• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaçarak evlenipte mutlu olan var mı?

Çok yakından tanıdığım kaçarak evlenen bir sürü kişi var. Ne hikmetse genelde erkek tarafıyız, kaçıp gelen, kaçırılıp getirilen gelinlerimiz oldu bugüne kadar.
Sonrasında her ne kadar aileler ikna yoluna gitse ve nikahlarında bulunsalar dahi, problemler hiçbir zaman peşlerini bırakmadı.
Tüm bu insanların evlilikleri, erken yaşta yapılan hatalar, hataların üstüne düzelir belki diye evliliğim kurtulur gözüyle bakılıp yapılan çocuklar,
ardından kaçınılmaz son Boşanma.. Olan kime oldu? Çocuklara..
Benim de merak ettiğim buna benzer bir şey vardı uzun zamandır; ben de onu sorayım bari artık konu açıp :)

evet bazı hatalarda bu sonucu dogruyor.
olan cocuga oluyor.
ac madem sende konunu:)

çevremde birkaç tane var hiç bir düzenleri yok.
maddi ya da manevi olarak hep sorun yaşıyorlar.
anne-baba üzülerek başlanan evlilikler hiç iyi gitmiyor.
gözlemlerime dayanarak söylüyorum.

çevremde birkaç tane var hiç bir düzenleri yok.
maddi ya da manevi olarak hep sorun yaşıyorlar.
anne-baba üzülerek başlanan evlilikler hiç iyi gitmiyor.
gözlemlerime dayanarak söylüyorum.

sanırım %90 bu sekılde.
ana baba rızası gercekten cok onemlı:ssz:

Çevremde hiç örneği yok, ama aile baskısından kaçabilmek için, kocaya kaçtıklarını düşünüyorum. kadın tarafının güçsüzlüğünü, kaçarak geldiği için ailesinin tepkisini ve ailesinin yanında da mutlu olmadığını bilen erkek; kadını her şekilde aciz görmeye başlar mantık olarak ve tepesine çıkar. Kadının da yapabileceği pek bir şey olmadığı için ya hayatı boyunca mutsuz olur, ya da ailesinin yanına döner - orada da mutsuz olabilir.
Ben bu şekilde görüyorum bu olayı. Tabi şanslı istisnalar vardır.

Çevremde hiç örneği yok, ama aile baskısından kaçabilmek için, kocaya kaçtıklarını düşünüyorum. kadın tarafının güçsüzlüğünü, kaçarak geldiği için ailesinin tepkisini ve ailesinin yanında da mutlu olmadığını bilen erkek; kadını her şekilde aciz görmeye başlar mantık olarak ve tepesine çıkar. Kadının da yapabileceği pek bir şey olmadığı için ya hayatı boyunca mutsuz olur, ya da ailesinin yanına döner - orada da mutsuz olabilir.
Ben bu şekilde görüyorum bu olayı. Tabi şanslı istisnalar vardır.

su kk da kacarak evlenen yok mu acaba?
ne düsündüler ne hissettiler duymak isterdim

Allah her kıza telli duvaklı gelın olmayı nasıp etsın.
benım duydugum kadarıyla da daha ılk günden pisman olurlarmıs

işte aıleın katılıgından da oluyor bazen bunlar:31:

genelde en buyuk sebeb aileler oluyor zaten vermiyolar onlarda careyi kacmakta ariyor bi tanidigim var bu sekilde ama,

bazilarida varki imkansiz oldugunu dusunup daha ailelere fikirlerini sormadan bile kaciyorlar...

Benim babam iki kere istetmiş annemi.
Ananem çok sert çıkmış kızımı keserim gene vermem demiş bakarmısınız lafa.
Babamla annem müstakil evlerde karşılıklı otururmuş.Öyle tanışmışlar bakışa bakışa aşık olmuşlar.
Mektuplaşmalar vs...
Babamda kaçırmış işte annemi.
Ananemin istememe nedeni ise çok komik.
Babamın öğretmen olması .
Çok tayini çkar ordan oraya istemem demiş.
ÖğreTmenlikten güzel meslk var mı kızlar.
Ama gelin görün ki küçük teyzemi polise verdi ve ordan oraya tayin çıktı komiser olana dek.
Büyük konuşmamak da önemli tabi.

Öteki kaçan arkadaşımın anneside çocuk uzun yol şöforü diye istememişti.
Tehlikeli ömrü yollarda geçer diye...
Mesleki takıntıları var işte büyüklerin .

