Kaçmaya karar verdik..

netten buldum bi koca
kacarim kosa kosa
ac susuz yasarim ben onunla
samanlikta da degil kutupta

koca koca dedim
gencligimi yedim
akranlarim mutlu okulda
bense kaldim dul cocuklu kapida...

18 yaşındaki bi kızın milletin evinde 2gün hemde istenmediğini bile bile ne işi var yaaa
her gün tv de duymaya alıştığımız genç kız cinayetlerine pekte şaşırmamak lazım aslında bu ne rahatlık vallahi şok oldum

Evlensen ne olacak?
Kaynanan ah kızım deyıp senı sevecekmi
hepsi senı ayırmaya uğrasacak başaracakda.

kac git hadi

genc olmak demek dünyayi toz bulutunda görmek degil yahu neden kimse bunu anlamiyor...

bu ne acele az bi dur..simdi kutupta yasar seninlede iki gün sonra hayat derdine düsünce ne kutup kalir ne baska birsey..

sormasi ayip neyle gecinmeyi düsünüyorsunuz...

zaten her ask birbirinden farklidir bizimki farkli filan demeye gerek yok..

eger gercekten farkli olsaydi sartlarin olgunlasmasini beklerdiniz..

bi kere 18 yasinda olman herseyi yapacagin anlamina gelmiyor belki akli basinda olsan eyvallah derdim ama

su kurdugun cümlede bile "annesinin evine misafirler geliyordu bakın bu gelinim felan die tanıstırır dimi ?"

hayata nasil baktigin anlasiliyor...siz kendi kendinize gelin güvey olup gitmissiniz birde gelinim demesini bekliyorsunuz...

valla hayat senin kacarsan kendine yaparsin...

birde kacmadan önce sunuda düsün anne-babani düsürecegin durumu,onlarin sana verdigi emeklerin nasil bosa gittigini..

yalniz ailenide hatali buluyorum bu yasta birinin aklina evliligi resmen sokmuslar,hadi kizim helalin gibi davranmislar...

gidersen bu günlerini ararsin...simdi hersey öyle toz pembe ki,yarin evlensen nerde kaliriz,ne is tutariz,

cocuk olursa ne yapariz diye düsünemiyorsunuz ama yarin o asktan birsey kalmayinca gercek hayata merhaba diyeceksiniz...

zaten kararliysaniz kacmazsiniz aileleri ikna etmeye bakarsiniz...

hayat senin hayatin ama yazik edersin

Nasıl da doğru dedin arkadaşım yaa

Genç yaşlarda her şey geçici... Ben de 22 yaşındayım ama eminim ki 1-2 yıl sonra şimdi kalbimi hızla çarptıran duygularım, kalbimi attırmayacak

arkdaşlar bide şu yönden bakalım herkez aklından kaçmayı geçirmiştir
herkesin bi sevdiği oldu koklamak isteediği
kaçımız cesaret etti

sunda 27 yasindayim en deli yaslarimda bile hic düsünmedim,herkes dediigniz icin yazdim..

cesaretle alakasi yok bu isin,anne-baba bulunmaz ama erkek binlerce...

Sizler burada ne söylerseniz söyleyin, henüz 18 yaşındaki bir kız hayatı tozpembe görüyor, hayat herzaman güllük gülistanlık olacak sanıyor malesef(

Sorsanız onun için canını bile vermeye hazırdır, kaçma diyerek vermeye çalıştığınız nasihatları umarım dinler lakin acı bir gerçektir ki o yaşlarda olupta böyle fikirlere sahip olan birçok gencimiz büyüklerin sözlerini dinlememekte kararlıdır hep.

Genç arkadaşımız İnşaAllah yanlış kararlar almaz zira kendininde evlenmeyi düşündüğü delikanlınında yaşları çok genç, çok değil birkaç yıl sonra pişman olurlar

evet herkesin kaçmak istediği bi erkek olmuştur genel olarak buna katılıyorum benimde oldu aynı yaşlarda çok sevdim herşeye değer dedim ama böyle bişey yapmadım mantığımıda kullanabilecek olgunlukta bi insandım ben bu hatayı yapmadımm

ama arkadaş o kadar olgun durmuyor zaten netten tanışan biriyle ne olabilrki yaaa
aklını başına al yapma öyle bişey kaçmakta neymiş ya giy güzel bembeyaz gelinliğini heves heyecanla al eşyalarınııı kendini niye değersiz duruma sokuyosun daha ne aşklar çıkar karşınaaaa

benim şuan dediğim tek şey yani anne olduktan sonra gençliğimde yaşadığım ölüyoru bitiyorum çok aşığım gözüm başka bişey görmğyor dediğimiz aşklarda aşkmı evlat sevgisi yanındaa yani o aşkk çok boş bi aşk avutulabilir yerine başka bişey konulabilir o aşkınn ölmezsin ama kaçarda evlenirsen hergün birçok vicdan azabı ve pişmanlıkla için kavrulurr dururr

Aklı yerinde olan kimsenin kaçmayı aklından geçireceğini hiç sanmıyorum.
Pire için yorgan yakılmaz.
Ve hayat öyle güzel sürprizler hazırlar ki, sen biri için tüm hayatını arkanda bırakır, seni sevenleri karşına alırsın.
Ama ya sonra ? Hayatını bile karşına aldığın adam, seni bir güzel arkasında bırakır.
Ama senin kalkıp "ahhh" demeye bile hakkın yoktur çünkü bunu kendine sen yapmışsındır.
Sonunu düşünmeden bir işe kalkışırsın ama hayat sana öyle bir SON hazırlar ki,
sanki şey der gibi: "Zamanında sen beni düşünmedin ama şimdi bana tahammül etmek zorundasın"
DÜŞÜNMEDİĞİMİZ SON'LARI YAŞAMAKTAN KAÇAMAYIZ.

