- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi Kendihalinde12
-
Sen dinimi en güzel sekilde yasiyorum ayagina hic bir gecerliligi olmayan hoca nikahıyla evlendiğini sanatsan olacak olan budur. Kaderini kendi yazarcogu zaman insan. Ayrıca nikahın dini olani dini olmayanı yoktur. Onun adı hoca nikahı. Bizde geçerli olan belediye nikahı. Sen git adam gibi kıy nikahını, tüm haklarını al. Sonra çok istiyorsan hocaya da gidersin. Allah bile tedbir senden tevekkül benden diyor.Ben bundan iki sene once nisanlandim bi adamla. Bana kendisini cok iyi tanitti (dini yonden isi vs ) sevgililik gezme tozma gunah diye biz 4 ay icinde nikah yaptik ailemizinde onayiyla . Hersey cok iyidi namazinda evinden cikmaz bi adamdi. Dugunumuz olmadi ailesinin maddi durumu iyi degil diye, nikahimizdan bir sene sonraya dugun tarihi aldik ve resmi nikahida ayni gune aldik. Yani sadece imam nikahiyla birlikteydik. Bir senemiz bitmek uzereyken dugunumuze gunler kalmisti ;ve biz birlikte olduk(dinen evli sayildigimiz icin) birden ayni adam gitti yerine evimi basan icki icen bi adm geldi. Sarhossun dedigimde inkar etti herseferinde en sonunda ailemde onu o halde gordu ve ayrilmami istedi. Ben yinede cok cabaladim sanslr verdim evden cikma istedigini yaparim vs dedim dinlemedi. Herseferinde cikiyordu isini birakmisti. Ev tutacak kira oduyecek param yok demeye basladi ailemin yaninda kalalim vsler . Dahada yuzlerce degisim. Ve tabiki aileminde israriyla en sonund ayrildim suan 2 aydir ayriyiz ama hala cok uzgunum kaderime cok kiziyorum. Ben hayatimiz dinimize gore en guzel sekilde yasamak icin ellimden geleni yaptim ve suan ; dugunu olmadan bakireligini kaybetmis bi kiz olarak herkes kotu gozle bakiyor. Ama sadece beni daha cok sevsin daha cok baglansin. Her istedigi olsun diye yapmistim. Cok pismanim baska bi adamla asla olamam. Bunlari hakkedecek ne yaptim ? Nerde hta yaptimda bunlari yasiyorum ben?
Başka bir adamla olmam diye büyük konuşmayınız,bekar,evli,düğün olmuş olmamış ne yaşadığınız sizi ilgilendirir. Dua edin bol bol,namaz kılın,ayrıca dışarı çıkıp yürüyün,arkadaşlarınızla olun en iyi yolu buBen bundan iki sene once nisanlandim bi adamla. Bana kendisini cok iyi tanitti (dini yonden isi vs ) sevgililik gezme tozma gunah diye biz 4 ay icinde nikah yaptik ailemizinde onayiyla . Hersey cok iyidi namazinda evinden cikmaz bi adamdi. Dugunumuz olmadi ailesinin maddi durumu iyi degil diye, nikahimizdan bir sene sonraya dugun tarihi aldik ve resmi nikahida ayni gune aldik. Yani sadece imam nikahiyla birlikteydik. Bir senemiz bitmek uzereyken dugunumuze gunler kalmisti ;ve biz birlikte olduk(dinen evli sayildigimiz icin) birden ayni adam gitti yerine evimi basan icki icen bi adm geldi. Sarhossun dedigimde inkar etti herseferinde en sonunda ailemde onu o halde gordu ve ayrilmami istedi. Ben yinede cok cabaladim sanslr verdim evden cikma istedigini yaparim vs dedim dinlemedi. Herseferinde cikiyordu isini birakmisti. Ev tutacak kira oduyecek param yok demeye basladi ailemin yaninda kalalim vsler . Dahada yuzlerce degisim. Ve tabiki aileminde israriyla en sonund ayrildim suan 2 aydir ayriyiz ama hala cok uzgunum kaderime cok kiziyorum. Ben hayatimiz dinimize gore en guzel sekilde yasamak icin ellimden geleni yaptim ve suan ; dugunu olmadan bakireligini kaybetmis bi kiz olarak herkes kotu gozle bakiyor. Ama sadece beni daha cok sevsin daha cok baglansin. Her istedigi olsun diye yapmistim. Cok pismanim baska bi adamla asla olamam. Bunlari hakkedecek ne yaptim ? Nerde hta yaptimda bunlari yasiyorum ben?
