Kadın Gibi Kadin Olmak İnsanin Ruhunda mı Olmalı?

Cok tatlisin.Yas 20 ne guzel.Bak bunu erken anlamissin .Ben cok gec anlamistim is isten gecince.Ne guzel hem 20indesin hem kk var gozun acilir.
Maalesef arkadasim yas 30 un kiyidinda keske oyle olsaydi keske 20 yasimda bu durumum farkinda olsaymisim

Ya aslinda icimde hic kokos kadin hayali olmadi hani asiri suslu alimli falan olmak dsgilde

Ama standart bir kadin gibi olmak isterdim dogrusu standart kadin duzeyinde suslenmek giyinmek hatta yasamak

Kasimi falan aliyorum ama hic makyaj yapmam mesela bu saatten sonrada yapamam gibi geliyor dugunde yada herhangi bir ozel gunde bile hic yapmafim vucuduma gelince agir iste calismadim yani kas geniz omuz gibi bi durumum yok agir derken misal alisveris torbalarini yuklendigimde bi erkeginki kadar yukleniyorum

Yada nizim burda sobali evlerde komur alanlar olunca erkekler tasir ama babamdan dolayi mecburiyetten ben tasirdim o özellikle evde olmadigi gunler aldirirdi yada o eve gelmeden tasinmasini isterdi ve bunu cocuk yasta yaptim zaman gecipte o is ona kalinca mesela parasini verdirip iscilere tasirtirdi

Kiyaferlere gelince kilo problemim var kendime pek yakistirmiyorum

Ha birde mesela yasama seklim nile tuhaf mesela evde yalniz duramayan kadinlar var bu bana abarti tuhaf gelirdi ama cevremde o kadar cok boyle kadin var ki herhalde bi ben tuhafim

Yada kiz arkadaslatim mecbur kalsalarda cok az tenga yerlerden bile yalniz gecmezken ben gece gece eve yalniz gelebilirim

Yada soyle skylwyeyim tabi bu tip kadinlarda abarti fazla normal gorunmuyor ama cevremdeki cogu kadin herkesin kendindem hoslandigini kendisine baktigini falan idaaa ederlen ben benden hoslanan insan icin bile benden hoslaniyor diyemem arkadaslarim bak bu semden hoslaniyor dediginde abartiyorsun falan derim sanki erkekler sadece diger ince nazik urkek kadinlardan hoslanirmis gibi geliyor

Bence her insanın doğuştan gelen birtakım özellikleri vardır sizin zaten net bir yapınız varmıştıysa bu böyle olmuştur atıyorum babam kızmasın diye küçük şeyleri tamir edebiliyordum demişsiniz şimdi buna eli yatkın olmayan insan kesseler yapamaz beceremez siz zaten buna yetenekliymişsiniz ki bunu sadece ERKEN kazanmışsınız o yüzden kendinizi hiç öyle ben böyle büyüdüm gibi düşünmeyin kadın olmak ille şekerli parfümler sıkıp şıkıdım şıkıdım giyinmek 5 kilodan fazlasını kaldıramamak demek değildir. Spor salonunda manken gibi hatta peri kızı gibi kızlar kocaman barbelleri kaldırıyorlar sizin üç beş şımarık arkadaşınız bi poşet kaldıramıyor diye niye kendinizi kadınlık düzeyi sorgusuna sokuyorsunuz ki :)
Siz çok asil ve çok güzel dimdik duruşlu ve hoş bir kadın olabilirsiniz
kendi kendinize kendinizi yanlış tanı koymayın :)
Ben şu okuduklarından sadece sizin olgun bir insan olduğunuz sonucuna vardım ve bence bu çok güzel bir şey:) hiç kafanıza takmayın bu durumu sevin aşık olun hayatın tadını çıkarın :)

Bahsettiğiniz şeylerin hiçbiri bana kötü gelmedi açıkçası ya da anormal diyeyim.
Narin olmak,ürkek olmak falan filan neden direk kadınlık olarak algılanıyor anlamıyorum.Bu dünyada güçlü ve her alanda kendine yeten kadınlar da var,hatta milyonlarca.
Makyaj yapmamak falan da biraz kişisel.Kimisi bayılıyor,kimisi nefret ediyor.İçinizden gelmiyorsa yapmak zorunda değilsiniz,sakın sizi ''kadınsı olmamakla'' suçlayan hemcinslerinizi dinlemeyin,daha çok veya daha az kadın olmak diye bir şey yok çünkü.

