- 17 Aralık 2016
- 280
- 145
- 53
- Konu Sahibi BalYapanSinek
-
Kızlar daha önce de konu açmıştım balayına gidecektik eşimle ve kv de beni orda bir arkadaşıma bırakın demişti. Yani balayına üçümüz gitmiş olacaktık. Yani kusura bakmasın da ben 6 saat yol boyu onunla olmak istemiyordum. Eşim sağolsun vazgeçtik o şehire gitmekten. Ankara’ya ablamın yanına gidelim dedik. Hem Atam’ı da ziyaret edeceğiz. Ancak bu sefer Ankara’da arkadaşı çıktı kvnin. Yarın yola çıkacağız ve kv de bizimle gelecek. Kendi kendine karar verdi. Nereye gitsek gelmek istiyor delireceğim gerçekten. Bu sefer eşime de yüklenemem çünkü zaten ben kv gelmesin dedim diye güzelim tatilimizden vazgeçmiştik. Öyle bir kadın ki hiçbir şey söylenmiyor. Hemen kendini acındırıyor. Ben anneyim bilmem ne diye. Annesin tabi ki saygım sonsuz ama yahu şunun şurasında 1 aylık evliyiz ya bir rahat bırakmıyor. Geçen akşam birlikte yemek yerken işte vazgeçmişsiniz gitmekten falan dedi. Evet dedim. Ya ben de gelsem mi Ankara’ya işte arkadaşıma giderim falan diye ağzımızı aramaya başladı. Baktım masada ses yok. Eşim ses çıkarmıyor eh gelme diyemiyor annesine. Tabi öyle de denmez ben de ne yapayım “sen bilirsin” dedim. Mecbur bıraktırdı yani. Biliyor o öyle söyleyince hayır gelme diyemeyeceğimizi. Zaten bizden müsade almak için söylemedi onu. Hani ben de gelicem diye haber vermek için dedi belli ki. Eşim de istemiyor ama bir şey diyemedik işte. Çıldırcam gerçekten. Eminim yazın bir yere gidecek olsak hemen o şehirde de arkadaşı türeyecek. Ben ne yapacağım ya. Ve kadına hiçbir şey diyemiyorum şaka gibi. Lafları ağzına tıkıyor. Mutlaka kendini haklı çıkartıyor. Bunun önüne geçmek istiyorum. Biraz daha sert ve mesafeli nasıl olabileceğim? Kimseyi kırmak da istemiyorum ama üzülüyorum çok. Eşim kv gelecek diye tatil planını değiştirdi ama yine kurtulamadık takıldı peşimize.
Yazdıklarınıza zerre kadar katılmıyorum. Bence burada eş kişisi görevini yapamamış. "Anne başka zaman gelirsin" diyip kapatacak, niye gidip konu sahibi konuşsun ki kayınvalidesiyle?
Ben bu adamları anlamıyorum; annem yanlış anlar. E annen zaten anlamış anlayacağını.
Biz vazgeçtik denilmiş, aaa bende mi gelsem Ankarada da arkadaşım var ne mana ya? İnsan biraz anlar, herşeyi de şak diye yüze vurmak mı gerekir?
1 aylık evliler, ilk yolculukları ve yolculuk da balayının bir parçasıdır. Bu kayınvalide öne oturur bir de, konu sahibi de arkada kendi kendine takılır artık. İnsan eşiyle bi el tutmak ister, şarkı türkü açıp gülüşmek ister onca saat.
Valla ben ne muhattap olurdum, ne başbaşa gidicez derdim. Oğlu söyleyecek, bende "ay gelmeni çok isterdim tüh vah" yaparım o kadar. Bizde hep böyle olmuştur.
Gelinle kayınvalide arası böyle sağlıklı kalır. Böyle olmazsa işte durmadan kaynana konusu görürüz.
