- 16 Nisan 2008
- 2.218
- 1.460
- 333
- Konu Sahibi benim bebisim
-
- #2.081
Bende Ahmet beyin hastasıyım nadiren evet diğer doktorlar bakabiliyor ama ben bunu tahmin ederek Ahmet bey olsun diye ısrar ettim.Yaptığım araştırmalar sonucu tüm profların yoğunluklarından dolayı buna yaptıklarını gördüm.Ve sizi bilmem ama ben Ahmet beyin bu yoğunluğunu bilerek kabul ettim,ara ara yurtdışına seminerlere gideceğini bile bile istedim,ben razı oldum,yoksa şuan bende başka doktordaydım yani onlarda zaten çok istekli değiller Ahmet beye gelsin diye hastalar(yoğunluğundan dolayı).Kafamda soru işareti önce oluşmadı mı oluştu ama Ahmet bey yurt dışındayken Süleyman beye muayene olduktan sonra Ahmet beyin "benim için dosyama" gitmeden önce aldığı notları bana bildirince içim çok rahatladı.Ha Bu arada ben Süleyman beyinde Funda hanımında iyi doktorlar olduğunu düşünüyorum çünkü ekip olarak çalışıyorlar.Doktorum ahmet bey.her gittiğimde embriyolarla ilgili birbirine iki zıt bilgiler verdi.ilk başta birinci kalite embriyo dedi.ikinci gittiğimde embriyoların çokta kaliteli değil dedi.muayneleri süleyman beye yada funda hanıma paslıyo.daha ilk transferi yapmadan ikinci tüp bebek tedavisini planlamaya başlamıştı.açıkcası bunlar ona olan güvenimi sarstı.ilk tüp tedavim belki diğer merkezlerde aynıdır.ahmet beyin hastaya yaklaşımı çok sıcak samimi ama bilemiyorum aklım karışık.yüz yüze konuşup dile getirmek istiyorum
Hayır canım pko yok.embriyo donduracağında 1. Kalite 3 embriyon var donduruyoruz dedi.bir hafta sonra muayneye çağırdığında zaten dondurduğumuz embriyonda çok kaliteli değil dedi.yani bahsettiği gelişen bir embriyo değildi donmuş embriyoydu.yoğunluğundan hasta bilgilerini karıştı diye düşünüyorum.süleyman bey iyi bir doktor.ama funda hanım rahim kalınlığımı ölçerken 3 farklı rakam arasında gitti geldi.sonunda neyse 8mm yaz sen dedi hemşiresine o yüzden.bir daha ona muayne olmak istemedim.ohss olduğumda ahmet bey yoktu süleyman bey vardı çok ilgilendi hastası olmamama rağmenBende Ahmet beyin hastasıyım nadiren evet diğer doktorlar bakabiliyor ama ben bunu tahmin ederek Ahmet bey olsun diye ısrar ettim.Yaptığım araştırmalar sonucu tüm profların yoğunluklarından dolayı buna yaptıklarını gördüm.Ve sizi bilmem ama ben Ahmet beyin bu yoğunluğunu bilerek kabul ettim,ara ara yurtdışına seminerlere gideceğini bile bile istedim,ben razı oldum,yoksa şuan bende başka doktordaydım yani onlarda zaten çok istekli değiller Ahmet beye gelsin diye hastalar(yoğunluğundan dolayı).Kafamda soru işareti önce oluşmadı mı oluştu ama Ahmet bey yurt dışındayken Süleyman beye muayene olduktan sonra Ahmet beyin "benim için dosyama" gitmeden önce aldığı notları bana bildirince içim çok rahatladı.Ha Bu arada ben Süleyman beyinde Funda hanımında iyi doktorlar olduğunu düşünüyorum çünkü ekip olarak çalışıyorlar.
Sonuçta tedavini yönlendiren kişi yine senin doktorun yani Ahmet bey tüp bebek tedavisinde tedaviye şekil veren kişi önemlidir.Ultrasonla yapılan muayene sonucu Ahmet beyde yapsa funda hanımda yapsa süleyman beyde yapsa aynı olacak.Bunu sonucunda gidilecek yol o tedaviyi kendine has yapar arkadaşım.
