Kaçamadım Kayınvalideden

Yolda bol bol durun bı oraya girin bı buraya :) onun rahatsız olacağı herşeyi yapın. Erken cikmayalim demiş mesela inadına erken çıkın. Geze geze gidicez biz falan diyin. Böyle olunca memnun kalmaz gelmez belki bir daha.

Niye konusmasin?Neden kendi rahatsiz oldugu her konuya esinin mudahale etmesini beklesin ki? Simdi bekledi de ne oldu, dert ettigiyle kaldi. Esi annesine karisinin rahatsizligini soylemedi. Konu sahibi medeni bir sekilde dusunduklerini soyleyebilir. Her rahatsiz oldugu konuda esinin annesine mudahale etmesi icin masa altindan durtukleyip, kaynanasinada oyle yapmiyormus gibi davranmasi bana olgun bir davranis olarak gelmiyor. Ayrica elbette bu tur politika izleyen kadinlarinda pek ala farkindalar kaynana kisileri. Bence es ailesi, gelinin sozunu sakinmayan ama saygili durusunuda bozmayan biri oldugunu ne kadar erken benimserse, o kadar dikkat eder davranislarina. Hep esinin ailesine tavir koymasini beklerse, esi bugun tavir koyar yarin koyar, oburgun bir sebepten bunu yapmaz ve kadinda kendi tavir koymayi ogrenemedigi icin ya icine atar, ya da tavir gostersede basindan gostermedigi icin degisti olarak algilanir. Insanlarin bize nasil davranmasini istiyorsak, bunu saglamaya calismaklada biz yukumluyuz. Mevzu bahsi konuda cok buyutulecek bir onemde konu degil, evliligin ilk ayinda esini Boyle bir ikilemde birakmamasini daha saglikli buluyorum. Insanin severek, omrunu patlasmak,aile olmak istedigi insan soz konusu. Es kisisi gorevini yapamamis olarak yorumlamaktan ziyade, sevdigim adami simdiden ufak bir konu icin ikilemde birakmayayim diye yorumlardim.

Her yerde arkadaşı çıkıyor da acaba o arkadaşlar kollarını açmış kv'nizi mi bekliyor acaba. Hiç sevmem emri vakiyle gelen misafiri.

offf içim daraldı bizimkilerde balayında arayıp arayıp laf soktular eşime(balayı falan ters gitmemizi istemiyorlar sonradan da kendileride götürmediğimiz için öyle yaptıklarını anladım)bende acemiyim tabi 22 yaşındayım onlar aradığında modun düşüyor ne yapayım böyle tatili diye burnumuzdan getirdim sürekli kavga ettim sonuç olarak 3gün sonunda eve döndük çok pişmanım toy toy davrandığım için usta değilim daha ama çırakta değilim

Bende balayını iptal etmiştim farklı sebeplerden dolayı, şu anda 6 yıllık evliyim, eşimle en büyük pişmanlığımız keşke gitseydik diyoruz insallah siz pişman olmazsınız.

Gördüğüm kadarıyla siz nereye giderseniz gidin kv denizin orada bir tanıdığı çıkacak ama kv niz anlık kararlar veriyor. Arkadaşımı göreyim bende diyor da oradaki arkadaşın bu durumdan haberi var mı? Siz 2-3 gün kalacaksınız galiba, kv nizin gittiği arkadaşı kv nizi yatılı kabul ediyor mu? Yoksa kv niz oraya kadar kendini götürdükten sonra yeni sürprizlerle karşınıza çıkabilir. Arkadaşım evde yok, onların da planları varmış mecbur sizle takılacağım durumu yaşayacakmışsınız geliyor.

Yapmanız gereken balayından vazgeçmeyip, kv niz sizinle gelmeyi teklif ettiğinde, balayına gittiğinizi farklı şehirlere de uğrayıp gezeceğinizi o yüzden götüremeyeceğinizi uygun bir dille anlatacaktınız.

Abanta gitsrydiniz ya ya da yedigöller başbaşa kalsaydınız yeni evlisiniz kaç kere yazdım ama inanın üzüldüm size ne olur ezdirmeyin kendinizi

Balayında başbaşa olmadıktan sonra, yani ablamla olduktan sonra kayınvalide gelmiş gelmemiş ne fark eder ki. Keşke bir otele motele falan gitseydiniz.

Keşke vazgeçebilsek ama artık her şeyi planladık. Son anda kendini dahil ettirdi valla
Ankara'ya gidin, arkadasina birakin, 1-2 gun kalin, ordan bambaşka bi şehre gidin tatile veya gezmeye, her ne ise iste.. Dönüşte aliriz seni dersiniz..
Hatta (Eskisehir'de yaşıyorsunuz sanirim) hizli tren bileti ayarlayin, şuradan şurası Ankara-Eskisehir arasi..
Tatli dille cozulemeyecegi belli, o zaman net ve emrivaki davranmak gerekiyor şu duruma.. Cok zorlarsa da acikca soyle.. Tepesinde tasiyip madalya alan gormedim.. Kavga et demiyorum, sadece tavizsiz ol..

Valla biz kenar şehire Nevşehir'e gidecektik. Bende geleyim diye laf etmiş o zamanlar kv. Eşim senin ne işin var anne demiş. Benim yanımda da olmuştu bir lafı eşim direk senin ne işin var anne biz başbaşa gezecez dedi. Aman gezdirmeyin beni zaten vırt zırta bağladı. Yani iş eşinde bitiyor. Ben direk derdim biz bir aylık evliyiz başbaşa gidecez diye. Şimdiden böyleyse yandın.

