- 20 Ocak 2010
- 48.704
- 188.043
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Butterfly9
-
Bazen herkesi kendimiz gibi düşündüğümüz için yanılgıya düşüyoruz. tr geneli kurumsal bir firmada bölge müdürlüğü yaptım, konudan bağımsız, öyle insanlar, öyle şikayetler, öyle şuursuz müşteriler var ki bu dediğinize katılamıyorum. Çalışanlarda insan. Her insanın çileden çıkacağı bir eşiği var. Bu eşik aşıldığında ekmeğinden olmak pahasına bu durumlar yaşanıyor.Hanımlar isterse 20 saat düşünür kime ne ?
Bu işte çalışmayı tercih edenler müşteri odaklı olması gerektiğini biliyor.
Sabredemiyorsa çalışmayacak bu kadar basit.
Ürünleri asla müşterinin elinden çekip alamaz, hayırdır pardon ?
Birincisi bana cocogun durmuyor şeklinde hiç uyarı yapılmadı ki ve çocuğum dagitmiyordu ona rağmen dikkat ettim sadece dokunuyordu, ikincisi elinde hiçbir şey yoktu, kirli değildi asla. Ama yemin ederim tamamen anlattığım gibi oldu. Hatta tavırları daha kötüydü ben yüzeysel anlattimSiz de sorgusuz sualsiz savunma yapıyorsunuz. Çocuk giysileri elliyordu yazdı belki elinde yiyecek vardı veya elleri kirliydi. Tamamen konu yazıldığı gibi de olmuş olabilir ama ben satıcıyı da dinlemek isterdim. Tüm firma çalışanın arkasında durmuş, yani kimse durduk yere müşteriyle sorun yaşamak bu sorunu da tüm yönetime duyurmak istemez. Evet çocukla alışverişe gidebiliriz, giysi seçerken denerken bir yere bağlayamayız ama raftaki reyondaki giysileri ellemesine de izin vermemeliyiz. Konu sahibi çocuğum bir şey yapmadı diyor ama 10 dk hangi bedeni seçsem diye yoğunlaşmış. Belki o ara çocuğunu fark edemedi. Ben de 2 küçük çocukla çok girdim çıktım mağazalara, bazen sağları solları belli olmuyor, asla yapmaz dediğini yapabiliyor.
Hiçbir şekilde uyarmadi sadece 1 kez dağıtıyor sunuz demek için geldi , yani oğlunuz durmuyor veya şöyle böyle kaç eleman vardı hicbir demedi, dese bile bunu yapmaya hakkı yok ama demedi dahi, sonra gerekçe olarak onu göstermiş ki ben ürünlere dikkatli bakıyordum, yanımdaki kadın kaç tane acip çıktı ona hiçbir şey demedi üstelik bana yükledi. Ariyeten denediklerimi tek tek askıya koydum 2 kez denedim toplam 4 parçayani şimdi iki taradı da dinlemek gerek ama adamın böyle davranması için hiçbir haklı sebebi olamaz bence. gelir insan gibi uyarır en fazla bu ne biçim bir tavır. çocuk orda sağı solu ellese elinde yiyecek varsa bile insan gibi bir dille söylenir bu. tamam iki tarafı da dinlemek gerekir ama siz olayı eksik anlatmış olsanız bile yani siz haksız olsanız bile her türlü kontrolsüz davranmış adam. tüketici hakem heyetine yazın bari üürnlerin parasını alın .pdf dediği şeye değişecek ürünlerin fişini taratıp bilgisayara kaydederken pdf olarak kaydedin. mağazanın mersis no vergi no adres falan bunları google a yazın çıkıyor her firmanın. firmanın adını tam yazın vergi noda çıktığı şekilde. sonra da olayı anlatın. uyuşmazlık bedeline ürünlerin tutarını yazın. 6502 diğer talepleri secebilirsiniz farklı bir durum var çünkü eğer olay dediğiniz gibi olduysa da bi avukattan destek alın. ben firmayı bilmiyorum ama şirket maillerine haklarında şikayetçi olacağınızı tüm hukuki haklarınızı sonuna kadar kullanacağınızı bildiren bir mail de atabilirisniz
Bekir bey diye biri vardı evet mağaza üst bilmem neyiymis en yetkilisi o dediler, bende bundan önce değişim var mı diye onu aramıştım numarasını internetten bulup, o da beni bu şubeye yonlendirmisti, jiberden hiç alisveris yapmadığım için değişim olurmu diye vs emin olmak istemiştim, Büyük ihtimalle ona güveniyor çünkü ben soyadını istediğimde bana ona şikayet et kime edersen et dedi yani ona edeceğimi sandiValla öğrenciyken 3 yıl satış danışmanlığı yaptım. Biri bilindik iç çamaşır ve çorap mağazasındaydı. Diğeri 3 çizgi olan spor mağazasında. O kadar delirten müşteri geldiki, kadın sütyeni giymiş 2 ay kullanmış giydigindeki ter izi belli getirmiş değiştirmeye fişi yok bişeyi yok müşteri memnuniyeti dedik değiştirdik. 3 saat magazada yeni sütyen aradı.
