Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

Çalışmak istemeyen bir bayana sonsuz saygım var, ama çalışmak istemeyen bir bayanında bence eşine sonsuz saygısı olmalı, adamın elinden 2+1 bir ev almak geliyordur, 3+1 bir ev için eşinin başının etini yememeli.

Yada arabası yoktur, araba al diye zorlamamalı.

Heşeyin bir bedeli vardır.

Evet belki çalışan bayanlar bende dahil çok yoruluyoruz ama ben kendi adıma değdiğini düşünüyorum. Özürce para harcamak kadar güzel birşey var mı? Yada ortaklaşa kurmuş olduğun eve katkıda bulunmak kadar güzel birşey var mı?

Bu arada eşim beni hiçbir zaman sömüren bir eş olmadı, maaşını alır, kendine yetecek kadar içinden alır kalanını bana verir, aslada ne ne kadar birikmiş paramız var diye sorar, nede ne kadar borcumuz var diye sorar.

ben hiç zengin koca bulmak için okuyanına da rastlamadım..senin çevrende var heralde böyle birileri ?

var tabi boşuna üniyi istila ediyorlar , çünkü ilkokullu ona talip olmaz ,çok şeytan kızlarda yok değil ,yani

var tabi boşuna üniyi istila ediyorlar , çünkü ilkokullu ona talip olmaz ,çok şeytan kızlarda yok değil ,yani

hadi canım..... sırf bunun içinmi yırtına yırtına öss ye hazırlanıyorlar yani.. şaşırdım..zengin koca bulmak istiyorlarsa bunlara uygun mekanlar çok...

üniversite zengin koca bulunacak en son yer olmalı...,

ama haksızda sayılmazsın..ne kızlar var..şeytan..şeytan..

insanlar kendini geliştirmek için okuyor zengin koca bulmakla ilgisi yok .üniveriste bitirdimçok şükür bitirmeseydim üzülürdüm .kendi okumuş etmiş kız tabi kendi gibi birini buluyor evleniyor genelde .ayrıca nasip kısmet işi bence

zengin koca peşinde olan kadınlar bence bizim toplumda iki zıt kısma ayrılıyo, ama bunların içinde üni. ye gidenler yok, valla açıkcası bunu da ilk burda duydum

babam ablamı özel üniv.okuttu ,ne paralar döktü ,londrada lisans,amerikada master yaptı ablam,
döndü ,üniv.den sevgilisiyle 6 aya kalmadan evlendi ,
eeee noldu ,kocası çok zengin çalıştırmadı ,gerek yok dedi ,
ablam 2 çocuklu hayatında hiç iş tecrübesi olmamış diplomalı ev hanımı :)
10 yıldır iş aşkıyla yanıyo ama artık bildiklerimi de unuttum benden ancak ev temizliğine giden kadın yada çocuk bakıcısı olur diyor :)

Yorumları okudukça daha da şaşırdım.

Konu sahibine diyorum; arkadaşım 1500 lira maaşı küçümsemişsin. Evet düşük bir maaş, ama sen bilmiyor muydun evlenirken alacağı maaşı? 6 sene olmuş.. adam kendi gezmesine tozmasına mı para harcıyor? ailenizin araba kredisini ödüyor, ailenizin oturduğu eve harcama yapıyor...

Toplam 2500 lira maaşa güvenip, kredilere girerseniz, siz de kendiniz 700 lira verirsiniz. Ve bence vermek "zorundasınız"..
Aldığınız maaşın kendi cebinize kalmasını, kendiniz için biriktirmek veya kendinize göre harcamak istiyorsanız, en başından daha farklı biriyle evlenip daha farklı statüde yaşayacaktınız.
Şimdi sıkışıklık var diye kocanızı "iş iş iş" "para para para" diye sıkıştırmanız bence çok çok ayıp.

Eşiniz hırslı biri olmayabilir, ama siz ona devamlı kendini yetersiz hissettirirseniz; adam da olmaz! olmaz işte.. verdiğiniz 700 lirayı kafasına kakarsanız, o da bir şey yapmak istemez.

Sanki eşiniz 7 bin 8 bin maaş alıyor da, siz üstüne kendi maaşınızı da veriyorsunuz adama.

zengin koca peşinde olan kadınlar bence bizim toplumda iki zıt kısma ayrılıyo, ama bunların içinde üni. ye gidenler yok, valla açıkcası bunu da ilk burda duydum

Karşı tarafla eğitim düzeyleri aynı olsun diye ünv. okuyanlar var bizzat yakınımda şahit olduğum için dünyanın çivisi çıkmış artık diyorum

üniv.bitirmek zengin kocaya sahip olmak için değil de ,zihniyet şu olabilir bazı kızlarımızda ,hayat şartlarım daha iyi olur ,daha kültürlü arkadaş çevrem olur ,e haliyle insanlar genelde arkadaş çevresi vesilesiyle tanışır evlenir ,kocam da benim emsalim olur filan gibi ..yoksa her öss ye giren koca için girmiyo merak etmeyin :)

Karşı tarafla eğitim düzeyleri aynı olsun diye ünv. okuyanlar var bizzat yakınımda şahit olduğum için dünyanın çivisi çıkmış artık diyorum

o toplum baskısından bence bak sen lise mezunu kalma, o çok kültürlü okumuş falan filan... kız ya da erkekte hiç işine yaracak olmasa bile bu yüzden üni. ye gitme ihtiyacı duyuyor

her okuyan zaten kendini geliştirmiş , eğitimli, kültürlü olsaydı oohhhh oooooooo ooo yanii

