Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

konu sahibi için demiyorum,genel konuşuyorum..

eskiden insanlar herşey sırayla olsun isterlermiş..ama şimdi öyle mi?

aynı anda ev alınıyor,araba alınıyor,ihtiyaçlar bitmiyor..kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor.sonra da vay biz geçinemiyoruz-lar başlıyor..e tabii geçinemezsin.temkinli davranmadın ki.istekler bitmiyor ya hu,doyumsuz mu olduk nedir?

bir evin geliri-gideri belilidir..harcama da ona göre yapılır.

Son düzenleme:
bence en büyük hatanız 2500 maaşla hem ev kredisine hemde araba kredisine girmek.bunu hiç düşünmediniz mi.elbette zorlanırsınız.kolay değil tabii
.keşke önce birini bitirip diğerine sonra girseydiniz.

evet ben de bunu belirtmek istemiştim.

eve giren meblağ belli masraflar da bellidir artık kac yıllık evlisiniz.

yorgana göre ayak uzatılmalı..

çok gerekli değilse araba şuan fuzuli kalır mesela.

iş konusunda katılıyorum sana
erkeklerin yardımı biraz kısıtlı kalıyor keşke sarma sarabilse ne güzel olurdu
hem ev hem araba kredisi birde çocuk + masraflar tabi ki eşinden alacak başka kim yardım edecek ki

Kadın tabii ki çalışmak ve eve destek olmak zorundadır eğer kocasının maddi durumu yeterli değilse, erkek çalışacak herşeyi eve harcayak, kadın çalışacak keyfine harcayacak? bu nasıl bir mantıktır?

Bu tarz kadınlar evlenmeden önce kocalarının son 6 ay maaş bordrosunu ve banka dökümünü istemeli ona göre karar vermeli evlenmeye, hayat müşterektir. Erkek çalışıp eve bakmak zorundadır ancak günümüzde erkeklerin %kaçı evi tamamıyla geçindirebilecek kadar kazanıyor? ya da kadınların %kaçı aza kanaat edip tasarruf sağlayabiliyor.

evet ben de eşim kadar çalışmıyorum haftada 3-4 gün çalışıyorum ama paramın tamamı ikimizin de kullanımına açıktır, bu sadece destektir, eve bakan yine kocam ama ben destek olduğumdan gocunmuyorum gurur duyuyorum.

ama konu sahibini de haksız bulmuyorum, eşi çok cesaretsiz. bence eşinin adına işlere başvur internetten, ben öyle yaptım zorla gönderdim görüşmelere, dedim ki, şimdiki işini kaybedersen ben tam zamanlı da çalışır destek olurum. sonra kendi de başvurmaya başladı ve daha iyi bir iş buldu.

Son düzenleme:

İnsanlardaki cesarete hayranım aslında özeniyorum ne yalan söyleyeyim.
Biz bir seyahate çıkacağımız zaman bile şöyle bir hesap kitap yaparız o ay eksiye geçmeden, birikmişten yemeden ,canımız sıkılmadan yapalım diye.
Ama insanlar ötesini berisi düşünmeden "beğenmedikleri maaşlarla" ev,araba alabiliyorlar,kredi çekebiliyorlar.

ben başından beri çalışan kadına saygı duyuyorum dedim .neden çünkü kadın hem çalışıyor hem belli bir saatte evine geliyor işini yapıyor yemeğini pişiriyor çocuğuna bakıyor eşine vazifesini yapıyor kolay mı hayır hiç değil .kadınlar çalışmak istiyorsa çalışmalı ihtiyacı varsa eşine destek olmalı okumalı herşeyden önce .bu saygı duyulcak birşeydir kesinlikle .ama bazı arkadaşlar biz çalşıyoruz siz evde ne yapıyorsunuz bütün gün benim vicdanım eşimden para almaya razı olmaz ben eşimi sömüremem falan derse bu bizim canımızı acıtır . canımdan çok sevdiğim eşimi sömürmek mi ?aile olmak bu mu peki ?bir adam bir kızı seviyor evleniyor evinin hanımı yapıyor çalış yada çalışma seni el üstünde tutması gerekmez mi .böyle olumsuz şeyler söyleyenler düpedüz kıskançlıklarından söylüyor kimse kusura bakmasın .ben çalışıyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum ama çalışmayan kadınında yükü çok saygı duyuyorum demesi gerek .ama denmiyor yok siz ne yapıyorsunuz yok bütün gün evde yatıyorsunuz falan filan bunlar cidden sorunlu tipler buna karar verdim .ben birşey anlatmak istemiyorum anlayan anladı zaten.olay neden kişiselleştiriliyor onuda anlamadım .ne eğitimsizliğim kaldı ne kaliitesizliğim .bu sözleri söyleyenlere iade ediyorum .yazık hemde çok .kötü söz sahibine aittir .

Nasılki erkeklerin ev işine yardımı sınırlı olabiliyorsa,kadınında maddi desteği sınırlı olabilmeli bana göre.