İkilemde kalacak bir şey göremiyorum ben.
Bu iletişim modeli sizin ve benim için geçerli. Böyle kadınlara bir şey söylüyorsunuz yataklara düşüyorlar biliyor musunuz? Hastanede alırlar soluğu.

4.5 senedir evliyim, 1 sende nişanlı kaldım, 5.5 sene. Bir kere bile sorun yaşamadım. Ben onları severim sayarım onlar da beni. Tabi ki her konuda eşim müdahale edemez, neden etsin? Ama bu tür şeyleri oğulu söyleyecek annesine. Çünkü sonuç belli: beni istemiyor gelin olacak. Mutlu mesut yaşamak varken dürüstlük adı altında neden mutsuz olalım ki?

Ben size yurtdışını da söyleyeyim. 9 yaşında gittim, 17 sene yaşadım yurtdışında. Evet, istediklerini söylüyorlar. Kayınvalidelerine ismi ile hitap ediyorlar. Yanlarında öpüşme möpüşme hiç önemli değil. Bu kadar rahat insanlar olsak kayınvalide gelsin, hiç farketmiyor ki. Kayınvalideler de her şeye karışmıyor ve balayına gidilecekse "aa benimde arkadaşım var orda bende gelirim" demeyi aklından geçirmezler.
Yani bizim kültürümüz böyle değil ki onlar gibi davranalım.

Şakın ama sakın ablanıza onu götürmeyin ablam kabul etmez deyin . Arkadaşının numarası alın hatta kaynanamı size bırakacağız müsait misiniz deyin. Müsait değilim derse anne bak müsait değilmiş sana kalacak yer sıkıntı olur biz gidelim deyin. Ama ağzınızı açın. İstediği kadar laf kalabalığı yapsın siz de aynısını yapın

Pısırık olduğunuz için gezmenizden, tatilinizden, huzurunuzdan kısıyorsunuz

Cok sinirim bozuldu.kadin sizin guzel bir balayi gecirmenize bile musaade et miyor . Bu kadar kiskanc bu kadar kotu demek ki .evlenmeden once kadini taniyamadiniz mi? Balayina yeni evli ciftle gitmek nedir ya! Boyle kadinlar aile tanismasinda,nisanda ,dugunde belli eder kendini.taa en basta esinize sart kosmaliydiniz annen hep boyle mudahale edecek mi huzuurmuz olacak mi duye.
Balayina bile geliyor ve siz ara bulma derdindesiniz bu kadar iyi olmayin.mukemmel gelin olunca madalya verilmiyor.annem her zaman alttan aldigi vve cozum odajli oldugu icin babaannem daha beter ustlerine geldi hep.bu cozum degil yani.Balayina yalniz gitseniz bile baska bska sornlar turetecek.onun sizi dusunmesi lazim.
Esiniz basbayayi soyleyecek sizinle yalniz gitmek istedigini."soylenmez " degil.burada ayip eden kayinvalide.buna dahi boyun egiyorsaniz isiniz zor

Ben başka acidan bakacağum olaya
Kayinvalideniz surekli evdemi belki canı sıkılıyodur başka bi sehir görmek istiyodur..belkide sizinle güzel anilar biriktirmek istiyodur.Hıc bu açidan düsundunuzmu.
Yani 1 kere gelecek diye herr seferinde gelir kararina nasil variyosunuz.
Olaki sizin anneniz gelmek sitese tepkiniz yine ayni mi olurdu.
Kadin yillarini evlat buyutmekle gecirmiş biraz keyfini surmek istiyor olabilir.
Bi kizim var ve bu gibi sebeplerden dolayi erkek evlat istegim yok malesef.
Iyi biride olsam kötu biride olsam hep kotu olan bir erkek annesi olacagim.
Bi cocugunuz olunca belki daha iyi anlarsiniz

Balayina gidince iyi mi olucak :)
Canim sen gider misin kizinla balayina ya kv onlarla gitse uzulmez misin kizin icin

Yahu önlerinde ömür var birlikte bir yerlere gitmek için. Balayı diyor konu sahibi farkında mısınız yapmayın lütfen.

Sizde ise yaramis ne guzel. Ama sizin matematiginiz her evlilikte ise yaramiyor. Kadin kocasina annesiyle konusmasini soylesede,koca ya her zaman konusmuyor ya konussa da istenilen etkiyi yaratmiyor, ya da anne kisisi ogluna farkli gelinine farkli davranip islerin yoluna girmesine engel oluyor. Ayrica saglam bir karakter inanin karsinizda Kim olursa olsun saygi, hadi olmadi bir cekinme yaratir. Gelinim benden cekinip ogluma herseyi soyletiyor diye dusunen bir kaynana gelinini hic ciddiye bile almayabilir. konu sahibi kaynanasi bende geleyim arkadasima ugrarim dedigimde, bir dahakine beraber gideriz deseydi, suan balayinin tadini cikartiyor olurlardi. Bu durumda kadin ayilsin, bayilsin. Esin durusu iste bu noktada onemli. Annesi gereksiz alinganlik,taskinlik yapacaksa orada annesini uyarmali. Yurtdisini referans almiyorum, Ben isvicre de yasiyorum, cok uzun yillardir. buranin, genel olarak avrupanin kulturunun cok farkli oldugunu biliyorum ama benim bahsettigim kulturden ziyade asgari duzeyde medeni insan iliskilerini saglayabilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…