Kadın Gibi Kadin Olmak İnsanin Ruhunda mı Olmalı?

Sana ne akıl versek ne tavsiye etsek hep aynısın hep aynı olacaksın hep aynı şeylerden şikayet edeceksin ama hiçbir zaman değişmeyeceksin. Sen eskiden de böyleydin şimdi de bu üyeliğinde de böylesin değişen hiçbir şey yok. Bari akıl alıp uygulamayacaksan her seferinde aynı konuları açarak burdaki üyeleri oyalama onlar da yardımcı olmak için yazıp duruyorlar.

Mahalle kavgaları, kısacık saçlar, futbol maçları...
Yoldan geçenlerin "aaa bu kızmış!" nidaları...
Erkek fatma...
İşte beni 20 yıl özetleyen kelimeler.
Sonrası sen bayansın makyaj yapman lazım, erkek çocuğu değilsin saçını taraman lazım...
Bu da yaklaşık 2-3 yılın özeti.
Bütün bu dönemlerin sonunda yeni bir ben...

Birilerinin seni sevmesi beğenmesi için önce kendine güvenmen gerekiyor.
Benimle her dönem ilgilenenler oldu ilk başlarda öz güvenim yoktu. Kimse beni beğenmez diye düşündüğüm için benimle ilgilenen insanları kaçırıyordum. Sonra gel zaman git zaman öz güven patlaması oldu. Hey gidi günler hey :)

Bende öyleyim, Sizin gibi düşünüyorum da eş kişisi şikayetçi
Hem isveli,cilveli hemde zeki olmak mumkun
Yok canım insanın içinden gelecek, gelmiyorsa rol yapamıyorsun, eğreti duruyor

Bu sorunu aşmalısın. Senin elinde olan birşey. Psikologla falan görüşmen daha iyi.

Hiç olur mu,ben sizi çok tatlı ve zarif buluyorum ve izliyorum,teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

Hiç olur mu,ben sizi çok tatlı ve zarif buluyorum ve izliyorum,teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

Tıpkı beni anlatmışsın. Topuklu ayakkabı sevmem mesela mümkün oldukça giymem de. Makyaj ihtiyacım yok, fiziğim düzgün. Ekstra şeyler yapma ihtiyacı hissetmiyorum bu yüzden. Makyaj zaten eziyet ve yük Geliyor bana. Doğallık seviyorum. Zorlamaya gerek yok. Ama şu kadın gibi hissetmek yaşla, özgüvenin artmasıyla, iş hayatına atılmakla, evlenmek yada boşanmakla; bir şekilde gelişiyor. Her kadın birebir aynı değil, olamaz da. Ve sanılanın aksine kadın olmak sadece çıtkırıldım olmak demek değil..

Niye olmasin arkadasim biz bayaniz daha nariniz.mesela bayan mis gibi kokar kendi hafif bir deodorant al.ise giderken hafif makyaj yap.topuklu giy.
Ortalik erkek kayniyor zaten bird ebizler erkek gibi olmayalim

Mis kokayım derken ortalığı saçma sapan kokulara boğan kadın da çok. Önce temiz kokar kadın dediğin, parfüm/depodorantı da lütfen olsun diye değil de özene bezene seçerek alın Bazısından iğreniyorum şahsen..

Su saydiginiz "erkek isi" dediginiz herseyi brn fazlasiyla yapiyorum , bizim evde islerin cinsiyeti yok mesela , ben damacanalari tasirim esim yemegi yapar gibi..
Esimin eli rahatsiz oldugu icin alisveris donusu arabadan bi poset alir iner ben kucagimda bebekle 10 poset tasirim
Hicbir zaman da bunlari erkek isi olarak gormedim
Oncelikle aklinizdan bu dusunceyi atin , anliyorum cocukken cok baski gormussunuz ama artik bu durumun farkindasiniz , psikolojinizi degistirebilirsiniz
Bu arada cok da cekici ve alimli hatunumdur , bi mekana girince cogu insan doner bakar , bunun icin ipucu isterseniz , bal rengi sacin modasi hic gecmez hem dogal durur hem de cok guzeldir , kirik fön cektirin kabartin saclarinizi , hafif makyaj yapin ama gozleri one cikarin , kirmizi tonlarinda oje surun ve bol bol gulumseyin
Bir kadinin en onemli silahi gulumsemesidir , o zaman istediginiz kadinsiligi yakalamis olursunuz

