Yöresel Tarif julia 'nin karadeniz mutfağı ....

Yöresel Yemekler
çok güzel bir topik olmuş.bir şeyi merak ettim. bunları siz mi yaptınız yoksa alıntı mı.??. resimleri ve tarifleri. kastediyorum.

Son düzenleme:
julia bebem ellerine sağlıkkk.
Lahana çorbası ve kuymakkkk favorimdirr
hamarat hatunnn seniii

Son düzenleme:
çok güzel bir topik olmuş.bir şeyi merak ettim. bunları siz mi yaptınız yoksa alıntı mı.??. resimleri ve tarifleri. kastediyorum.

cnm alıntı ama hepsini denedik bunların bazı eklemeler var tabi alıntılara da alıntılar ve kendii yaptığım şeylerle ortaya güsel bişiy çıkarmak istedim karadeniz mutfağına dair bence sende denemelisin cnm ... karadenizli olduğum için bi çoğunun ölçülerini zaten anneciğim söledi ben buraya yazdımmm inşallah aydınlatabilmişimdir cnm seniiii

Kelem (Lahana) Turşusu Kavurması

Kullanılan malzemeler ;

1 tabak kelem turşusu

2 adet kuru soğan orta boy

ve sıvı yağ

yapılışı ..... ;

ince ince doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavurulacak sora önceden yıkanmış tuzu çıkarılmış kelem turşusu eklenip bir süre karıştırılacak isteğe bağlı kaşık ucu ile renk versin die salçada konulabilir .... bir süre yada hep berebaer kkavrulsun ve ateşten alın hepsi bu kadar ...

ve resim

Fasülye Turşusu Kavurması

gerekli malzemeler ... ;

1 tabak fasülye turşusu

2 adet ufak boy kuru soğan

ve sıvı yağ

Yapılışı:
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine önceden tuzu çıkarılmış fasulye turşusu katılarak karıştırılır. Bir süre kavrulur.

işte bu da resim kızlar

Son düzenleme:
kızlar karadenizimin en sevdiğim şeyi incir reçelini tanıtacağım sizee yedikçe içinden bal akıo sanki yaaaa mutlaka yapmalısınız mutlaka !!!!!!!!!!!!!

İncir Reçeli

malzemeler ;

1 kilo incir
2 kilo şeker
limon yada limon tuzu

yapılışı .... ;

İncirler yıkanır. Kabukları soyulur. Bir kaba konularak üzerine şeker dökülür. Bir gece bekletilir. Bu süre içinde incirlerin suyu çıkar. Reçel katı olsun isteniyorsa az, sulu olsun diyorsanız çok su katılır. Ocağa konulur. İyice kaynatılır. Kaynama sırasında oluşan köpükler kaşıkla alınarak atılır.Limon yada limon tozu ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılarak ocaktan indirilir.

ve işteeeeee içinden resmen bal akan reçelin resmi kızlar

Mısır Ekmeği

malzemeler ..... ;

1 kg mısır unu

su ve tuz

yapılışı ..... ;

öncelikle un elenecek bir kaba konulacak üzerine de bir mşktar tuz ilave edilecek .

ılık su ile yoğurulup yağlanmış tepsiye serilecek ve üstü kızarana kadar fırında pişirilecek hepsi bu kadar kızlarr

ve işte resim

Su Böreği

gereken malzemeler ..... ;

5 yumurta
1 bardak süt
1 çay kaşığı tuz
yeterince peynir
maydonoz
zeytinyağı veya tereyağı
alabildiğine un

yapılışı ..... ;

Malzemelerin hepi birlikte karıştırılarak hamur haline getirilir. Küçük küçük parçalara ayrılır. Yufka niteliğinde açılarak temiz bir bez üzerine serilir. Bir tencerede su kaynatılır. Tuz ilave edilir. Ayrı bir kaba soğuk su konur yine tuz ilave edilir. Yufkalar teker tekere önce kaynamakta olan sıcak suya,sonrada soğuk suya atılır. Suyu süzüldükten sonra yağlanmış tepsiye sıra ile yufka önceden hazırlanmış peynir ve maydanoz karışımı konulur. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı veya arzuya göre zeytinyağı dökülür. Yer yer bıçak bastırılarak aralarının da pişmesi sağlanır. Kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Kare şeklinde kesilerek servis yapılır.

