kaderimizdeki insanlamı evleniriz beklemekten yoruldum...........

kaderimde varsa olur diye boş oturmamak lazım. sosyalleşmek, yeni insanlae tanımak, çevre edinmek lazım...

şu konuya bakıyorum her defasında ben de 30 küsür yaşımda eşimi buldum, 2 ayda evlendim veya ne zaman geleceği belli olmaz gibi yorumlar yapılıyor.Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum ,insanın yaşadığı hayalkırıklıklarından sonra öyle 2 ayda falan biriyle tanışıp evlenmesi mümkün değil hangi yaşta olursa olsun ,bu tip şeyler yaşamayan insan tabii ki de kısa sürede güvenebilir.

herkes evlenmek zorunda değil bu konuda neden kendinizi baskı altında hissediyorsunuzki. ha ama evlenemedim diye üzülenler genelde birçok kişiyi beğenmeyenler oluyor. hani birisi var ama.. gibi cümlelerle başlıyor konular. bu konularda biraz siz kendiniz edip kendiniz buluyorsunuz. ona ısınamadım,bunu sevemedim,berikinin şurası şöyle diye diye kimse kalmaz elbet. bu kız da kimseyi beğenmiyor diye size birilerini tanıştırmaktan da vazgeçerler sonra :)

insanlar kötü şeyler yaşayabilir ama şuda var geçmişi bırakıp artık geleceğe yönelmeniz gerekli .geçmişe bakarak yaşanmaz .takılı kalmamak lazım .bu zaman kaybettirir başka birşeye yaramaz .
bide arkadaşlar şu var .bir erkeğe çok uzun zaman vermeyin .görüyorum senelerce çıkılıyor sonra adam gidip pat diye birinle evleniyor .geriye kalan kadın acı çekiyor tabi .zamanına mı yansın sevip güvendğine mi yansın .o yaştan sonra birini nasıl bulucağını mı düşünsün .yani biraz bu evlilik konularında gerçekçi olmakda fayda var .
bir erkekle flört süresi 1 seneyi geçmemeli .zaten bir erkek kafasına koymuşsa evliliği uzatmıyor .aa öğrencidir askerdir beklemek lazım ama herşeyini tamamlamış ama zaman istiyorsa o zaman verilmemeli .erkekler maalesef biz kadınlara göre daha şanslı .bir erkek 30 küsür yaşındada 20 lik bir kızla evlenebiliyor ama kadın için aynı şey geçerli değil .kadının bir doğurganlık çağı var .onun geçirilmemesi gerekir .o yüzden bence ileri yaşlarda evlenmemiş kadınlar genelde bu tarz uzun birliktelikler yüzünden evlenemiyor .işte bundan dolayı nacizane tavsiyem fazla zaman vermeyin karşınızdakine .güvenmek güzel birşey ama evlenmeden güvenmeyin bu erkeklerin sağı solu belli olmuyor .

arkadaşım herkes evlenmek zorunda değil ama .dünya üzerinde kimse yalnız başına bir hayat geçirmeyi istemez .sen ister misin ?ben ister miyim ?hayır tabikide .o yüzden bu tür yorumları neden yapıyorsunuz anlamıyorum .kız evlenmek istiyor kötü birşey istiyor sanki .

evlenmek istemek kötü bir şey değil ama bulamıyor bak üzülmesi dahamı iyi. eminim kaç tane kısmeti tepmiştir birkaç tanesi de kötü çıkmıştır. bulamıyorsa benim şansım böyleymiş deyip hayata razı olacak.

seçici olmak kötü birşey değil .her önüne gelenle evlenilmez .gönlüne göre bulamadıysa bir insan illa evlenicem diye evlenemez .her insan bunu yapamaz .bazıları yapar .konu sahibi öyle biri değil demek ki neden sürekli moral bozucu yazıyorsunuz anlamadım .size göre kısmetini tepmiş ona göre hayatının aşkını bulamamış demek ki .neden moralini bozuyorsun arkadaşın anlamadım .bulamıyor demek ki şansı böyleymiş ne demek yani .her yaşta evlenebilir bir kadın .dar görüşlü bakmayın .siz belkide ilk gördüğünüzle evlendiniz acısını burdakilerden çıkarmaya çalışıyorsunuz .

