Kaderime cok kiziyorum

Kendihalinde12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2018
3
0
1
29
Ben bundan iki sene once nisanlandim bi adamla. Bana kendisini cok iyi tanitti (dini yonden isi vs ) sevgililik gezme tozma gunah diye biz 4 ay icinde nikah yaptik ailemizinde onayiyla . Hersey cok iyidi namazinda evinden cikmaz bi adamdi. Dugunumuz olmadi ailesinin maddi durumu iyi degil diye, nikahimizdan bir sene sonraya dugun tarihi aldik ve resmi nikahida ayni gune aldik. Yani sadece imam nikahiyla birlikteydik. Bir senemiz bitmek uzereyken dugunumuze gunler kalmisti ;ve biz birlikte olduk(dinen evli sayildigimiz icin) birden ayni adam gitti yerine evimi basan icki icen bi adm geldi. Sarhossun dedigimde inkar etti herseferinde en sonunda ailemde onu o halde gordu ve ayrilmami istedi. Ben yinede cok cabaladim sanslr verdim evden cikma istedigini yaparim vs dedim dinlemedi. Herseferinde cikiyordu isini birakmisti. Ev tutacak kira oduyecek param yok demeye basladi ailemin yaninda kalalim vsler . Dahada yuzlerce degisim. Ve tabiki aileminde israriyla en sonund ayrildim suan 2 aydir ayriyiz ama hala cok uzgunum kaderime cok kiziyorum. Ben hayatimiz dinimize gore en guzel sekilde yasamak icin ellimden geleni yaptim ve suan ; dugunu olmadan bakireligini kaybetmis bi kiz olarak herkes kotu gozle bakiyor. Ama sadece beni daha cok sevsin daha cok baglansin. Her istedigi olsun diye yapmistim. Cok pismanim baska bi adamla asla olamam. Bunlari hakkedecek ne yaptim ? Nerde hta yaptimda bunlari yasiyorum ben?

Allah akıl vermiş, herşeyi kadere bağlamamak lazım. Madem ayrıldığınızda resmi nikahı sorun edecektiniz, ne diye resmi nikah olmadan adamla seviştiniz?

İnsan önce herşeyi düşünerek adım atmalı sonra Allah'a dua etmeli güzel bir kader için.

Resmî nikahın yada düğün olmasına gerek yok sonuç olarak evlenip ayrılmışsınız bekareti düşünmeyin

Adam gerçek yüzünü göstermiş işte. Evlenseydiniz yine bu yüzünü gösterecekti eninde sonunda. Ve ayrılacaktınız büyük bir ihtimalle. Kimseyle artık olmaz deme ! Acın daha yeni zamanla Farklı düşüneceksin. Bu Arada yargılamak bana düşmez ama dini nikahla evlilikte cinsellik yasallaşıyorsa! Dini boşanmada da neden bu kadar kafana taktın ki bu da normal olmalı senin için.

Dini nikahla evlenip çocuk yapan ve bu şekilde evlilik hayatını sürdüren malesef binlerce kadın var. Resmî Yada dini Boşanıp yeniden evlenen mutlu olan yine birçok örnek tanıyorsundır etrafında.
Ailende biliyor değil mi Dini nikahı. Olmasaymış keşke böyle , kendini suçlayarak çözüm bulamazsın. Kafanı meşgul edecek hobiler öneririm bu dönemde sana. Kısmet buymuş diye düşün hayırlısını iste . Bir daha aynı hatayı yapma.

Hayatımızı dinimize göre en güzel şekilde yasamak sırf için rahat etsin diye dini nikah kıyıp adamla beraber olmak değildir.

Hele bilincinle yaptığın şeye sonradan pişman olunca kadere bağlamak hiç değildir.

Bence sen bu olayı çok yanlış anlamışsın.

1 yıl sonra olacak düğün için dini nikah kıymak kadar saçma bir olay görmedim duymadım.
Bunun anlamı tamam sevişebilirsin ama düğünün olmadan beraber yaşayamazsın demek midir?
Gerçekten anlamak çok güç.

Ne kadar din demişsin bayılacam yani herkes dini kendine göre yaşar düğün yapacak güçleri yok başta küçük bi nikahlı düğün yapılabilirdi kendine yapmışsın

sizin gibilerine müstahak din din din al sana din..... yahu yatarken kalkarken dusunmuyorsun sonra gıttı kızlık zarım tu tu , bu işi herkes yapıyor yapana saygım sonsuz herkesın kendı hayatı kendı kararı ama arkasında duramayacaksan yapmayacaksın bu kadar basıt hem dını nıkah nedır kı?????
evlendım demen ıcın resmı nıkah kıyılması gerekır yoksa dını nıkahın hıcbır gecerlılıgı yok..!

Dini tam anlamamissin eger oyle olsa sade dini nikahla bu evliligin olmuyacagini resmi nikahin da sizin menfaatlerinizi gozeten bir durum oldugunu bilmen gerekir.
Cunku diyanet bile bas bas bagiriyor dimi dini nikahla birlikte resmi nikahta olmali.Hz.Ali bile demiyor mu cocuklarinizi dogdugu zamana gore degil yasayacaklari zamana gore yetistirin..onu kendi yaşadığınız çağın şartlarıyla yetiştirirseniz, sizinle birlikte o da eskir ve yaşadığı çağa geldiğinde, geçmişte kalmış bir kişilik olur..

Sizin kendi seciminiz olmus, kadere baglamaniz bence yanlis olmus. Benim dini nikahim kinam oldu ertesi gun dini nikahim oldu bir ertesi gunde zaten dugunum vardi. Sizin gibi insanlar madur olmasin diye aslinda resmi nikahi gostermeden dini nikahta kiyilmayacak diye bir karar alinmisti diye biliyorum. Bence toparlanmaya bakin.

Evet oyle diyanet yasakladi.. kendi diyanet bunyesinde calisanlari uyardi resmi nikahla birlikte dini nikah kiyilacak diye cunku magdur olanlar oluyor.

Okadar muhafazarsın ama adam sana bağlansın diye adamla seviştin! Valla kimse kusura bakmasın ben evlenmeden asla olmazcılardan değilim olabilir ama kendi iradenle bişey yapıyorsan arkasında duracaksın.psikolojin kaldırmıyorsa hayat tarzına uymuyorsa yok beni kullandı moduna girip ayılıp bayılacak bi kafadaysan yapmıcaksın.olan olmuş herkes hata yapar ne diye bidaha kimseyle olmayacakmışsın artık bir çok erkek bile önemsemiyor bunu.tekrar evlenip mutlu bi yuva kurmana engel değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…