Kesinlikle bunlar çok komik sebepler ama işte büyüklere de bunu anlatmak zor.
Kendilerine göre hakkılar sadece.

yok kacmayı Allah gostermesin hıc dusunmedım gercekten.
kuzenımın basına gelen olayları duyunca bu konuyu actım.

yok saka yapmistim zaten ALLAH ESIRGESIN..:16:
kuzenin kacarkmi evlendi ? ben bi bakiyim gecmis sayfalara..

genelde en buyuk sebeb aileler oluyor zaten vermiyolar onlarda careyi kacmakta ariyor bi tanidigim var bu sekilde ama,

bazilarida varki imkansiz oldugunu dusunup daha ailelere fikirlerini sormadan bile kaciyorlar...

evet onları ben de anlayamıyorum.
benım bır tanıdıgımda bu sekılde evlendı.

sanırım %90 bu sekılde.
ana baba rızası gercekten cok onemlı:ssz:

evet.
sadece evlilik değil ama.
annemi babamı dinlemediğim benim için doğru olduğuna inandığım herhangi birşeyi yapınca da o işten hayır göremiyorum.
şimdi annem babam yok derlerse korkarak kendi istediğimi yaparım yine onların dediği çıkarsa. bazen çıkar bazen çıkmaz ama gerçekten anne babada var birşey..

evet onları ben de anlayamıyorum.
benım bır tanıdıgımda bu sekılde evlendı.

kuzenin durumuna uzuldum anne babasiyla baristimi peki barissa bile gitse kendin ettin kendin buldun diyecekler cok kotu bi durum caresizlik..

Benim de bir akrabam kaçarak evlenmişti. Şimdi çok pişmanım ama ileme geri dönemem diyor. Bi tane daha var o da yıllar önce kaçmıştı kocası hayırsızın teki oldu çıktı hapislere bile düştü kız sinirden üzüntüden hasta şuanda.

evet.
sadece evlilik değil ama.
annemi babamı dinlemediğim benim için doğru olduğuna inandığım herhangi birşeyi yapınca da o işten hayır göremiyorum.
şimdi annem babam yok derlerse korkarak kendi istediğimi yaparım yine onların dediği çıkarsa. bazen çıkar bazen çıkmaz ama gerçekten anne babada var birşey..

sonucta evlatlerının kötülügünü istemıyorlar ve onların rızası olmadan ıster ıstemez uzuluyorlar bu da belki ah yerine gecıyor sonucta anababa duası kabul olur derler ya sanırım bu sekılde.
bu konuyu acmam ıyı oldu aslında boyle okuyan varsa rızayla evlenırler de vesile olur umarım

Son düzenleyen: Moderatör:
kuzenin durumuna uzuldum anne babasiyla baristimi peki barissa bile gitse kendin ettin kendin buldun diyecekler cok kotu bi durum caresizlik..

barıstılar.
kimisi rızasıyla kactı dıyor kimisi de zorla goturduler dıyor.
belırsızlık var ama soylemıyorlar cok fazla.

aılesı dövdügünü bılıyor sanırım ama ne dıyorlar bılmıyorum

Teyzemin kızı kaçarak evlendi ve gayette mutlu. :nazar:
Eşiyle birbirlerini seviyorlardı, damatta bizim akrabamız az çok biliriz yani. Çok iyi birisi, efendi, sevdiğine sadık vs.. En az 5-6 kez istemelerine rağmen kızın babası vermedi. Neymiş kriterlerine uymuyormuş.. Mal adam kendini çok bişey sandı kızı da kaçtı.. Önce affetmem, şöyle asarım böyle keserim diyordu ama evlendiklerinin 26. gününde affetti. Hem de plazma tv alarak. :1:

barıstılar.
kimisi rızasıyla kactı dıyor kimisi de zorla goturduler dıyor.
belırsızlık var ama soylemıyorlar cok fazla.

aılesı dövdügünü bılıyor sanırım ama ne dıyorlar bılmıyorum

kuzeninle gorusmuyormusun o ne diyo yani kacmismi kacirilmis mi ?:26:

Benim de bir akrabam kaçarak evlenmişti. Şimdi çok pişmanım ama ileme geri dönemem diyor. Bi tane daha var o da yıllar önce kaçmıştı kocası hayırsızın teki oldu çıktı hapislere bile düştü kız sinirden üzüntüden hasta şuanda.

arkadasının durumuna üzüldüm.
nasip derler boyle evlılık falan ama bu sekılde nasip mi oluyor ya da kendi elınle mi düsüyorsun bılınemıyor

Back
X