Şuan değerlendirdiğim stresli bir beraberlik var.2O li yaşlardaki 2 yeğenim bana diyor ki,ben senin yerinde olsam ,çalışsam,para kazansam,kurslara giderim,arkadaş edinirim onlarla gezerim.Kurs tamam ,İyi de arkadaş kalmıyor ki,evleniyorlar senle artık ilgilenmiyorlar.Yaşı küçük olana söylemek kolay geliyor..
Bunun gibi nice diyaloglar..
,Ben kendi kendimi avuturum da ,avutuyorum da;benim geçtiğim yollardan geçmeyen insanların beni anlaması genellikle zor oluyor,bu da insanın sinirine gidiyor...
Allah hayırlı nasipler versin olmayana..

çok güzel de canım benim kafam karışık...
ben nişandan ayrıldım...
tercihimde tek baktığım karakterdi...
şu cümleyi kurduğumu hatırlıyorum ' o kadar iyi biri ki kabul etmezsem Allah bana günah yazar'...
herkes 10 10luk adamdır dedi...
ama sonra bambaşka biri çıktı içinden inanamadım...
şimdi yanlış seçim yaptığım için ben mi suçluyum?

[/quote]seçici olmak kötü birşey değil .her önüne gelenle evlenilmez .gönlüne göre bulamadıysa bir insan illa evlenicem diye evlenemez .her insan bunu yapamaz .bazıları yapar .konu sahibi öyle biri değil demek ki neden sürekli moral bozucu yazıyorsunuz anlamadım .size göre kısmetini tepmiş ona göre hayatının aşkını bulamamış demek ki .neden moralini bozuyorsun arkadaşın anlamadım .bulamıyor demek ki şansı böyleymiş ne demek yani .her yaşta evlenebilir bir kadın .dar görüşlü bakmayın .siz belkide ilk gördüğünüzle evlendiniz acısını burdakilerden çıkarmaya çalışıyorsunuz .

erkeklerı anlamak zor.. bı bakıoruz 30luk delıkanlı 45lık bırıyle beraber yada evlenıor fılan.. ondan sana katılmıorum..

ama kısacası hersey kader.. bırsuru talıp cıkar sevmedıkden sonra neye yarar.. sevmedıgın ınsanlada omur boyu yasanmaz..

ama mucıze seklınde bırı gelır okulda metroda yada vs ona asık olursun.. kader bence..

[/quote]seçici olmak kötü değil ama ondan sonra böyle ben evlenemiyorum, kimse çıkmıyor diye forum köşelerinde ağlaşıyorlar. ben ilk gördüğümle evlenmedim ama öyle yıllarca kısmet tepmedim olabilir insanlar evlenemeyebilir ama oturup ağlamayacak ben evlenemedim diye. kadın her yaşta evlenemez işte erkeklerden farkımız burada bir doğurganlık çağımız var daha önce de yazdım ilk çıkanla evlenilmez tabii bir ölçüp tartacaksın ama fazla da beklemeyeceksin ayrıca ben 30'larında bekar bir erkek olsam 22'lik genç kızlarla evlenebilecekken neden 30larına gelmiş bir kadınla evleneyim ki akıl var mantık var. hayat enerjisi olan genci tercih ederdim bunlar gerçekler kimse kusura bakmayacak.[/quote]

seçici olmak kötü birşey değil .her önüne gelenle evlenilmez .gönlüne göre bulamadıysa bir insan illa evlenicem diye evlenemez .her insan bunu yapamaz .bazıları yapar .konu sahibi öyle biri değil demek ki neden sürekli moral bozucu yazıyorsunuz anlamadım .size göre kısmetini tepmiş ona göre hayatının aşkını bulamamış demek ki .neden moralini bozuyorsun arkadaşın anlamadım .bulamıyor demek ki şansı böyleymiş ne demek yani .her yaşta evlenebilir bir kadın .dar görüşlü bakmayın .siz belkide ilk gördüğünüzle evlendiniz acısını burdakilerden çıkarmaya çalışıyorsunuz .

yanılıyorsun arkadaşım evet kızlar seçiciler ama pasifler yani adımı erkekten bekliyorlar hal böyle olunca kızın karşısına kimse çıkmaynca oturup bekliyorlar oysa erkekler beğenilmiyorlar evet hem de çok defa reddediliyorlar ama seçme şansları var.biriyle olmayınca diğerine gideyim diyebiliyorlar yani ilişkiler anlamında seçici olan erkek oluyor kadınsa kendini isteyenler oldukça seçme hakkını kullanıyor eh bir yerden sonra da kadının beğenilme oranı düşüyor. tamam sevmek anlaşmak hoşlanmak iyi ama yani tüm erkeklermi kötü ya da siz çok mu güzelsiniz.bakıyoruz 40ını aşmış adamın yanında genç bir kız parayla marayla bir şekilde ikna etmiş kızı siz kaç tane 40lık kadının yanında genç erkek gördünüz anca ünlü filan olması lazım.

