Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

ufuruktenprenses çok seviyeli bir arkadaş onla tartışmamız gayette düzeyli oldu okursan .seviyeli yorumlara seviyeli cevaplar yazarım .senin sürekli ortaya çıkıp ben şurdan giyiniyorum burdan takıyorum takıştırıyorum demen çok komik kusura bakma .her konuda bunu yapıyorsun dikkat ettim .tamam senin lüks ihtiyaçların var anladık eşine destek vermen farkl birşey bu dediklerini her yerde yazman farklı birşey .ayrıca bana görede yazdığın şeyler lüksde değilde hadi neyse .burda konuşulan konu farklı.

Bu yüzden ayrı bir konu açmıştım daha önce.Eşim bana gerçekten hiç yardımcı olmuyor tüm yük benim üzerimde.Söylesemde umursamıyor değişmiyor.İş değiştirmesiyle ne alakası var anlamadım.Çok para kazanıyor yardım etmeyiversin diye düşünmem açıkçası.Bu ikisi çok farklı konular birbirine bağlayamam.

sadece bu konudan bahsetmıorum genel olarak ıkımızınde yorumun oldugum tum konularda konuyu bırakıp benım fıkırlerıme saldırıosun. aynı fikirleri savunmak zorunda degiliz sen baska dusunursun ben baska. ama bu senın benın yazdıgım herşeye mualft olman anlamına gelmiyo dimi ? valla ben evde oturup karısının eve para getırmesını bekleyen adama evcıl hayvanda derim herşeyde derim . elbette ortak olmalı ama erkek geçıpde ben 500 koyuyorum sende 500 koy gibi tavırlar takınırsa evlılık deıl ev arkadaslıgı olur o canım ha bana evcıl hayvanda demişsiniz saolun çok saolun .. kadının ev geçindirmek gibi bi yukumlulugu yok . yuz kere söyletmeyin. ayrıca profilime girip aa calısmıo bak bıde evcıl hayvan dıo asıl kendı evcıl hayvan demelerinizi duyar gıbı oluorum ve guluorum eşim beni asla ve asla calıstırmaz bunu ovunerekte solemıorum bana kalsa calısırım ama esımın katı kuralı bu degıstıremıorum ha buda acık parfum alıp 10 lira cep harclıgıyla gezıorum anlamına gelmıo evet esım beni çalıstırmıo ama bu gune kadar elimi uzatıp alamadıgım bişey olmadı. bunun cok catısması yasndı evımızde ben de dedim her ıstedıgımı alamazsın sıkıntı yasarız die ama bana dedigi suydu eger benım btcemın yetmedıgı bı yer olursa sana yetemezsem o zaman kalk konuş.allah sukur olmadı. yanı bı erkek evlenıosa azcık totosu olcak. kadının maaş gununu beklemicek sadece sana solemıorum bunu lütfen beni yormayın polemik cıkarmak ıcın aaaa hayvan dedi aaaaaaaaaaaaaaaaa die tepkıler vermeyın anlattıgımı anlayın oldumu şekeler ayrıca acık parfumun nesı varmış görümcem kullanıo cok guzel hihihih

Eşiniz çalışmasa ve siz eve baksanız dibine kadar en sert yorumları yapardım ama şu durumda eşinize haksızlık edemem...Evet belki zorlamıyor kendini ve rahat, güvenli işini bırakıp da kendisini başka yollara sokmuyor..Yaradılışından kaynaklı olarak belki de kendine güvenmiyor başka bir işe atılmaya...

Siz evlenmeden öncede çalışıyormuşsunuz yani çalışma hayatı size yabancı değil...Güzel bir ev,araba ve yaşam kalitesi için maalesef tek bir maaş yeterli değil günümüzde...Tabii eşiniz çok iyi bir gelire sahip olsa lüzum kalmazdı ve sizde çocuğunuza bakardınız güzel güzel evinizde...Keşke böyle olsaydı ama olmadı diye de sanki hayatınızı biraz fazla mutsuzluğa sürüklüyor gibisiniz..Şu zamanda öyle nitelikli insanlar iş bulamazken eşinizin de sizinde işiniz var..Buna şükür bence....

Mesela ben üniversiteden sonra kendimi bildim bileli çalıştım hem de haftasonu,tatil bilmeden..Eşimle çalışırken tanıştım ama evlenince eşim çalışma dedi,istemiyorum.Zaman zaman sıkışıklık hissediyoruz maddi tablomuzda hemen ima ediyorum, şu durumları rahatlatmak için çalışabilirim diye ama pek duymazlığa geliyor eşim..Şimdi çalışmam gerekse ve bana eşim bunu söylese koşa koşa gider çalışırım...Hayatın müşterek olduğuna inanıyorum....Eşin kadını sömürmesi dışında tabii benim fikrim bu arkadaşım...

