- 31 Mart 2015
- 415
- 226
- 33
- 39
- Konu Sahibi mavinehir17
-
- #17.301
TğÂmin canım âmin çok teşekkür ederim.
Allah istedikten sonra alnımıza ne yazıldıysa o oluyor,sabretmek Lazım ama bu Sürecin her aşaması stres heyecan...
Bir ayetde okumuştum.Yüce Allah buyurmuş"benim ilmim olmadan hiçbir Dişi hamile kalamaz hamile kalsada doğurmaz" diye ve ben bu ayetten çok etkilendim.Allahım en kısa en hayırlı zamanda bizi de bu yüce mertebeye ulaştırır inşallah...
Tüylerim diken diken oldu inan. Rabbim ol desin yeter ki. İnşallah seneye burda birlikte bebişlerimizin gaz sorunlarıyla, diş çıkarmalarıyla dertleşiriz :)
Canım hemşire 17 gün dedi ama bilemedim şimdiembriuonun kacinci gun oldugu onemli degil canim.nete tup bebekde gebelik hesaplama diye yaz ilk cikan sitede nasil yapilacagi anlatiliyor
amin kızlar allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyen herkeseCanım çok teşekkür ederim bilgin için.
Çok doğru söylüyorsun bende ilk opum da çok dikkat etmiştim çay kahve hiçbirşey içmemiştim duyduğum ne Kür varsa yapmıştım ama stresliydim takıktım sonuç embriyom oluşmamıştı.Sonra daha esnek davrandım stresi elimden geldiğince attım ve çok şükür embriyoların oluştu.
Bu Yüzden çok doğru söylüyorsun aynen bende o şekilde yapmayı planlıyorum,Allah alnıma yazdıysa olacaktır...Allah'ım hayırlısını versin inşallah hepimize...
çok haklısın canım. bende stresle yatıp stresle kalktım..ilk denemem malesef olumsuz. ikincisinde embriyo gelişmedi.şimdi üçüncüsü için iğnelere başladım. yarında kontrolüm var. her stres yaptıımda allahım sen büyüksün deyip duaya sığınıyorum. farkettim ki herşey olacağına varıyor. ben elimden geleni yapayım da gerisi önce allahın sonra doktorumun bileceğği iş artık. en azından elimden geleni yaptım derim kendime@bebitom02 canım ben de cevap vereyim sana defalarca tedavi olan biri olarak:) ben ilk tedavim de 12 gün yattım, 2. Tedavide 6 gün 3. Tedavim de 2 gün yattım ama öylee bütün gün değil kalktım evin içinde gezindim falan sadece ev işi yapmadım. Nasılsa bu da tutmuycak diye hiç dikkat etmedim. Diğer 2 tedavide cevizler, fındıklar, kivi ve duyduğum ne varsa yedim sonuç hüsran. Bu tedavim de beslenmeme hiç dikkak etmedim ve hamileyim. Şimdi anlıyorum ki stres en büyük düşmanmış meğer. Günlük hayatına dön. Sadece 2 gün dikkat et zaten kaan beyde öyle öneriyor yeter ki stres yapma, belirti arama sanki transfer olmamışsın gibi yap başarının anahtarı bu canım
Canım bak en son tedavide ben Allahım onun ruhunu üflediyse zaten olucak dedim ve transfer olduğumu unuttum gitti. 1. Kalite embriyoların tutmayıp 2. Kalite embriyoların tutması garip değil mi ? Hem de irenbede ki diğer dr bu embriyolara çöp bunlar demişti. Aynen canım sen Allaha bırak gör bak nasıl olucakçok haklısın canım. bende stresle yatıp stresle kalktım..ilk denemem malesef olumsuz. ikincisinde embriyo gelişmedi.şimdi üçüncüsü için iğnelere başladım. yarında kontrolüm var. her stres yaptıımda allahım sen büyüksün deyip duaya sığınıyorum. farkettim ki herşey olacağına varıyor. ben elimden geleni yapayım da gerisi önce allahın sonra doktorumun bileceğği iş artık. en azından elimden geleni yaptım derim kendime
Canım embriyon az ise 3. Gün transfer ediyorlar eğer 4 tane falan 1. Kalite embriyon varsa 5. Ve ya 6. Güne bekletiyor. 5. Güne gelene kadar kötü olan embriyolar ölüyor böylelikle en iyi embriyoyu seçmiş oluyorlar. Ama 3 ten az embiyo varsa zaten seçicek embriyo olmadığından labratuar ortamında çok bekletmeden annenin rahmine transfer ediyorlarArkadaslar bişey sorcam bu 3.qün 6.qün embriyo ne demek
Cok tesekkurler canım benimCanım embriyon az ise 3. Gün transfer ediyorlar eğer 4 tane falan 1. Kalite embriyon varsa 5. Ve ya 6. Güne bekletiyor. 5. Güne gelene kadar kötü olan embriyolar ölüyor böylelikle en iyi embriyoyu seçmiş oluyorlar. Ama 3 ten az embiyo varsa zaten seçicek embriyo olmadığından labratuar ortamında çok bekletmeden annenin rahmine transfer ediyorlar
Rica ederim tatlım ne demek :)Cok tesekkurler canım benim
Canımmm çok teşekkürler.
