- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
çalışmamak sana işe yaramaz hissettirmeyecekmi?Benim bireysel tepkim bir işe yaramaz çünkü. Sonuçta kardeşiyim diye istedi, çalışmasam da olur ama kardeşim istedi... Bu konuda bireysel tepki işe yaramaz, tepeden propaganda yapılmalı.
Feministlerin durumu ise farklı. Eger erkek tehlikeli ise kendi yakınlarındakilerini sokaga salmasınlar. Ya birine tecavüz ederlerse, ya da öldürürlerse? Bu daha önemli. Bireysel tepki burada işe yarar işte.
bence haksızlık yapıyorsun..tecrübesi var..yaşamadan hayatı tanıyamazsın merve önünde uzun zaman var..Ben de bundan bahsediyorum işte. Ama senin söylediginle asıl düşüncelerin birbiriyle örtüşmüyor. Çok defa gördüm bunu yorumlarından.
Valla ülkemi umursamıyorum artık hak ettiğini yaşıyorlar. Milliyetçi olmayı bırakalı seneler oldu ben artık yurtseverliğimden de sıyrılıyorum. Müstehaktır.Yoo ben ''kadınların çalışmasını yasaklayın, hepsini eve tıkın, erkekler de onların sahibi olsun vursunlar kırbacı'' gibi bir şey demiyorum. Araplar gibi olun da demiyorum.
Ama lafı geçmişken, dogrusunu istersen, Arap kadınlar hallerinden aslında epey memnun. Yani benim gördüklerimin çogu memnun... Sana garip gelebilir belki ama...
Sen beni Araplarla aynı düşünüyor zannediyorsun da okudugunu anlayamamışsan ben ne yapabilirim?
Gelişmiş ülkeler diye onlarla her şeyi aynı düşünmek zorunda degilim. Yanlış yanlıştır. ha yanlış kazanır ona bir şey demem. Kazanır tabi yeri gelince.. Şu an ülkede islam ideolojisi de kazanıyor bak, ona da gülüyor musun :)
Yok mervecik, o oyle degil, feminismi tam da erkek kadin esitligini istemeyenler ve erkeklerin her zaman pastadan daha buyuk pay almalarini destekleyenler gibi aciklamissin ve iyice baside indirgemissin. Feminism, politik, sosyal ve ekonomik olarak erkeklerle esit haklari destekleyen bir akimdir. Erkek dusmanligi filan degildir. Oyle olsaydi sen de "Feminist kocasini, oglunu, sevgilisini..." diye baslayan o cumleyi ya da "kendi yakinindaki erkekleri" diye bir cumle kurmak zorunda kalmazdin. Feminismde celiski filan yok, esit haklar icin mucadele eder feminism, dunya yuzunden erkekleri yoketmek icin degil. Dunya'da kadin ve erkeklerin her zaman ve heryerde sosyal, politik ve ekonomik yonden esit haklara sahip oldugunu soyleyebilir misin? Iste bu haklar icin mucadele eden organizasyonlar var, bunlar da feminist organizasyonlar, kimse kadina en basitinden secme ve secilme hakkini bile gumus tepside sunmadi, yillar suren kadinlarin mucadelesi sonucudur dunyada secme ve secilme hakkinin bile kadina taninmasi. Yani senin o begenmedigin feminist akimin bir getirisidir.
Bakiyorum da bazi konularda RTE ile ayni fikirdesin. Yurtdisinda yasadigini soyleyen biri nasil olur da kadinlar is dunyasina fazlaca girdigi icin maaslarin dustugunu savunabilir anlamadim. Herhalde yurtdisi derken Libya, Suudi Arabistan gibi ulkeleri kastediyorsun, Avrupa ve Amerikayi degil. Cunki batida calisan kadin sayisinin orani Turkiyenin kat be kat ustundedir, hic de boyle dusuk maas problemleri yok. Hele Amerikada kadinlarin nerdeyse hepsi calisiyor, calismayan kadin az. Herkes egitimi ve deneyimi ile dogru orantida maas alir burada. Hukumetin kendi beceriksizligini savunma stratejisini sahiplenme, onlar butun kadinlari isten cikartsalar bu maaslari sadece birkac yil icin rahatlatir, sonra gene ayni, Ekonomiyi iyi yonetmesini bilmiyorsan bahane cok, kasik dusmanlarindan basla gitsin.