Nikah cüzdanı görmeden imam nikahı yapmak yasal mı? Sürekli bişeyler değiştiğinden gerçekten bilmediğimden soruyorum.. ayrıca sevişince adamın size bağlanacağı düşüncesi kafanıza nasıl oturdu onu hiç anlamadım... beni yanlış anlamayın ben bu konularda tutucu insan değilim isteyen istediğiyle sevişsin umrumda olmaz kimseye zarar vermedikce.. ama madem sizin için bu kadar sorundu yasal olarak evlenmeyi bekleyebilirdiniz.. acele niye? İnsanların gözünde nasıl göründüğünüzden ziyade bence önce iç sesinizi susturun insanlar bi zaman sonra unutur zaten...
Ben de takip edemiyorum artık değişen şeyleri çünkü malesef şaklaban dindarlar türedi ülkemizde kendi çıkarları için değiştiremicekleri şey yok bu yüzden emin olamadın.. kesinlikle katılıyorum dini istismar etmekten başka şey değil.. madem dini nikahına güvenip adamla birlikte oldun evlenip boşanmış say kendini.. kadere atarlanma..Bir ara resmi nikahtan önce dini nikahın yapılması yasaktı diye hatırlıyorum ama şimdi millet çatır çatır dini nikah kıyıp birliktelik yaşıyor. Dini istismardan başka bir şey değil bu.
Ben de takip edemiyorum artık değişen şeyleri çünkü malesef şaklaban dindarlar türedi ülkemizde kendi çıkarları için değiştiremicekleri şey yok bu yüzden emin olamadın.. kesinlikle katılıyorum dini istismar etmekten başka şey değil.. madem dini nikahına güvenip adamla birlikte oldun evlenip boşanmış say kendini.. kadere atarlanma..
. Bana kendisini cok iyi tanitti (dini yonden isi vs ) sevgililik gezme tozma gunah diye biz 4 ay icinde nikah yapti
neyin kafası bu ya valla en başından beri hata sende adamı tanımadan evlen dini nikah diye seviş kusura bakma da sen hatalısın hepve biz birlikte olduk(dinen evli sayildigimiz icin
Gunu gunune yazmdim herhalde asaga yukari yazdim. Sacmasapan yorumuapmaÜstteki yazdıklarınıza bakınca ben birleşme öncesi zaten birlikte yaşadığınızı anlıyorum. Birlikte yaşarken sorun yok da, düğün olmadan ayrılınca mı sorun oluyor milletin gözünde? Ve sizin gözünüzde? Herhalde kimse kardeş kardeş yattığınızı zaten düşünmemiştir onca zaman. Ortada resmi bir şey yoksa, olabilecekleri hesap etmelisiniz. Kadere değil kendinize kızın.
Ayrıca maddi durum iyi değil diye neden dini nikah kıyılıp da resmi nikah ötelenir? Resmi nikahın bedeli ne ki? Bir beyaz elbise, bir takım, bir çiçek, bir de belediyeye ödenen küçük meblağ. Oda nikahı kıyardınız 100 TL bile tutmazdı. Koca koca insanlarsınız, siz, aileniz, bunu kimse mi garipsemedi?
Diye uzun uzun yazıyordum ki, 4 ay içinde tanışma-nişan-birlikte yaşamaya başlama, 1 yıl sonrasına da düğün, 2 ay da ayrılık, toplam 18 ay. E 2 yıl önce nişanlanmışsınız??? Buna göre çoktan evlenmeniz gerekirdi. Ya sahte konu açacaksanız bari tarihlerini tutturun ya. Burada yazıyor insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?