ben hep böyle senin yazdığın gibi güçlü değildim ..
benim de yıldığım , pes ettiğim , kapıları kapattığım zamanlar oldu
ilk 2 tedvimden bahsetmeyeceğim bile .. bundan çok uzak değil , 2 sene kadar önce 3. tedavimde yumurta toplama işlemi esnasında küçük bir iç kanama geçirdiğimi öğrendiğimde dr.umdan , hemen araştırdım neden olur , daha önce olmuş mu felan diye . sonra İngilizce bir kaynaktan londrada bir kadının yumurta toplamadan sonra geçirdiği yoğn kanama yüzünden öldüğünü okudum . sonra yumurta toplamadan önce " herşey benim kendi rızamla gerçekleşiyor , bu tedaviyi ben istedim vs. vs..." içeren bir kağıda neden imza attığımızı anladım ve zaten Türkiyenin en iyisinde , bahçecide , deneyip , üstüne olumsuz sonuç da aldığıma göre bu iş olmayacak ve canımdan olmay da hiç niyetim yok deyip tedaviye dair herşeyi kaldırdım attım bir köşeye ..
aradan bir süre geçip de teadvi olup olmayacağımı soranlara da " para yok " deyip çıktım işin içinden . çünkü " kendimi hazır hissetmiyorum- korkuyorum - bitti benim için " gibi asıl nedenlerimi söylediğimde inatla ve ısrarla ve vazgeçmeden beni kararımdan döndürmeye çalışmaları hem beni gereğinden fazla geriyor hem de üzüyordu . ama para yok deyince kimse sesini çıkarmıyor , yarım ağızla " hı , öyle mi tamam , inşallah denkleştirir yaparsınız , olmadı biz de yardım ederiz vs. vs.. " diyorlardı ..
1 sene kadar sonra eskisi kadar tedavi için katı tutumumda olmadığımı farkettim ..biraz kendimi yokladım bir süre sonra yavaş yavaş yola geldiğimi farkettim .. sonra sonra farklı bir merkez aramaya başladım , 2-3 yer gezdim ve temmuz ayının başlarında umut tüpbebkten aytun hanıma kanım kaynadı ve burası olacak dedim . benden histeroskopi istedi , kadın doğum uzmanı bir arkadaşımın çalıştığı dev.hast.e gittim , bu 4. denemem olacağı için arkadaşımın hocası laparoskopide karar kıldı .. bunu danışmak için aradığımda dr.umun umuttan ayrıldığını öğrendim , benim için bir yıkım daha oldu .. zaten zor karar vermiştim yeni bir tedaviye ve yeni dr.a o da gitmişti .. sonra moral depolamak içn izmire geldim 1 haftalığına tatile ve bari umutun ( sanırım ) kurucu hekimi olan ve herkesin çokca bahsettiği enver kurt olsun dr. dedim , ama reglimin 8. günü orada kontrle gitmem gereken gün enver bey yıllık izine çıkıyormuş !!!! her şey bu kadar üst üste gelir , ben vazgeçiyorum dedim , hastaneden beni ikna ettiler , 8. gün gelin levent beyle görüşün , sonraki takiplerinizde enver bey olacak dediler .. levent beyle ilk görüşmeyi yaptım ve onda karar kıldım ve ondan en azından benim tedavim bitene kadar oradan ayrılmaması , bütün takip-toplama ve transfer işlemlerimi yapacağının sözünü aldım ve rahatladım .. yoksa yine her an vazgeçmeye hazırdım ..
dr.um o kadar anlayışlı çıktı ve o kadar moral veriyorduki ben her kontole gittiğimde , laparoskopi sonrası 2 ay sonraya attınca tedavim bana herşeyde bir hayır olduğunu hatırlattı durdu .. sonra tam bu regl ile başlarız derken eşimin iş değişikliği ve aniden izmire taşınmamız gerekti tedavi öncesi ve bende moraller yine sıfır oldu , zaten fırsat kollar gibiydim bazen tedaviden vazgeçmek için , ama yine dr.um sabretmem gerektiğini ve herşeye değeceğini söyledi . onun bu kadar inançlı olması beni şaşırtıyor ve tam vazgeçeceğim zamanlarda yeniden kendime gelmemi sağlıyordu . temmuzdan beri umu tüp bebeğe gidip geliyordum , nihayet 27 ekimde gelen reglimle tedvime başladık ve iyiki o gel gitlere rağmen vazgeçmemişim ve bana sürekli bir umut aşılayanlar olmuş diyorum ..
işte belki bu yüzden ben de nerde umudunu ytiren biri görsem hemen omuz verme ihtiyacı hissediyorum , belki bu kez onun da meleği gelir tıpkı benim gibi diye :asigim:
inşallah bir gün sen de kendinde o umudu hisseder ve bıraktım ben her şeyi dediğin yerden devam edersin bu yolda adımlamaya ..
ne demişler " no pain , no gain " yani " acı yoksa gelişme de yok "
acılarımız bizi olgunlaştırıyor ister istemez
Allah yardımcın olsun canım ..
her ne yaşıyorsan en hayırlısı olsun ..
canım meraba ben bornova şifada çektirdim hsg yi ben anestezi istemedim kendim istemedim yani ama kalçadan iğne yaptılar sakinleştirici gibi bişi ama pek etkili olmadı zaten çektirmişsin nasıl olduğunu biliyosun ama orası özel ya anestezi istersen yok demezler yani kolay gelsin canım
Bumuyani kıs ben emekli sandığına bağlıyım valla bağkurun bildiğim kadarıyla tamamını yapmıyo bazı testleri dışarı yolluyo olsun kıss üzülme daha hızlı gider işlerin ege kalabalık ya bazen geç çıkyo tahliller
evet arkadaşım şifada çektiren var mı diye özellikle!
canım netten baktım da kan pıhtılaşması testı sanırım yaptıracagım test benım.
aca ıgm
sgg
mı ne test canım.
hastane elr yapmıyo rsanrım.unıv yada araştırma hastanesi yapıyo.sen yaptırdınmı bu testı?