Umarım evliliğini ve huzurunu etkilemez bu durum...Kendine iyi bak

valla eşinizi bu kadar kötülediniz hırslı değil, eniştesine ses çıkarmıyor, kafa sallıyor, hakkını aramıyor diye...

sonra da bana danışmadan 2. araba aldı diyorsunuz. siz de eşinize karşı ses çıkaramıyorsunuz o zaman, sonra da 700 liramı alıyor diye dert yanıyorsunuz.
nasıl iştir bu, nasıl aile düzenidir anlamadım.

bence sizin derdiniz kesinlikle ve kesinlikle, kendi kazandığınız parayı ev geçimiyle paylaşmakta. eşiniz daha farklı maaş alıp, siz kendi maaşınızı kafanıza göre harcayabilseydiniz veya biriktirebilseydiniz; sizin de burada paylaşacağınız bir dert olmazmış.

eşinizin huyu suyu değil sizi rahatsız eden.
sizi rahatsız eden para para para..

haydaaaaa konu nerden nereye geldın..bence sahsi olarak burda kımse kımseyı tanımadığı için kırıcı cümleler kullanmayın derimmmmmmmmm

bu neyin hırsı anlamadım .kapak olsun al işte puahahaa çok güldüm yaa valla .sömürüyorum demedim ki sömürüyolar diyorsunuz dedim .

Kötü yola düştün diyorsun tamam o zaman bir iki üç tıp !

bu zamana kadar bu forumda böyle bir tartışma ortamı görmedim ya konu sahibi ne diyor millet neyi tartışıyor herkes bulmuş birini birbirine cevap yazıyor konuyla ilgilenen yok ya çocuktan girilmiş rahimden çıkılmış lüksten girilmiş zengin kocadan çıkılmış karman çorman olmuş konu hele bir takım yorumlar komiğime gitti doğrusu konu kapanır mı devam mı eder merak ediyorum doğrusu

bu neyin hırsı anlamadım .kapak olsun al işte puahahaa çok güldüm yaa valla .sömürüyorum demedim ki sömürüyolar diyorsunuz dedim .

pardon ama ben senınle hıc polemiğe girmedim.ayrıca burda tek sen değilsin birbirinin üstüne giden sen neden benim ortaya yazdığım yorumu alıpta bu şekilde bir cvp verdin anlamadım ki

şunun için sormuştum,hani konu başlığında erkek miyim kadın mı diyosunuz ya,yani evin geçimin, ele alınca evin erkeği olucak o zaman da siz ev işlerine yardım etmiyo diye hayıflanmazsınız d,iye düşündüm.
ama anladım ki siz gerçekten iyi niyetlisiniz ve sıkıntınız zengin koca değil,sadece eşinizden daha yürekli olmasını,sizin yarınız kadar cesaretli olmasını,daha çok sorumluluk almasını istiyosunuz sadece..
peki evliliğinizde mutlu musunuz? şundan soruyorum,siz zaten herşeyi kendiniz yapıyosunuz,eğer aşk sevgi bağlarınız kuvvetli değilse,evliliğinizin anlamını sprgulamaya başlar ister sitemez insan..ben değil tabii ki haddim değil,sizin için söyled,m..

Konu sahibi de sanırım bunun cevabını tam olarak bilmiyor yada anlayamıyor bizim gibi, çünkü eşine 2000 lira maaşla müdürlük teklifi gelmiş kabul etmemiş.

Neden? anlayamadım bende :44:

Tatlım çok haklısın konu karman çorman oldu sabahtan beri yorumları okuyorum dayanamadım sonunda yazdım. Bir erkek eğer imkanı varsa evini en iyi şekilde geçindirmeli. İmkanı yoksa kimsenin söz sölemeye hakkı yok ama eğer imkanı varsa önceliği evi olmalı.

Kişisel çatışmalar ve cevaplamaları lütfen forumlardan yapmayalım arkadaşlar hem konu sapıyor hem de gereksiz bir gerginlik oluyor!!!! Kişisel sorunları özelden lütfen:

Ben 23 yasından beri çalışıyorum, iki isim var hatta.
Müstakbel nişanlımın maddi durumu çok iyi. Evlendiğimiz zaman bana suanda aldığım maaşı cep harçlığı olarak verebilecek konumda. Keza ailemde aldığım maaşı evde otursam cep harçlığı olarak verebilecek durumda.( hamd olsun)

Çalıştığım işlerden bir tanesinin maaşı o kadar komik ki ise gittiğim zaman daha çok para harcıyorum. Ama idealim gelecegime yatırım yapıyorum.

Ve evlenmek için 3 senedir beni bekliyoruz :/ tezim bitmeden evlenemem.

Herkese inatla çalısmasını öneriyorum esınız ne kadar iyi olursa olsun. Hiç olmazsa isteğe bağlı sigortanız yapılsın.

Bakın kadın danışma evinde ücretsiz danışmanlık yapıyorum ve gördüğüm olaylar hep kadınların çalışmamasından dolayı yaşanan mağduriyetler üzerinde.