ben bu konuda çok ayrımcı bakmıyorum açıkçası. Siz çok ataerkil düşünüyorsunuz. Kadınların da erkeklerin de kendilerine göre zorlukları var. Çevremde evlenmekte zorlanan ne kadar kadın varsa o kadar da erkek var. Neyse bu konuda tartışmak konuşmak çok anlamlı değil. Herkesin eğitim, kültür seviyesi, mesleği ve hayattan beklentileri farklı olabiliyor. Konuşarak bir sonuca varamayız. Ben böyle düşünürüm siz öyle düşünürsünüz. Tek doğru yok nihayetinde..

burada bir fikriyattan bahsetmiyorum daha doğrusu ciddi bir durumdan. evlenemeyen erkekler çok sorun değil ama kadın için sorun zira doğum yapması sağlık açısından riskli döneme girebilir.erkekte bu dönem çok daha uzundur. o açıdan diyorum. ha çocuk sahibi olmak istemiyorsanız onu bilmem.

Aynen anlattıklarını yaşadım. 20 yaşında tanıştım, 26 yaşında evlenmeye karar verdik. Aslında daha öncesinde vermiştik ama ailesi yüzünden uzadı. Ve nikaha 25 gün kala ayrıldık. Şimdi 29 yaşına giricem. O evlenmiş, bense daha ayrılık acısına alışamamıştım. Şimdi o tamamen bir başkasının. O yüzden hayatıma birini alamıyorum, güvenemiyorum. Sevmeden de evlenemem, sanırım bende hiç evlenemeyeceğini düşünenlerdenim. Umarım Allah herşeyin hayırlısını nasip eder herkese.

ben eski erkek arkadaşımdan ayrıldıktan 1 ay sonra karşılaştım eşimle, babamla aynı sektörde çalışıyolardı, ikisi de ticaretle uğraşıyorlardı ve çok yardımcı oluyorladı birbirlerine.
Babamlar hacca gittiklerinde babamın işini 45 gün eşim idare etti, o zamanlar ben erkek arkadaşımdan ayrılmışım, bütün erkeklerden nefret ediyorum, bırakın başkasını önümü bile göremiyorum.Eşim ilk gördüğünde aşık olmuş zaten ama bana bunu hiç bi zaman hissettirmedi, taa ki açılana kadar.
yaklaşık 6 ay yüzyüze geldik, işle alakalı muhabbetimizde oldu ama benim hiç dikkatimi çekmemişti.
Gel zaman git zaman samimiyetimiz ilerledi, evimize girdi, ailesi de gelgitlere başladı.. Ama dediğim gibi ben ona böyle bi konuda ne yüz verdim ne ihtimal verdim.
Allahın işi ya; bi gün iş çıkışımda eski erkek arkadaşım çıktı karşıma (geri dönmem için sürekli baskı yapıyordu) ilk başta kendini sözlü ifade etmeye çalışırken ben reddettikçe hırçınlaşmaya başladı, kolumu sıkmalar falan.O sırada şuan ki eşimde beni görebilmek için hergün iş çıkışımda iş yerimin karşısında ki cafeye geliyormuş, uzaktan izleyip duruyormuş garibim
eski erkek arkadaşımla tartıştığımı görünce çıkıp geldi, 190 boylarında eşim, resmen dağıttı eski erkek arkadaşımı.
Bu olaydan sonra açıldı bana, hissettiklerini anlattı ağlayarak, ne kadar aşık olduğunu ama benden yana bi tepki görmediği için aylardır açılamadığını..
1 saat içinde hayatım o kadar farklı bi hal aldı ki.. dönüm noktammış.

Eşim bana gün açıldığında mümkün değil, çok farklıyız deyip kestirip atmıştım.
Sonra Rabbim hep güzel yönleriyle karşılaştırdı beni, tesadüflerle dolu bi üç ay daha geçti ve dışarıda görüşmeye başladık.

Yani benim açımdan bakarsan durum şu, bütün gn çalışmışım, kafam ambele.. bi anda ummadığım bir sürü olay gelişiyor, hiç beklemediğim bi zamanda.
Evleneceğin adamın ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin.
Ama mutlaka o seni bi gün bulacaktır, sabırlı ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…