Kabus gibi bir doğum psikolojim alt ust

Evet aci bir tecrubeyle bende ogrendim. Hic hazir degilim diye ogrendigim andan beri sevinemedim agladim falan sonra dediler gelisimi durdu 7-8 haftalikken oldu karnimda ve alindi. Gercekten kotu soylememek lazim..Cok gecmis olsun sizede

istenmeyen gebelikti, çok ağladım, o yüzden cezasını çekiyorum tipi kaderciliği benim aklım almıyo. gerek yok böyle şeylere. geçmiş olsun ama durumun sizin ağlamanızla filan alakası yok.

Canım çok çok geçmiş olsun. Rabbim evlatlarınızi size bağışlasın hayırlısıyla.
Dün eşimle kordonlarimi baglatma meselesini konuşuyorduk. Bu kararı son kez konuştuk ve bağlamaya karar verdik. Ikinci bebeğim. Bir kızım var bi de 28.haftadayiz oğlum olacak. Üçüncü bir çocuğu kaldıramam bağlatalım dedim.
Ve yarım saat önce de yazını okudum.
Bir kez daha düşünsem iyi olacak. Ama benim kalbimdeki delik ve 16 yıldır var olan 3 bel fıtığı beni çok zorluyor. Bu yüzden baglatmak istedim. Kafam karıştı

Canım tibbi sorunların sebebi bizim psikolojimizde yatabilir. Hatta %99 .
Bana da doktor tedavi ile çocuğun olur demişti. 19 yaşındaydım. Sonra regresyon a sardim. Be ki ila la eriklinin cd sini alıp geçmiş yaşam sifalandirma calismasini yaptım defalarca. Orda şok olduğum şeylerle karşılaştım. Mesela ikiz oğlum olmuş. 1970 ki yıllar. Müstakil bir evde yaşıyorum. Bebeğin birini evlatlık veriyorum. Maddi durumum iyi değilmiş. 1 yaşına gelince geri almaya gidiyorum pişman olup. Ama gittiğimde bebeğim dışarda oynarken gözlerimin önünde elektrik çarpıyor kapkara olup ölüyor. Nasıl aglamistim. Nasıl içim yanmıştı. Yemin etmişim orda. Bir daha asla asla çocuk istemiyorum diye. Ben o çalışma boyunca yedi saat aglamisim.
Sonra ne mi oldu. Ikı hafta sonra hamile kaldım. Yani ben o aralikta aile dizimi de yaptırmıştım.
Ikinci çocuğuma hamileyim. Kızım 16 aylık oldu. Inşallah bir de oğlum olacak.
Biliyorsun her sağlık probleminin altında bizim stres, üzüntü, geçmiş yaşantılarımiza ait şeyler var. Dua ettim inşallah hayırlısıyla bebeğin olur ve Rabbim hayırlısıyla onu sana bağışlar. Sağlıcakla inşallah..

muhakkak birşey imzalatmışlardır olası risklerin anlatıldığı ve hastanın bunu kabul ettiğine dair imza almışlardır

Büyük geçmiş olsun çok etkilendim yaşadıklarınızdan bu büyük dersle artık önünüze bakıp negatif düşünceleri bi kenara bırakın. İnşallah herşey daha güzel olur bundan sonraki hayatınızda.

konular çok başka olsa da durum itibariyle benzer bir hikayem var
bazı şeyler için çok fazla endişe ediyoruz herşeyi kendimiz yönetiyoruz yanılgısına kapılabiliyoruz insanız sonra birşey oluyor dank ediyor .
Yapı itibariyle endişeliyimdir mudahaleciyim oluruna giderine bırakamam
her tarafını dusunur oyle olursa nasıl olur boyle olursa nasıl olur sıkıntı stres
bundan 3 ay once kardeşimin gecici sozleşmeli öğretmenlık atamasında ataması gerçekleşti suriyeli cocuklara 2 yıl boyunca oğretmenlık yapacaktı ama görev yeri kilis multeci kampı
tabi bende ki endişe stres.diyorum ki kıza gitme ablam desem ileri de hersey değişebilir 2 yıllık gecici ogretmenlik için o riski alma desem ilerde ne yapacakları belli olmaz surekli kadroya gecirebilirler tayın ısteme hakkı verebilirler kızın elinden boyle bir hakkı almış olabilirim
git desem kadroya surekli alma ihtimalleri olur bu sefer sakat yer basına birşey gelirse cok pişman olurum mahvolurum
boyle boyle dusunceler ben o gece aglayarak uyudum uyudum denirse
bu ara cuma akşamı belli oldu bu kilise cıktığı ve kendisi sevgilisi yıl donumu suprizi yapmış kapadokyaya balonlara götürcekmiş yoldalar (ve muhtemelen balonda evlenme teklifi etmeyi planlamış)
pazartesi gunu de kilis için gidilip imza atılacak yani karar vermek için kısıtlı zaman var
bunları dusunup iç sıkıntısı ile yattım ya
sabahın 5,30 unda ankarada kaza yapmışlar kardeşimde birşey yoktu ama sevgilisi 3 ameliyat gecirdi yoğun bakıma alındı
7 gun yoğun bakımda kaldı iyileşecek diye beklerken kaybettik kerimi
yani kilis işi onca endişe onca stres sen mi yonetiosun herşeyi ki
ne kadar gereksiz
Allah ne verecek belli mi.senin karar vermenle mi gelecek iyilik veya kotuluk
kilis işi boyle bir olay sonucunda gundeme bile alınmadı
ben nelere sıkılırken kader ne hazırlıormus hiçbirşey biizm elimzde değilken herşeyi yonetmeye çaışmanın herseye stres yapmanın cok anlamsız oldugunu boyle farkettim ve herşeyn hayırlısını ıstemeyi
kardeşim kilise gitmedi evet ama bir kaza sonucu sevgilisi kollarınının arasında öldü
şimdi kendisi de yaşayan bir ölü oldu

