- 27 Şubat 2012
- 1.060
- 328
- 323
aahh ah o desturu çekmeden huzur bozmadan akıllı davransalar ne güzel olur değil mi ? çok tok sözlüyüm dank diye kırma huyum var o yüzden kendimi çok kasıyorum ağzımdan kırıcı bir cümle çıkmasın diye ama iyice dolmaya başladım korkumda bu zaten dolaylı yoldan eşimi kırmak istemiyorum. İlk etap ilk fırsatta tatlı dille konuşucam anlatıcam önce eşime sonra anlamazlarsa kv e. Baktım tatlı dilde işe yaramıyo Allah ne verdiyse beni üzmeye sıkmaya acımayan insana bende acımam isterse eşim olsun bu kişi
çok anlamasını bekleme çünkü onlarda bu huy gibi bişey olmuş ama çağırdıklarında arada gitmezseniz anlamaya başlıyorlar kesinlikle düzene girer ama biraz zaman alıyor insan şöyle düşünüyor benim kendi ailem bizi düşünürken onların ailesi niye bunu düşünmüyor ama eşin annesine güzellikle konuşsun özeliniz olduğunu sürekli söylesin bu arada eşime ben hep şey diyorum benim hoşlanmadığım davranışları ailene sen söyliceksin benim ailemde de varsa beğendiğin şeyleri ben söylicem diyorum böylelikle kötü olmamış oluyorsun veya kayınvalidenin senin anlayabiliceğini düşünüyorsan kendin de hoşlanmadığın şeyleri söyle mesala ben muhabet arasında benim konuya benzer örnek verirse bende öyleim çok içli dışlı olmaktan hoşlanmıyorum diyorum bu şekilded e huylarımı öğrendiğimi düşünüyorum
Daha yeni evlisin ilerde oturur diye düşünüp boşlama aynen bu şekilde tavrını koy
Yoksa düzelmek yerine rutine biner alışkanlık haline gelir
Bir gün eksik olsa kıyamet kopar
böle özel günlerimizi eşimin haftalık tatillerini katletmeyi çok severdi. e onun oğlu ya. ben neyim ki . biz plan yapamayız asla. izin günlerine ait onun planları vardır. ya misafir getiricektir. ya onlara misafir gelmiştir. yada bizi götürecektir misafirliğe. bende nefret ettim artık ev gezmesinden ya hayaat die bişe var açık hava hayal olmuştu artık ne sinema ne tiyatro, ne resitaller, ne alışveriş ne bi cafede oturma, ne eğlenceye gitme hepsi bekarlıktaymış, soluk aldırmıyo. kendi annneme bile hasret kalmıştım
Ben o desturu cekene kadar kac sene gecti be canim.
Bende aman kirmiyim, aman uzmeyim.
Zaten kac ayda bir geliyorlar bla bla.
Ama sesiz kaldikca tepene ediyorlar.
Bir kere dedim musait degiliz keske bileti almadan once arayip sorsaydin diye.
Dumur oldu zaten, telefonda uzun bir sessizlikten sonra
Musait oldugunda sen hbr ver kizim dedi.
Allahi var kv nin sesinin yukseldigini bile duymadim ama sinsidir benimki.
Ajitasyonun sultanidir.
Sen genede kimseyi kirmadan hallet.
Ama bastan hallet.
Aliskanliklar zor kiriliyor.
daha önceki konunuzu da hatırlıyorum bence bir arpa boyuda olsa yol almışsınız. en azından artık haftada 1e düşmüş ya da her gün gel gel diye ısrar etmiyorlar.
bu kararlığınızı bozmadan devam edin. hır gür çıkarmadan tatlı dille elinde sonunda siz istediğinizi alacaksınız. lambalarınızı takip ediyorsa öyle açıklama yapmanıza gerek yok şöyle oldu böyle oldu diye eşim arka oda da vakit geçirmemizi istedi deyin geçin =)
ayrıca her çağırdıklarında da kabul etmeyin bir iş çıkarın ya da eşimle planımız var deyin
bende daha önceleri eve giderken bugün in aşağı dediklerinde ne desem ya da kal yukarda napcan tek başına dediklerinde ne desem diye düşünürdüm eve giderken inan ayaklarım geri geri bile giderdi :18: eskiden dsuş alcam yatcam ya da tv izlicem diye açıklama yapardım ve ne kadar zoruma giderdi anlatamam
biz kavgayla elimizi ayağımızı kestik ama keşke böyle olmasaydı şimdi mecburi bir araya geldiğimizde bana ölüm gibi geliyor onlarda durmak nefes alamıyorum sanki.
artık kvde bize gelmiyor çünkü köpek sahibi olduk ve kendileri köpek sevmiyor
sizin eviniz kira gene bir gün çıkma ihtimaliniz var bizim kendi evimiz kv göre onun evi o ayrı.
eşime ne desemde ordan çıkmayacak biliyorum ömrümüzün sonuna kadar orda o sıkılığın içinde yaşamaya mahkumum
aynen öyle korku filmi tabiki ben önceden sonrasında problem yaşamaktansa kırıldığım sıkıldığım konuda direk tatlıu dille konuşurum diye düşünüyordum ama öyle kolay değilmiş konuşulmuyo. peki size direkmi söylediler yerleşme sık sık gelme planlarını yoksa eşiniz aracılığıyla mı kibarca tepkinizi belli etseydiniz hemen yoksa iş işten geçtikten sonra olan yine size olur
Pat diye soliyceksin ne derdin varsa.
