diğer arkadaşlarada tavsiye ediyorum nefis oluyo mısırunuyla balık.. karadeniz mutfagını çok seviyorum sen yazdıkça bende not alıyorum.. devamı dileğiyle...
Julia eline emegine saglik canim ..
Tursu kavurmasi ile 21 yasinda tanistimesimden dolayi cok severek yiyorum hem fasulye hemde kara lahana (pancar diyorlar) tursularini..
Esim ana evindeki misir ekmegini cok ozluyor sanirimbu tariflet super oldu yaa .. Konuna abone oluyorum :) emegine saglik canim
hani akçaabat köftesi
Ellerine emeğine sağlık hepsi birbirinden harika hamsili pilavımızı babam yapar süper olur
diğerlerini annem çok özlemişim bu tatları okurken bile gözlerim doldu
bu arada konuya nasıl abone olunuyor bilgi verebilirmisiniz
konuya cevap yazmak icin cevap ver butonunu tikliyorsun yaa oraya yazacagin iletiyi yaziyorsun yollamadan önce smililerinden altinda taaa asagiya dogru secenekler var ordan abonelikler var onu aktif hale getiriyorsun canim ... mail istiyorsan email yerini seciyorsun ben bildiri istemedim direk kk ya girdigimde aboneliklerime bakiyorum yeni yazi oldumu gösteriyor zaten
Ellerine emeğine sağlık hepsi birbirinden harika hamsili pilavımızı babam yapar süper olur
diğerlerini annem çok özlemişim bu tatları okurken bile gözlerim doldu
bu arada konuya nasıl abone olunuyor bilgi verebilirmisiniz
güzel bir başlık olmuş , emeğinize sağlık.ben de bir karadenizli olarak yöre yemeklerini çok seviyorum.ayrıca yöre lezzetlerinin yaşatılması yeni nesillere aktarılması gerektiğini düşünüyorum bir hamsi tavası resmi koyarsanız şöyle mısırunlu nçiçek gibi dizilmiş bir şekilde çok güzel olur mesela:)karadenizde balık yada hamsi tavada kızartılırken biz tavaya onları dizeriz ve tavanın özel bir kapağı olur onunla arkalı önlü kızartırız böylece daha az yağlı ve lezzetli olur ben herkezin böyle yaptığını zannediyordum ama sadece karadenizde böyleymiş.böyle kızartmayı herkeze tavsiye ederim
juliamm güzel gorunuyor:))denemeliyimmısır yağlaşı
malzemeler..............;
2 su bardagi misir unu
Tereyag
su, tuz, peynir veya çökelek
yapılışı................;
Normal bir tencerede su kaynatilis. Bir miktar tuz ilave edilir. Kaynayan suya misir unu yavas yavas katilir.
Topaklanmamasi için düzenli bir sekilde kivamina gelene kadar karistirilir. Arzu edilirse içine bir miktar peynir ilave edilir.
Kaselere bölünür.
Ayri bir kapta tereyagi iyice kizdirilir. Sonra kaselerin üzerine esit miktarda gezdirilir.
Sicak servis yapilir.
juliamm güzel gorunuyor:))denemeliyim
etli karalahana sarması.......
gereken malzemeler ;
◦1,5 su bardağı pirinç
◦4 baş kuru soğan
◦250 gr kıyma
◦1 yemek kaşığı kuru nane
◦1 tatlı kaşığı karabiber
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦arzuya göre 1 yemek kaşığı domates salçası
◦1 su bardağı doğranmış maydanoz
◦1 çay bardağı sıvıyağ
2.ayrıca
◦2 demet (yaklaşık 1 kg) karalahana
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦yarım çay bardağı sıvıyağ
◦kaynamış su
1. büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin. bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. yaprakları teker teker yıkayın.
2. kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın. yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun. koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin. (hepsini aynı anda ters yüz etmelisiniz) 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün. karalahanaların soğumasını bekleyin.
3. karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
4. soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.) yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın. (dolmaların kısa ve -annemin tabiriyle- tombiş olmaları gerekiyor)
5. geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin. dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin. en üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık yarım saat)
vee resim kızlarr
mısır yağlaşı
malzemeler..............;
2 su bardagi misir unu
Tereyag
su, tuz, peynir veya çökelek
yapılışı................;
Normal bir tencerede su kaynatilis. Bir miktar tuz ilave edilir. Kaynayan suya misir unu yavas yavas katilir.
Topaklanmamasi için düzenli bir sekilde kivamina gelene kadar karistirilir. Arzu edilirse içine bir miktar peynir ilave edilir.
Kaselere bölünür.
Ayri bir kapta tereyagi iyice kizdirilir. Sonra kaselerin üzerine esit miktarda gezdirilir.
Sicak servis yapilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?