KENDIN GIBI OL !
Asla baskalari icin degil, kendin icin yasa.
Asla kimsenin dediklerine kulak asma. Eger giysilerini begenmiyorsan onlari sen tasarla, mumkunse diktir. Istedigin gibi giyin, nasil rahat ediyorsan oyle davran.

Kendinizi %100 kadınsı hissediyor musunuz? Herkes aynı oranda kadın hissetmeyebilir kendinizi. Eğer %100 kadın hissediyorsanız, bastırılmışlıktan dolayı bu sorunlarınız varsa hemen harekete geçin bence ama her şey adım adım.

Öncelikle kilo probleminizi çözmeye çalışın. Sağlıklı ve dengeli beslenin, spor yapın. Bunları evde kolayca uygulayabilirsiniz. İnternette yemek tarifleri, spor videolatı her şey mevcut.

Makyajı adım adım yapın. Mesela ben önceden sadece gözümün altına siyah kalem çekerdim. Baya bir süre sadece onu yaptım. Sonra rimel de ekleyin buna. Sonra dudağa mat bir ruj. Sonra eyeliner. Zaten bu kadarı yeter de artar bile.

Şöyle güzel çiçek kokulu bir parfüm alın. Kişisel bakımınızı ihmal etmeyin. Kaşınızı bıyığınızı evde kendiniz bile alabilirsiniz.

Saçlarınızı modern bir biçime sokun. Pek uğraşmanız gerekmesin. Saç kremi, düzleştirici vs. yeterli.

Kıyafet konusunda da kombin yapamıyorsanız bir mağazadan komple mankenin üstündekileri alın. Pahalı bir mağaza olmasına gerek yok, uygun fiyata da çok güzel şeyler var. Ya da hiç değilse minik bir küpe, sade bir kolye alın. Onları takın hep. Aksesuarla başlayın.

Zaten dış görünüş değişmeye başladıktan sonra bu davranışlara da etki edecektir bence. Çekingenliğiniz azalır.

Şu anki halinizle de eminim ki sizi olduğunuz gibi seven birçok erkek olacaktır. Siz önce kendinizi sevmelisiniz.

Neden illa kadinsj olmak istiyorsunjuz ki ?Gelen cevaplar hep bir fabrikadan cikma otomasyon tipi yaratmak icin bak..Hafif topuklu,parfum,makyaj,alimli bir elbise...Birak prototip olmayi.Bu zaten insanin ruhunda olan birsey.Ben olamam misal.Kadin dedigin narin olurmus.Hauir efendim neden narin olsun? Erkeklerin arasinda seni karsi cins gibi goremiyolar diyorsun tam tersi olsa daha mi iyi..O yuzden bence cok ta iyi birsey degil o kadin gibi kadin olmak kalibi ve bunun karsi cinsle duygusal olarak iliski kurmakla zerre kadar da alakasi yok.Disiligin ekmegibi bir yere kadar yersin sonra ihtiyacin olan naturellik,ictenlik,birazda zekadir.Gerisi fasafiso

Bahsettiğiniz gibi baskıcı bi aileyle büyümedim çok şükür şeker gibi bi ailem var fakat ben de kendi işini kendi halleden çoğu zaman ürkek narin davranmayan bi kadınım.Bunun kadınsı olmadığını da düşünmüyorum açıkçası ayakları yere basan kendi işini kendi halleden kadınlar bana çok daha çekici gelir,elbette bu durumdan hoşlanan erkeklerde var ayrıca.Herkes şişeyi bile kendi açamayan ürkek kadınlardan hoşlanmıyor merak etmeyin.

