kaderim iki dudağımın arasında :/

Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım ama bir sözünüz dikkatimi çekti aile neden hemen evlilik istiyor neden bu acele sanki yangından mal kaçırıyorlar eğer bu kişiyle evlenmek istiyorsanız hiç te acele getirmeyin zamana bırakın sonuçta hiç bilmediginiz bir şehire gideceksiniz görücü usulu evlenebilirsiniz ama görücü usulude olsa arada sevgi,hoşlanma,bir kıpırtı olması gerek eger sevgi olmazsa o evlilik zor yürür yaşım 27 diye düşünüpte kafana takma.Karşı taraf kaç yaşında peki neden hemen düğün istiyorlar.

Canım, nasıl ya? Bir kere gördüğün birine evet, ben seninle evleneceğim mi dedin? İstediğin her kriter onda olsa bile, en az 3-4 kez oturup konuşmadan birine ısınabilmen mümkün değil. Ya sonra, tanıdıkça gözüne batan yanları olsa? Tembel olabilir, atıp tutuyor olabilir, çok konuşuyor olabilir, hijyen sorun olabilirim, annesin bebeğidir..etc...En azından, görüşüp tanışalım deseydin?

Bir kere görmeyle bana evlenme teklif edecek adamdan da kaçarım ben...Demekki tüm aradığı her hangi bir kadın, çok da farketmiyor ki, hemen bana ok verdi, tanımadan etmeden, diye aklımdan geçer. Halbuki evlilik özel olmalı, seni özel hissettirecek, senin özel bulduğun bir şahış ile yuva kurmanın ilk adımları atılmalı. Yanılıyor muyum?

Hayırlı olsun, ne diyim, supriz yumurta gibi, inşallah samimi duaların karşılık bulur, çok güzel bir yuvan olur.

Aslinda burda bir degil,bircok tartisilacak konu var.

Örnegin, ne kadar iyi niyetli düsünsende ne diye maasini falan sormazsin?Anladim iyi niyetlisin, ama 1400 lü yillarda yasamiyoruz.Sunu anlatmaya calisiyorum.Bastan o kadar ödün verilip , iyi niyet gösterildiginde ,pek kiymet bilene denk gelmedim.

Görücü usulüne hic karsi degilim, cünkü arkadas aracligiyla tanismaktan farki yok, ikisinde de bulusup yalniz konusulduguna göre bence ayni sayilir.
Ama bana evlenmek icin evleniyormussun gibi geliyor,yani yasim 27 oldu hadi artik evleneyim gibi.

Icine sinmiyorsa gercekten evlenme, hatta evlenme bu kisiyle ,yazdiklarini bir oku,sende farkedeceksin,olumlu pek birsey yok senin icin sanki.
Hakkinda hayirlisi olsun,umarim mutlu olursun

görücü usulu evlenmende hiç sakınca yok..bende öyle evlendim :)
ben evlilik için illa aşk olması gerektiğini düşünmüyorum.. eşimle konuştuk, görüştük, hayata bakış açımızın aynı olduğuna karar verdik..
içim de ısındı ki bu çok önemli.. ben hiç birşey hissetmeden evet demiş olsaydım zor olurdu ya..
için kıpır kıpır etcek azcık :)
iyi düşün derim.. yarın öbür gün evlendiğinde sevgi olmazsa fedakarlık yapmanında bi anlamı olmaz...
her alanda bu böyle.. eşimizin kusurlarına, kötü davranan kv ve kb ya, ailesine niye sevgidiğimiz için katlanıyoruz..
eğer bu olmazsa çok zor ya.. ben niye sevmediğim bi adamın derdini tasasını anasını babasını çekeyim ki dersin ve kopukluklar başlar karşılıklı sevgi saygı olmazsa...
dışarı çıkın biraz zaman geçirin.. tanımaya çalış.

Canım ben namaz konusunu sorsan cevabın doğruluğundan emin olmazsın gibi geliyor. Öğle vaktinde buluşup oturun biraz. İkindiye doğru namaz kılmadık diye rahatsızlanmıyorsa at o adamı :)) ancak böyle anlarsın aklı namazda olan kişi huzursuz olur çünkü.

Ama bana da sadece namaz kılıyo diye evlenmek mantıklı gelmiyo fazla
Evet ilk beklentinin bu olması "bana göre" güzel ama tek şart bu olmamalı
İçine sinmeli
Görüntü olarak çok hoş olmasına gerek yok ama onu gördüğünde mutlu olmalısın
Maddiyat da önemli bence lüks yaşam beklemiyo olabilirsin ama temel ihtiyaçların giderilmesi noktasında tabikiide belli bir düzeyde maaşı olmalı
Unutma ki sadece kendine eş seçmiyorsun çocuklarına baba da seçiyorsun.