Dün akşam programda izledim..Suriyede kadın fazla olduğundan,bir erkeğim ikinci ,üçüncü karısı olmak doğalmış..hangi kadın bunu isterki..bu normalmiş gibi yetiştirirsen küçükken normal gelir tabiiYoo ben ''kadınların çalışmasını yasaklayın, hepsini eve tıkın, erkekler de onların sahibi olsun vursunlar kırbacı'' gibi bir şey demiyorum. Araplar gibi olun da demiyorum.
Ama lafı geçmişken, dogrusunu istersen, Arap kadınlar hallerinden aslında epey memnun. Yani benim gördüklerimin çogu memnun... Sana garip gelebilir belki ama...
Sen beni Araplarla aynı düşünüyor zannediyorsun da okudugunu anlayamamışsan ben ne yapabilirim?
Gelişmiş ülkeler diye onlarla her şeyi aynı düşünmek zorunda degilim. Yanlış yanlıştır. ha yanlış kazanır ona bir şey demem. Kazanır tabi yeri gelince.. Şu an ülkede islam ideolojisi de kazanıyor bak, ona da gülüyor musun :)
sen feminizmi yanlış anlamışsın bence
çalışmamak sana işe yaramaz hissettirmeyecekmi?
insan mutlaka bir şeyler yapmalıdır..dünyaya yiyiyp içip yan gelip yatmaya gelmedik herhalde:)kendi maddi durumun iyiyse başkalarına faydalı olabilirsin..Hayır asla. Ben kendimi ille de para ve kariyere odaklamış biri degilim. Degerimi de buna endekslemem. Bu, kendi degerini paraya endekseleyen feministlerin sorunudur.
İşte ayrıştığımız nokta şu, feminizm kötü diyorsun ya, o feminizmi eşimde savunur ama kadının ve erkeğin bir ağırlığı olmasını da söyler, kadın kadın gibi erkek erkek gibi olmalıdır, hayat müşterektir der ama kadının adama, adamın kadına saygı ve hürmetinin olmasını da söyler, evliliklerin basit kavgalarla boşanma noktasına gelmesine karşıdır ama şiddet gören kadının göz göre göre o evliliği yürütmesini de istemez, karı koca kavga edebilir der ama ne sebeple olursa olsun kadının adama veya adamın kadına bir tokat atmasını bile cehalet olarak niteler.Mune bu tarz hikayelerin sonu gelmez. Karısına işkence eden, aldatan erkek var mı, var. Kocasını öldüren/öldürten, aldatan kadın var mı, var... Dolayısıyla sorun erkek sorunu degil. İki tarafta da var bunlar.
Ama feminizm diyor ki, ''yok erkekler suçlu, bizi erkeklerden koruyun...''. Bunu kime diyorlar? Yine erkeklere diyorlar :)
Bizim Araplardan farkımız var mı Merve? İnan ki yok. Hatta sana bir şey diyeyim birçok Arap ulusu bizim milletten kültür olarak kat ve kat üstün. Lübnanlılar demokraside, farklı yaşam şekillerine inançta bizi sollarlar. Neden biliyor musun? Çünkü dini inanış bakımından heterojenler. Yöneticileri arasında Şii de var, Sünni de, Hristiyan da.Sen feminizmi hiç bilmiyorsun bence.
Feministler mi yalnızca değerlerini paraya endeksliyor? Yapma ya. Dünya düzeni böyle. Tüm dünya para etrafında dönüyor. Sen de sevgi pıtırcığı gibi ''Ama paranın ne önemi var kiiii, kadınlar parasız da değer görebilirleeeeer.'' diyorsun. Yani ne kadar da naif bir düşünce yapısı bu böyle. Merve senin fikirlerindeki sorun hep ''ideallere'' göre konuşuyorsun. Var olan gerçekliğe göre konuş.Hayır asla. Ben kendimi ille de para ve kariyere odaklamış biri degilim. Degerimi de buna endekslemem. Bu, kendi degerini paraya endekseleyen feministlerin sorunudur.
o tecrübeyle olur empati ile olur milena..Feministler mi yalnızca değerlerini paraya endeksliyor? Yapma ya. Dünya düzeni böyle. Tüm dünya para etrafında dönüyor. Sen de sevgi pıtırcığı gibi ''Ama paranın ne önemi var kiiii, kadınlar parasız da değer görebilirleeeeer.'' diyorsun. Yani ne kadar da naif bir düşünce yapısı bu böyle. Merve senin fikirlerindeki sorun hep ''ideallere'' göre konuşuyorsun. Var olan gerçekliğe göre konuş.