Bu gibi bir çok olay ve kimseye saygısızlık yaptığımı hatırlamıyorum, biride beni çok net azarlamıştı.
Müşteriye öyle değiştirmiyorum falan diyemezsin büyük ihtimal arkasında güvendiği başka biri var, markada sıkıntılıdır. Bir yerede şikayet edebileceğinizi sanmıyorum açıkcası. Sanki kurumlarımız çok ilgili.
Eksik anlatmadım yemin ederim , ikincisi çocuk için hiç uyarmadi uyarmadan direkt gelip ürünleri elimden çekti. Bu kadar büyük haksızlık olmasa neden bdv ye acayim, canımmi sıkılıyor sankiÇocuğun kıyafetlere dokunduğunu söylemişsiniz, siz dokundu diyorsanız muhtemelen çekiştiriyordur da. Müdürün size garezi olduğunu sanmıyorum çünkü sizi tanımıyor. Ben de eksik anlattığınızı düşünüyorum
Eksik anlatmadım yemin ederim , ikincisi çocuk için hiç uyarmadi uyarmadan direkt gelip ürünleri elimden çekti. Bu kadar büyük haksızlık olmasa neden gelip sizden yardım istym
Ben ondan önce değişim var mı diye üst yetkili biriyle görüştüm çünkü jiberden ilk kez alışveriş yapmıştım o da beni o şubeye yönlendirdi. Bu adam bence ona güveniyor çünkü ben soyadını isteyince Bekir beye şikayet et dedi, bende sadece ona etmem dedimJiber neresi ve niye bu kadar saygisiz elemanlara sahip merak ettim.
Bahsettiginiz seyleri 2-3 kat eksik anlattiginizi dusunerek yorumluyorum magaza muduru haksiz, musteriye boyle davranamazsin, tahammul seviyen dusukse perakende sektorunden uzak durup toptancilik sektorune gecmelisin.
Bi insan isterse yarim saat dusunsun, bu kimi ne ilgilendiriyor? Cocuk kiyafetlere dokunmuş elinde bulasacak bir yiyecek yoksa ne önemi var bunun? Cekistirince yirtilacak kiyafetler mi bunlar? Şifon mu nedir yani?
Ordaki müdür dedifim adam bana çeker dedi diğerleri çekmez dedi o yüzden arada kalmıştım10 dk hangi boyunca hangi beden? Ceker mi? Vs diye dusunmek fazla yorucu degil mi?
Magaza muduru kismi icin birsey demiyorum o ayri mesele ama iki urune bakip bakip of hangisi diye dusunmek cok tuhaf geldi
Ben sahsen bir magazada mudur gelip cok dagitiyorsunuz dese o magazaya bir daha adim atmamaya yemin eder, 10 saniye icinde yeni birseye karar verir alir cikardim
O muameleden sonra 10 15 dk daha takilmazdim magazada
Aldım bazıları çeker bazıları çekmez dedi o yüzden arada kaldim yani bazıları m bazıları l al dedi diyeJiberi ilk defa duydum, ilimde mağazası olmadığından herhalde, reklamın iyisi kötüsü olmuyomuş bak
bana da eksik bir şeyler var gibi geldi, çalışanların gözünden hiç bir şey kaçmaz, başkasının açtığı poşeti size yıkmazlar, elinde yiyecekle de çoğu mağaza içeri almıyor çocuğu, çocuğunuz da yaramaz gibi yaftalamak istemem ama eksik bişiler var gibi geldi bana. keşke beden için çalışandan yardım alsaydınız?