Abanta gitsrydiniz ya ya da yedigöller başbaşa kalsaydınız yeni evlisiniz kaç kere yazdım ama inanın üzüldüm size ne olur ezdirmeyin kendiniziTeşekkürler. Ancak ablama gitme fikri benden çıkmadı zaten. Eşim de bir yerlere gidelim bari o zaman ablana gidelim dedi. Onu suçlu hissettirecek hiçbir şey söylemedim elbette. Kendisi de memnun değil annesinin bu tavrından. Tabi anlıyorum burada yazdığım kadarını biliyor herkes ama kvnin bir eli bir gözü daima bizim yuvamızda. Beni kullanarak eşimi kontrol etmeye kalktı defalarca. Yapamadığı için deliriyor. Evde olup biteni öğrenmek için çıldırıyor adeta. Ben mesafeliyim zaten. O nedenle yuvamdan olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum ancak bazı durumlarda engel olamıyorum gördüğünüz gibi.
Ankara'ya gidin, arkadasina birakin, 1-2 gun kalin, ordan bambaşka bi şehre gidin tatile veya gezmeye, her ne ise iste.. Dönüşte aliriz seni dersiniz..Keşke vazgeçebilsek ama artık her şeyi planladık. Son anda kendini dahil ettirdi valla
Niye konusmasin?Neden kendi rahatsiz oldugu her konuya esinin mudahale etmesini beklesin ki? Simdi bekledi de ne oldu, dert ettigiyle kaldi. Esi annesine karisinin rahatsizligini soylemedi. Konu sahibi medeni bir sekilde dusunduklerini soyleyebilir. Her rahatsiz oldugu konuda esinin annesine mudahale etmesi icin masa altindan durtukleyip, kaynanasinada oyle yapmiyormus gibi davranmasi bana olgun bir davranis olarak gelmiyor. Ayrica elbette bu tur politika izleyen kadinlarinda pek ala farkindalar kaynana kisileri. Bence es ailesi, gelinin sozunu sakinmayan ama saygili durusunuda bozmayan biri oldugunu ne kadar erken benimserse, o kadar dikkat eder davranislarina. Hep esinin ailesine tavir koymasini beklerse, esi bugun tavir koyar yarin koyar, oburgun bir sebepten bunu yapmaz ve kadinda kendi tavir koymayi ogrenemedigi icin ya icine atar, ya da tavir gostersede basindan gostermedigi icin degisti olarak algilanir. Insanlarin bize nasil davranmasini istiyorsak, bunu saglamaya calismaklada biz yukumluyuz. Mevzu bahsi konuda cok buyutulecek bir onemde konu degil, evliligin ilk ayinda esini Boyle bir ikilemde birakmamasini daha saglikli buluyorum. Insanin severek, omrunu patlasmak,aile olmak istedigi insan soz konusu. Es kisisi gorevini yapamamis olarak yorumlamaktan ziyade, sevdigim adami simdiden ufak bir konu icin ikilemde birakmayayim diye yorumlardim.
Ahah aynen kv orada arkadaşım yatılı misafir evi doluymuş sizinle kalıcam mecbur dermiş :))))
Şakın ama sakın ablanıza onu götürmeyin ablam kabul etmez deyin . Arkadaşının numarası alın hatta kaynanamı size bırakacağız müsait misiniz deyin. Müsait değilim derse anne bak müsait değilmiş sana kalacak yer sıkıntı olur biz gidelim deyin. Ama ağzınızı açın. İstediği kadar laf kalabalığı yapsın siz de aynısını yapınİyice okumamışsınız belli ki hanımefendi. Balayından vazgeçtik kv geleceği için. Normal bir gezi yapalım dedik. Ama ona da dahil etti kendisini. Balayına gitmek yerine anlarada ablamla oturmayı ben de tercih etmezdim elbette ancak durum bunu gerektirdi. Gerçi diğerinden bir farkı olmadı yine kv daldı araya.
Ben başka acidan bakacağum olaya
Kayinvalideniz surekli evdemi belki canı sıkılıyodur başka bi sehir görmek istiyodur..belkide sizinle güzel anilar biriktirmek istiyodur.Hıc bu açidan düsundunuzmu.
Yani 1 kere gelecek diye herr seferinde gelir kararina nasil variyosunuz.
