Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

bakin kimse anlamiyor dediklerimi bu arasora olur ama buna erkege goreviymis gibi yapmak yanlis
Peki sizede bi soru peygamberimizin eslerin disarda calismasini bakis acisini siz biliyormusunuz

peygamberin eşlerinin kaç tanesi ticaret yapardı biliyor musun?
belli eğitimsiz birisin bari burada cehaletini saçma.

benim annem ve babam ayri oldugu icin ornek veremeyecegim ama anneannem ve dedemden misal gosterebilirim.
dedem eve her zaman eli kolu dolu gelir, evin alisverisini kendi yapar; buna ragmen anneanneme ayri, cocuklara ayri gunluk harclik birakir... anneannemin beyoglundan kumaslari, dugmeleri secilir, terziye verilir; osmanbeyde ayakkabilari alinir... haftada en az bir gun tarabyaya baliga, yahut yesilkoye ete gidilir... ozel gunlerde cinar yahut maksimde yer ayirtilir...

anneannemin sorumluluklarina gelince.

karsisinda yemegi begenmediginde masayi duvara firlatan bir koca olsun. korunma diye bir sey yok, o donemde jinekolog da yok. hamile mi kaldin, sok sisi dusur. sadece bunu orneklendireyim.

eskilerden dem vurmussunuz ama, eski kocalarin kaprisini - siddetini bugun cekecek kadin cok az.

not: ailem ortanin uzerinde bir sosyo- ekonomik siniftadir, anneannem buna ragmen duvara cok masa firlatildigina taniklik etmistir.

Üniversite jinekolaji canimmm merak etmeyin hepinize yetecek kadar bilgim var hani sizin o begenmediginiz siyah carsafli kisilerdenim giderildimi merakiniz
Okumak cehaleti alır ama neyse hanımefendi. Cilt cilt kitap okuyun. Ama bilmediğiniz kimselere '' begenmediginiz'' diye yafta yapıştırırsanız atın diplomanızı çöpe. Ciddiyim.

Karın tokluğuna ev hanımı olmakla karın tokluğuna çalışmış bir değil haa.Çalışmak diyoruz ha.Dötümüzden kan alıyorlar.Bir sürü sinir stres...Erkek ev yükünü tabiki de almalı.Kocayı kadınlaştıröayın diyen olmuş.Kesin ev hanımıdır.Ne bilir çalışanın yükünü
.Maaş kocada işte çalış evde koca elini işe sürmesin herşey sende olsun..Adaletli mi yani.Yazık değil mi o kadına .Koca ev işi yapmakla kadı laşmaz merak etmeyin.Ama öaaşı eline isteyen kadınlaşır...Kadınlaşmal istemiyorsa maaşı da istemeyecekler ozaman .Yada ev işine elini sürmeyecekse eşinin kuruşunu almaya arı olacak.

Sen paranı zaten kazanıyorsun bı tane yardımcı al en azından evini temiz olur ha sürat yapıyorsa bı hafta temizlik yemek yapma dışardan şöyle bak bakalım ne olacak çok ayıp yani eşinin yaptığı bilemedim bence bir yardımcı şart sonuçta senin de canım var gençliğini nerde bulacaksın bı daha boşver rahat etmek için çalışıyorsunuz o zaman rahat et canım

Q
ben kufur etmem etirmem simdi kac kisinize cevap yetistirecemm bilmiyorum duncemi dile getirmek niye size batiyor anlamiyorum bundan kimse artik bana cevap yazmasin allah sizi kurtarsin cehelleten cikcaz diye baska bi seyden cikmayinda neyse
Başka bişeyden çıkmayın derken neyi kastettiniz?

Okumak cehaleti alır ama neyse hanımefendi. Cilt cilt kitap okuyun. Ama bilmediğiniz kimselere '' begenmediginiz'' diye yafta yapıştırırsanız atın diplomanızı çöpe. Ciddiyim.
Kardesim sizler catacak yer arıyornuz. Niye surekli soylediklerim saptirliyor allah emanet ne diyim

Q
ben kufur etmem etirmem simdi kac kisinize cevap yetistirecemm bilmiyorum duncemi dile getirmek niye size batiyor anlamiyorum bundan kimse artik bana cevap yazmasin allah sizi kurtarsin cehelleten cikcaz diye baska bi seyden cikmayinda neyse

düşüncen neyse de yalan söylüyorsun şu an açık açık, 23 yaşındasın ve jinekolog olduğunu iddia ediyosun, gerek yok bunlara, benim annem de ilkokul mezunu baş tacıdır, amaç burda seni aşağılamak değil, doktor olup evde oturmayı da tercih edebilirdin ama yalana ne gerek var

Emin misin ?? kaçlı senelerden bahsediyorsun?
Herkesin annesi yaşamamıştır belki. yüzdelik dilime vurursak cok cok az.
annem gençliğinden çalışmaya başlamış.64 doğumlu bu arada .evlenmiş. beni 40 günlükken babaanneme bırakıp çalışmaya devam etmiş. çünkü ekonomik anlamda rahatlamak gerekiyormuş.
3 vardiya calısıyormuş hem de... eve gel daha 2 aylık bile olmayan bebekle ilgilen. çamaşır (ki o zaman merdaneli makinalar vardı) ,bulaşık (elde) ,ev temizliği (kendi maaşınla ev temziletme pek gündemde değildi demek ) ve yine çalış.

yani dediğin gibi gezme ,gülme arkadaşlarıyla gezme biraz ütopik.
şuanki teknolojik şartlar altında bizler daha şanslıyız.,
bir zahmet onu da kullanmasını biz kadınlar bilelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…