Kıss ne kan pıhtılaşması onu niçin yaptıryon yok benden sadece tüp bebek için istediler yok benden istemediler
tüp bebekte öle bi test yokki sen doktoruna sorsana bu testi neden yaptırıyosunuz diye......ya vardır bildiği doktorun sen kafanı karıştırma güselim ya herkesin bünyesi farklı gerçi ya
bizimkı tup bebek için değil zaten cnım bız daha tedavıye bşlamdık sadece tahlil yaptırdı doktor çok sukur hepsi temız çıktı rahımfilmi dahil :) eşiminde guzel çıktı sonucu.simdi 2ay serbest bıraklım dedi.rahım fılmıne guvendı galiba doktor tedavıye eger 2ayiçinde olmazsa başlıycaz
sağolasın iremnazcıım.ama kimbilir ne zaman çektircem!stresten gelmiyo meret-tatlicadiarzu-senin de dediğin gibi çamaşırımdaki o kırmızı lekeden nefret ediyoruumm artııkk!
canım egerr dayanıklıysan anesteiye egrk yok 5dakkalık bi işlem evt zor oluyor aama belkı bebeklerımz bı rAHIM FILMI KADR UZAKTIR BIZE. NARKOZ U BEN BILERK İSTEMEDİM KURTAJDA NARKOZ VERDILER ÇOK AGIR GELMİŞ BANA BITURLU AYILTAMAMİŞALR BENI. ŞİFADA YAPTIRMADIM AMA TECRUBEMI YAZMK İSTEDİM SİMDİDEN GECMİŞ OLSUNkaydirigubbakcemile5
[sıze="2"]aslında uzun hikaye!önce normal jinekologla başladık ama her şey benim üzerime yapıldı,yumurta takibi bilmem ne ,sonra hsg çekelim dediler onu da yaptık, bi sorun yok dediler,bi doktor endometriosiz dedi, bi başkası yok değil sadece düzensiz kanama dedi.bizim kafamız iyice allak bullak olunca ben de izmirde sait yücebilgin e gittim ,hsg ye baktı ve buna bakarak tüplerinin kapalı mı açık mı olduunu söylemek zor bu rapor bence geçersiz dedi.bu arada eşimin spermiyogramı yapılmadan böyle bişey yapmanın ne kadar yanlış olduğunu söyledi ve biz de onun üzerine yoğunlaştık .tabii o da tam bir muamma: 3 kez yaptırdık 3 ü de birbirinden farklı.en son varikosel ve oligoastenospermi dendi.ve sonra da bu böyle olmıycak deyip bildiin gibi pazt egeye gittik.ordada eşimin 20mlyn çıktı ve ege hnm aşılama önerdi.işte böyle.biraz uzun oldu ama anlatiim dedim.sen de aşılama denedin sanırım dii mi?[/sıze]gelir gelir merak etme bi bakmışsın :asigim:gelmiiiiiiş hep öle oluyo ya merak etme ya sizde ne gibi bi durum vardı canım ya kusura bakmayın bu gün ben meraklı melehatı bile geçtim valla:uhm:
hadi ya çok üzüldüm multiii hayırlısı olsun kıs geçende sordum kusura bakma onlarda sorun neydi istemiyosan cevaplamayabilirsin
selam.......
orrtadan dalış yaptım ama ilgisizkalamazdım rabbim bebek isteyen herkese sağlıkla sıhatle versin işşallah..
benim tedavimde ege üniversitesi tüp bebek bölümünde olmuştu 5 yıl önce çok zor günlerdi ama değer biliyormusunuz.. çok canım yandı hem fiziksel olarak hemde manevi olarak ama şu an benim 4.5 yaşında bir kızım var..
sık sık yazmak istiyorum tabii benide kabul ederseniz :))))))))
mrb cnm hoşgeldin.egede bende 2 kez aşlama oldum ama tutmadı dr 3 gerek yok direk tüpe geçelim dedi senin dr un kimdi...Bu arada Allah bebişiine sğlklı uzun ömürler versin...selam.......
orrtadan dalış yaptım ama ilgisizkalamazdım rabbim bebek isteyen herkese sağlıkla sıhatle versin işşallah..
benim tedavimde ege üniversitesi tüp bebek bölümünde olmuştu 5 yıl önce çok zor günlerdi ama değer biliyormusunuz.. çok canım yandı hem fiziksel olarak hemde manevi olarak ama şu an benim 4.5 yaşında bir kızım var..
selam.......
idola canım hayırlısı olsun aşılaman bende tüp bebek yapacağız bakalım hayırlısı olsun hakkımızda canım özel değilse sizde sorun neydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?