kadın dediğin cilveli olur...

• Konu Sahibi Konu Sahibi pd44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pd44

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
1.404
139
173
merhaba bayanlar,
bir yıllık evliyim 25 yaşındayım. eşim aynı zamanda uzaktan akrabamız. geçen yaz tatil dolayısyla kaynanamın evinde kaldık. memlekette kendi evimiz yok. ramazan ayı olduğundan zaten insan da hal kalmıyor. neyse kaynanamla mutfağa girerim yardım ederim elimden geldiğince. bir gün oturuyoruz. bana " biraz kendine bak (bende evde kapri tsört ile dururum zaten sıcak) tak takıştır. erkekler böyle sever sürprizler yap " dedi. ben ses etmedim tamam dedim geçti.
1 oda bir salon evde sonuçta kendi evim bile değil neyin sürprizini yapıcaksam
geçen hafta gittik yine yanına. görümcem kıyafet falan göndermiş. giymediklerini. bende sorun yapmam böyle şeyleri giyerim. getirdi dedi ablan gönderdi. takı falan da var. sağolsun güzelmiş dedim teşekkür ettim. " ama kullanacaksın" diyor" neyse bir şey demedim. kullanırım dedim. sen oje sürüyo musun dedi.( bende namaz kılan bir insanım haliyle sadece adet döneminde sürerim) evet abdest almadğım zamanlar sürüyorum dedim. abdestten sonra sürsen öyle oluyormuş dedi. dedim olmaz ancak bir sonraki abdeste kadar kalabilir.

ardından çarşıya gittik. bana diyor ki kadın dediğin cilveli olacak. bak kendine. ben ses çıkarmıyorum tabi. oğlum birşey diyor mu dedi. dedim "o giyinip kuşandığımda da bir şey demez kuşanmadığımda da " sonra diyo ki bak oğlumu bahane ediyorum ama ben severim süsü püsü diyo. (o zaman süslü gelin alsaydın diyemiyorsun tabi)biliyorum dedım.
eşimle tanıştığımda da ben böyleydim o zaman sesi çıkmıyodu tabi. normalde saçımı boyatma niyetinde değilim. saçını boyatmayacak mısın yok röfle yaptır yok şunu yaptır deyince ben de ben de zaten düşünüyordum boyatmayı dedim. sırf sözlerinden kurtulmak için boyattım. açık renkleri sevmem. kahve tonları boyatınca geldim eve hiç bir şey demedi. zaten saçların siyah ha boyatmıssın ha boyatmamıssın der gibi baktı
yok sana çizme alalım, kabanıma baktı beğenmedi.,(o da eski değil geçen kış aldım) kaban alalım. yarın gidip sana pantolon alalım.
sanki beni değiştirmeye çalışıyo gözü üstümde sürekli.

ev aldık borçlarımız gırtlakta. ben yine de elimden geldiğince bakmaya çalışırım kendime. ama bu borçta da ihtiyacım olmayan bir şeyi almak doğru gelmiyo bana.
sankii oğlumu memnun ettiremiyorsun der gibi davranıyo.
ses çıkartmadıkça yükleniyo ve beni yalnız kaladığında bunları söyler. ne yapmaya çalışıyo ben anlamadım niyetini.ne yaparsam susturabilirim yoksa bunun sonu gelmeyecek.

Son düzenleme:
Masraflarını karşılasın o zaman saçmalığa bak.
Çok sinirlendim şimdi.

ablama anlattım. o da sizin gibi diyor. anne şu an maddi anlamda sıkıntımız var de çekil. alıyorsa kendi alsın diyor. ben onu diyemem işte. ses çıkaramıyorum. biriktiriyorum içimde . patlayınca fena olacak. eşime söyleyemiyorum çünkü ağzında bakla ıslanmaz. hemen görümce söyler o da annesine

aslinda ben kayinvalidenizi gayet iyi niyetli buldum ..tek istegi sizin bakimli olmaniz, oglunun gözünün disari kaymamasi bence..kendince size yardimci olmaya calisiyor..aslinda kizmaniz degilde ugraslari icin tesekkür etmen gerekir bence..

iyi sabırlıymışsınız. ona neyse....

kocanız söylettiriyor olabilir mi?

o kaynanadan bende istiyorum:-)))) bence çevrende böyle insanların olması güzel,sadece sözler kaynanandan gelince belki yanlış anlaşılabilir ama bir arkadaşın söyleseydi belki daha farklı olurdu...biz arkadaş grubumuzdada sürekli birbirimizi uyarırız şöyle yap böyle yap diye..ben çok garipsemedim hatta sevindim kaynanaya bak ne güzel gelinini düşünüyor diye

zevksiz olduğunu düşünüyor anladığım kadarıyla beceremediğini düşünüyor böyle direk söylüyorum kusura bakma o yüzden seni giydirmek değiştirmek istiyor. Bunu söyleyemiyor haliyle şunu alalım bunu giydirelim diyor.