Son düzenleme:

onlara göre sosyal statü için yani, evet bu doğru, kadın ya da erkek "bazı" insanlar böyle düşünüyor

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşım sana şunu söylemek istiyorum..evinize giren para çokta az değil..daha azıyla daha kalabalık aileler geçiniyor..
herşeyden önce halimizi şükretmeliyiz ki allah daha fazlasını versin..azı bulamayan çoğu hiç bulamaz demişler..çokta doğru söylemişler..

bence kocanla mutlu olmaya bak..kavgayla kötü sözlerle birbirinizi kızdırmayın hiç..eşinin kendine olan güveni dahada biter..herzaman onun yanında olduğunu ona hissettirki kendine güvensin..çünkü eşin kendine güvenemiyor bu yüzden yeni kapılar açamıyor kendine..

birikim şimdi yapamıyorsanız seneye yaparsınız..geçinin tatlı tatlı..kavgasız gürültüsüz..düşüne düşüne doldurmuşsun kendini...
ayrıca hepimiz çalışıyoruz..hepimiz hem ev işi hem dışarının işi durumundayız..hayatımız biyerlere yetişmekle bişeyleri toplamakla geçiyor..napalım buda güzel..

zamana bırak canım..herşey düzelecek..yeterki eşine destek ol ve yüreklendir onu..

Bana hiçte acımasız gelmedi konu sahibinin istekleri.Kadın evet çalışmak zorunda,ama evi geçindirmek için değil kendi için.
Hayat müşterek diye tutturup gidiliyor,merak ettim bu hayat müşterek diyen arkadaşlarımın kaçtanesi evdede eşi ile tam iş bölümü yapabiliyor?
Eşim her konuda bana yardımcı diyenlerin bile tamamı mutlaka eşinden çok iş yapıyordur eve gelince.
Aranızda evde yemekleri kocam yapar,çok güzel sarma sarar diyen varmı?
Veya çocuğumun tüm dersleriyle ,banyosuyla,tırnak kesimiyle kocam ilgilenir diyen kaç tane.
En çok yardım eden adam temizliğe yardım eder,belki birde sofra kurar,kaldırır.
Eee,nerde bu hayatın müşterek kısmı,sende içli köfte yap o zaman?
Kadın evde her işte başrolde ise erkekte ev geçindirmede başrolde olacak.
Ben çalışıyorum,sadece çocuklarımın okul masrafını karşılarım kendi isteğimle,tabii ki gerekirse herşeye ortak olurum,ama evi geçindirmeyide ben dert etmiycem,bu kocamın görevi.
Kaç lira maaş aldığımı bile bilmez,çünkü sormaz.
Ben eve gelip yemeğini yapıyorsam,çocuklarımla ilgileniyorsam,oda evi geçindirecek.

Çalışmak istenmiyorsa zengin koca bulunacak arkadaş.
Hem çalışmak istemiyorum hem adamın parasını beğenmiyorum nasıl bir şımarıklık bu ?
40 yaşında adam 1500 lira kazanıyorsa hangi işe girecekte 3000 lira olacak o maaş ?
Nasıl bir kariyer gelişimi bu ?
Bunun bir yolu varsa hepimiz öğrenelim de maaşları ikiye katlayalım.
Eşinizi çalışmanızı istiyorsa evi geçindirmek için istiyordur veya söylediği gibi sigortanız işlesin diye.
Kötü birşey mi var burada anlamadım ben.
Hanımlara birşeyler oldu son zamanlarda yaşını başını almış kadınlar ergen sorunlarına büründü.
Kimi evde oturur çalışmaz yemek yapmak istemez hizmetçi miyim der ,kimi kocasının maaşını beğenmez ama kendisi de çalışmak istemez.

bence en büyük hatanız 2500 maaşla hem ev kredisine hemde araba kredisine girmek.bunu hiç düşünmediniz mi.elbette zorlanırsınız.kolay değil tabii
.keşke önce birini bitirip diğerine sonra girseydiniz.

her okuyan zaten kendini geliştirmiş , eğitimli, kültürlü olsaydı oohhhh oooooooo ooo yanii

yahu daha dün şahit oldum arkadaşımın komşusu kadıncağız ağlıyor bize dert yanıyor ,sorun ne ,tabiki kocası ,adam kimya mühendisi (okumuş örneği ) karısı da şirketin sahibi aynı zamnada ,beraber götürüyorlar işi ,kadında mühendis ,adam yanlarında çalışan kıza araba almış ,ve karısı bunu öğrenmiş ,yani sebebini söylemiyo adam alırım sanane diyormuş ,yani işte her okuyan adam olsaydı konusunda haklısın

katlıyorum...
hayat sadece para kazanmaya, evi geçindirmeye gelince mi müşterek....
eşinize sıraya koyalım, bi hafta sen, bi hafta ben evin ve çocukların tüm istekleriyle meşgul olacağız desek,
hiç bi koca, çok haklısın cnm, haftaya sana sulu köfte yapıyım da afiyetle ye veya camları sileğim haftaya sıra bende, gazeteyle mi kurulayayım veya bezle mi diye sormaz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…