Altına arabası olan, evinde yatılı yardımcısı olan kadınlarımız bir anda attan eşeğe binmek zorunda kalıyor. Eşlerinize çok güvenmeyin. En yakınınız en uzağınız olabilir.

Konu sahibinin calışması en büyük şansı.
Esine yeri geldiginde bir secim yapmaya dahi zorlayabilir.
Esine müddet verip sonucu beklemelidir.
Ancak serbest şirket kurmaya müsait değil eşinin durumu o yüzden o müdürlük gibi maaşlı bir is secmeli.
O yüzden eşi ne yapmış olursa olsun ise girmesini sağlamasını büyük şans olarak görmeli :))

imkanı varsa evet..
ama imkandan, imkana göre fark var. adamın aldığı 1500 ile ev geçindirilir, ama nasıl? araba kredi mi ödenecek, mutfak parası mı, çocuk ihtiyacı mı, faturalar mı, yoksa lüks ihtiyaçlar mı?
ona bakılırsa 700 lira ile geçinen de var, 10000 lira ile geçim sıkıntısı çeken de var.

insanın tamamen nasıl yaşamaya alıştığı, ne görüp geçirdiğiyle ilgili bir durum bu.
herkes yaşam kalitesini kendi belirler.

ve eşinin maaşı yetmeyen kadın, veya yaşam kalitesini yükseltmek isteyen kadın çalışır.

ki ayrıca bu devirde erkek tarafının ailesinden gelen kurulu bir düzen, veya yatırımlardan gelen oluk oluk para yoksa, bir maaşla zengin olmak, rahat yaşamak imkansız.
tabi ki evlenince iki kişi çalışacak ki hayat standartlarını yükseltecekler.

Merhaba açmış oldugunuz konu çalışan bayanların genel sorunu bence. Ben suan çalışmıyorum ama calistigim dönemde eşim kuruş parama dokunmadı. Ben teklif ettim para vermeyi almadı. Bi gün kirayı ben ödedim hemen bana geri ödedi. Ablamdan örnek vereyim sizin eşiniz gibi benim enistemde hatıra binayen akraba yanında 3 kuruşa çalışıyor. Ablam evlendiği günden beri maaşını kocasinin eline verirdi ama baktı eniştem savuruyor parayı vermemeye başladı. Ben evin geciminin erkeğin sorumlulugunda olduğunu düşünüyorum. Biz kadınların ihtiyaçları zaten fazla birde çocuk maaş mı dayanir buna

başka iş bulmadan sakın ayrılmasın yoksa ortada kalır.şimdi iş bulmak çok zor.benim eşim başka iş ayarlamadan işden ayrıldı vallah 9ay işsiz kaldı.tabiki bizde kayınvalidemlerde kaldık.şimdi 1500 lira az değil tatlım.adamlar 400-500 liraya çalışıyor.1000de sen alınca 2500 Allah bereket versin.ama senin dediğin gibi daha iyi ücret,daha iyi iş ortamı bulursa zaten o da düşünür tatlım ayrılmayı.onunda bildiği birşeyler vardır.

Konu sahibi de sanırım bunun cevabını tam olarak bilmiyor yada anlayamıyor bizim gibi, çünkü eşine 2000 lira maaşla müdürlük teklifi gelmiş kabul etmemiş.

Neden? anlayamadım bende :44:

Ben bile şok oldum ( özelikle ablasını aldatmış bir enişteden niye kopamıyor, iş çok iyi desem ( ki iyi bile olsa bence bağlarını koparmalı ) iştende memnun değil, gününde bile alamıyor maaşını )

İnsan buraya yazmadan önce eşine sormaz mı ?

Mutlaka sormuştur.. Ama bunu bile 28.sayfada açıklayan konu sahibesi sebebini kaçıncı sayfada açıklar ve yahut açıklayacak mı merak içerisindeyim..

Birincisi şu anda işyerimde olduğum için yorumları ancak okuyabiliyorum cevap yazmakta gecikiyor olabilirim.
İkincisi bu sorunun cevabını buraya yazdım önceki sayfalarda var.Dikkat etmemiş olabilirsiniz
Eşime sordum tabiki sormazmıyım.Eniştesini yarı yolda bırakıp gitmek istemediğini,beraber çalıştıkları işyerinde maddi yönden zor günler geçiriyorlardı ortaada koymak istemediğini zamanı gelince ayrılacağını söylemişti.Ablasını aldattığını o kadar kabullenmişki tüm aile.Normal bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar bişey yokmuş gibi.Dile getirdim zamanlarda ise o ayrı bu ayrı bir konu diyor.Aldatsada boşansada iş ayrı özel hayat ayrı demekki.Orasını bende anlayamadım.Yani mantıklı bir insanın yapacağı bir davranış değil bu.Başkası olsa 1 dk durmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…