Bu konu büyük ihtimalle fake ama yine de yazmak istiyorum .Nişanlıyım eşimin ailesi tatile gitti,eşim ve annesi o kadar çok ısrar ettiler ki babannesin odasın da kalma şartıyla 2 günlüğüne kabul ettim gitmeyi .Gel zaman git zaman elti de sayılmaz ya gelinlerden biriyle konuşurken durduk yere sen çok basit gösterdin kendini dedi.O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü o kadar kötü hissettim ki kendimi anlatamam...Eşim ve kayınvalidem ısrar etmişti ,surat asmıştı ama insanlar öyle bilmez ki ben gitmek istedim sanmışlardır.
Velhasıl bunu iyi niyetle söylemediği için kendi kullandığı bu kelimeyi herkezin içinde kendisi için söylettirdirdi allah .Ben hiç bir zaman unutmadım o söylediğini ve hayatımın dersi oldu bu yüzden müteşekkirim biraz da, hiç bir zaman o an için uygun olmayan şeyleri kabul etmemem gerektiğini öğrendim!

Mune, doğru söylüyorsun.
Onun için canını bile vermeye hazırdır sorsan.
Şu son iki yılda öğrendim ki: Canını vermeye bile hazır olduğun kim varsa, canını almaya hazırdır aslında.
Uğruna canımı veririm dediğim dostum , beni bir önyargı ile terkedip gittiğinde anladım.
Canımı veririm dediğim aşkım, benim yerime başkalarını tercih ettiğinde anladım.
Ve anladım ki, canımı yalnızca ANNEM ve BABAM için veririm sadece.
Umarım konu sahibi, bunu yaşamadan anlayacak kadar şanslıdır.

Hiç durmayın, kaçın.
Geç bile kalmışsınız. 18 yaşına kadar beklenir mi böle "hediye,nimet, bulunmaz hint kumaşı" için.Daha çocuk yapılacak ohoo işiniz çok.
Biraz daha beklerseniz, maazallah aklınız başınıza gelir, eğitim hayatınıza devam etmek falan istersiniz. Ekonomik özgürlüğünü eline almış, ayakları üzerinde durabilen bir kadın olursunuz. Aman düşüncesi bile korkunç!

herkes derken olaya öyle yrum yaptım burda okuduklarım a göre

insan oğlu kaçıyo göçüyor felan fişmekan
kolay değil hiç bşey

aceleniz ne, aileleriniz sizi zorla başkaları ile mi evlendirecek yani, daha erkek de genç.önce oku mesleğini eline al. sen kendi ayakların üzerinde durduktan sonra istediğini yap. sonra olan sana olur. hadi diyelim ki erkeğe çok güveniyorsun seni asla yarı yolda bırakmaz diyorsun peki ya ona birşey olur da Allah korusun ölüm hastalık vs sana bakamaz hala gelirse sonra ailenin yanına ne yüzle döneceksin. hangi aileden yardım isteyemeye yüzünüz olacak. kendine yazık edersin. sevdiğinle ayrıntılı olarak gerçekçi konuşmanızı tavsiye ederim. aşk gözünüzü kör etmesin.

çocuk askerden gelene kadar ekşın yapmış işte kendi çapında eğleniyo. askerden gelince hadicanım yoluna dicek
sende hazırladığın bavulun kaybettiğin gururunla ortada kalıcaksın kiiii
inşallah öyle olurda başını yakmazsın aşk meşk diye...

başta annesi istemediği için seni kırıp üzmekten asla çekinmeyen bi sevgili şimdi de askerliğin yalnızlık psikolojisiyle sana sarılmış bi sevgili... tutarsızlıklar çok fazla.. aşk sandığınız şey bağımlılıktan başka bişey değil gibi geldi bana.. çevremde kaçarak evlenen kişilerin nerdeyse tamamının mutlu olamadığını, karşıdakiler tarafından hep ezildiğini gördüm..sadece kendi ailenizi üzmekle kalmayacaksınız.. hem sevgilinin hem de senin hayatlarınız da çok değişecek.üstelik yaşınız da çok küçük....umarım sizin için hyırlısı neyse o olur...

erkek arkadaşının tespiti maalesefki çok doğru..ondan ayrılırsan şimdi üzülürsün.sonra unutur gidersin.ama evlenrseniz o kaynananın tırnakları hep üstünüzde olacak ve o çoooook sevdiğin sevgilinde yeri gelecek annesinin tarafını tutacak..sen sanıyormusun ki ömür boyu sana toz kondurmayacak?
ne hakaretler duyacaksın bence bunlara hazırsan kararını uygula..sonuçta çok gençsin..bi gençlik hatasıdır yaptım der sıyrılırsın ama ya bide bebeğin olursa?ozaman ömrün boyunca çekeceğin sıkıntıyı hayal edebiliyormusun?

aileler çok önemli sevgili kardeşim..size bir gün vermezler...aranızı bozarlar..
lütfen iyice düşünmeden bişey yapmayın...
sen bir kız evladısın..bu yaşa kadar ne zorluklarla gelmişsin..18ime bastım ben diyip
çılgınlar gibi davranma hakkın var ama o anne ve babaya layık olmamaz bunu yapan insan..
2-3sene daha ver kendine canım..hem belki bu süre içnd eğitimin içinde bişeyler yaparsın yada bir işe girersin..
etrafındaki insanlarıda bir gör tanı..bu kadar erken bir zamanda evleneceğin doğru adamı bulma ihtimalin yok denecek kadar az..hakkında hayırlısı olsun pamuğum..bir adım atarken anneni ve babacığınıda düşünerek adımını at..öptüm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…