Benim bir arkadaşım normal doğum sürecinde yaşadı bu durumu. Kanaması durmadı şoka girdi, yoğun bakımdan çıktıktan sonra tekrar miyom ameliyatı oldu vs. Olan olmuş artık. Şükür ki şuan siz de bebeğiniz de sağlıklı. Bu bir sinavdi geçti gitti. Sürekli hatirlayip kendinizi uzmeyin. Önünüze bakın.. Hatirladikca bu günümüze şükredin, unutun gitsin..

Benim de ikinci doğumumda rahim kanama yaptı normal doğumdu üstelik kanın doktorun üzerine fışkırdığını gördüm,doktoruma ne kadar yalvardım beni uyutun diye öyle bir sancıki ama doktor seni uyuyutamam dedi uyuturlarsa şoka giriyormuşsun saat 1den 7ye kadar doğum masasında kaldım,saatlerce rahmin toparlanması ve kanaması dursun diye masaj yaptılar kabus gibiydi üstelik 1ci doğumum o kadar kolay oldu ki neredeyse yollarda doğuruyordum.Eşim doğum sonrası bebeğimizi sorunca doktor abimiz bırak bebeği gelini kaybediyoduk zor kurtardık demiş,doğum sonrası 3 gün altıma sürgü koydular ayağa kalkamadım,kanama durmasa ne olacaktı diye sordum rahimi almak zorunda kalıcaktık dediler ve ben bu bebeği 10 seneden sonra çok isteyerek yaptım

Ayy cok üzüldüm basiniz sagolsun Allah rahmet eylesin...
Hayatimiz elimizde degil biz ne planlarken hayat bize ne oyunlar kuruyor. Üstesinden gelmek lazim ve fazla düsünmemek

Ayy cok üzüldüm basiniz sagolsun Allah rahmet eylesin...
Hayatimiz elimizde degil biz ne planlarken hayat bize ne oyunlar kuruyor. Üstesinden gelmek lazim ve fazla düsünmemek
aynen öyle canım
biz birşeye cok sıkılıyoruz karalar bağlıyoruz ama bakalım dur hayat bize ne planlıyor
aklımıza mı gelirdi yaşayacaklarımız ben salak salak endişelenirken şöle mi olsa böyle mi olsa diye

çok sağol canım Allah rahmetini esirgemesin inş.

Aynen öyle bende bazi durumlara canimi cok sikardim mesela gecen sene iki defa yasadim bunu ilk olarak esimin isi icin üzülüyordum birde ev icin istediginiz evi alamadik diye ama o gece türkiye de yasanan saldiri sonuclara dedim vay nekadar da maddiyasal seyler icin üzülmüsüm Allah islah etsin birdaha da böyle seyler icin üzülmüyorum. Tam olarak aynisi olmasada biz ne düsünürken neler oluyor

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun senden sende bebeğinı sağlıcakla kucağına al... ama düşünmeden olmuyo az çok anlarsın beni dediğin şeyleri araştıracağım başka şeylerle meşgul olmak istiyorum artık

Senin için bende dua edicem suan sabah ezanlari okunuyor rabbim tüm dualarimiz kabul eder inşallah hayırlısı ile kucağına hayırlı bir evlat versin insallah
Allah razı olsun canım seninde ne muradın varsa versin Allah

Çok geçmiş olsun, dediğin gibi verende Allah alan da. Kendini suçlama sağlıkla büyürler inş. Allah çocuklarına, eşinle sana uzun sağlıklı ömürler versin canım.

Teşekkür ederim. Allah senden de razı olsun. Biliyorum bebek özlemini kardeşimden. O da çok istiyordu iki yıldır. Çok şükür dokuz haftalık hamile. Canım bu bahsettiğim regresyon çalışması bir çok problemi hallediyor. Arkadaşım bosanali 6 yıl olmuştu. Bir türlü de evlenemiyordu. Bu zamana kadar belki de kırk elli tane talibi oldu ama kısmet olmadı. Hiç biri arkadaşımin on yaşındaki kızını kabul etmedi. Söylediğim çalışmaları yaptırdı. Üç dört hafta sonra mesaj attı evleniyorum diye. Bir ay içinde de evlendi. Sonunda kalbine göre birini buldu.
Inşallah kalbindekini Rabbim tez vakitte kucağına verir sağlıcakla. Evladım olduktan sonra ben daha önce ne yapiyormusum diyorum sürekli. Ne kadar boş yasamisim hatta yasamamisim diyorum. O yüzden bu duyguyu inşallah tez zamanda hayırlısıyla yaşarsın. Çok içten dua ettim sana. Inşallah kabul olur.

Çok iyi anladım canım ikinci hamileliğinin kızıma haksızlık gibi görmüştüm ama oğlum dogunca 2 yasindaki kizim cok sevdi anlayamadığımız anlam veremediğimiz bir bağ oluştu araların da biz kıskanır problem çıkarır diye düşünmüştük. Şimdi çok iyi maşallah henüz küçükler ama inşallah böyle gider. Bu yaziyida o yuzden yazdım eğer istenmeyen hamilelikler varsa üzülmesinler allah kolaylık veriyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…