Yöresel Tarif julia 'nin karadeniz mutfağı ....

Yöresel Yemekler
valla julia başlığı ilk gördüğümde bu kadar fazla tarif beklemiyordum heryerde gördüğümüz birkaç klasik tarif vardır düşüncesiyle daldım içeri ama gerçekten şaşırdım eline emeğine sağlık ben de bir ara hamsi köftesi tarifini vermek isterim müsaaden olursa...

aaaa tabiki cnm mesela ben bilmiorum onu paylaşırsan sevinirim bildiğim tüm tarifleri burda paylaşacağım bende maksat yöremizin yemekleri tanınsın bilinsşn unutulmasın yeni benim gibi yeni nesiller de yapsın

bunun bi adısı da mıhlama mııııı uşağum gankam:44:

balıkkondu

malzemeler

Malzemeler
4 soğan
6 domates
4 kesme şeker
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kg dilimlenmiş palamut
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz

yapılışı .....;

Soğanları ayıklayıp piyaz doğrayın. Domatesleri enlemesine ince daire şeklinde doğrayın. Bir tencerede 1 kahve fincanı zeytinyağını iyice ısıtın. Soğanları kavurun. Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstıkları ve tarçını ekleyip karıştırın. Üzerlerine domatesleri dizip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Domatesler pişerken palamutları tuzlayın. Domateslerin bıraktığı su çekilmeye başlayıncn, bir tavada kalan zeytinyağını iyice kızdırın. Kızgın yağda balıkları alt üst ederek kızartın. Balıkları tenceredeki domateslerin üzerine yerleştirin. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Balıkkondu-yu servis tabağına yerleştirin. Maydanozları ince kıyıp üzerine serpin ve servis yapın.

tıntış çorbası

malzemeler......... ;

Malzemeler
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
tuz, karabiber

yapılışı................;

Su ve tuzu bir tencerede kaynatın. İnce elekte elenmiş mısır ununu ekleyin. Koyu bir çorba kıvamına gelinceye kadar, karıştırarak pişirin. Diğer tarafta, tereyağında kıymayı kavurun, salçayı ekleyin. Bu karışımı, çorbaya ekleyerek birkaç dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

oğmaç çorbası

malzemeler.............;

2 su bardağı un
1 /2 su bardağı su
1 su bardağı süt
tuz, karabiber

yapılışı.................;

Un, tuz ve su ile oldukça sert bir hamur hazırlayın. Bu hamuru elinizde ovun. Ellerin birbirine sürtünmesiyle, hamurdan minik parçalar kopacaktır. 5 su bardağı suyu kaynatın. Minik hamur parçalarını suya ekleyin ve pişirin. Üzerine kaynar süt ekleyip, servis yapın.

ısırgan otu çorbası

malzemeler ...........;

250 gr ısırganotu
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2 kahve fincanı su
2 kahve fincanı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber

yapılışı............;

İncecik doğranmış soğanı, hafif ateşte öldürün. Un ekleyip, kavurmaya devam edin. Pembeleşince suyu ve tuzu ekleyip 1-2 dakika iyice karıştırdıktan sonra doğranmış ısırganotunu ilave edin. Bu şekilde 10 dakika kaynatın. Sütü ilave edin, birkaç dakika daha kaynatın. Yumurta sarısını ve kremayı (süzme yoğurt da olabilir) çırpın. Servis yaparken kaselere aldığınız çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeden ilave edin. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniriyle de süsleyebilirsiniz. Kuru ve havadar yerlerde demet halinde asılarak kurutulan ısırganotları daha sonra ufalanarak toz daha sonra çay olarak kullanılabilir. .

ısırgan otu çorbası

malzemeler ...........;

250 gr ısırganotu
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2 kahve fincanı su
2 kahve fincanı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber

yapılışı............;

İncecik doğranmış soğanı, hafif ateşte öldürün. Un ekleyip, kavurmaya devam edin. Pembeleşince suyu ve tuzu ekleyip 1-2 dakika iyice karıştırdıktan sonra doğranmış ısırganotunu ilave edin. Bu şekilde 10 dakika kaynatın. Sütü ilave edin, birkaç dakika daha kaynatın. Yumurta sarısını ve kremayı (süzme yoğurt da olabilir) çırpın. Servis yaparken kaselere aldığınız çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeden ilave edin. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniriyle de süsleyebilirsiniz. Kuru ve havadar yerlerde demet halinde asılarak kurutulan ısırganotları daha sonra ufalanarak toz daha sonra çay olarak kullanılabilir. .

sağlam derken :26:

mıhlama için;
yani hangi malzemeyi hangi ölçüde koyucaz ve tam olarak ne kadar pişiricez..
hiç şaşmıcak bööle tam tarif istiyorum diyorum

Son düzenleme:
şöyle kiii;Allah iyiliğini versin senin diyorum

bak mıhlamayı herkes yapaamaz cnm onu açık açık sölim işin erbabı olcak yakın olur sadece senn yaptıkların annem bile çok ii yapamıo karadenizli olmasına rağmen babaannem yapsında gör parmaklarını versin kanka gel bizimkiler yapsın sen ye en iyisi

tamam sizinkilerden de yerim afiyetlen deeee...
yan çizme bakem,mıhlama tarifi bekli yo rummm:82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…