Krediler ağır olmuş ,mecbur yardım edecek konu sahibi ,haklısın.
Ama benim anladığım konu sahibinin kızdığı nokta ,eşinin başka bir iş bulmak için çabasının olmaması.Adam bir çaba gösterir ve daha iyi bir iş bulamazsa zaten kadında yapacak bişey yok demekki der.Önemli olan o çabayı görebilmek.

Son düzenleme:

Ağzına sağlık, çok güzel ifade etmişsin...

çalışıyorum amaç tabiki eve destek olmak hayatı kolaylaştırmak ama kendi içimde öyle değil aslında tam anlamıyla hani büyüklerimizin lafı var ya altın bilezik geleceğin ne olacağını bilemeyiz kenarı bir kuruş atamıyorum para biriktiremiyorum ama bu değilki geleceğim garantide değil, Allah vermesin bir boşanma durumunda hayata sıfırdan başlayabilecek cesaretimin her zaman olacağına inanıyorum çaalışmak demek sadece para demek değil çünkü kadının kendine güveninin gelmesi demek , şiddete,baskıya veya bir aldatmada muhtacım lafı yerine çalışır kazanır hayatımı kurarım demek, çoğu kadın neden her türlü pisliği yapan kocasına katlanıyor tabi öncelikle para neden ama asıl neden kendine olan güvensizlik

aynı annemi anlattınız..benm annemde çok fedarkarmış ama babam umursamaz,anneme güvenen,çalşır ama çalıştığının kıymetini bilmez..ee annem durumu kurtarıyor nede olsa..
para vermeyeceksiniz görsün gününü..anname öyle yapıyor son zamnlarda..sanırım fazla güven vermemek gerek..yada birazda yapı meselesi

Ben bu konuya sabah yorum yaptığımda konu böyle değildi ya

Sapmış epey..

Benim anladığım kadarı ile konu sahibi 'eşinin yeterince sorumluluk almaktansa mesleği dışında bi işte , yani tanıdık yanında rahatça çalışmak adına kazanabileceğinin daha altında bi maaş almasından, bu sebeple 3 yaşına kadar bakmak istediği çocuğunu daha erken bırakıp çalışmak zorunda olmaktan, çalışıyor olmasına rağmen ev işlerini de çocuk bakımını da tek başına yapmaktan şikayetçi '

Ben buna göre yorum yaptım ve konu sahibine hak verdim açıkçası.. Kredi ödüyorlar, eşi kendi mesleğini yapsa daha fazla alabilirmiş, yani yaşam standartları yükselebilir.. Şimdi değilse bile bi yerden kendi mesleğine başlaması daha mantıklı bence de.. Tanıdık yanı diye rahatına bakıp ne verirlerse artık diye bakmamalı olaya.. Çocuğunun geleceğini de düşünmek zorunda.. Eşi de çalıştığı için ev işlerinde ve çocuğun bakımında da yardım etmek zorunda bence...

Ama birçok arkadaşımız

Dinden girmiş, emzirmeden çıkmış, falancası asgari ücretle geçiniyor 1500 e şükür et denmiş vs..

Elbette çok şükür ama kimin ne kadar gideri var bilemezsiniz.. Kredi ödüyorlarmış neticede... Bir de şartlar uygunken , kariyer yapabilecekken neden başkaları asgari ücret alıyor deyip otursunlar ki ?

kusura bakmayın ama eşiniz 1500 tl maaş alan adam ,okumuş mühendis olmuş bu maaşa talim ediyorsa vardır bir bildiği.eşiniz bilmiyormu 2500 tl maaş almayı sonuçta bu adamın eli ayağı tutuyor ve çalışıyor.bazen bakıyorum çok nankör bir milletiz.bende şuan 4 yıl önceki maaşımı alıyorum.kanaat ediyorum nedenmi çünkü 4 yıl önceki işimde cumartesim vardı evime uzaktı,başımda 4 tane patronum vardı vardıda vardı şimdi cumartesi pazar evdeyim evime yakın,patronlarım insan halinden anlayan kişiler ve bu maaşa bu sebeplerden dolayı ve çocuğama daha fazla vakit ayırmak için katlanıyorum.daha fazla maaş veren iş yeri daha fazla canını çıkartır azıcık aşım ağrısız başım.sizin eşiniz sölemiş sigortan için çalış diye ben de eşime söledim sigortam için çalışmak istiyorum diye .çünkü aldığım maaşın çoğu kreşe gidiyor.eşim benden 5 kuruş istemez ama eve alınıcak şeyler varsada yardım ederim,ama deseydinizki benim eşim bana yardımcı olmuyor hem işte çalışıyor hem evde çalışıyorum evet hak veririm ama hiçbirimizin hayatı çalışna arkadaşlar için söylüyorum senden bir farkı yok.bence gereksiz eşine yükleniyorsun iş konusunda hayat müşterek deyip erkekten ev için yardım bekleyen bayanlar çalışmaya gelince neden evi geçindirmek erkek işi oluyor

