Ka ocuk yapmal sizce?

maddi manevi gücü yetenin çok çocuk yapması bence mantıklı evladının çok olması zenginliktir,hele maddi açıdan sıkıntın yok ve de ben çocuk severim iyi de yetiştirebilirim diyorsa insan,Allah ne verdiyse boy boy dizmeli... :)))

aslında ben hep 3 yada 4 diye düşünüyodum amaaa bi tane doğurdum aldım ağzımın payını..

2 yeter..

evli degilim ama dogum olayi bana cok korkutucu geliyor acikcasi
ameliyathane ortami vs. ben zaten cok korkarim, hastaneye adimimi atinca tansiyonum yukselir
sanirim yapamam evlensem de...
kadinlar nasil dayaniyor bu dogum olayina anlamis degilim

sade kahvecim, normal doğum yaptm ben 22saat sancm sürdü, inan doğurmak hiçbişey, herşey doğumdan sonra başlıyo..

sade kahvecim, normal doğum yaptm ben 22saat sancm sürdü, inan doğurmak hiçbişey, herşey doğumdan sonra başlıyo..

Ben de 3 çocuk istiyorum. Önceden 2 isterdim ama artık az geliyor. 3 çocuk ne fazla ne az. Tabi bunları doğurmadan önce söylüyorum. Yeni doğum yapan arkadaşlarım var, onlar da benim gibi düşünürdü, şimdi ikinciyi doğurmaktan korkuyorlar. :1shok: Hem doğum sancısı, hem doğduktan sonra... Gece uykusu kalmamış arkadaşımın, 2 3 saatlik uyku molaları veriyormuş, bebek hep uyanıp ağlıyormuş. Valla annelik ne zormuş, böyle olduğunu ben de yeni öğrendim :uhm:

Evet annelik zor ama dünyanın en güzel şeyi vede
kesinlikle tarifi yok ancak anne olunca anlayabilirsin..................................

benim 3 kızım var çok mutluyum bu durumdan
ben her zaman tek çocuğa karşıydım şimdide karşıyım
insan büyüyünce mutlaka yanına sırdaş arkadaş destek ister.ben asla tek çocuk yapan insanları anlamıyorum.:1no2:
bence maddi durum müsaitse ruhsal ve fiziksel olarak ben çocukları severim bakabilirim diyorsanız 3 hatta 4 çocuk iyi.özellikle 2 kız 2 erkek olursa çok güzel olur.bende eşimde 4 kardeşiz 2 kız 2 erkek.gerçekten çok güzel bir durum
ama yine diyorum maddi olanaklar ve insanın kendini hazır hissetmesi çok önemli
ben başka istemiyorum çünkü doğumda çocuk bakımıda gerçekten zor ama insanın keyifle yaptığı bir görev annelik :asigim::1hug::ecrin_bebek:

Benimde bir oğlum vede bir kızım var allaha şükürler olsun.
Allah olmayana nasip etsin inşallah..................................

şimdik ben allah nasıp ederse soyle ıstıyorum
şimdi hamileyım allah nasıp ederde kucagıma alırsam
peşine hemen gene tedavı dusunuyorum
pespese ıstıyorum 2 tane

onları buyuttukten sonrada kuccuk bı yavru ıstıyorum:asigim:

allahım hayaller gercek olsa :asigim:

ama hep tedavı ıslerı bunlar cunku normal olmuyo benım:tomato:
para bırıktırmek lasım:1hug:

toplamda 3 cocuk ıstıyorum :asigim:

jane marka bebek arabası bir milyar ama 150 milyonada bebek arabası var...tek çocugu neden yapıyoruz maclaren yada jane kullansın diyemi bencillik bence..

cocuga sunulacak iyi bir gelecek bebek arabasının markasından çok daha fazla şey ifade ediyor. o kadar basit değil hayatsengözlerimebaksanab

Tek çocuk düşünen arkadaşlara tavsiyem bence vazgeçsinler.etrafımda gördüğüm bütün tek çocuklar problemli.Paylaşmayı bilmiyor,bencil ve doyumsuz.

