yaa canim masallah nasil kurtuldun onca kilodan?yada sole sorayim dogumla birlikte kac kilo gitti,sana ne kadar kaldi yani?bide emzirdin mi?diyolar ya emzirince kilo veriliyo diye?yoksa diyet mi yaptin?ne kadar zamanda giedrki o kadar kilo.ben eminim biraz fazla kilo alacagm bizde genetik cunku.cok sordum kusura bakma canm yaa.herseyin basi saglik bebeklermzn sagligi,bizim saglmz yerinde olsunda gerisi muhim degil hakkaten.ama benm asil derdim ; soleyince guleceksnz ama ben yurt disindaym,1 senedir kimse beni gormedi.gecen sene gittimde biraz fazlam vardi ama malum bizim milleti bilmezmisin hemen yuzune vurmalar dalga gecmeler..takmayim dedim ama kayinvalidem basta olmak uzere cok sinirlendirdiler beni(hatta benden once arkadaslarima bile solemis her goren aldik kilo haberini kaynanandan dediler.dusunebiliyomsn aramis solemis kocaman olmus diye)..simdi hamileym olayi dahada abartacaklarina adim gibi eminim.2 hafta sonra nasipse geliyorum vatana ama once sinirlerimi hazirlicam..yok kocaman olmussun yok dikkat et yok kurabiye gibi olmussun,yok tombisim benim......sacma sapan benzetmeler iste..ama bu kadar mi olur her goren ayni seyi soledi hatta agladm sinirden.aldigimda ne kadar biliyomsnz 4 kilo..simdi oldum davul gibi..acayip asabilestm bide..birisi bisey derse cevabini da vercem cat cat..offf yaaa yine zipladi sinirlerim.neyse cnm yaa allah sanada bebegine de saglikli omur nasip etsn..
oyyy canim benim anliyorum seni, bende ilk hamile kaldigimda biraz balik etliydim kilom 64 du ve ilk 3 ayda 3-4 kilo felan almistim ve herkes bu gidisle sen hic bir yere sigmassin felan deyip biraz moralimi bozdu, 16 kilo almama ragmen cok ta belli etmedi kilolar vbende , daha cok karnim vardi ve herkes cok kibar görundugumu söyluyodu ama ben yinede daha az kilo almam gerektigini dusunuyodum.Ama dogumdan 1 hafta sonra tam 12 kilo kaybolmustu ama sonra orda kaldim, bebegim ancak 1,5 ay emdi ama ben o arada pompaladim ve verdim, sut verdigim icin de rejim yapamadim cunku rejim yaparken vucudun salgiladigi zehir sute karisiyomus tabi oda bebege gidiyo, Allah korusun o yuzden rejim de yapmadim ama yediklerime cok dikkat ettim.
ben cok abur cubur meraklisiydim onlarin hepsini kestim, aksam saat 6 dan sonra agzima 1-2 tane meyvadan baska bisay almadim , az yagli yemek tukettim(cunku yagli yemegin kimseye faydasi yok), bol su ictim ve cok yuruyus yaptim oglumla.Bu arada bende yurtdisinda yasiyorum , Isvecte ve bende her sene gittigimde ya zayifladigimi yada kilo aldigimi söyluyolar ama kafaya takmiyorum , zaten simdi görseler manken gibisin derler heralde, cunku eskiden veremedigim kilolar bile gitti, hele birde bebislerle ugrasmaktan cogu insanin aklina yemek yemek bile gelmiyo inan, canini sikma okadar, ama abur cubur tuketme , belli saatten sonra yememeye dikkat et ozaman fazla kilo da almassin , ben simi öyle yapiyorum, kucuk kucuk porsiyonlar tuketiyorum ama her 3 saatte bir yiyorum ve herzaman tokum.Belki ilk defada tutturamassin bu duzeni ama bir kac defa denedin mi artik hersey rayina girer canim.Hem en önemlisi bebislerimiz, zaten hepimiz hamileyiz diye kilo alicaz yani, sen o konusanlara sizi de görucez de bakim ne oluyolar.Kimse icin psikolojini bozma bence, sen kendini gördugunde memnunsan kendinden baskasini ilgilendirmez zaten kac kilo almissin veya vermissin.Umarim yardimim olmustur sana canimopuyorumnanaktan
canimm cok tsk ederim beni anlayan birilerinin olmasi cok hos gercekten.verdigin taktiklere simdiden baslayip deneyececgm..12 kilo demek masallah senin baya kilon gitmis dogumla..bu seferde de ole olursn ins..tabii bende ins..
aaa bide ekliyim oglum 10 gun erken dogmasina ragmen tam 4 kilo dogdu ve 52 santimdi, cok guzeldi yani, dusun ki surekli kiloya dikkat edip te sonra zavalli ,zayif, hemen hasta olan bir bebek te dunyaya getirmek istemiyo insan.Allahim bebislerimize saglik versin , onlari korusun:Saruboceq:
canım ne güzel çok iyi 1kilo almışsın,aslında 1 kilo falan almak gerekiyo,çünkü zaten hamileliğin getirdiği bi halsizlik var bari o azalır,senin bu seferki hamilelik tecrübeden sanırım çok iyi gidiyo maşallahsporstar canim ne guzel hem kilo almamissin hemde bebisinin durumu iyi, insallah hersey gönlunce olur canim :)
ben kendim basindan bu yana 1 kilo almis durumdayim ve 13 uncu haftamdayim, ilk seferinde ilk uc ayda 4 kilo almistim , kendimi bu defa daha sansli hissediyorum
slm, bende 2kilo aldim, su an tam 12haftaligiz..
zaten ikinici donemde kilo alimi onemliymis yani ilk trimestde almadim diye uzulmeyelim gerci ben aldim sempatiksalakcinni
ben de 11. haftamdayım
ve daha kilo almadım
inşallah uzunca bi süre böle gider
son zmanalar istesek de istemesek de bolca alıcaz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?