Son düzenleme:
Şimdi mühendis var "mühendis" var.
Ülkede zilyon tane üniversite var her yıl mezun olan binlerce mühendis var.
Bir anadolu şehrindeyseniz alacağı maaş bahsedildiği ayarda veya az biraz üstündedir zaten.
Tanıdığım iki makina mühendisi var biri 1500 diğeri 1750 alıyor +30larında insanlar bunlar.
Ne yapacak bu adamlar kendini orta yerinden yarsan bazı pozisyonlara ulaşmadıkça bazı paraları edinemiyorsunuz.
O pozisyonlara ulaşmak için de bazı özellikler veya yeterlilikler veya ayrıca bir performans gerekiyor.
Nasıl bir mühendislik ki bu 1500 liralık işten çıkınca birden muhteşem bir maaşa kavuşulabiliyor.
Kaldı ki bazen insan daha düşük maaşı tercih edebilir "huzur" için
Herkes hırslı ,paragöz olmak zorunda değil ki hmm kimisi daha tembeldir diğerine göre daha az kazanabilir.
Bu onu kötü bir erkek kötü bir baba kötü bir eş yapmaz.
Eşimle başbaşa verelim çalışalım diyebilir.

bir söz vardır bizde
takma akılla akıl olmaz diye
işin özü burda yatıyor bana göre
siz eşiniz için daha iyi kariyer planları yapıyorken ve daha iyi maaş hayalleri kurarken
hatta bunlar içinde diretirken hala harekete geçmiyorsa
çokta zorlamanın bir alemi yok sanırım
sonuçta bir işte çalışıyor ve bir geliri var yani sizi çalıştırıp kendisi evde oturmuyor
size evde yardım etmesi gerektiğine sonuna kadar katılıyorum
eşiniz gözündende bakın derim ben olaya
eşinde mutlu huzurlu olabilir
siz eşinizin dayısının yanında ne iş yaptığını söylememişsiniz
mesleği dışında bir iş yapıyorsa yeni işe adapte olamamaktan
yada başaramazsa işsiz kalacak olmasından korkabilir
ben paramı verirken elim titredi demeyin sonuçta ortada ortak kazanımlar var ev,araba gibi
borçları bittiğinde çalışmak istemezseniz sizde çalışmazsınız
siz kazandığınızın % 70 kadarını paylaşıyorsunuz
ben % 100 paylaşıyorum ama eşimde % 100 paylaşıyor
her fırsatta yaptığım katkıdan dolayı teşekkür eder saolsun
böyle olduktan sonra Allahım ömür versin bizde çalışalım
sizede umarım hayallerinizi gerçekleştirmek olanağı sunulur

İyide kocası zaten evde yatmıyorki adamın maaşı beğenilmiyor sorun bu. Ayrıca hiçbir kadın benim kocam çok iyi sarma sarar diye övünmez. Benim babam sarma sarsa utanırım.

Parayı seven çalışmasını bilecek arkadaş. Yok ben çalışmam diyorsanız çekeceksiniz.

Konu sahibi aslında kendini ifade edememiş. Onun derdi daha çok kazanmakla alakalı değil.
Evdeki işlere eşinin yardımcı olmadığını, hem işte hem evde çalışmaktan yorulduğunu da
hesaba katın. Hal böyle olunca biraz bunalmış olması ve eşinin en azından daha fazla
kazanarak yapmadıklarını telafi etmesini, kendi geliriyle de isteyip de yapamadıklarını
gerçekleştirmek istemesi olağan gibi geldi bana. Eşinin de gayretini görmek istiyor.
Belki evde karısına daha çok yardım eden bir eşi olsa bu denli hayıflanmayacak. Gözüne
o gelir öyle görünmeyecek. Az kazanıyoruz ama çok şükür eşim her işime yardımcı diyecek.

demek ki evlenmeden önce herşeyi kalem kalem konuşmak gerekiyomuş, kadın çalışacakmı çalışacaksa erkeğe destek olacakmı olacaksa ne oranda olacak, kendine ait bi birikim fonumu olacak yoksa tüm gelir gider ortakmı olacak, kadında erkekte sadece aşık olduğu için evlenmicek mantıkta tam performans çalışacak ilişkide

eşiniz kaç senedir aynı işte ve mühendisse, ve aldığı maaş 1500 ise, daha fazlasını pek alamaz demekki?
yaşını başını almış insan, evli, çocuğu var, muhtemelen 30larında veya 40lı yaşlarında, 1500 maaş alıyorsa, bu birden 3binlere 4binlere fırlayamaz.

meslek sahibi olmak, okumuş olmakla, "iyi bir meslek sahibi olmaya yetecek kariyer yapmak" çok farklı bir şey. Eşiniz bu yaşa kadar bunu yapamamışsa, şimdi de alacağı maaş ne kadar artabilir? küçük yerde yaşıyoruz demişsiniz zaten.

1500 almaz, 1700 alır. ne bekleniyor ki, birden 3 katı maaş verecek iş imkanı mı var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…