Valla ülkemi umursamıyorum artık hak ettiğini yaşıyorlar. Milliyetçi olmayı bırakalı seneler oldu ben artık yurtseverliğimden de sıyrılıyorum. Müstehaktır.
Bak işte kendin diyorsun İslam ideolojisi kazanıyor bizim ülkede diye, biz de Araplar gibi oluruz kadınlar ülkede söz hakkı sahibi olmazsa. Ve o da ancak para ve statü ile oluyor. Sevgi yok saygı yok yetiştirme hikaye bunlar. Çocuk masalı. Paran ve mevkin kadar varsın bu hayatta. Aksini iddia eden yalan söyler. Arabistanda yasa koyucular arasında kadınlar olsaydı o kadına 2. sınıf insan muamelesi yapan yasalar çıkarılır mıydı? Arabistan'da yargıda kadınlar olsaydı mahkemede kadınlara karşı adil davranılmaz mıydı? Biz zaten Talas Savaşı'ndan sonra Araplaştık. O pis diye aşağıladığımız Araplardan farkımız pek yok emin ol. Sen bizimkilere ver fırsatını, kadınlara mevki makam, para verme bak 3 seneye hayvandan aşağı muamle görüyor muyuz görmüyor muyuz? Türkiye'deki medeniyet seviyesi ortada. Çöpü çöp kutusunu atanlar kendilerini entel sanıyorlar. Senin bu dediklerin İskandinavya'da falan uygulanır bak ancak. Bizim erkekler kadınları hobi olarak dövmemeleri gerektiğini henüz idrak edememiş durumda. Bir araştırma yayınlanmıştı bulursam paylaşayım. Türk erkeklerinin %65'i mi ne kadını terbiye etmek için dövmek gerektiğine inanıyormuş. Bu adamlara güvenilip tüm gücü bunların eline verirsek vay halimize. Ki Avrupa'da dahi onca pozitif ayrımcı yasalarına göre dayak yiyen o kadar çok kadın var ki.
İdeal bir dünyada evet, yaşadığımız dünyada hayır olmaz. :)o tecrübeyle olur empati ile olur milena..
tecrube şart. yaş daha küçük. ondandıro tecrübeyle olur empati ile olur milena..
Bak sen sürekli söylediklerimi çarpıtıyorsun. Ben sana İskandinavya iyidir demedim ama pozitif ayrımcı bir ülke bu bir gerçek. Anaerkilleşmiş bir ülke bu da gerçek. Bu dediklerin oraya uyar diyorum ben sana. İyidir demiyorum bak.İskandinav ülkelerini çok övme bence. Oralar şu an rahat gibi görünseler de yakında mahvolacaklar. Sürekli İsveç, Norveç diye çok eşitlikçi çok refah dolu ülkeler diye bahsedilir ama hepsi yalan dolan. Müslümanlar basacak orayı. He bir de erkekler ayakta çişini yapmasın diye yasa tasarısı sunmuşlardı bir araFeminist parti yüzünden orada mesela artık erkekler üniversite okuyamıyorlar falan. Evlilik diye bir şey yok... Çocuk dogurup boşanma var. İsveç'in aptallıklarını yazmaya başlasak bitmez. Herkes de orayı süper zannediyor :)
Sevgi, saygı diye bir şeyler var ama dozunda... Ben senin gibi varlıgım paraya armagan olsun demem, her şey para puldur demem, paran kadar varsındır demem. Para da olacak sevgi, saygı da. Her şey dozunda olacak.