Bak guzelim namaz hersey degildir onemli olan o insanin karakteri. bende onceleri namazi buyuturdum sanki namaz kilinca hersey tam olacakmis gibi. ben nisanliyim bende namaz kilan biri olsun derdim hep. namaz kiliyo. ama ailesinin yuzunden cok sorunlar yasadik oda ailesinin agzina bakti beni uzdu. sonra akli basina geldi ama keske boyle seyleri yasamasak. bekliycez bakalim evlencez insallah. ama gercekten sana iyi davraniyosa iyi biriyse karakterine bak. onemli olan o kisinin insanligi sana davranis sekli. namazi kendisini ilgilendirir seni ilgilendirmez. Sen bilirsin

Sana katiliyorum bende. bastan kendini degersiz gobi gosterme maddiyatta onemli ihtlyacini karsilayacak seni dusunecek. namaz sonra geliyo bence.

:))) canım namaz kılıyormusun diye cemaatteki birine sorulmaz bunu bilmen gerekir..allah korkusu rızası olan biri olmasa ne diye sana gelsin.bence çok kurcalama kafanı.bir kaç kere görüş.hissine güvenmezsen zorla değil ya başka görücülere bakarsın.bende 27 de nişanlandım.28 yaşında evlendim 1.5 senelik evliyim.eşim namaz kılıyorum dedi.ama sabah namazlarına kalkmıyor mesela.ha böyle diye beğenmicem mi sevmicem mi :)) sen gönlünü ferah tut.halis bir niyet olunca şeytan çok kurcalarmış seni o yzden rahat ol :)

arkadaşım da farzlar konusunda çok hassastır yardımcı doçenti reddetti mesela çünkü adam başta her şeyi yaptığını iddia etmişti ilerdeikçe mevzu kıvırdığı ortaya çıktı. o açıdan sor açık açık

Eğer amaç evlilikse sor canım açık açık .
Namaz tabi önemli ama çok takma kafayı bu kadar .
Kılan bırakır kılmayan başlar kılmaya .
Allah hakkında hayırlısını versin :)

Evlilik gibi hayati bir konuda tek beklentinizin "ibadet" olması bana saçma geldi

senin için ev yada araban önce namaz kılması önemliyse bunu açık açık sor kılıp kılmadığını yok kılarım yada kılacağım diye teklerse bence düşün evet demeden laf arasında kabul et diye de söylemiş olabilir

severek evlenenler bile evlilikte sorunlar yaşıyorken görücü usulü evlilikte çok sabırlı olmak lazım sevmeden tanımadan evlenmek beni ürkütüyor insan sevdiğine bile tahammül edemiyorda sevmezse nasıl eder ki diğer konularda katılıyorum maneviyat önemli benim içinde sen iyice tanısan bişeyler hissedersen evet desen olmaz mı?

Canım senin konun bana "Saliha bir eş arıyordum" hikayesini hatırlattı. Okumanı tavsiye ederim kendinden örnekler bulacaksın :) Hakkında hayırlısı olsun unutma önemli olan niyettir...

Canim yorumlari okumadim ama bence al karsina ayrintisiyla konus... Evlilik bu guvenmeden olmaz. Dedigin gibi belki de yalanci biri kisiligini de iyice ogren sadece ibadet etmesi her seye yeterli degil bence... Benim sevgilim de cemaattendi dini bilgileri tamdi ama inanilmaz cektirdi bana... Oncelikle guzel ahlakli olsun o konuda konus. Evini malini mulkunu de konusup her seyini ogrenmelisin bunda da bi ayip yok bence... Allah hayirlisini nasip etsin.

Ben ozellikle namaz kilan biri olup olmadigini merak etmenizi garip buldum acikcasi. Namaz kilip da her turlu halti edebilen; namaz kilmayip da esine pasalar gibi davranan cok insan taniyorum. Onemli olan kisiligi, size karsi tutumu, davranislari. Cok iyi biri olsa, Allah korkusu olsa ve namaz kilmasa red mi edeceksiniz? Ya da sinirli, olumsuz biri olsa ama imaninda kusur olmasa kabul mu edeceksiniz?

Bence hemen karar verme..
Namaz konusu senin için önemliyse mutlaka bunu ona söyle..
Evlendikten sonra kılmazsa eğer bunun ciddi şekilde huzurunuzu bozacağını bu yüzden şimdi açık olarak sorduğunu söyle..
Evlilik bu özellikle içine sinmeyen en ufak bir şey bile varsa sakın hemen onaylama..
Ben de zamanında eşime bunu sormayı çok istedim ama es geçtim..
Şimdi zaman zaman pişman oluyorum onu da zorlayamıyorum sonuçta öyle kabul ettim..
Ama keşke namazlarını aksatmadan kılacak benim onu değilde onun beni teşvik edeceği bir eş seçseymişim..
Bunları iyice ölç tart o kişi her şeyi ile içine sinmeli görüntüsü belki hayallerinde ki gibi olmaz ama baktığın zaman huzur bulursun evet olur bu dersin o zaman sorun olmaz ama şimdi baktığında gözüne çirkin geliyorsa iyice düşün..

evlilik mi olacak yoksa camiye cemaate hoca falan mi alacaksiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…