Kaçamadım Kayınvalideden

O zmn ne diye burda konu aciyorsun. Bize neyi danışıyorsun? Yapacagini yapmissin zaten.

O zmn ne diye burda konu aciyorsun. Bize neyi danışıyorsun? Yapacagini yapmissin zaten.
Çok özür dilerim bir dahakine sizden izin alırım konu açmak için. Burada konuma yazan birkaç arkadaşla ettiğimiz sohbete istinaden karar verdim ne yapacağıma. Konumu açtım paylaştım yorumlar aldım ve karar verdim.

Bence kayınvalidenize Ankara’ya gidicektik ama malum balayı bu başbaşa olsak daha iyi diye düşündük ablamlarda musait değilmiş deyip ilk gideceğiniz yere tekrar gitmeye karar verdiğinizi söyleyin.

Anne lütfen yanlış anlama bizim ilk tatilimiz bu başbaşa olmak istiyoruz deyin . Şimdi ayıp olur derseniz balayında size musallat olan kayınvalide ilerde hiç rahat bırakmaz sizi.

Bilmiyorum son durumları ama bence artık yapacak bişey yok eşin de istemediğini söylüyorsun bence Ankara'ya kadar gidin ablanı görün ertesi hoooop hayalinizdeki yere kaçın gezerek tatil yapmaya karar verdik dersiniz tabii bu haberi yoldayken verin dönüş için sizinle rezervasyon yapmasına fırsat vermeden

Ahh canım hele benim kaynana evlendim 4 gunu geldi yatili kalmaya sonra 2. Hafta kalici kaldi 1 ay bende nasl cldrdim ah bilsen ama sukur simdi uzaktyz rabbim sana sabr versin

Allahım ne işi var siznle ya ,ama balayı değil de gezmeye gidiyoruz gidip geldikten sonrada iki gün bile olsa başka bi yere gidin çatlsın

Balayında ablanızın evindeolmak dert değil de “sadece” yolculukta arabada Kv bulunması mı problem ???? Böyle konularda hep Kv kızarım. Ancak burada sizi anlamak imkansız yani
İyice okumamışsınız belli ki hanımefendi. Balayından vazgeçtik kv geleceği için. Normal bir gezi yapalım dedik. Ama ona da dahil etti kendisini. Balayına gitmek yerine anlarada ablamla oturmayı ben de tercih etmezdim elbette ancak durum bunu gerektirdi. Gerçi diğerinden bir farkı olmadı yine kv daldı araya.

Sirf esinizin annesi ilk yolculugunuza zeval getirecek diye balayinizi iptal edip, ablaniza gitmek istemeniz karsisinda esiniz ne dusunuyor acaba? Kadin sadece yolculukta yaninizda olacakti, kocanizin annesi sonucta ya adam ne diyebilir ki o durumda. Bunu bile ilk yolculugumuz olacakti ama diye reddedip, esinizide kendisine suclu hissettirip ablaniza gitmeye ikna etmissiniz. Cok prensesce davranislar gercekten. Istemiyor alabilirsiniz, kesinlikle saygi duyuyorum ama bunuda siz kibar bir sekilde soyleyebilirdiniz. En ufak konuda esinizi annesiyle yuzyuze getirirseniz, kadin zaten size karsi tavir takinir, istediginiz kadar ama ben kirmak istemiyorum deyin. Gercekten kotuluk gormedikce bastan tavrimi takinayim dusuncesiyle sert olmayin bence. Belki irrite edici ama buyutulecek bir sey degil zaten daha cok yenisiniz evliliginizde. Bastan kayinvalidenizi kabullenin, esinizin annesi saygi duyun. Gercekten ciddi anlamda can sikici olmadikca cok problem etmeyin, evliliginize yansir hic geregi yok.Allah baska dert vermesin, mutluluklar dilerim.

Teşekkürler. Ancak ablama gitme fikri benden çıkmadı zaten. Eşim de bir yerlere gidelim bari o zaman ablana gidelim dedi. Onu suçlu hissettirecek hiçbir şey söylemedim elbette. Kendisi de memnun değil annesinin bu tavrından. Tabi anlıyorum burada yazdığım kadarını biliyor herkes ama kvnin bir eli bir gözü daima bizim yuvamızda. Beni kullanarak eşimi kontrol etmeye kalktı defalarca. Yapamadığı için deliriyor. Evde olup biteni öğrenmek için çıldırıyor adeta. Ben mesafeliyim zaten. O nedenle yuvamdan olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum ancak bazı durumlarda engel olamıyorum gördüğünüz gibi.

