- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
E onu bile yanlış biliyorsun
kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı.
öyle olsaydı ezilirdi.. üstün olsun diye başından da yaratılmadı.
ama göğsünden yaratildi.
eşit olsun diye......
kolun biraz altında...
korunsun diye...!!!
kalp hizasinda sevilsin diye!!!
Ben mantar gibi bitmiş olabileceğimizi düşünüyorum kadınlar olarak
Ben mantar gibi bitmiş olabileceğimizi düşünüyorum kadınlar olarak
eşeysiz üredik diyip geçelim bence de huzur içinde çözülsün bu konu
yoksa ben darwine girmek zorunda kalacağım :)
efendimiz sav veda hutbesindeGünaydın herkese
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?
Aman diyim platform darwine hiç hazır değil,belki bi 10 sene sonra
Ben kuranda yazıyor demedim ki ama böyle bir söz olduğunu biliyorum yanlış bildiğini düzelttim sadece kadının, sıvamak falan tam yakıştısavunayım derken daha da sıvamak bu olsa gerek.
kadının kaburgadan yaratıldığı yok hanımefendi neden erkeğin bir tarafından yaratılmak zorudaymışız gibi sözler paylaşıyorsunuz?
Benim inanan veya müslüman olduğumu nereden çıkarttınız acabae hani tevrat bozulmuş tahrif edilmiş kitaptı işlerine geldi mi hemen oralardan örnek alırlar.. :))
İyi o zaman ailesinde şiddeti, kavgayı gören de savunsun madem.Bana gore boyle evet size gore olmayabilir fikrinize sonsuz saygim var.ama lutfen sizde elestirmeyin ben boyle yetistim boyle gordum.
efendimiz sav veda hutbesinde
Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim.Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır.
Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız yatağınızı hiç kimseye çiğnetmemeleri, hoşlanmadığınız kimseleri izniniz olmadıkça evinize almamalarıdır.Eğer gelmesine müsaade etmediğiniz bir kimseyi evinize alırsa Allah size onları yatakların yalnız bırakmanıza ve daha olmazsa hafifçe dövüp sakındırmanıza izin vermiştir.kadınlarında sizin üzerinizdeki hakları, meşru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
haksız yere sana birşey yaparsa efendimiz (Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum.)
üstünlük yalnızca ALLAH ındır
birsürü sey var bunları evlenecegin kişiyle arastırıp bir araya gelerek konusmanız gerekmektedir zira o eve ekmek getirmekle sende evin ekmeginin ne kadar gittigle ilgili mesgulsun daha bir suru güzel sey var dinimizde kadınlarla alakalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?