Arapların kadına ikinci sınıf muamelesi yaptıgını söylüyorsun ya aslında gülüyorum. Sen hiç Arap kadınlarla muhatap olmadın mı anlamadım? Çogu resmen degerliler kocalarına itaat ettikleri sürece ve öyle çok para harcıyorlar ki şaşarsın. Zaten oralarda hala kölelik var biliyorsan eger. Bu Araplar petrol yüzünden bol bol yaşıyorlar. He bir de Araplarda erkek kıtlıgı da var, çok enteresan ama cidden var. Yani onlarda da durum aynı. İyisi var, kötüsü var... Aynen burada, ABD'de, İsveç'te... vs oldugu gibi.
Pozitif ayrımcılık sadece en başında gerekliydi artık tamamen iş çıgrından çıktı. Sadece kadınlar mı eziliyor, sadece kadınların mı sorunu var? Herkes eziliyor, herkesin sorunu var... Bunun cinsiyetle ilgisi yok, cinsiyet savaşı saçmalık. Feminizm de... Ama bu da bir döngüye girecek elbette. Yani feminizmin zıttı ortaya çıkacak feminizm yüzünden ve o zaman işler iyi olmayacak. Bu eninde sonunda olacak, kaçınılmaz.
Kadının dövülmesi taraftarı degilim ama hafif bi tokatı da kıyamet gibi görmem, ne kadının erkege ne de erkegin kadına hafif tokatını büyük bir olay gibi görmem. Abartılacak bir mesele asla degil.
Araplaşma olayına ise ben de karşıyım. Araplaşma, islamlaşma... adına ne dersen de. Benim bahsettigimin ise ne islamla ne de Araplarla bir ilgisi yok aslında. Yani islamın evlilige bakışına ok vermem islama sempati besledigim anlamına gelmiyor. Sonuçta herkes mutlaka en az 1 ortak noktada hem fikirdir. Sırf islam diye her şeyini reddedecek degilim. Sırf islam söyledi diye yanlış olacak anlamına gelmiyor her şey.
Nerden cikarttin sozluk anlamindan bahsettigimi? Gercek anlamindan bahsediyorum. Onlarin organize olabildigi, laflarinin gectigi ulkelerde kadinlar tecavuze ugrayip ustune de yargi tarafindan veya toplum tarafindan olum cezasina carptirilmazlar Hindistanda veya Iranda oldugu gibi. Araba kullanmalari yasak degildir. Basortu takmadiklarinda kirbaclanmazlar. Kocasinin izni olmaksizin ise girme ozgurlukleri kisitlanmis degildir. Kendi istekleri disinda zorla sunnet edilmezler, mirastan esit oranda pay alirlar, vesaire vesaire... Bu haklarin hic biri gokyuzunden zembille inmemis, hepsi kadinlarin mucadelesi sonucu elde edilmis haklardir.Sen hala sözlük anlamından bahsediyorsun. Ben de diyorum ki sözlük anlamını boşver... Ortada bunların felsefi olarak aldıgı temel şu; ''Erkekler kadınları eziyor. Kadınlara yazık, erkekler tü kaka''. Bu temele göre düşman erkektir. Bitti.
Kadın-erkek eşitligi diye bir şey olamaz. Erkekler kendi aralrında bile eşit degil. Kadınlar kendi arlarında bile eşit degil... Ama kadın-erkek eşit öyle mi? Ya ne söylediginizin biraz farkında olun.
Kadın ve erkek hiçbir zaman eşit olamayacagı için haklar da eşit olamaz. Bu yüzden erkege bazı konularda fazla haklar verili bazı konularda kadınlara. Bazı konularda erkek toplum baskısı yaşar, bazı konularda kadınlar. Bunun cinsiyeti yok yani, bu yüzden feminizm saçma.
Çalışan kadın sayısı Amerika'da fazla tamam ok, maaşlar yüksektir diyelim ok... Fakat zaten zengin ülkeler bunlar. Bunu da geçtim Amerika'daki evsiz sayısını ne yapacaksın? Amerika gibi bir yerde milyonlarca evsiz var, sokakta yaşayan. Bunun yanında çok çok düşük maaşlarla çalışanlar var. Herkes çok mu yüksek maaş alıyor? Herkes çok iyi bir hayat mı yaşıyor? Yapma lütfen ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?