Olaki sizin anneniz gelmek sitese tepkiniz yine ayni mi olurdu.
Kadin yillarini evlat buyutmekle gecirmiş biraz keyfini surmek istiyor olabilir.
Bi kizim var ve bu gibi sebeplerden dolayi erkek evlat istegim yok malesef.
Iyi biride olsam kötu biride olsam hep kotu olan bir erkek annesi olacagim.
Bi cocugunuz olunca belki daha iyi anlarsiniz
Ben başka acidan bakacağum olaya
Kayinvalideniz surekli evdemi belki canı sıkılıyodur başka bi sehir görmek istiyodur..belkide sizinle güzel anilar biriktirmek istiyodur.Hıc bu açidan düsundunuzmu.
Yani 1 kere gelecek diye herr seferinde gelir kararina nasil variyosunuz.
Olaki sizin anneniz gelmek sitese tepkiniz yine ayni mi olurdu.
Kadin yillarini evlat buyutmekle gecirmiş biraz keyfini surmek istiyor olabilir.
Bi kizim var ve bu gibi sebeplerden dolayi erkek evlat istegim yok malesef.
Iyi biride olsam kötu biride olsam hep kotu olan bir erkek annesi olacagim.
Bi cocugunuz olunca belki daha iyi anlarsiniz
İkilemde kalacak bir şey göremiyorum ben.
Bu iletişim modeli sizin ve benim için geçerli. Böyle kadınlara bir şey söylüyorsunuz yataklara düşüyorlar biliyor musunuz? Hastanede alırlar soluğu.
4.5 senedir evliyim, 1 sende nişanlı kaldım, 5.5 sene. Bir kere bile sorun yaşamadım. Ben onları severim sayarım onlar da beni. Tabi ki her konuda eşim müdahale edemez, neden etsin? Ama bu tür şeyleri oğulu söyleyecek annesine. Çünkü sonuç belli: beni istemiyor gelin olacak. Mutlu mesut yaşamak varken dürüstlük adı altında neden mutsuz olalım ki?
Ben size yurtdışını da söyleyeyim. 9 yaşında gittim, 17 sene yaşadım yurtdışında. Evet, istediklerini söylüyorlar. Kayınvalidelerine ismi ile hitap ediyorlar. Yanlarında öpüşme möpüşme hiç önemli değil. Bu kadar rahat insanlar olsak kayınvalide gelsin, hiç farketmiyor ki. Kayınvalideler de her şeye karışmıyor ve balayına gidilecekse "aa benimde arkadaşım var orda bende gelirim" demeyi aklından geçirmezler.
Yani bizim kültürümüz böyle değil ki onlar gibi davranalım.
İkilemde kalacak bir şey göremiyorum ben.
Bu iletişim modeli sizin ve benim için geçerli. Böyle kadınlara bir şey söylüyorsunuz yataklara düşüyorlar biliyor musunuz? Hastanede alırlar soluğu.
4.5 senedir evliyim, 1 sende nişanlı kaldım, 5.5 sene. Bir kere bile sorun yaşamadım. Ben onları severim sayarım onlar da beni. Tabi ki her konuda eşim müdahale edemez, neden etsin? Ama bu tür şeyleri oğulu söyleyecek annesine. Çünkü sonuç belli: beni istemiyor gelin olacak. Mutlu mesut yaşamak varken dürüstlük adı altında neden mutsuz olalım ki?
Ben size yurtdışını da söyleyeyim. 9 yaşında gittim, 17 sene yaşadım yurtdışında. Evet, istediklerini söylüyorlar. Kayınvalidelerine ismi ile hitap ediyorlar. Yanlarında öpüşme möpüşme hiç önemli değil. Bu kadar rahat insanlar olsak kayınvalide gelsin, hiç farketmiyor ki. Kayınvalideler de her şeye karışmıyor ve balayına gidilecekse "aa benimde arkadaşım var orda bende gelirim" demeyi aklından geçirmezler.
Yani bizim kültürümüz böyle değil ki onlar gibi davranalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?