Yemin ederim tamamen anlattığım gibi oldu , bir arkadaşı varmış üst yetkili hatta soyadını isteyince beni ona et sıkıntı değil tarzı konuştu, bende sadece ona etmem dedim. Ona güvendiğin düşünüyorumBazen herkesi kendimiz gibi düşündüğümüz için yanılgıya düşüyoruz. tr geneli kurumsal bir firmada bölge müdürlüğü yaptım, konudan bağımsız, öyle insanlar, öyle şikayetler, öyle şuursuz müşteriler var ki bu dediğinize katılamıyorum. Çalışanlarda insan. Her insanın çileden çıkacağı bir eşiği var. Bu eşik aşıldığında ekmeğinden olmak pahasına bu durumlar yaşanıyor.
Hiç bir müşteri ben hata yaptım, sizi bu harekete ben sevk ettim demiyor. Hep onlar haklı. Maalesef sorunlu çalışandan çok sorunlu müşteri var.
Konuda anlatıldığı kadar müşteri haklı, ama dediğim gibi ANLATILDIĞI KADAR. Aslını astarını bilemeyiz. Okuduğumuz kadarına yorum yaparız. Bu noktada konu sahibinin en hızlı aksiyon alabileceği yol, şikayet var veya twitter olacaktır. Her firma buralara dikkat eder.
Hayır arada kaldığım şey pijama takimiydi ve bir çok ürün vardıMağazayı ilk defa duydum. Gidip baktım dümdüz standart penye atlet külot pijamacı Allah aşkına 10 dk bir şey arayamazsınız orada.
Çalışanın üslubü yanlış olabilir ama sizin de tetiklediğinizi düşünüyorum özellikle ürünlere baktıktan sonra.
Ben de mağaza çalışanının bu üslupla konuşamayacağını düşünüyorum.
Sayfaya gidip bakmak istemeyenler için ss aldım.
Vallahi sayenizde ogrendim bu markayi.Ben ondan önce değişim var mı diye üst yetkili biriyle görüştüm çünkü jiberden ilk kez alışveriş yapmıştım o da beni o şubeye yönlendirdi. Bu adam bence ona güveniyor çünkü ben soyadını isteyince Bekir beye şikayet et dedi, bende sadece ona etmem dedim
Yani bi penti değil çeşit vs çok yok 10 dk neyi incelemiş olabilir. Kaldı ki evet inceleyedebilir ona bir şey diyemem ama muhakkak karşı tarafı tetikleyen bir şeyler oldu. Kişi direkt "isterseniz şikayet edin" diye girmiş konuyaMağazayı ilk defa duydum. Gidip baktım dümdüz standart penye atlet külot pijamacı Allah aşkına 10 dk bir şey arayamazsınız orada.
Çalışanın üslubü yanlış olabilir ama sizin de tetiklediğinizi düşünüyorum özellikle ürünlere baktıktan sonra.
Ben de mağaza çalışanının bu üslupla konuşamayacağını düşünüyorum.
Sayfaya gidip bakmak istemeyenler için ss aldım.
Hayır elinde hiçbir şey yoktu, ve sadece dokunuyordu, ki zaten çocuk için hiç uyarmadilar orda 5 kişi vs vardı hiçbiri uyarmadi dahiVallahi sayenizde ogrendim bu markayi.
Ic giyim ve pijama satiyor anladigim kadariyla, ic giyimde zaten degisim olmaz (mesela ben degisim olan magazalardan alisveris yapmiyorum), degisim olmamasi icin bi cesit yildirma politikasi mi guttuler hic bilemiyorum orasini.
Ama degisim istediginiz sey pijama takimiysa ona zaten itiraz edemezler ki nedir yani bu hirsin sebebi anlayamadim.
Cocugunuz kiyafetlere tam olarak ne yaptida bu denli delirdiler? Elinde yiyecek mi vardi, yoksa yirtmaya mi calisiyordu nedir yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?