Anliyorum, cok iyi anliyorum. Ama esinizi seviyorsaniz ki eminim seviyorsunuz, evliliginizinde daha ilk ayindasiniz, kaynananizla iliskinizi politik ve saygili bir seviyede tutabilmeniz evliliginizin gelecegi acisindan onemli gercekten. Sizin kocanizin annesi, ikinci bir kadin degil yani o iktidar savasimi veriyor kendince, kiskaniyor mu neyse artik davranislarinin altinda yatan sebep, hic analiz bile etmeye degmez. Siz karsilik verdikce anlam bulur ve deger kazanir dusunceleri. Velhasil bizimde problemli bir annemiz ve bundan rahatsiz olan bir esimizde olabilir. Esinizin surekli bunu size hissettirdigini dusunun, diger tataftanda anneniz sozkonusu. Esinizi kendiniz ve annesi hakkinda birakmamanizi oneriyorum. Ablaniza gitmeyi esiniz teklif etmis bence sizi mutlu etmek icin. Size verdigi degerin tadini cikartin. Simdiden Boyle seyleri sorun etmeyin. Daha onunuzde uzun yillar olacak zaten sorun edecek seyler cikiyor. Zaman guzel anilar biriktirme zamani ki; ileride sorunlar oldugunda bu zamanlar size guc olsun. Bir de erkeklerde emin olun en az kadinlar kadar her seyin farkindalar, sadece bizim kadar cok konusmuyorlar. Sizin onu iki arada birakmamanizin degerini, kaliteli bir insansa emin olun anlar ve kiymetinide verir.

Ankaraya gidince arkadaşı müsait olmayacak yada hastası falan çıkacak.
Bütün tatil boyunca yanınızda olacak.
Yada sizi sürekli arayacak, edecek.
Allah yardımcın olsun.
Haberdar et bari ne oldu diye

Sırf balayınızı sadece yol arkadaslığı yapıcak kayınvalide için erteliyorsunuz ama ablanıza gidip kalabilşyorsunuz kalbiniz çok kötü ne olur arabada gitse sizinlemi kalcaktı sanki basbasa olmak isitıyorsunuz ama ablanıza gidebiliyorsunuz eşiniz şimdi he hı der üç gün sonra basınıza vurur bu yaptıklarınız kalbinizi temiz tutun yarın sizde anne olcaksınız

Okuduğunuzu anlamakta problem çekiyorsunuz sanırım. Kalbiniz çok kötü demek sizin haddinize mi acaba hanımefendi? Benim içim de kalbim de tertemiz. Evet ben de anne olacağım ancak çocuğumun benden ayrı bir birey olduğunu unutmayacağım.

Siz niye siz bilirsiniz diyorsun kimse ses etmemiş siz de etmeseydiniz keşke. Başta bizimkilerde bu taktiği çok uygulardı beklemediğimiz anda toplum içinde dan diye olmayacak bi şey ister cevap beklerlerdi eşim seslenmiyor baktım bende sustum kaldılar öyle

Yazdıklarınıza zerre kadar katılmıyorum. Bence burada eş kişisi görevini yapamamış. "Anne başka zaman gelirsin" diyip kapatacak, niye gidip konu sahibi konuşsun ki kayınvalidesiyle?
Ben bu adamları anlamıyorum; annem yanlış anlar. E annen zaten anlamış anlayacağını.
Biz vazgeçtik denilmiş, aaa bende mi gelsem Ankarada da arkadaşım var ne mana ya? İnsan biraz anlar, herşeyi de şak diye yüze vurmak mı gerekir?

1 aylık evliler, ilk yolculukları ve yolculuk da balayının bir parçasıdır. Bu kayınvalide öne oturur bir de, konu sahibi de arkada kendi kendine takılır artık. İnsan eşiyle bi el tutmak ister, şarkı türkü açıp gülüşmek ister onca saat.

Valla ben ne muhattap olurdum, ne başbaşa gidicez derdim. Oğlu söyleyecek, bende "ay gelmeni çok isterdim tüh vah" yaparım o kadar. Bizde hep böyle olmuştur.
Gelinle kayınvalide arası böyle sağlıklı kalır. Böyle olmazsa işte durmadan kaynana konusu görürüz.

Balayına geliyor bildiğin
Ne diyeceğini bilemiyo insan
Keşke en baştan hayır deseydiniz
Balayında kaynana istememenize eşiniz kızmazdı

Ilkokuldan itibaren zorunlu iletisim dersi gelmeli bu ulkeye.. yabancilar istemedikleri bir seyi catir catir soyleyince kaba diyor bizim millet ama gel gelelim hayatlarinda neredeyse hic bu tip emrivakileri de cekmiyorlar.. konu sahibi sizin en buyuk hataniz kocanizin kaynananizla aranizda kopru vazifesi gormesini istemeniz.. halbuki yapacaginiz sey cok basit; “anne bu balayi, ama istersen sana bilet alalim sen otobusle git.. biz geze geze gidecegiz yorulursun..” ha bunu soyledikten sonra hala gelecegim diyorsa biz yurt disina gidecegiz dersin, ne olacak Irlanda da komsusu mu cikacak bir kere bunu yaptin mi senden kotu bahseder ama cekinir.. ben kotu olmayi emrivaki ile omur gecirmeye yeglerim sahsen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…