Ayrıca yumurtan ilk zaman iyi bölündüğü için kaliteli görünmüş olabilir ama sonraki bölünme hızı düştüğü için 2sınıf olarak adlandırılmıştır büyük olasılıkla yani yok öyle kafasına göre 1. kalite yok yok değilmiş.Tıpta böyle birşey yok sadece doktorlar bize açıklamasını yapmıyor bence yapmak zorunda da değil hepimiz tıp mezunu değiliz sonuçta(çok merak edersen tabiki anlatır)
Bir yumurtalar 5.günü görmedi demişsin buda okuduğum bir makalede eğer embriyo 3. günü görmüyorsa sıkıntının yumurtadan ama eğer 5. günü görmüyorsa sıkıntının spermden kaynaklandığını anlatıyordu.Ve sperm üzerine odaklanılacak anlamına gelebilir.
Birde canım sende pco varmı(pcoda durum farklı malum). Ahmet bey ilaç verme konusunda çok hassas sadece kendim değil başka arkadaşlardanda şahidim.Gıdım gıdım veriyor,hatta bana geçen randevumda gereksiz ilaca karşıyım dedi hatta sende doğal yolla yapacam dedi tüpü,düşün yani
Bende Ahmet beyin hastasıyım nadiren evet diğer doktorlar bakabiliyor ama ben bunu tahmin ederek Ahmet bey olsun diye ısrar ettim.Yaptığım araştırmalar sonucu tüm profların yoğunluklarından dolayı buna yaptıklarını gördüm.Ve sizi bilmem ama ben Ahmet beyin bu yoğunluğunu bilerek kabul ettim,ara ara yurtdışına seminerlere gideceğini bile bile istedim,ben razı oldum,yoksa şuan bende başka doktordaydım yani onlarda zaten çok istekli değiller Ahmet beye gelsin diye hastalar(yoğunluğundan dolayı).Kafamda soru işareti önce oluşmadı mı oluştu ama Ahmet bey yurt dışındayken Süleyman beye muayene olduktan sonra Ahmet beyin "benim için dosyama" gitmeden önce aldığı notları bana bildirince içim çok rahatladı.Ha Bu arada ben Süleyman beyinde Funda hanımında iyi doktorlar olduğunu düşünüyorum çünkü ekip olarak çalışıyorlar.
Sonuçta tedavini yönlendiren kişi yine senin doktorun yani Ahmet bey tüp bebek tedavisinde tedaviye şekil veren kişi önemlidir.Ultrasonla yapılan muayene sonucu Ahmet beyde yapsa funda hanımda yapsa süleyman beyde yapsa aynı olacak.Bunu sonucunda gidilecek yol o tedaviyi kendine has yapar arkadaşım.
Ayrıca yumurtan ilk zaman iyi bölündüğü için kaliteli görünmüş olabilir ama sonraki bölünme hızı düştüğü için 2sınıf olarak adlandırılmıştır büyük olasılıkla yani yok öyle kafasına göre 1. kalite yok yok değilmiş.Tıpta böyle birşey yok sadece doktorlar bize açıklamasını yapmıyor bence yapmak zorunda da değil hepimiz tıp mezunu değiliz sonuçta(çok merak edersen tabiki anlatır)
Bir yumurtalar 5.günü görmedi demişsin buda okuduğum bir makalede eğer embriyo 3. günü görmüyorsa sıkıntının yumurtadan ama eğer 5. günü görmüyorsa sıkıntının spermden kaynaklandığını anlatıyordu.Ve sperm üzerine odaklanılacak anlamına gelebilir.
Birde canım sende pco varmı(pcoda durum farklı malum). Ahmet bey ilaç verme konusunda çok hassas sadece kendim değil başka arkadaşlardanda şahidim.Gıdım gıdım veriyor,hatta bana geçen randevumda gereksiz ilaca karşıyım dedi hatta sende doğal yolla yapacam dedi tüpü,düşün yani
Iyiyim canm hcg sıfırlanmasinı bekliyorum cok düstü artik sifirlanmak üzere süleyman bey dıs gebelik teshisi koydu metotreksat yazdi attirin gidin dedi baska hicbisey soylemedi . Biz kendmiz arastrdik igneyi attirmamaya karar verdik ve iyiki attirmadik cok sukur hcg düstü her zamanki gibi yine intrnetten bakarak kendi kendmize tedawi olduk. Simdi doktorumuzu ve merkezi degistiricez buna karar verdik.Tweeetyy nasılsın?
