- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 613
- 448
şu konuya bakıyorum her defasında ben de 30 küsür yaşımda eşimi buldum, 2 ayda evlendim veya ne zaman geleceği belli olmaz gibi yorumlar yapılıyor.Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum ,insanın yaşadığı hayalkırıklıklarından sonra öyle 2 ayda falan biriyle tanışıp evlenmesi mümkün değil hangi yaşta olursa olsun ,bu tip şeyler yaşamayan insan tabii ki de kısa sürede güvenebilir.
herkes evlenmek zorunda değil bu konuda neden kendinizi baskı altında hissediyorsunuzki. ha ama evlenemedim diye üzülenler genelde birçok kişiyi beğenmeyenler oluyor. hani birisi var ama.. gibi cümlelerle başlıyor konular. bu konularda biraz siz kendiniz edip kendiniz buluyorsunuz. ona ısınamadım,bunu sevemedim,berikinin şurası şöyle diye diye kimse kalmaz elbet. bu kız da kimseyi beğenmiyor diye size birilerini tanıştırmaktan da vazgeçerler sonra :)
evlenmek istemek kötü bir şey değil ama bulamıyor bak üzülmesi dahamı iyi. eminim kaç tane kısmeti tepmiştir birkaç tanesi de kötü çıkmıştır. bulamıyorsa benim şansım böyleymiş deyip hayata razı olacak.
yasım 29 canım kendımı gec kalmıs gıbı hıssedıyorum
Aslında daha da fazlaca yazıp konu sahibinin iyice içini rahatlatmak isterim de; konu sapar diye korkuyorum, neyse yinede kısa bir özet geçeyim :18:
Levh-i Mahfuz... Duymuşsunuzdur belki, Levh-i mahfuz, olmuşların ve olacakların, zamandaki bütün anların ve mekandaki bütün varlıkların, kısacası, her şeyin yazılı bulunduğu bir ilahi muhafaza levhasıdır. Orada her şey yazılıdır, sizin seçeceğiniz eş, ondan üreyeceğiniz çocuklar, hepsi eksiksiz yazılıdır, sizin başka birisini seçmeniz de söz konusu değildir, yani Allah ilmi ile seçeceğiniz kişiyi ezelden bilmektedir.İşin doğasına şöyle bir baktığımızda da genelde her zaman insanın önüne iki seçim şansı konuldugunu görürsünüz, iyi-kötü ; doğru-yanlış. İşte sizin iradeniz bu noktada devreye girer, ya iyi olanı seçersiniz, yahut kötü olanı o tamamen sizin seçiminizdir, yaşayacaklarınız da o seçimin sonuçlarıdır...
Velhasıl, öz bundan ibaret...
Kıyamam, üzülmeyin, gelin sarılacağım
seçici olmak kötü değil ama ondan sonra böyle ben evlenemiyorum, kimse çıkmıyor diye forum köşelerinde ağlaşıyorlar. ben ilk gördüğümle evlenmedim ama öyle yıllarca kısmet tepmedim olabilir insanlar evlenemeyebilir ama oturup ağlamayacak ben evlenemedim diye. kadın her yaşta evlenemez işte erkeklerden farkımız burada bir doğurganlık çağımız var daha önce de yazdım ilk çıkanla evlenilmez tabii bir ölçüp tartacaksın ama fazla da beklemeyeceksin ayrıca ben 30'larında bekar bir erkek olsam 22'lik genç kızlarla evlenebilecekken neden 30larına gelmiş bir kadınla evleneyim ki akıl var mantık var. hayat enerjisi olan genci tercih ederdim bunlar gerçekler kimse kusura bakmayacak.
seçici olmak kötü değil ama ondan sonra böyle ben evlenemiyorum, kimse çıkmıyor diye forum köşelerinde ağlaşıyorlar. ben ilk gördüğümle evlenmedim ama öyle yıllarca kısmet tepmedim olabilir insanlar evlenemeyebilir ama oturup ağlamayacak ben evlenemedim diye. kadın her yaşta evlenemez işte erkeklerden farkımız burada bir doğurganlık çağımız var daha önce de yazdım ilk çıkanla evlenilmez tabii bir ölçüp tartacaksın ama fazla da beklemeyeceksin ayrıca ben 30'larında bekar bir erkek olsam 22'lik genç kızlarla evlenebilecekken neden 30larına gelmiş bir kadınla evleneyim ki akıl var mantık var. hayat enerjisi olan genci tercih ederdim bunlar gerçekler kimse kusura bakmayacak.[/QUOT
söylediklerinizde şöyle bir doğruluk payı var. evlenememenin en büyük sebebi seçicilik.çok seçici olmayanlar çabuk evleniyor. Ama kadınlar bu kadar seçiciyken erkekler öyle kendilerinden 10 yaş küçük falan bulamıyorlar. Bir arkadaşımın karşısına 5 yaş büyük bir erkek çıkmıştı. Yaşı büyük diye istemedi. sonra kendi yaşında biriyle evlendi. Erkekler de kadınlar kadar zorlanıyor evlenmekte. Genelde de beğenilmeyen taraf oluyorlar.
yanılıyorsun arkadaşım evet kızlar seçiciler ama pasifler yani adımı erkekten bekliyorlar hal böyle olunca kızın karşısına kimse çıkmaynca oturup bekliyorlar oysa erkekler beğenilmiyorlar evet hem de çok defa reddediliyorlar ama seçme şansları var.biriyle olmayınca diğerine gideyim diyebiliyorlar yani ilişkiler anlamında seçici olan erkek oluyor kadınsa kendini isteyenler oldukça seçme hakkını kullanıyor eh bir yerden sonra da kadının beğenilme oranı düşüyor. tamam sevmek anlaşmak hoşlanmak iyi ama yani tüm erkeklermi kötü ya da siz çok mu güzelsiniz.bakıyoruz 40ını aşmış adamın yanında genç bir kız parayla marayla bir şekilde ikna etmiş kızı siz kaç tane 40lık kadının yanında genç erkek gördünüz anca ünlü filan olması lazım.
insanlar kötü şeyler yaşayabilir ama şuda var geçmişi bırakıp artık geleceğe yönelmeniz gerekli .geçmişe bakarak yaşanmaz .takılı kalmamak lazım .bu zaman kaybettirir başka birşeye yaramaz .
bide arkadaşlar şu var .bir erkeğe çok uzun zaman vermeyin .görüyorum senelerce çıkılıyor sonra adam gidip pat diye birinle evleniyor .geriye kalan kadın acı çekiyor tabi .zamanına mı yansın sevip güvendğine mi yansın .o yaştan sonra birini nasıl bulucağını mı düşünsün .yani biraz bu evlilik konularında gerçekçi olmakda fayda var .
bir erkekle flört süresi 1 seneyi geçmemeli .zaten bir erkek kafasına koymuşsa evliliği uzatmıyor .aa öğrencidir askerdir beklemek lazım ama herşeyini tamamlamış ama zaman istiyorsa o zaman verilmemeli .erkekler maalesef biz kadınlara göre daha şanslı .bir erkek 30 küsür yaşındada 20 lik bir kızla evlenebiliyor ama kadın için aynı şey geçerli değil .kadının bir doğurganlık çağı var .onun geçirilmemesi gerekir .o yüzden bence ileri yaşlarda evlenmemiş kadınlar genelde bu tarz uzun birliktelikler yüzünden evlenemiyor .işte bundan dolayı nacizane tavsiyem fazla zaman vermeyin karşınızdakine .güvenmek güzel birşey ama evlenmeden güvenmeyin bu erkeklerin sağı solu belli olmuyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?