İnşallah hayırlısıyla mutlu sona yaklaşıyorum.Dua et benim için...
Senin bebişin nasıl,cinsiyeti belli oldumu miniğin?:)
canım etmez miyim hiç... senin güzel haberini bekliyordum artık çok şükür en güzel kısma geldin sen de...krc05 canım birde transfer öncesi yani şu 3gün ve sonrası nasıl geçirdin kısaca anlatırmısın?
Çok yatmayı önermiyorlar hep araştırdım ama yinede sen bilirkişi olarak tecrübeni paylaşırsan sevinirim:)
Ne yiyeyim ne içeyim gibi??
canım ne güzel cinsiyetini öğrenecek aşamaya gelmişsiniz inşallah bu gün öğrenebilirsiniz allahım sağlıkla da kucagınıza almayı nasip eder inşallah!canım senin de tek gebelik heralde kaan bey bu iğne ve ilaçları ne zamana kadar devam ettirdi sana? bi de biz denizli de olduğumuz için test sonrası kontrolden sonra kaan beye gitmedik ama 12. hafta da kaan beye gidecez yine galiba testler istiyormuş hangi testler bunları siz yaptırmışsınızdır heralde???canım etmez miyim hiç... senin güzel haberini bekliyordum artık çok şükür en güzel kısma geldin sen de...
canım transfer öncesi hiçbir şey yapmadım özel olarak. son dakkaya kadar çalıştığım için yapmaya da fırsatım olmadı:) t.sonrası da genelde ilk 3 gün ağır hareketlerle evde takıldım canım. devamlı yatmadım, arada kalkıp kan dolaşımı olsun embriyolara kan gitsin diye yürüdüm evin içinde. bol bol bebişlerle konuştum tutunun ananıza bakiim diye:)) ama 6-7 gün evdeydim işim hareketli olduğundan riske atmak istemedim. dut kurusu, kabak çekirdeği ve her gün 1 dilim ananas yedim. en önemlisi de hep pozitif oldum. yalnız bak şu çok önemli, belirti arama kendinde. ben belirtim yok diye 5. gün karalar bağladım, olmadı moduna girdim. ama 0 belirtiyle öğrendim güzel haberi. o yüzden zor biliyorum ama çok düşünmemeye çalış, kitap oku kafanı dağıt ve her zaman pozitif ol canım gerisi hikaye. olacağı varsa oluyor bu net. Allahım emeklerinin karşılığını versin inşallah
bizimki kordonunu bacak arasına alıp çıkarmadığı için göremedi Kaan Hoca, bugün kontrolümüz var ama inşallah gösterirse öğrenicez canım:)) haber veririm ilk fırsatta:)
çok şükür canım aminn darısı sizlerin başına olsun:) sen kaçıncı haftandaydın canım? tek gebelik evet canım, valla 10. haftada ilaçları, 11. haftada iğneleri kestirdi, progestan da 15. haftanın sonuna kadardı sanırım devam etti. tesler dediğin canım bizden toxoplasma, tsh, b12 gibi testler istedi. zaten bunları doğuma kadar her ay yaptırmanı istiyor mutlaka, tiroid ve toxoplasmanın takibi çok önemli. ha bir de tam kan sayımı yaptırdı 1 kez bize. onun dışında kastettiğin bir tahlil varsa bilgim yok canım. sen de güzel haberlerini yaz canım, cinsiyet belli olursa da haber ver mutlaka:)canım ne güzel cinsiyetini öğrenecek aşamaya gelmişsiniz inşallah bu gün öğrenebilirsiniz allahım sağlıkla da kucagınıza almayı nasip eder inşallah!canım senin de tek gebelik heralde kaan bey bu iğne ve ilaçları ne zamana kadar devam ettirdi sana? bi de biz denizli de olduğumuz için test sonrası kontrolden sonra kaan beye gitmedik ama 12. hafta da kaan beye gidecez yine galiba testler istiyormuş hangi testler bunları siz yaptırmışsınızdır heralde???
