kendi kendime söz verdim o gün de ağlayacaktım sonra ağlamayacaktım. Ve o gün yine toplama için iğnelere başladık. Artık umrumda değildi. Olursa olurdu olmazsa Nisan'a kadar dinlenecektim. Kafamdan tüp bebeği ilk defa 2 haftalık süre içinde attım. Çünkü kendi kendime bir plan yaptım. Bu da olmazsa Nisan'da son kez deneme yapıp her koşulda transfere gidecektim. Bir mucize oldu ve toplanan 2 yumurta da embriyo oldu. Şu an 8 toplamadan 4 embriyom var.
Ama artık transfer hazırlığındaki histereskopi için tekrar narkoz almaya ve tekrar iğne vurmaya fiziksel ve psikolojik olarak gücüm yok.
Biraz dinlenmek istiyorum. İlaçsız, iğnesiz 3 ay geçirmek istiyorum. Bahar ayında transfer yapmak istiyorum Allah nasip ederse. Hem dinlenmiş olacağım, hem bahar mevsimi çok severim. O zaman kendimi daha iyi hissedeceğimi düşünüyorum.
Embiyolarım 2. kaliteymiş ama 2. kalite embriyolarla ikizlere hamile kalan arkadaşlarımız var. Ben de ikiz çok istiyorum tabi Allah neyi nasip ederse. Yeter ki sağlıklı, hayırlı evladım olsun.
Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. Allah embriyolarımıza can versin inşallah.
Teşekkür ederim canım. Önce senin olumlu sonucunu alacağız inşallah sonra ardından ben geleceğim :)cnm çok sevin
cnm çok sevindim senin adına ikimizde yumurta toplamak için çok uğraştık şükürler olsun sonuça vardık bak 4 olmuş senin çok iyi benim 2 de kaldı artık yeter dedim ve transfere hazırlıktayız bakalım ama sende çok bekleme cnm biran önce başla bence herşey gönlünce olsum cnm benim
Evet canım dinlenmek iyi gelecek. dualarını bekliyorum canım. Allah sana da hayırlı doğum nasip etsin.R Ruyambebegim canım benim hadi bakalım Kaan Bey güzel dediyse sıkıntı yok perşembe de inşallah 150leri görürsün kafandaki endişeler azalır:))
D derinmasalim canım senden de bugün güzel haberler bekliyoruz bizi merakta bırakma çok:)
A arslan33 canım benim kabızlık için ben sabahları 2 günebakanı ılık suya koyup yumuşayınca yiyordum, bende işe yaramıştı ama başka ne yapılır pek de bilemiyorum. kola içme kabız yapıcak şeyler yeme diyebilicem ancakbantları da ben kürek kemiklerimin üstüne yapıştırıyorum (küreklerin tam üstü değil de azıcık daha iç kısımlara), belimde de, sırtımdakilerin hizasında belimin 3-4 parmak üstüne yapıştırıyorum, şimdiye kadar çıkma olayı olmadı, hissetmiyorum bile sıkıntı yapma onu çok. anlatabildim mi emin değilim canım ya inşallah anlamışsındır:)
purplelife34 canım benim hoşgeldin ne zamandır yoktun:) valla çok sevindim senin için hadi bakalım mutlu sona son 1 adımın kalmış! istediğin kadar dinlen tabii, haklısın az birley değil yaşadıkların, devamlı iğne, narkoz, operasyon... Allahım senin de emeklerinin karşılığını versin inşallah. bence bahardan önce hazır hissedip meleklerini almaya gidiceksin hadi bakalım hayırlısı olsun hakkında senin de:))
artış gayet güzel maşallah haftaya pazartesi kontrol dediBence çok güzel baya yüksek. Kaan beye sordun mu ? Merak ettim ne dedi acaba
Harika canım. Allah tamamına erdirsin inşallah :) İkiz olabilir mi ki acaba :)kızlar sonuçlarım ;
10. gün :20,8
14. gün :141,9
18.gün 1638,2 sizce nasıl ? artışlar falan iyi mi ?
canım çok sağol bandı 2 tane yapıştırcakasın dediler ikisini de aynı bölgeye mi yoksa birini kalça üstüne birini kürek kemiğine yapıştırabilirmiyim? ay canım biz tedaviye başlayalı baya olmuştu sürekli git gel olunca ilk heyecanım kalmamıştı açıkcası şimdi bu kontrolde heyecan panik tekrar başladı herşeyi unutmuş gibiyim halbuki bu 4. tüp bebek denemesi gerçi bu tedavi süreci daha farklı oldu ama....allahım bu yolda emek veren herkese anne-baba olmayı nasip etsin rabbim hiçbir çocuğu annesiz babasız isteyen hiçbir kadınıda evlatsız bırakmasın inşallah!!!cnm günaydın tadı acı olan ilaç prednol onu içtikten sonra bişeyler atıştır tadı gerçekten acı..bandı da kürek kemiği ve sırt bölgesine yapıştır istersen diğer bölgeler egilip kalkarken otururken büküldüğü için dikkat etmek lazım. bel bölgesi olursa çamaşırların lastikleri yada pantolon beli kısmına dikkat edin oraya denk gelmesin..kabızlık için de ben sabah aç karnına incirli ceviz yada sadece birkaç incir kuru kayısı yedim ananas da yemiştim vss..nar suyuna gelince bende içtim bi kaç kez acı geldi, daha sonra bıraktım narın kendini yedim :) şifa olsun dedim dedim yedim ama nar ı kalınlaştırsın diye vs için değil hem mevsimi hem de sevdiğim için yedim. hala da yiyorum..hiç bişey işe yaramıyorsa bol bol sıvı gıda tüket katı gıda yeme belki böyle çözebilirsin şimdiden geçmiş olsun..hayırlı haberlerini bekliyoruz... güzel telaşlar..:) bende çok heycanlıyım bugün test günüm sizden dua istiyorum..
canım ben daha bu aşamalara gelemedim çok bilmiyorum ama burdaki okuduklarım doğrultusunda artış çok iyi allah tamamına erdirsin inşallahkızlar sonuçlarım ;
10. gün :20,8
14. gün :141,9
18.gün 1638,2 sizce nasıl ? artışlar falan iyi mi ?
evet canım olmadı transfer günü doktora söyleyeyim de tedbirli olalım artık benimki baya ciddi boyutta zaten bazen arkadan kanama bile oluyor meme oluşmuşcanim bant iki kuek kemiğinin altına mümkünse daha etli kısımlara yspitir.çıkarsa kenrlarindan bantlayabilirsinde.kabızlıktan ben çok çektim halada çekiyorum.transfer sonrasi hinditan cevizi yiyordum sabah öğle akşam hiç farketmez o bir iki gün idare ediyordu.kayısı vs.bendede hiç ise yaramadi.birde ara sıra acı yiyordum ama onu hemsirelere bi sor istersen seN YINEDE
inşallah amin cnm benim dün kontrolüm vardı histo dan sonra ama kis gibi birşey oluşmuş anlamadım riske atmak istemedi kaan bey adet görücem şimdi tekrar dan başa dönücez 15 20 günü bulur dedi sorun olmassa transfer 2 sene bekledim 2 hafta daha beklerim sıkıntı yok çünkü kaan beyin dediği gibi risk şansım hiç yok cnm çünkü başka embriyom yok hayırlısı bakalım cnm hep bekleme ve sabır işimiz..Teşekkür ederim canım. Önce senin olumlu sonucunu alacağız inşallah sonra ardından ben geleceğim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?