:26::26::25::25::53::53:

Anladım gibi sanki senin kaynana ne iş yaparmış genç iken :30:

:52::27::27:

Kız şaka bi yana kocanda söyletiriyor olabilir sen değişince eşinden değiştimi sna daha ilgilendimi hareketlendimi boşunamı yapıyorsunuz :15:

ablama anlattım. o da sizin gibi diyor. anne şu an maddi anlamda sıkıntımız var de çekil. alıyorsa kendi alsın diyor. ben onu diyemem işte. ses çıkaramıyorum. biriktiriyorum içimde . patlayınca fena olacak. eşime söyleyemiyorum çünkü ağzında bakla ıslanmaz. hemen görümce söyler o da annesine

ya kusura bakmayında böyle erkeklerede sinir oluyor insan. yani kimse ona aileni geride bırak demiyorda, kadın erkek fark etmez bir insan evlenip yuva kurduğunda yeni bi ailesi olduğunu bilecek. hiç hoşlanmıyorum böyle eşine destek çıkmayan eşlerden. bi kadını ailesine karşı koruyup, kollayacak, saydıracak olan kocasıdır. kaldı ki laf taşımak...

kötü niyetli değildir belki , al karşına rahatsız oluyorum anne de :D

tabi bekar olduğum için , söylemesi kolay

Ne güzel işte teşvik ediyor sizi.Kötü bir şey de yapmıyor,bu kadar kızmanıza anlam veremedim.

Ben çok sevımlı buldum nedense kayınvalıdenızı :31:

Belkıde kendısı zamanında yapamadı, şımdı sıze özenıyor
Uygun bı dılle şuan durumum yok, olsa bende süslenmek ısterım dıyebılırsın
Olmadı gırın bı mağazaya bunu bunu beğendım anne alırmısın oğluna güzel gözükmek ıstıyorum dersın, ben olsam öyle yapardım :27:

bazı kaynanalar süslü gelin ister, ele güne karşı koluna takıp övünmek ister,
benim kaynanamda böyle ama onu anlıyorum ve memlekete giidince ona göre takıp takıştırıyorum.
sizde kötü niyet aramayın demekki sizi seviyor ve tavsiyelerde bulunuyor.
ayrıca sessiz kalmanı gerektircek birşey yok;maddi durumumuz şuan müsait değil anne diyip geçiştir,takma kafana.

Ona neymişki görende kocan o sanar
Ama sende fazla sessiz kalıyorsun
Her söylediğine tamam evet dersen
Daha çok seni değiştirmek isteyecek
Bu kadar pasif olma onun isteklerine göremi yaşayacaksın
giyineceksin sen?
Eşine anlattın mı bu durumları?

takip takistiracagin seyulerin sponsorlugunu yapacaksa,,
amannn al gitsin..
ama yokkk bunlar senin cebinden cikiyosaa..orda durr demen lazim herkes evinin
iktisatini kendi bilirrr..
bu kaynanlarida mutlu etmek imkansizz..
cilveli gelin istiyo hem cilve adi ustunde kaynanaya degil kocaya yapilirr..
senin kaynana kayniyo bence asil cilvelenmek onun aklindan geciyoda utaniyo zaaarrr..:35:

Bence kayınvalideniz kendi oğlunu tanıdığı için size yardım etmek istiyor.
Hem bence kadın haklı.
Kadın dediğin cilveli olmalı.
Hareketlerinize, giyim kuşamınıza bakıp o yüzden böyle söylüyor da olabilir.
Hem bakımlı ve şık olmak her zaman pahalı şeylerle olmuyorki.

Kötü niyetli bir yaklaşım değil bu, kızacak bir şey yok

Öyle çok fazla masraf yapmadan da bakımlı olunabilir, kayınvaliden tecrubeli bir kadın olarak eksik gördüğü bir konuda seni uyarmak istemiş olabilir. Belki eşinde seviyordur böyle şeyleri ama söyleyemiyordur. Biraz dikkate alsan fena olmaz, eşine karşı cilveli,bakımlı olmaktan ne zarar gelir ki =)

Kızma ayy kadın gençsin güzel ol istiyor bence. Bide sen ne kadar süslensende onların süs anlayışı bizden farklı oluyor, senin süslendiğini anlamıyordur :D Mesela anneanneme eyelinerı anlatamazsın 'ne o kirli gibi' der.

Back
X