Ben böyle sevilmem demekten vazgeçin. Kilo probleminiz var sanırım kilo verin biraz bakım yapın kendinizi iyi hissedersiniz eminim.Ama kendinizi değiştirmeye ürkek narin davranmaya çalışmayın.Kendiniz olun

Okurken sanki kendim yazmisim gibi okudum... Birebir ayni şeyleri yaşamışız diyebilirim. Ayni şekilde bana da okul ve diğer ortamlarda olsun hicbir şekilde yaklaşan erkek görmedim. Çok çirkin değildim ama sıradandım. Diğer kızlara gore bakımsız ve basittim.evin büyük kiziydim, babamda marangozdu ama elinden her is gelirdi ve bende ona benzedim. Evin tamirat isleri şuan 27 yasında ve evli olmama rağmen alışkanlık geregi bendedir. Agir is yapma dürtümü kaybetmedim. Düşün 7 aylık hamileyken ev içinde değişim yapar vitrin falan tasirdim. Herkesin gözünde marifetli gozuksemde mutfakta hic el lezzetim ve sipsakligim yoktur mesela. Kizkardesim erkek gibi büyüdü ama şuan hem disiligi var hem kadinsal becerileri. Bi sure sonra herşeye erkek gibi kosturmaktan yoruluyor insan. Hemde çok...

Diger konuyu sorarsan, karşına çıkarmasını bilen bir adam çıkarsa dişilik değil neler neler çıkmaz.
Esim hayatımda gördüğüm en nazik ve bana guzelligimi tarif edemediğini bakışlarıyla anlatan tek kişi. Özel anlarimizda çok afedersin Victoria secret mankenlerine donusuyorum, Grinin elli tonu modunda fırtına esiyor bizde ama sonraki gunler bi bakıyorum 16 yasında cinsiyetsiz bi ergene dönüşmüşüm...

Yinede destek almayı düşünüyorum ve tavsiye ederim..

En sevdiğim pembe dizidir, Vahşi Güzel...

Erkek fatma olmayin. Cok yorucuuu. Her isini kendin hallediyorsun.
Ama bazi kadinlar var ki butun erkekler agzinin icine bakiyor. Ornek Mairlyn Monroe gibi. Bu tamamen bastan cikarma ile ilgili.

Ahahahaha beyaz sarayaa aşure bu şahaneydi

Doktora gittiniz mi kromozom analizi falan yapabilirler

Hem isveli,cilveli hemde zeki olmak mumkun

Mine koşan seni uzaktan çok seviyorum. Hem işveli cilveli hem de zeki olmak tabi ki mümkün ama Sıdıka'yı o halde düşünemiyorum :)

Neden uzaktan? Gel yamacima
Sidikali olur sabikali Afeti
Devran sidika

Bende öyleyim, Sizin gibi düşünüyorum da eş kişisi şikayetçi

Yok canım insanın içinden gelecek, gelmiyorsa rol yapamıyorsun, eğreti duruyor

Bu sorunu aşmalısın. Senin elinde olan birşey. Psikologla falan görüşmen daha iyi.

KENDIN GIBI OL !
Asla baskalari icin degil, kendin icin yasa.
Asla kimsenin dediklerine kulak asma. Eger giysilerini begenmiyorsan onlari sen tasarla, mumkunse diktir. Istedigin gibi giyin, nasil rahat ediyorsan oyle davran.

