Yöresel Tarif julia 'nin karadeniz mutfağı ....

Yöresel Yemekler
diğer arkadaşlarada tavsiye ediyorum nefis oluyo mısırunuyla balık.. karadeniz mutfagını çok seviyorum sen yazdıkça bende not alıyorum.. devamı dileğiyle...

daha o kadar çok sey var ki inan sizinle paylaşmak istediğim esencim ya memleketimin yemekleri süper yalancı dolmayı mutlaka dene

Julia eline emegine saglik canim ..
Tursu kavurmasi ile 21 yasinda tanistim esimden dolayi cok severek yiyorum hem fasulye hemde kara lahana (pancar diyorlar) tursularini..
Esim ana evindeki misir ekmegini cok ozluyor sanirim bu tariflet super oldu yaa .. Konuna abone oluyorum :) emegine saglik canim

ay cnm bnm faydalı olduysam sana ne mutlu bana

hani akçaabat köftesi

kız dur eklicem bitmediki karadeniz mutfağı geniştir 1 gecede bitmez öle her akşam en az 10 tarif ekliom sabır cnmm

güzel bir başlık olmuş , emeğinize sağlık.ben de bir karadenizli olarak yöre yemeklerini çok seviyorum.ayrıca yöre lezzetlerinin yaşatılması yeni nesillere aktarılması gerektiğini düşünüyorum bir hamsi tavası resmi koyarsanız şöyle mısırunlu nçiçek gibi dizilmiş bir şekilde çok güzel olur mesela:)karadenizde balık yada hamsi tavada kızartılırken biz tavaya onları dizeriz ve tavanın özel bir kapağı olur onunla arkalı önlü kızartırız böylece daha az yağlı ve lezzetli olur ben herkezin böyle yaptığını zannediyordum ama sadece karadenizde böyleymiş.böyle kızartmayı herkeze tavsiye ederim

Ellerine emeğine sağlık hepsi birbirinden harika hamsili pilavımızı babam yapar süper olur
diğerlerini annem çok özlemişim bu tatları okurken bile gözlerim doldu

bu arada konuya nasıl abone olunuyor bilgi verebilirmisiniz

konuya cevap yazmak icin cevap ver butonunu tikliyorsun yaa oraya yazacagin iletiyi yaziyorsun yollamadan önce smililerinden altinda taaa asagiya dogru secenekler var ordan abonelikler var onu aktif hale getiriyorsun canim ... mail istiyorsan email yerini seciyorsun ben bildiri istemedim direk kk ya girdigimde aboneliklerime bakiyorum yeni yazi oldumu gösteriyor zaten

selaycım

cnm bnm ya beğenmene çok sevindim akşama daha bir sürü yemek eklicem buraya bakarsın cnm

akçaabat köfte

malzemeler

1 kg. kıyma,
100 gr. Peksimet
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz

yapılışı ...... ;

bir kabın içinde bütün malzemeleri karıştır ve köfte haline getir ve ızgarada pişir sıcak servis yapın arkadaslar

löbiye

malzemeler ..............,
½ kg barbunya fasulye
2 çay kasigi kinzi
3 dis sarimsak
½ limon suyu
3 dal pirasa
½ demet maydanoz
tuz, karabiber
2 kasik tereyagi
2 çay kasigi pul biber

yapılışı...............;

[I1) Barbunya fasulye aksamdan suya konup islatilir. Ertesi gün haslanir.
2) Bir tencereye yag ve ince kiyilmis pirasa konulup öldürülür. Kinzi ince kiyilmis sarimsak ilave edilir.
3) Üstüne haslanmis barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sicak su ilave edilip iyice pisirilir.
4) Pismesine yakin ince kiyilmis maydanoz pul biber ilave edilip bir tasim daha kaynattiktan sonra servis yapilir. ][/I]

Son düzenleme:
fındıklı yufka tatlısı

malzemeler........ ;

2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt

Şerbet için
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu

yapılışı......... ;

Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.

Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.

Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.

balık pilakisi

malzemeler........ ;

3 patates
2 domates
2 sogan
2 yesil biber
2 dis sarimsak
1-2 defne yapragi
1 limon
1 kahve fincani zeytinyagi
5-6 dal maydanoz
tuz karabiber
1 su bardagi salcali su

yapılışı...........;

1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur.
2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.
3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir.

acılı fındık ezmesi

malzemeler........;

2 su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı fındık yağı
250 gr beyaz peynir
1.5 çay kaşığı nane
1.5 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

yapılışı......... ;

Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.

Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın.

kabak çorbası

malzemeler.............;

Yarım Kabak (Karakabak veya Kış Kabağı) yarısı
Tane Fasulye
Bir Avuç Mısır Unu
½ yemek kaşığı Tuz (İyotlu)
Su (Yemeğin Su Oranı Ayarında) 2 litre
Tereyağ 1-2 yemek kaşığı Kuru Soğan (Orta Boy)
1-2 adet Domates
Maydanoz
½ bağ

Kabak soyulup dilimlenir. Taze Fasulyeler haşlanır. Bir tarafta su kaynatılır, daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atılıp, haşlanır. Aynı suya ayıklanıp, bölünmüş taze fasulyeler ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bu arada 1-2 yemek kaşığı mısır unuda ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edilir ve topak topak olmaması için karıştırılır. Tuz konulur. Ayrı bir kapta doğranmış soğan tereyağında pemleşinceye kadar kavrulur. Buna kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domates katılarak bir sos yapılır. Çorba pişince hazırlanan sos ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılarak pişince, Maydanoz ince ince doğranıp üzerine konularak sıcak olarak servis edilir.

ordu yöresine ait bir yemektir.

mısır yağlaşı

malzemeler..............;

2 su bardagi misir unu
Tereyag
su, tuz, peynir veya çökelek

yapılışı................;

Normal bir tencerede su kaynatilis. Bir miktar tuz ilave edilir. Kaynayan suya misir unu yavas yavas katilir.
Topaklanmamasi için düzenli bir sekilde kivamina gelene kadar karistirilir. Arzu edilirse içine bir miktar peynir ilave edilir.
Kaselere bölünür.
Ayri bir kapta tereyagi iyice kizdirilir. Sonra kaselerin üzerine esit miktarda gezdirilir.
Sicak servis yapilir.

juliamm güzel gorunuyor:))denemeliyim

nasıll kızlar tarifler hiç deneyen var mı deneyenler yorum yazabilir mi canlarım

annem yapsa da hep beraber yesek kızlar

bunu da biz küçükken anneannem yapardı harika oluyor valla ama şimdi bu kalori bombası yemeği pek yiyemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…