SİRON

Malzemeler ....... ;

2 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çay kaşığı tuz
5 diş sarımsak
25 gr tereyağı (5 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı kuru nane
pul biber

yapılışı ........;

Hazır yufkaları tezgaha serip keskin bir bıçak yardımıyla 2 santim kalınlığında şeritler elde edecek şekilde dilimleyin. Her bir şeridi tekrar üçe bölüp kısa şeritler elde edin. (yani her yufka şeridinden üç adet kısa şerit elde etmelisiniz) Şeritleri sıkıca sarıp uçlarını suyla ıslatın.
Kenarları yüksek bir fırın kabını sıvıyağla yağlayın. Sardığınız yufkaları kaba, aralıksız olarak yerleştirin.
Yufkaları 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 20-25 dakika, hafif kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın. Henüz sıcak haldeyken üzerine ılık haldeki suyu hafif gezdirin ve suyunu iyice çekmesini bekleyin.
Diğer taraftan, süzme yoğurt, dövülmüş sarmısak, tuz, ve normal yoğurdu bir kasede çırpın. Bu sosu siron böreğinin üzerine gezdirin. 5 Son olarak, tereyağını ya da sıvıyağı tavada kızdırın. Nane ve pul biberi kzıgın yağa koyup hemen ocaktan alın. Biberli sosu da böreğin üzerine gezdirin ve kaşık kaşık alarak servise sunun.

sütlü kaygana

melzemeler ..... ;

1 su bardağı süt
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tereyağı

Hamur için süt, 2 adet yumurta ve tuzu karıştırın. Karışıma 4 çorba kaşığı un ilave edin ve çırpın. Yağı kızdırın, hamuru yağa yayıp her iki yüzü de çevirerek kızartın.

kızlar içine domates soğan koyarsanızda çok güsel oluo birde reçel sürülünce tavsiye ederim.

kızlar patates kavurmasıı pazar sabahlarımıızın olmazsa olmazıdır

malzemeler ...... ;

5Adet haşlanmış,doğranmış patates
1 baş soğan
1 Yemek kaşığı salça
1 çay bardağı tereyağı
dargun
Tuz, pul biber

patatesler haşlanıp soyulduklar sonraa ezilecek püre şekline gelecek. sora bir tencerenn dibinde önce soğan ve salça kavrulacak patates eklenip karıştırılacak tuz ve pul biberi kendi damak tadınıza göre ayarlanacak kızlar

yalancı dolma

gereken malzemeler ........ ;

1/2 kg bulgur
1 kg yoğurt
tereyağı ve tuz

yapılışı ............;

öncelikle bulgur bir tencereye konacak üzerine kaynamış su eklenip pilav gibi pişirilecek bulgur suyunu çekince ocaktan alınacak sulu köfte gibi yuvarlayın kızlar sonraa sulu olmayan çırpılmış yoğurtun içine konacak yapılan dolmalar en son yerken de üzerine eritilmiş ve hafif kızarmış tereyağı dökülecek işte bu kadar ......

süper valla. çok güzel bir topik. karadeniz yemeklerine bayılırım. kuymağa mesela.. bazılarını gerçekten yapmak isteyip tarifim olmadığından yapamamıştım. şimdi deneyeceğim. teşekkür ederim...

rica derim cnm ben daha bi çok tarif eklicem buraya zaten dilediğini gönül rahatlığı ile deneyebilirsin

merhaba,

Karadenizde balıkların mısır unuyla kızartıldığını duymuştum.. ve bende balıkları normal unla değil mısır unuyla kızartıyorum. inanılmaz lezzetli oluyor....

merhaba,

Karadenizde balıkların mısır unuyla kızartıldığını duymuştum.. ve bende balıkları normal unla değil mısır unuyla kızartıyorum. inanılmaz lezzetli oluyor....

evet esencim mısır unu karadenizlilerin olmazsa olmazdır ekmekte yaparız ondan mısır eekmeği

evet esencim mısır unu karadenizlilerin olmazsa olmazdır ekmekte yaparız ondan mısır eekmeği

diğer arkadaşlarada tavsiye ediyorum nefis oluyo mısırunuyla balık.. karadeniz mutfagını çok seviyorum sen yazdıkça bende not alıyorum.. devamı dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…