Canım biz cgh yaptırdık. Ucreti ankaradaki genlaba odedik. Merkeze ucret odemedik.canim pgt mi yaptirdin yoksa farklı bir taramamiydi? ve nekadar odedin
hcg nin düşmesine sevindim canim. peki dış gebelik olunca kurtaj olmuyor mu? kendi kendine dusebiliyormu? peki nereye geçmeyi düşünüyorsun?Iyiyim canm hcg sıfırlanmasinı bekliyorum cok düstü artik sifirlanmak üzere süleyman bey dıs gebelik teshisi koydu metotreksat yazdi attirin gidin dedi baska hicbisey soylemedi . Biz kendmiz arastrdik igneyi attirmamaya karar verdik ve iyiki attirmadik cok sukur hcg düstü her zamanki gibi yine intrnetten bakarak kendi kendmize tedawi olduk. Simdi doktorumuzu ve merkezi degistiricez buna karar verdik.
ozaman medical de cgh yapilmiyomu? embiyolar ankara yami gönderiliyor.yokda oraya gönderilmesini siz mi istediniz?Canım biz cgh yaptırdık. Ucreti ankaradaki genlaba odedik. Merkeze ucret odemedik.
Benim bildiğim Turkiyede uç yer yapıyo bunu. İkisi ankarada biri istanbulda. 3. Gun embriyolardan bir hucre koparılıyor ve bu hucre bir gorevliyle ankaraya uçakla gonderiliyor. İki gun içinde sonuç bildiriliyor. Siz de o arada ucreti yolluyosunuz ankaraya.ozaman medical de cgh yapilmiyomu? embiyolar ankara yami gönderiliyor.yokda oraya gönderilmesini siz mi istediniz?
Sana ozel mesaj atayım dedim ama olmadı.ozaman medical de cgh yapilmiyomu? embiyolar ankara yami gönderiliyor.yokda oraya gönderilmesini siz mi istediniz?
canım ücret ne kadar ödediniz bize de genlab önerdiler özelden mesaj atabilirmisin?Canım biz cgh yaptırdık. Ucreti ankaradaki genlaba odedik. Merkeze ucret odemedik.
Ben funda hanımın hastasıydım bana ilgili bir doktor gibi geldi. Saat kaç olursa olsun mesaj atıp soru sorduğumda anında cevap veriyo.Doktorum ahmet bey.her gittiğimde embriyolarla ilgili birbirine iki zıt bilgiler verdi.ilk başta birinci kalite embriyo dedi.ikinci gittiğimde embriyoların çokta kaliteli değil dedi.muayneleri süleyman beye yada funda hanıma paslıyo.daha ilk transferi yapmadan ikinci tüp bebek tedavisini planlamaya başlamıştı.açıkcası bunlar ona olan güvenimi sarstı.ilk tüp tedavim belki diğer merkezlerde aynıdır.ahmet beyin hastaya yaklaşımı çok sıcak samimi ama bilemiyorum aklım karışık.yüz yüze konuşup dile getirmek istiyorum
Dıs gebelik kurtj olmuyor canm gorunen bisey yok cunku metotrksat igne tedavisi yada laporskppi diye biliyorum ama benim demekki dıs gebelik degilmis yanls teshis koyulmus hcg 2o lerde suanda kanama var düsüyo kimyasalmis irenbe kaan bey ile gorustum embryo tasımak mümkünmüs ama birde ümit hanimla görüsme yapicam medicalde dustugum hataya dusmiycem ilk gorusmede tedavye baslamstim orda .hcg nin düşmesine sevindim canim. peki dış gebelik olunca kurtaj olmuyor mu? kendi kendine dusebiliyormu? peki nereye geçmeyi düşünüyorsun?
anladim canim. hakkında hayırlısı olsun. senin için neresi hayirliysa oraya karar verirsin ins. dış gebelikte genelde tupe müdahale edip alıyorlar diye biliyordum bende. dediğin gibi kimyasalmis ozaman.Dıs gebelik kurtj olmuyor canm gorunen bisey yok cunku metotrksat igne tedavisi yada laporskppi diye biliyorum ama benim demekki dıs gebelik degilmis yanls teshis koyulmus hcg 2o lerde suanda kanama var düsüyo kimyasalmis irenbe kaan bey ile gorustum embryo tasımak mümkünmüs ama birde ümit hanimla görüsme yapicam medicalde dustugum hataya dusmiycem ilk gorusmede tedavye baslamstim orda .
