Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.348
614.415
1.098
Malatya
kabak-cekirdegi.webp

Uzmanlar, kabak çekirdeğinin, bakır, çinko, magnezyum açısından çok zengin olduğunu, günde ortalama tüketilen bir avuç kabak çekirdeğinin çok geniş...

içerik.webp
Kabak çekirdeği, kabak sebzelerinin içindeki çekirdeklerin alınıp, kurutularak elde edilen bir besin çeşididir. Genelde çerez olarak tüketilen kabak çekirdeğinin özellikle sinir sistemi ve ruh sağlığı üzerinde çok faydası olduğu söyleniyor.

Uzmanlar, kabak çekirdeğinin, bakır, çinko, magnezyum açısından çok zengin olduğunu, günde ortalama tüketilen bir avuç kabak çekirdeğinin çok geniş bir yelpazede sağlığa katkıda bulunabildiği ifade edildi.

Kabak çekirdeğinin sağlığa faydası saymakla bitmiyor

Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde, kabak çekirdeğinin, magnezyum açısından zengin bir besin kaynağı olduğu, bağışıklık sistemi içinde çok önemli olan çinkoyu da bol miktarda içerdiği ifade edildi. Prostat kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltma özelliği de var olan çekirdek, bol miktarda omega-3 yağları içerdiği ifade edildi.

Kabak çekirdeği kalp sağlığını koruyarak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçeriğindeki Omega-3 yağları da diyabet etkisini azaltır, kalp hastalıklarından korur, kötü kolesterole karşı etkili olarak kanın akışkanlık seviyesini arttırır. Böylece damar tıkanıklığını önemli derecede önleyerek, Prostat hastalığından korur. Kabak çekirdeği diyabete iyi gelerek, kalp ve karaciğer sağlığına faydalı olmakla birlikte dinlendirir.

Ben kabak çekirdeğinin beyne çok iyi geldiğini duymuştum, tadını da çok sevdiğimden bazen bi oturuşta dağlar oluşturuyorum önümde :) tadını sevmeyeni bilmem ama seviyorsanız sallayın ayçekirdeğini kabağı yiyin.

Ürgüp Kabak Çekirdeği ciddi bir bağırsak kurdu düşürücüdür. Çok lezzetlidir.
Ölmeden önce mutlaka tatmalısınız... Siz hiç Sütle kavrulmuş Kabak Çekirdeğini duydunuz mu?
Ürgüplü olmayanlar bilmez. İri iri taneleri, altın sarısı rengi ve süt kokusuyla kabuğuyla bile yenebilir. Eşsiz bir lezzettir.

Back
X