Tekrardan merhaba hanımlar internet sorunu oldugu icin anva yazabildim yorumlar birikmis herkese zaman ayirip fikir verdigi icin cok yesekkur ederim yorumlarin hepsini kendimce degerlendirecegimden emin olabilirsiniz
Yorumlar biriktigi icin herkese ayri ayri cevap veremedim
Yapilan tum yorumlara ozet cevap vereyim

AkliniDa benim icin erkek fatma gibi bir profil olusmasin en azindan icim oyleysede dısım tamamiyle erkek fatma degil

Bazen düşünüyorumda sanirim ben buyum hatta boyle mutluyum kendimi boyle kabullwnmem lazim sanki kendimde yapacagim degisiklikler ruhumu bana ait olmayan bir kalıba sokacakmisim gibi geliyor

Bazende bu halimden rahatsizlik duyuyorum hatta gordugum hos duruslu kadinlara bakinca kendime yazık etmisim diye uzuluyorum

Yani anlayacaginiz boyle dengesiz bir ruh hali icindeyim

Mesela hayatta kokoş kadinlara ozenmedim o kadarida benim icin fazla diye dusunurum fakat bu halimde ne yazik ki fazla abarti mesela gecenlerde açik renk bir kıyafet aldim ben bunu giyince insanlar yorum yapacsk ne cevap vereyim diye düşünüyorum

Mesela bi kac yil oncede boyle yokluk zamanlatimda cicekli desenli huzen bisey bulmustum tarzim ddgildi ama dayanamayip aldim belki kendimi asar giyetim fiye bi muddet dolapta bekledikten sonra begenen bi arkadasima verdim yani sanki ben jendinde kucuk degisikler yapsam herkes garipseyecek tuhaf karsilayacakmis gibi geliyor yapamazmidim gibi geliyor

Halime tavirlarima gelince iste orayi cozemedim arkadaslarim mi cok çıtkırıldim fazla mi kadin yoksa ben mi cok uclardayim onu hala cozmus degilim

Baxilariniz bu tarz isleri kendinizde yaptiginizi ve insani erkeklestirmrdigini dusundugunuzu soylemissiniz belki haklisiniz ama bu isleri benimle ayni ortamda wrkekler varken yapitor olmam belkide anormal

Yillar once calistigim is yerine satin alinan cesitli aletler gelmisti biraz agir kutular bende 19 yadinda falandim arkadas tasiyorken ordayım bende yardim ettim baska bir kiz arkadas sordu sende tasimissin evet yardim ettim dedim

Sen kadinsin o kadar erkek varken sana mi kalmis tasimak demisti kendimi cok tuhaf hissetmistim hatta o gun sanki bu durumum idrakine vardigim ilk andi

Baska bir gun tup istemistik tupcu benden kucuk bi cocukla yollamis asansor yok bizim binada kiyamadim cocuga ben alirim deyip tupu kac kat tasiyip sirtimi cok kotu incitmistim oyle ki sabki kırılmıs gibi kendime gelememistim

Bir kere yillar once ozenip bir kac kozmetik urun aldim ama yok cilt temizleme urunleri disinda herseyi attim

Dediklerinizden yola cıkıp kendi duduncemle ortusecek kadar birseyleri degistirmeyi dusunuyorum umarim basarili olurum

Sen olaya toplumsal cinsiyet açısından bakıyorsun, Androjen birey ne demek bir araştır. Diğer kadınlar gibi olmak zorunda değilsin, anlattığın kadarıyla güçlü bir birey olmuşsun bırak seni seven böyle sevsin ki ben de kendi işimi kendim yaparım, ağır işlerin üstesinden gelirim, tamirat da yaparım, eşimin çok hoşuna gidiyor, bu sayede şehir dışı çok iyi bir işi kabul edebildi, evimizin bereketi arttı. Seksi olnak güzel olmak, bunlar hep bize dayatılan şeyler, şimdi kendini değiştirmeye odaklanma geleceğin için meslek ve iş konularına odaklan.

konuya cevap yazacaktım ta ki bu mesajı görene kadar...
kendisi eski bir üye mi?
aynı şeylerden sürekli dert yanıp hiçbir çaba göstermeyen insanlara yazmayı ben de vakit kaybı bulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…