benim dondurulmus 5 gün embiyolarim var. ve aslında bu sefer araştırılsın diye düşündüm ama 3 gün parça aliniyorsa benim o embiyolara yapılmaz ozamanBenim bildiğim Turkiyede uç yer yapıyo bunu. İkisi ankarada biri istanbulda. 3. Gun embriyolardan bir hucre koparılıyor ve bu hucre bir gorevliyle ankaraya uçakla gonderiliyor. İki gun içinde sonuç bildiriliyor. Siz de o arada ucreti yolluyosunuz ankaraya.
Evet sıcak kanlı güler yüzlü bir insan.ne iyi ne kötü diyebilirim.sadece bir kere muayne etti.ozamanda dediğim gibi oldu.ama çok hastası var başarılı olmasa insanlar tercih etmezler diye düşünüyorum canımBen funda hanımın hastasıydım bana ilgili bir doktor gibi geldi. Saat kaç olursa olsun mesaj atıp soru sorduğumda anında cevap veriyo.
Yapılıyor diye biliyorum. Sor bence. Sormadan bilemezsin. Bende embriyolar ankaraya nasıl gidip geliyo diye kafa yormuştum:))) birinin hucreleri goturdupunu duyunca içim rahatlamıştı:))))benim dondurulmus 5 gün embiyolarim var. ve aslında bu sefer araştırılsın diye düşündüm ama 3 gün parça aliniyorsa benim o embiyolara yapılmaz ozaman
Benimde rahim duvarimin ince olduğunu bile bile en iyi kalitedeki embriyoyu ilk transferde verdi Ahmet hoca. Sonuc negatif. Ndeni rahim duvarin ince oldugundan tutmadi. Araştırdık olmasi gereken ölçünun gercektn altindaymis. Prof olan sensin nicin benin canımı yakiyosun ki. İkinci transferde de tek embriyi kullanılacakti. Masadyken iki embriyon çözüldü ve o an karar vermemi istediler. Tekrar dondurulsa bozulacak ve kalitesi dusecekmis. Mecbur tamam ikisi dedim. Sonuc negatif. Nedeni onceden cok kaliteli dedikleri embriyolar aslinda cok da kaliteli degilmis. Suan baska merkez arıyorum ve sanirim kaan bey yada israel bey olacak seçimim.Hayır canım pko yok.embriyo donduracağında 1. Kalite 3 embriyon var donduruyoruz dedi.bir hafta sonra muayneye çağırdığında zaten dondurduğumuz embriyonda çok kaliteli değil dedi.yani bahsettiği gelişen bir embriyo değildi donmuş embriyoydu.yoğunluğundan hasta bilgilerini karıştı diye düşünüyorum.süleyman bey iyi bir doktor.ama funda hanım rahim kalınlığımı ölçerken 3 farklı rakam arasında gitti geldi.sonunda neyse 8mm yaz sen dedi hemşiresine o yüzden.bir daha ona muayne olmak istemedim.ohss olduğumda ahmet bey yoktu süleyman bey vardı çok ilgilendi hastası olmamama rağmen
Kaandan dinlen dinlen kaç. Kaanla bir yıldan once tedaviye başlayamazsın.Benimde rahim duvarimin ince olduğunu bile bile en iyi kalitedeki embriyoyu ilk transferde verdi Ahmet hoca. Sonuc negatif. Ndeni rahim duvarin ince oldugundan tutmadi. Araştırdık olmasi gereken ölçünun gercektn altindaymis. Prof olan sensin nicin benin canımı yakiyosun ki. İkinci transferde de tek embriyi kullanılacakti. Masadyken iki embriyon çözüldü ve o an karar vermemi istediler. Tekrar dondurulsa bozulacak ve kalitesi dusecekmis. Mecbur tamam ikisi dedim. Sonuc negatif. Nedeni onceden cok kaliteli dedikleri embriyolar aslinda cok da kaliteli degilmis. Suan baska merkez arıyorum ve sanirim kaan bey yada israel bey olacak seçimim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?