fazla önyargılı değil misiniz acaba
ben tek cocugum ailemin tum imkanları bana ait ne var ne yok bana kalacak.evet kimseyle paylaşmıyorum.. bu bir gerçek.
ama öte yandan etrafım kel kör 1 evin başında nasıl paylaşacagız diye birbirini yiyen 3-4 cocuklu ailelerle dolu..
şimdi bu kişilerin kardeşliği paylasımcılığı nerde kalıyor:dilcikar:
kimse diyor mu ki ben hakkımdan vazgeceyim kardeşimin daha çok ihtiyacı var o alsın faydalansın:1no2:
bu mu paylaşımcılık
gerçekçi olmakta yarar var.işin içine maddiyat girince kardeşliğin bile rengi değişiyor..
devir kötü..cocugunun gelecegini saglama alabilecek birikime sahip insanlar istedikleri kadar cocuk yapabilirler haklarıdır..aksi,benim için bencillikten başka birsey değildir

Son düzenleme:
hıc dusunmemıstım CADIARZU acaba 1 mı 3mu 5mı dıyee.. onemlı olan kac cocuk yapılacagı deıl onlara nasıl bı gelecek hazırlanacagı,nasıl ıyı bı egıtım verılecegı bence.. ısteyen bı tane yapar ısteyen futbol takımı kuracak gıbı sınırları zorlar... tamamen cıflere kalmıs.. yerimseniben ama onemlı olan onlara maddı manevı nasıl destek olunacagı.. nasıl ıyı bı gelecek hazırlanacagı.. su ankı ortamın ve duzenın bozuklugu acıkcası benı oldukca endısendırıyor dogrusu... :çok üzgünüm: zaman oyle bı hale geldı kı cocuklarımızı kotuluklerden zararlı seylerden korumak bı haylı zorlastı.. :1no2:

bu tamamen her aile için değişebilecek bir karar bence.
maddi ,manevi her türlü koşul gözönüne alınmalı...
benim bie kızım var,ona kardeş şart diye düşünüyorum...çok zor bir bebekliği olduğu içinde çok korkuyorum...maddi koşullar el verdiği sürece,birde istediğinizde size 1,2 saat nefes aldıracak bir yakınınız varsa 3 te olur bence...

Son düzenleme:
Bence maddi durumunuz el veriyorsa bakabileceğiniz kadar çocuk yapın derim
Kalabalık aileler her zaman hoşuma gider
Ama maddi durumunuz yoksa 1 tane yeter.
Düşünün bi kere ilerde o çocuk evlenince çocuğunun dayısı,amcası halası yengesi falan olmıcak hele annede tek çocuksa ne bilim iyi olmuyo.
Ama durumun elverdiği kadar yapın derim zemuszemus

2 çocuk bence. çocukların sayısı arrtıkça o çocuklara verilen sevgi aynı düzeyde olabiliyor mu. mesela 6 çocuklu bir ailede, anne ve baba her çocuğa yeteri kadar ,sevgi ve ilgi verebilir mi.çok zor.ama 1 yada 2 çocukta bu bence, daha kolay. çocuklar sevgiye aç büyümüyorlar . bilemiyorum. benim ailemde akrabalarda en fazla çocuk sayısı 2 olduğu için böyle düşünüyor ,olabilirim. sanki ,çocuk sayısı arttıkça o verilen sevgide doğal olarak azalıyor yetemiyor gibi ,geliyor.

ikizlerimin olmasını isterdim..2 yada en fazla 3 diye düşünüyorum.

Rabbim neyi uygun görürse :Saruboceq:

bence kendi hayat koşulların maddi durumun kaç tanesine yetiyorsa ona göre çocuk yapılmalı yani en güzel şekilde bir çocuğu yetiştircek güze sahipsen bir gücün iki taneye yetiyorsa kesinlikle iki çocuk taraftarıyım

İki çocuk olmalı bence. Bir oğlum birde kızım var.
Başka bir bebek düşünmüyoruz. O çocuklara
yetebilmek, ilgilenebilmek çok önemli.

Tek çocuk düşünenlerdenim oğlum 15 aylık ve çok zorlanarak büyüttüm açıkçası gözüm korktu o yüzden 1 karar 2 zarar diyorum :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…