- 3 Eylül 2015
- 474
- 869
- 33
- 33
- Konu Sahibi DesignerAyse
Allah başka dert vermesin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kiz ogrenci, dogru dediniz. Erkek ogrenciler, bayan ogrenciler mi der bir ogretmen? Tahtaya iki erkek iki bayan gelsin mi denir? Hayir hepsinde kiz denir. O zaman o kapiya niye bayan yazilir?Okulda bayan öğrenci wc falan yazılması da çok saçma. Lisedeki kız öğrenci, bakire olsun olmasın kızdır
Yapi, dusunce meselesi iste. Beni rahatsiz ediyor mesela, is hayatimda da ozel hayatimda da asla kullanmam.Evet aynı algı Adam Olacak Kız ın değindiği "adam" meselesinde de var.
Ben bayan denmesinden rahatsız olmuyorum dediğim gibi.Bayan takımı denmesi tuhaf gelmiyor.
Mesela son zamanlarda "evet" yerine ısrarla "aynen" denmesi beni daha çok rahatsız ediyor.
Ben de bir şey sorduğumda " doğrudur " cevabını sevmiyorum. İşle alakalı biri geliyor isim Ahmet mi ? diye soruyorum cevap "doğrudur"
Sanki "tam emin değilim öyle olması lazım " gibi geliyor bana bu cevap
Bana aciklama yapmak icin tekrar yazdiysaniz bosuna yazmissiniz zira tekrarladiklariniz zaten bildigim ve katildigim seyler.Burda memleket sorunlarını değil kendi sorunlarımızı konuşuyoruz, bu da konu sahibinin sorunu.
Daha önce de burda bunun açıklamasını yaptım birçok kez, belki önceki cevaplarda da yazan olmuştur ama ben tekrar yazayım.
Bayan hitap kelimesidir, cinsiyet belirtmez. Yani birine hitap ederken bayan diyebiliriz pek sevimli olmasa da. Bay kelimesinin karşıtıdır. "Bayanlar ve baylar hoşgeldiniz" gibi bir cümle uygun ve doğrudur.
Kadın kelimesi ise cinsiyet belirtir, hitap kelimesi değildir. Erkek kelimesinin karşıtıdır. Kadın reyonu, kadın tuvaleti, kadın elbisesi gibi kullanımlar doğrudur. Burda bayan kelimesi kullanırsanız sevimsiz değil yanlış kullanım olur.
Sen ve feminizm ayni cümlede bile düşünemiyorum Muge, bir adamin pesinden heder ettin kendini..
Bana aciklama yapmak icin tekrar yazdiysaniz bosuna yazmissiniz zira tekrarladiklariniz zaten bildigim ve katildigim seyler.
Bayan kelimesinin kullanimi dogru olsa bile hayir bayan diyemezsin diyen, bunu kadinlarin en buyuk sorunuymus gibi ele alan insanlar var.
Konu sahibi derdini kadin kelimesi yerine bayan kelimesinin kullanimindan rahatsiz oluyorum diye detay vermeden acarsa ben de bunun uzerine gorusumu soylerim. Konu sahibi sorununu belirtmekte, ben de gorusumu belirtmekte ozgurum tabi ki.
Hitap olarak kadın kullanılmaz, bey, beyfendi karşılığı olarak bayan, hanımefendi vs var. Ama şu bakire olmayanlara kadın, bakire olanlara kız demek oldukça hödükçe. Genç kızlığını çocukluğunu anlatırken ben kızken diye lafa girenler var. Bi böğğ geliyor bana.
Benim için kadın/kız ayrımı yaşa göre. Genç gördüğüm çocuklara ve kadınlara kız diyorum. Evlilere de kız diyebiliyorum. 18-20 yaşında evli bir kadına kadın demem mesela kız derim. Kadın sıfatını olgun kadınlara kullanıyorum sadece. :d
18 yaşına gelince ben kadınım diye yırtınan genç kızları da komik buluyorum.
