bence en büyük hatanız 2500 maaşla hem ev kredisine hemde araba kredisine girmek.bunu hiç düşünmediniz mi.elbette zorlanırsınız.kolay değil tabii
.keşke önce birini bitirip diğerine sonra girseydiniz.
Bana hiçte acımasız gelmedi konu sahibinin istekleri.Kadın evet çalışmak zorunda,ama evi geçindirmek için değil kendi için.
Hayat müşterek diye tutturup gidiliyor,merak ettim bu hayat müşterek diyen arkadaşlarımın kaçtanesi evdede eşi ile tam iş bölümü yapabiliyor?
Eşim her konuda bana yardımcı diyenlerin bile tamamı mutlaka eşinden çok iş yapıyordur eve gelince.
Aranızda evde yemekleri kocam yapar,çok güzel sarma sarar diyen varmı?
Veya çocuğumun tüm dersleriyle ,banyosuyla,tırnak kesimiyle kocam ilgilenir diyen kaç tane.
En çok yardım eden adam temizliğe yardım eder,belki birde sofra kurar,kaldırır.
Eee,nerde bu hayatın müşterek kısmı,sende içli köfte yap o zaman?
Kadın evde her işte başrolde ise erkekte ev geçindirmede başrolde olacak.
Ben çalışıyorum,sadece çocuklarımın okul masrafını karşılarım kendi isteğimle,tabii ki gerekirse herşeye ortak olurum,ama evi geçindirmeyide ben dert etmiycem,bu kocamın görevi.
Kaç lira maaş aldığımı bile bilmez,çünkü sormaz.
Ben eve gelip yemeğini yapıyorsam,çocuklarımla ilgileniyorsam,oda evi geçindirecek.
konu sahibi için demiyorum,genel konuşuyorum..
eskiden insanlar herşey sırayla olsun isterlermiş..ama şimdi öyle mi?
aynı anda ev alınıyor,araba alınıyor,ihtiyaçlar bitmiyor..kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor.sonra da vay biz geçinemiyoruz-lar başlıyor..e tabii geçinemezsin.temkinli davranmadın ki.istekler bitmiyor ya hu,doyumsuz mu olduk nedir?
bir evin geliri-gideri belilidir..harcama da ona göre yapılır.
ne güzel işde eşin kuruşuna dokunmamış seni çalışmaya MECBUR da tutmamış. arkadaşında benimde bahsettiğim bu ztn. kadının çalışmaya mecbur tutulmasını, ellerindeki paranın bi şekilde alınmasına karşıyız. kadın çalışmak istiyorsa da ev hanımı olmak istiyorsa da bu onun tercihi olmalı. aynı sizde olduğu gibi öyle değil mi?
ayrıca savunma amaçlı söylemiyorum ama o arkadaş çalışanlar ev hanımlarını kıskanıyor demeye getirmedi, kıskanma lafını direk size söyledi. siz genellediniz. öyle bi sonuca vardırdınız. biraz daha dikkatle okuyun yazdığı şeyi, görüceksiniz ztn kişisel yazdığını. çalışanlar ev hanımlarını kıskanıyor demediğini.
Nasılki erkeklerin ev işine yardımı sınırlı olabiliyorsa,kadınında maddi desteği sınırlı olabilmeli bana göre.katlıyorum...
hayat sadece para kazanmaya, evi geçindirmeye gelince mi müşterek....
eşinize sıraya koyalım, bi hafta sen, bi hafta ben evin ve çocukların tüm istekleriyle meşgul olacağız desek,
hiç bi koca, çok haklısın cnm, haftaya sana sulu köfte yapıyım da afiyetle ye veya camları sileğim haftaya sıra bende, gazeteyle mi kurulayayım veya bezle mi diye sormaz....
iş konusunda katılıyorum sana
erkeklerin yardımı biraz kısıtlı kalıyor keşke sarma sarabilse ne güzel olurdu
hem ev hem araba kredisi birde çocuk + masraflar tabi ki eşinden alacak başka kim yardım edecek ki
yazdıklarınızı okuyunca inanamadım gerçekten.benim de erkek evladım var,ve hiç sizin dediğini gibi yetiştirmeyceğim.hayatın müşterek olduğunu,kadının değerli olduğunu,kimsenin kimseden üstün olmadığını,hayatta herkesin önde kendisi iiçin varolması gerektiğini,kadına sadece çocuk doğurdan gözüyle bakmaması gerektiğini,önce bir birey olduğunu ve çok değerli olduğunu,vs gibi sizin için çok uzak kavramları öğreteceğim.
ERKEKLİĞİN para kazanmaktan ibaret olmadığını,merrt bir insan olması gerektiğini öğretiyorum..ahlaksızlığın da kadından para almak değil,ekmek tutan ellerine saygı duyup öpmeyi öğretiyorum..
kocama her ay,kazandığım paradan verebildiğim için ,oğluma birşeyler alabildiğim için,ona güzel bir gelecek sağlayabileceğim için şükrediyorum..önce kendime ve aileme destek olabildiğim için,sonra birey olarak milletime faydam olduğu için gurur duyuyorum kendimle....
ve bir kadın olarak ,söylediklerinden utanç duyuyorum..
Bana hiçte acımasız gelmedi konu sahibinin istekleri.Kadın evet çalışmak zorunda,ama evi geçindirmek için değil kendi için.
Hayat müşterek diye tutturup gidiliyor,merak ettim bu hayat müşterek diyen arkadaşlarımın kaçtanesi evdede eşi ile tam iş bölümü yapabiliyor?
Eşim her konuda bana yardımcı diyenlerin bile tamamı mutlaka eşinden çok iş yapıyordur eve gelince.
Aranızda evde yemekleri kocam yapar,çok güzel sarma sarar diyen varmı?
Veya çocuğumun tüm dersleriyle ,banyosuyla,tırnak kesimiyle kocam ilgilenir diyen kaç tane.
En çok yardım eden adam temizliğe yardım eder,belki birde sofra kurar,kaldırır.
Eee,nerde bu hayatın müşterek kısmı,sende içli köfte yap o zaman?
Kadın evde her işte başrolde ise erkekte ev geçindirmede başrolde olacak.
Ben çalışıyorum,sadece çocuklarımın okul masrafını karşılarım kendi isteğimle,tabii ki gerekirse herşeye ortak olurum,ama evi geçindirmeyide ben dert etmiycem,bu kocamın görevi.
Kaç lira maaş aldığımı bile bilmez,çünkü sormaz.
Ben eve gelip yemeğini yapıyorsam,çocuklarımla ilgileniyorsam,oda evi geçindirecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?