O zaman siz kendinize güvenmiyorsunuz. Önce bu sorunu aşın. Aşık olunabilecek bir insan olduğunuzu bilmeniz lazım.

piremses olacağıma kendi başını becerebilen bir kadın olmayı tercih ederim

nasıl hoşuna gidiyorsa öyle yaşayabilirsin
toplumda sana dayatılan cinsiyetçiliğe uymak zorunda değilsin

Bu anlattiklariniz, yasadiginiz bolgenin "sen kadinsin, senin bu ozelliklerin olacak", "sen erkeksin sen bunlari yapacaksin" demesinden kaynakli. Kadin dedigin once babasina kardesine, sonra kocasina bakar. Ev isi yapar. Elinin hamuruyla erkek isine karismaz. Sizde tam bu dusuncelerin esiri olmamak icin bu kaliplardan erkek olanini secmissiniz. Haliyle sizin gozunuzde kadin figuru dizilerde, filmlerde olan kadinlar olmus.

Bende makyaj yapmiyorum. Aci esigimde yuksektir, pek cok seye erkeklerden daha cok dayanabilirim. Tasli tuslu seyleri sevmem. 10 metre uzaktan alinacak parfum kokularin yoktur. Ve bi kalip olmadigim icin pisman degilim. Bir seyler izleyerek, baskalarina benzeyerek kadin olunmuyor.

Bence once spor yapmaya baslayin. Kendiniz icin bi seyler yapin. Kadin olmaya degil, insanligin degerini anlamaya calisin. Bu sizin cinsiyetiniz. Icguduleriniz disari cikmak icin bir yerlerde bekliyor. Kilonuz rahatsiz ediyorsa, verin. Sacinizi nasil rahatsaniz oyle yapin. Once kendiniz icin sonra basklari icin giyinin. Guzellik gecer gider, karakter bakidir.

benden 2 yaş büyük bir abim var,
çocukluğum onun küçülen giysileriyle geçti, bana yenisi alınmadığından da değil, ben öyle tercih ettiğimden,
üniversiteye kadar abimin tişörtleri, gömlekleriyle gezdim,
5 yaşından 18 yaşına kadar profesyonel olarak yüzdüm, yaşıtlarım bale yaparken ben abimle kick box a gittim, ağırlık çalıştım.
ama giyimimden duruşuma son derece feminen bir kadınım.
yani bence doğuştan gelen bir şey o feminenlik, ve şu an bakımsız olmanızın temel nedeni de çocukluğunuz falan değil, kilolarınız, defalarca kez kendinize yakıştıramadığınızı vurgulamışsınız çünkü... bence işe kilo vermekle başlayın hem özgüveninizi kazanmanız için hem de bu kadar büyük bir değişimden sonra diğer değişiklikler sizi rahatsız etmeyeceği için.

Kendi işinizi yapmanız kadın gibi hissetmenize engel değil ki. Bence tüm kadınlar sizin gibi olmalı, erkeklere bağımlı kalmamalı. Bu yetilerinizi kaybetmeden de kadınsı özelliklerinizi ön plana çıkartabilirsiniz.

Giyim tarzınızda ufak değişiklikler, hafif bir makyaj, teninize uygun koku, yeri geldiğinde mütebessim bir ifade..

Çok şeyi değiştirir

En sevdiğim pembe dizidir, Vahşi Güzel...

Tabii ki olur insan istedikten sonra ne olmuyor ki?
Siz bir kadinsiniz sadece kucuklukten gelen baskici bir aile faktorunuz var. Zaman iceridinde sizin de gayretinizle istediginiz gerceklesir. Tabii ki sizi de begenecekler sizde begenecek asik olacaksiniz. Lutfen en basta kendinizi sevmekle baslayin. :)

Bence kendi işini kendin yapman çok güzel bir şey, erkek işi olarak görsen de :)
Onun haricinde neler yapabilirsin? Fazla kilon varsa verebilirsin, spor yaparak vücudunu sıkılaştırabilirsin.
Kaşına şekil verebilirsin, biraz aldırabilirsin. Hafif bir makyaj yapabilirsin, güzel bir renkte ruj sürebilirsin. Hiç makyaj yapmasan da bir rimel bir ruj bile yetiyor. Giyim tarzını bilmiyorum, çok spor ya da koyu renkli şeyler giyiyorsan renkli şeylere yönelebilirsin, hem zaten yaz mevsimi :) Bluz, güzel bir gömlek, elbise, etek tercih edebilirsin.
Gündelik hayatta topuklu giyilmez, babet ya da sandalet giyebilirsin. Spor ayakkabıyı renkli ya da beyaz tercih edebilirsin.
Takı takmayı sever misin bilmem ama küpe, bileklik takabilirsin. Renkli renkli bileklikler çok güzel durur. :)
Rengarenk ojeler al onları sür giysine uygun olarak. Tırnağın çok kısaysa biraz uzat ve şekil ver, el bakımı önemlidir...
Saçın nasıl bilmiyorum :) farklı tarzda kestirebilirsin, dalgalı ya da düz kullanabilirsin.
Ve koku çok önemli :) deodorant haricinde parfüm kullan mutlaka. Hava sıcak olduğu için meyve ya da çiçek kokuları çok güzel olur. Yanında hep olsun parfüm, ruj. Bir yere gittin diyelim, tuvalete gittiğinde tazelersin :)