Gelemem isim var, arkadaslara sozum var,
Ozel bir planimiz var.
Calisiyoruz biliyorsun anne, hayatim sizin evle bizim ev arasinsda geciyor valla...
Arkadaslarimla bulusacaz vs,vs,
O zaman bisey diyemiyorlar.
Ne kadar ezilip buzulursen devami geliyor.
Simdi kimse bisey diyemiyor bana.
Rahata erdim cok sukur ama erene kadar benden bir ben gitti.
Cehenneme giden yol iyiniyet taslariyla oruluymus ya
Iste ben o yoldan gectim( 43:
daha önceki konunuzu da hatırlıyorum bence bir arpa boyuda olsa yol almışsınız. en azından artık haftada 1e düşmüş ya da her gün gel gel diye ısrar etmiyorlar.
bu kararlığınızı bozmadan devam edin. hır gür çıkarmadan tatlı dille elinde sonunda siz istediğinizi alacaksınız. lambalarınızı takip ediyorsa öyle açıklama yapmanıza gerek yok şöyle oldu böyle oldu diye eşim arka oda da vakit geçirmemizi istedi deyin geçin =)
ayrıca her çağırdıklarında da kabul etmeyin bir iş çıkarın ya da eşimle planımız var deyin
bende daha önceleri eve giderken bugün in aşağı dediklerinde ne desem ya da kal yukarda napcan tek başına dediklerinde ne desem diye düşünürdüm eve giderken inan ayaklarım geri geri bile giderdi :18: eskiden dsuş alcam yatcam ya da tv izlicem diye açıklama yapardım ve ne kadar zoruma giderdi anlatamam
biz kavgayla elimizi ayağımızı kestik ama keşke böyle olmasaydı şimdi mecburi bir araya geldiğimizde bana ölüm gibi geliyor onlarda durmak nefes alamıyorum sanki.
artık kvde bize gelmiyor çünkü köpek sahibi olduk ve kendileri köpek sevmiyor
sizin eviniz kira gene bir gün çıkma ihtimaliniz var bizim kendi evimiz kv göre onun evi o ayrı.
eşime ne desemde ordan çıkmayacak biliyorum ömrümüzün sonuna kadar orda o sıkılığın içinde yaşamaya mahkumum
yoo dırek soyle bu benım 2.evlılıgım buarada
ılk evlılıgımden 2.5 yasında oglum var
onlarda 3 erkek ve 4 erkek oldular sımdı kız torun ıstıyolar ısmarlama
neyse bebek yapın dıyolar bende suanda ıstemedıgımızı soyluyorum hemde maddı durumumuz el verırse kendım buyutmek ıstıyorum cunku ılk cocugumdan hıcbısey anlayamadım hayatımda gelısen olagan ustu durumlardan oturu
oda yok canım sen gıt calıs hafta ıcı bızde kalır dedı
benım cocuklarıma ne denlı bagımlı olacagımı kestırıyor aslında yok canım olmaz oyle dedım oda sızde burada kalırsınız dedı
ama benımde ogluma annem bakıyor
sonra ben dedımkı anca o zaman ben araba kullanmalıyımkı xx anneme bebegımız olursa ınsallah sıze bırakıp buradan servıse bınerım aksamda arabayal cocukları toplar gıderım
hayır dedı olmaz oyle cocuk uyandırılıp getırılmez
bız sızde kalırız cumartesı sabahı gıderız(cuma aksamı neden degıl) pazar aksamı gelırız tekrar(araba var neden pazartesı sabahı degıl) ıkı kere boyle oldu hafta sonu gorumcesının gelının yanında dedı oda ay oyled ebutun hayat kayar gıder ya ozel mozzel kalmaz valal dedı yanı arabayalda sureklı olmaz arada bırakırsınız arada kalırsdınız her turlusu olur ama dedı yanı sureklı kalınmak olmaz dedı
elbette her turlusunu yapan var
her seklı deneyen var ama kadın kalıcaz derse kalmayınmı dıcem
esıme soyluyorum
cok samımıyım benım kayınvalıdem ıyı bır kadın cakallık asla dusunmuyor adım gıbı bılıyorum benı kızı gelını arkadası gıbı gforuyor ve ayırmıyor
ancak bu sartlarda nasıl olabılır bır evlılık ya :S
benım kendı annem kalıcam dese onun ıcınde aynı seyı hıssederım sahsen suanda ben sabah oglumu ya taxı ıle ya kendım bebek arabasıyla anneme bırakıyorum ustelık 30 dk yuruyerek servıse cıkıyorum yada cok nadır yagmurlu havalarda annem gelıyor oglum uyanınca evıne goturuyor bugun esım eve gıttı uyucak halıyle ama esım yokken gunduz belkı arada bızım evde vakıt gecırıyor ancak eve esım degıl ben dahı gelmeden cıkıyor cocugumla