canım biz de 10. haftanın içindeyiz ama burdaki doktorlar 1 hafta geri söylüyor o dediğin testleri gittiğimizde bizden de istedi yaptırdık sonucunu faksladık merkeze zaten önceden troid için hap kullanıyordum onun dozunu arttırdı test sonucuna göre ondan sonra da biz kontrollere burdan devam ettik ve o da testleri 1 ay sonra tekrarlayın falan demedi hemşirede aradıgında iğne ve ilaçlara aynen devam sadece troid hapını 50 mlg için dedi düzenli gitmeyince kopukluk oluyor biraz benim dediğim bebek için yapılan testlerdi canım sen demişsin ya 2li test falan diye onlar ne zaman yapılıyor onları merak ettim birşey kaçırmak istemiyorum da... yol uzun baya denizliden gelmek yorucu olur isterseniz kontrollere orda devam edebilirsiniz dedi kaan bey benim için 12. ve 24. haftalar önemli demişti o dönemlerde yapılacak testler var diye söylemişti onları sormuştum sana???çok şükür canım aminn darısı sizlerin başına olsun:) sen kaçıncı haftandaydın canım? tek gebelik evet canım, valla 10. haftada ilaçları, 11. haftada iğneleri kestirdi, progestan da 15. haftanın sonuna kadardı sanırım devam etti. tesler dediğin canım bizden toxoplasma, tsh, b12 gibi testler istedi. zaten bunları doğuma kadar her ay yaptırmanı istiyor mutlaka, tiroid ve toxoplasmanın takibi çok önemli. ha bir de tam kan sayımı yaptırdı 1 kez bize. onun dışında kastettiğin bir tahlil varsa bilgim yok canım. sen de güzel haberlerini yaz canım, cinsiyet belli olursa da haber ver mutlaka:)
anladım canım tarama testleriymiş kastettiğin.canım biz de 10. haftanın içindeyiz ama burdaki doktorlar 1 hafta geri söylüyor o dediğin testleri gittiğimizde bizden de istedi yaptırdık sonucunu faksladık merkeze zaten önceden troid için hap kullanıyordum onun dozunu arttırdı test sonucuna göre ondan sonra da biz kontrollere burdan devam ettik ve o da testleri 1 ay sonra tekrarlayın falan demedi hemşirede aradıgında iğne ve ilaçlara aynen devam sadece troid hapını 50 mlg için dedi düzenli gitmeyince kopukluk oluyor biraz benim dediğim bebek için yapılan testlerdi canım sen demişsin ya 2li test falan diye onlar ne zaman yapılıyor onları merak ettim birşey kaçırmak istemiyorum da... yol uzun baya denizliden gelmek yorucu olur isterseniz kontrollere orda devam edebilirsiniz dedi kaan bey benim için 12. ve 24. haftalar önemli demişti o dönemlerde yapılacak testler var diye söylemişti onları sormuştum sana???
Canım mrb bnde yazayım dedim ikili testi denizlide yaptırma imkânın varsa orda yaptır hiç boşuna o kadar yolu gelme.sonucu kaan beye faxlarsın.canım biz de 10. haftanın içindeyiz ama burdaki doktorlar 1 hafta geri söylüyor o dediğin testleri gittiğimizde bizden de istedi yaptırdık sonucunu faksladık merkeze zaten önceden troid için hap kullanıyordum onun dozunu arttırdı test sonucuna göre ondan sonra da biz kontrollere burdan devam ettik ve o da testleri 1 ay sonra tekrarlayın falan demedi hemşirede aradıgında iğne ve ilaçlara aynen devam sadece troid hapını 50 mlg için dedi düzenli gitmeyince kopukluk oluyor biraz benim dediğim bebek için yapılan testlerdi canım sen demişsin ya 2li test falan diye onlar ne zaman yapılıyor onları merak ettim birşey kaçırmak istemiyorum da... yol uzun baya denizliden gelmek yorucu olur isterseniz kontrollere orda devam edebilirsiniz dedi kaan bey benim için 12. ve 24. haftalar önemli demişti o dönemlerde yapılacak testler var diye söylemişti onları sormuştum sana???
evet canım benim merak ettklerim de bunlardı çok sağol bana söyledi ama ben biraz balık hafızalı olunca unutuyorum sonra da panikliyorum bunları kaydettim artık unuttukça bakarım :)))anladım canım tarama testleriymiş kastettiğin.
2'li test 12 ile 14. haftalar arasında yapılıyor, ben 12+2'de gitmiştim. olmadı sen sorarsın canım daha var zaten sana. 12'yi bitirince gidersin randevu alıp önceden.
4'lü testte 16. haftadan sonra yapılıyor. aynı ikili test gibi ölçüm+kan testi şeklinde.
bi de detaylı ultrason var o da sanırım 22-24 arası yapılıyor. detaylı bir organ taraması yapılıyor bildiğim kadarıyla. dediği testler bunlardır canım.
canım sadece test için değil kaan beye arada bir de olsa kontrole gitmek birebir bilgi almak bizi de rahatlatacak,faks ya da mesajla ne kadar da olsa sağlıklı bi sonuç olmuyor gibi geliyor bana aklımızda hep bi acaba kalıyor o yüzden birebir gidip görüşüp hem de kontrolümüzü yaptırmak daha sağlıklı gibi sanki...iğne ve ilaçlar konusunda da hangisi devam edecek hangisi kesilecek bilgi almak iyi olacak hemşirelere soruyoruz telefonla ama ne yazıkki hemşirelerde şimdiye kadar doğru bir yönlendirme olmadı bunu birkaç defa yaşayınca güvenemiyorum...bi de burda tam içimize sinen bir doktor bulamadık hala arayış içerisindeyiz hatta sen denizlideysen önerin varsa söyleyebilirsin :)))Canım mrb bnde yazayım dedim ikili testi denizlide yaptırma imkânın varsa orda yaptır hiç boşuna o kadar yolu gelme.sonucu kaan beye faxlarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?