Ben dikkat ederseniz spesifik kullanim alani ve hitap sekli uzerine ornek verdim. Yanlis biliyorsam duzeltilirsem de sevinirim sahsenYok sadece size değil ortaya yazdım. Biliyorsanız ne ala... Gerçi bunu bilen bir insan bayanlar ve baylar örneği vermezdi ya neyse...
İşin daha da vahimi, ne yazık ki bir çok kadının kendilerine kadın denildiğinde bunu kaba bulması ve bayan denilmesini istemesi. Bu iki sözcüğün alt metinlerinden haberdar bile olmamaları. Ben bazen bas bas bağırmak istiyorum, bayan uydurulmuş bir sözcüktür. Sırf kadın dememek için uydurulmuş hem de. Ben bir KADINım ve bununla gurur duyuyorum. Ayrıca kadın kız ayrımına da sinir oluyorum. Bazen bakıyorum kırk yaşında kadınlar kendisine kadın denildiğinde kızıyorlar. Sırf bekar oldukları için kendilerine kız denilmesini istiyorlar kafalarındaki 'kızlık zarı' tabusu nedeniyle. Kadın olmak resmen ayıp kabul ediliyor ne yazık. Ve dediğim gibi bunu en çok kadınlar yapıyor.Kendi kafalarında anlamlandırdıkları "kadın" kelimesini belli kalıplara sokup, sanki ayıp bir kelime kullanıyormuş gibi titizlikle kadın demeyip bayan kelimesini kullanan erkekler gerçekten itici ve sığlar.
İşin daha da vahimi, ne yazık ki bir çok kadının kendilerine kadın denildiğinde bunu kaba bulması ve bayan denilmesini istemesi. Bu iki sözcüğün alt metinlerinden haberdar bile olmamaları. Ben bazen bas bas bağırmak istiyorum, bayan uydurulmuş bir sözcüktür. Sırf kadın dememek için uydurulmuş hem de. Ben bir KADINım ve bununla gurur duyuyorum. Ayrıca kadın kız ayrımına da sinir oluyorum. Bazen bakıyorum kırk yaşında kadınlar kendisine kadın denildiğinde kızıyorlar. Sırf bekar oldukları için kendilerine kız denilmesini istiyorlar kafalarındaki 'kızlık zarı' tabusu nedeniyle. Kadın olmak resmen ayıp kabul ediliyor ne yazık. Ve dediğim gibi bunu en çok kadınlar yapıyor.
İşte sorun burada. Neden sensin kadın diyesiniz geliyor. İnsanlar size hakaret etmiyor ki kadın derken. Bir erkeğe erkek dediğinizde, adam dediğinizde sensin erkek ya da sensin adam mı diyorlar mesela. Demiyorlar çünkü onlar gayet gurur duyuyor erkeklikleriyle, adamlıklarıyla. Bizim içinse resmen utanç kaynağı haline getiriliyor kadınlığımız, hakaret olarak algılıyoruz kadın olmayı. Bunun suçlusu da biz değiliz, toplumun bizim bilinç altımıza işlediği tüh, kaka kavramlar... Kadın olmak kötüdür, kadın olmak eksik etekliktir vs. vs. Aslında bize bayan denildiğinde kibar bulup, kadın denildiğinde kızmamızın altındaki neden bu. Biz kadınlar olarak kendi kafamızda bu duvarı yıkarsak zaten gerisi gelecek ama bakıyorum da kadın forumunda bile bayan sözcüğü yüceltilirken, kadın sözcüğü farkında olmadan aşağılanıyor. Hem de adı KADINLAR kulübü olan bir yerde.Bayan denilmesi daha hos kibar bence.