Vallahi 27 yaşındayım her işimi kendim yaparım ağırda olsa zor da olsa yaparım doğrusu kimseye minnetim yok kocam dalga geçer arada ensem kalınmış vay be ne ense var sende der bende hep kendi işimi gördüm ondandır derim ama kadınlık başka birşey bence sizin duygular bastırılmış merak etme geçer hatta hoşlandığın biri çıkarsa karşına nasıl değiştiğine sen bile şaşırırsın

Sevgili Sıdıka,

Sıdıka'yı bi hayat felsefesi haline getirmiş biri olarak sana kendimi yakın hissettim. Hatta seni tanıyor gibiyim o derece. Bence sen olduğun halinle iyisin. Ne kadın gibi kadınlar var 3 gram beyinleri yok. Alımlı cazibeli süslü püslü gıptayla bakılan ama elektrik idaresine gidip fatura ödemekten aciz biri olmaktansa bıyıklı kıllı basenli işvesiz cilvesiz bakımsız ama kitap okuyan araştıran öğrenen ve beyaz saraya aşure yollayan bi Sıdıka olmayı yeğlerim.

Sevgiler

Sizin yaşadıklarınızı yaşamadım ama karakter olarak kadınsı biri değilim...
örneğin kuaför beni basar...
Günlük makyaj rutinim vardır, ama no makeup makeup derler ya belli belirsiz sadece kusur kapatacak kadar...
fazlasını yakıştırmam.
Daimi spor ayakkabı kullanırım. Babette bile rahat hissetmiyorum. Elbise/etek giysem beyaz sneakers hayatımı kurtarır :)
Genelde sırt çantası kullanıyorum, deri olanlarının moda olmasına bünüzden çok sevinenlerdenim :))
Açıkken düzleştirici ile 10-15 dk da saçıma şekil verirdim olduğu kadar... genelde örgü yada at kuyruğu kullanıyordum. Şimdi de evde aynı alışkanlığım devam ediyor, kendimi öyle daha çok beğeniyorum :)
hala cilt bakım rutini oturtmuş değilim.
Tırnak bakımı konusunda da sınıfta kalanlardanım. Kuaför de manikür yaptırmaktan hoşlanmadığım için tırnaklarım daimi kısadır. Oje falan kullanmam. Temizliğine özen gösteririm o kadar..

Ama asıl şikayet ettiğiniz şeylerin çözümü biraz bunlar...
Yani atıyorum topuklu ayakkabı kullanan biri olursanız o ağır şeyleri taşıma ihtimaliniz kalmaz :)
Yada etek/elbise giyseniz daha usturuplu oturup kalkmak ve daha dikkatli davranmak zorunda kalırsınız.
Tırnaklarınız biraz uzun olsa, manikür falan yaptırsanız ellerinizi her işe sokmak istemezsiniz...
Bunlar için de biraz kendinizi zorlamaya bakın :)

Ahahahaha beyaz sarayaa aşure bu şahaneydi

Ben seni çok iyi anlıyorum, aynı hissediyorum çünkü. Erkek gibi de değilim ama etraftaki kadınlara bakıyorum da onlar gibi kadın gibi de değilim. Birde anneyim üstelik, çocuklarım küçük ama onlarla da kanka gibiyim. Çok erkek gibi de büyümedik aslında, ama çekiniyorum gösterişli bişey giymeye, sacıma fön çektirince açık bırakmaya, makyaj yapmaya. Yani kimsenin bişey dediği de Yok, koca meslek sahibi kadınım -ama azıcık doğallıktan uzaklaşsam kötü hissediyorum. En son eşim uyarınca ve burda da kadınları okudukça iyice farkettim senin anlattığın durumu. Eşimde diğer kadınlar gibi olayım istiyor ama öyle ben gibi olmuyorum sanki ne bileyim. Bi dünya makyaj malzemem var, hadi fondöten sürmem bb krem filan aldım , her sabah yapacağım diyorum yine unutuyorum. Annemde çok süslüdür halbuki , 60 yaşında hala rujsuz çıkmaz. Ben utanıyorum ruj sürmeye . Bilmiyorum östrojenimiz mi eksik, içimden mi gelmiyor. Düzelir mi , hiç fikrim Yok.
Başkası olma,kendin ol,böyle çok daha güzelsin
Eminim bir keman da, kendisinden nağmeler döktüren güzel ellere kavuşana kadar,kendini odun sanıyordu
Sizin bu benzetmelerinize , özlü sözlerinize hayranım valla, hayalimde olmak istediğim kadın tipisiniz ama ben tam bir odunum

Doktora gittiniz mi kromozom analizi falan yapabilirler

Hem isveli,cilveli hemde zeki olmak mumkun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…