bılemıyorum bende aılelere dusmanmıyım neyım ya herkez kabul edebılırmı kv dedıgı seyı :44:
neyse bebek yapın dıyolar bende suanda ıstemedıgımızı soyluyorum hemde maddı durumumuz el verırse kendım buyutmek ıstıyorum cunku ılk cocugumdan hıcbısey anlayamadım hayatımda gelısen olagan ustu durumlardan oturu
benım cocuklarıma ne denlı bagımlı olacagımı kestırıyor aslında yok canım olmaz oyle dedım oda sızde burada kalırsınız dedı
sonra ben dedımkı anca o zaman ben araba kullanmalıyımkı xx anneme bebegımız olursa ınsallah sıze bırakıp buradan servıse bınerım aksamda arabayal cocukları toplar gıderım
bız sızde kalırız cumartesı sabahı gıderız(cuma aksamı neden degıl) pazar aksamı gelırız tekrar(araba var neden pazartesı sabahı degıl) ıkı kere boyle oldu hafta sonu gorumcesının gelının yanında dedı oda ay oyled ebutun hayat kayar gıder ya ozel mozzel kalmaz valal dedı yanı arabayalda sureklı olmaz arada bırakırsınız arada kalırsdınız her turlusu olur ama dedı yanı sureklı kalınmak olmaz dedı
esıme soyluyorum
cok samımıyım benım kayınvalıdem ıyı bır kadın cakallık asla dusunmuyor adım gıbı bılıyorum benı kızı gelını arkadası gıbı gforuyor ve ayırmıyor
benım kendı annem kalıcam dese onun ıcınde aynı seyı hıssederım sahsen suanda ben sabah oglumu ya taxı ıle ya kendım bebek arabasıyla anneme bırakıyorum ustelık 30 dk yuruyerek servıse cıkıyorum yada cok nadır yagmurlu havalarda annem gelıyor oglum uyanınca evıne goturuyor bugun esım eve gıttı uyucak halıyle ama esım yokken gunduz belkı arada bızım evde vakıt gecırıyor ancak eve esım degıl ben dahı gelmeden cıkıyor cocugumla
bılemıyorum bende aılelere dusmanmıyım neyım ya herkez kabul edebılırmı kv dedıgı seyı :44:
cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla örülüdür derler, haftaiçi geliriz haftasonu gideriz ne demek eviniz otelmi, sen zaten ilk evliliğinin hayal kırıklığınıda bu evlilikte telafi etmek isteyeceksin haklı olarak, haftaiçi onlar yatmadan yatmıcaksın sürekli hizmet edeceksin sere serpe olamıcaksın eşine sarılamıcaksın olurmu öyle
öööf nedir bu kv lerin kalma gitme merakı anlamadım kal kendi evinde değilmi hangi gelin isterki zırt pırt gelsin gitsin kalsın hiçmi düşünemiyolar sanki kendileri hiç gelin olmadılar.Anlıyorum kv nin iyi niyetli olduğunu bildiğin için tersleyemiyorsunda kırmak istemiyorsun ama ileride soun yaşamaktansa belli kuralları başından çizmek en güzeli veyahut durumunuzu düzeltip bebğine kendin bakıp büyütmen en mantıklısı hoş gelicek olan özledim diyipte de hergün damlar ama ömrümüz taktik düşünmekle geçiyor anasnı satim :) ayrıca sen evde yokken kv geliyormu senin evine o kısmı anlamadım eğer öyleyse ne alaka sen evde yokken illa oğlunu özlüyosa sen yokken eşin gitsin o niye geliyo evin hanımı yokken
cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla örülüdür derler, haftaiçi geliriz haftasonu gideriz ne demek eviniz otelmi, sen zaten ilk evliliğinin hayal kırıklığınıda bu evlilikte telafi etmek isteyeceksin haklı olarak, haftaiçi onlar yatmadan yatmıcaksın sürekli hizmet edeceksin sere serpe olamıcaksın eşine sarılamıcaksın olurmu öyle
sen ne diyosun biz evledk sabhaına kahvaltıya çağırdı..ya zaten el öpmeye gideceğiz ama ağzımı bozucam şimdi bak sinirlendim yaa..
o gün yanına gideceğiz zaten sen ne diye arayıp kahvaltıya çağırıyosun şaka gibi yaa..
seni gene gün içinde çaya çağırmış
esıme soyluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?