Benide kadin denilmesi rahatsiz eder.sensin kadin diyesim gelir![]()
Hayir ayni dusunmuyoruz.neden utanilsin.bana laubali geliyir tanimadigim biri bana hey kadin diye hitap etmesi.İşte sorun burada. Neden sensin kadın diyesiniz geliyor. İnsanlar size hakaret etmiyor ki kadın derken. Bir erkeğe erkek dediğinizde, adam dediğinizde sensin erkek ya da sensin adam mı diyorlar mesela. Demiyorlar çünkü onlar gayet gurur duyuyor erkeklikleriyle, adamlıklarıyla. Bizim içinse resmen utanç kaynağı haline getiriliyor kadınlığımız, hakaret olarak algılıyoruz kadın olmayı. Bunun suçlusu da biz değiliz, toplumun bizim bilinç altımıza işlediği tüh, kaka kavramlar... Kadın olmak kötüdür, kadın olmak eksik etekliktir vs. vs. Aslında bize bayan denildiğinde kibar bulup, kadın denildiğinde kızmamızın altındaki neden bu. Biz kadınlar olarak kendi kafamızda bu duvarı yıkarsak zaten gerisi gelecek ama bakıyorum da kadın forumunda bile bayan sözcüğü yüceltilirken, kadın sözcüğü farkında olmadan aşağılanıyor. Hem de adı KADINLAR kulübü olan bir yerde.
İyi de cümleniz şöyle 'sensin kadın diyesim geliyor'... Sözüm meclisten dışarı biri size eşek derse 'sensin eşek' dersiniz, aptal derse 'sensin aptal' dersiniz. Size laubali gelmesinin nedenini açıklamaya çalıştım zaten. Siz bile farkında değilsiniz ama doğduğunuz andan itibaren erkek egemen toplum sizin beyninizi kodlamaya başlıyor. Bu kodlar o kadar fazla ve yoğun olarak geliyor ki, sizin için normalleşiyor ve 'sensin kadın' kıvamına geliveriyorsunuz. Bu sadece sizin için değil, benim için de böyle, annem için de, Ayşe teyze için de. Arada bazı kadınlar bu kodları kırıyor ve gerçeği fark ediyor. Ama o kadınları da yine en çok bastıran diğer kadınlar oluyor. Sakın yanlış anlamayın bunları sizi ya da başkasını küçümsemek için yazmıyorum. Bu sosyolojik bir gerçeklik sadece. Hatta üniversitelerde ders olarak okutuluyor. Kaldı ki siz bir erkeğe evet erkek diye hitap etmiyor olabilirsiniz ama etseniz de o bundan hicap duymayacaktır, sizin verdiğiniz karşılığı vermeyecektir. Tam tersine göğsünü gere gere evet erkeğim diyecektir. Ha bu arada beyefendinin karşılığı da hanımefendidir ki çok da güzel bir hitap biçimidir. Bakın ona bir diyeceğim yok :)Hayir ayni dusunmuyoruz.neden utanilsin.bana laubali geliyir tanimadigim biri bana hey kadin diye hitap etmesi.
Ben erkeklere de erkek diye hitap etmem ki beyefendi.diye hitap ederim.
bayan milli takımı çok kötü be!Kiz ogrenci, dogru dediniz. Erkek ogrenciler, bayan ogrenciler mi der bir ogretmen? Tahtaya iki erkek iki bayan gelsin mi denir? Hayir hepsinde kiz denir. O zaman o kapiya niye bayan yazilir?
Yapi, dusunce meselesi iste. Beni rahatsiz ediyor mesela, is hayatimda da ozel hayatimda da asla kullanmam.
Siz rahatsiz olmuyorsaniz dogal geliyordur, beni "bayan milli takimi" lafi irrite ediyor. Yapacak bir sey yok :)
Hem de adı KADINLAR kulübü olan bir yerde.
bayan milli takımı çok kötü be!Kiz ogrenci, dogru dediniz. Erkek ogrenciler, bayan ogrenciler mi der bir ogretmen? Tahtaya iki erkek iki bayan gelsin mi denir? Hayir hepsinde kiz denir. O zaman o kapiya niye bayan yazilir?
Yapi, dusunce meselesi iste. Beni rahatsiz ediyor mesela, is hayatimda da ozel hayatimda da asla kullanmam.
Siz rahatsiz olmuyorsaniz dogal geliyordur, beni "bayan milli takimi" lafi irrite ediyor. Yapacak bir sey yok :)