Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

Birincisi şu anda işyerimde olduğum için yorumları ancak okuyabiliyorum cevap yazmakta gecikiyor olabilirim.
İkincisi bu sorunun cevabını buraya yazdım önceki sayfalarda var.Dikkat etmemiş olabilirsiniz
Eşime sordum tabiki sormazmıyım.Eniştesini yarı yolda bırakıp gitmek istemediğini,beraber çalıştıkları işyerinde maddi yönden zor günler geçiriyorlardı ortaada koymak istemediğini zamanı gelince ayrılacağını söylemişti.Ablasını aldattığını o kadar kabullenmişki tüm aile.Normal bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar bişey yokmuş gibi.Dile getirdim zamanlarda ise o ayrı bu ayrı bir konu diyor.Aldatsada boşansada iş ayrı özel hayat ayrı demekki.Orasını bende anlayamadım.Yani mantıklı bir insanın yapacağı bir davranış değil bu.Başkası olsa 1 dk durmaz.

Birincisi şu anda işyerimde olduğum için yorumları ancak okuyabiliyorum cevap yazmakta gecikiyor olabilirim.
İkincisi bu sorunun cevabını buraya yazdım önceki sayfalarda var.Dikkat etmemiş olabilirsiniz
Eşime sordum tabiki sormazmıyım.Eniştesini yarı yolda bırakıp gitmek istemediğini,beraber çalıştıkları işyerinde maddi yönden zor günler geçiriyorlardı ortaada koymak istemediğini zamanı gelince ayrılacağını söylemişti.Ablasını aldattığını o kadar kabullenmişki tüm aile.Normal bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar bişey yokmuş gibi.Dile getirdim zamanlarda ise o ayrı bu ayrı bir konu diyor.Aldatsada boşansada iş ayrı özel hayat ayrı demekki.Orasını bende anlayamadım.Yani mantıklı bir insanın yapacağı bir davranış değil bu.Başkası olsa 1 dk durmaz.

hayatım bosver ya takma kafana bencee..bunlar ailece mantıksızz (afedersin ama öyle)

Eşiniz komik adammış ! Madem sigortanızı düşünüyor,o zaman dışardan kendisi ödesin sizin sigortanızı...

Erkeklerin düşünceleri farklı olabılır,belki eniştesiyle arkadaş gibidir.Erkek kardeşim karısından çok kötü boşandı ama karısının erkek kardeşiyle geçen istanbula maça gıttıler,çok iyi arkadaşlar.Ama eski karısıyla telefonda bile görüşmüyor.
eniştesiyle falan alkol muhabbetleri varmı,boyle pavyon gibi yerlere gidiyorlarmı
Bende çalışıyorum ögretmenım,eşimde ozel sektorde muhendis.Ama hiç bir zaman erkegın çalışarak evine bakması gerektıgını duşunmedim tabı ıhtıyaçlarımızı karşılayacak,geçen bır ev aldık 300bın tl.Tek başına kredi ödeyemeyecegı için onun maaşıyla kredi oduyoruz benımkıylede geçiniyoruz.

Tek siz çalışmadığınız gibi defalarca beğeniye rağmen tek bir cevap gelince tuhaf buldum.. Neyse..

Bana çok saçma geliyor dememe gerek yok sanırım ki siz de farkındasınız zaten garipliğin..

Hala eniştem demesi bile ilginçken eniştemi yarı yolda bırakamam demesi ve ablasını yarı yolda bırakan o değilmiş gibi davranması çok mantıksız..

Oradan kopamamasının hatır gönülle ilişkili olması mümkün değil.

Paradan daha çok eşinizin huzuru,çalıştıgı yerdeki mutluluğunu ön planda tutun,siz çok agrasif yaklaşıyor başka pencerelerden bakamıyorsunuz.Eşiniz çok para kazanacagı bir işe mutsuz,ayakları geri geri giderse bu evinize,yatagınıza,çevrenize yansır.

Eşim orada mutlu olduğunu söylemiyorki aksine sıkıntılı ve çok yorulduğunu artık bu işi bırakacağını dile getiriyor her zaman.Yada bana öyle söylüyor çok mutlu bilmiyorum

Hiçbir kadın çalışmak zorunda değildir.
Neden zorunda olsun ki hem...
Ama bir erkek herzaman çaışmak zorundadır.
Karısına güvenecekse bakamayacaksa otursun anasının dizinin dibinde o zaman.
Ne diye evleniyorki karısının kendisine evine bakması için mi pehh!

Sigortanı çok mu düşünüyomuş o vakit neden seni işe sokmak yerine kendi paşalar gibi ödeyememiş.
Nedeni çok basit.
Kendin pişir kendin ye hesabı...
Herkes baksın başının çaresine gir işe öde sigortanı demek bu.

bu konunun tam net cevabı olarak sizin kendi örneğiniz cuk diye oturmuş..

Benim de daha önceki cevaplarımda demek istediğim buydu. sizin örneğiniz çok iyi olmuş.
bence evlilikte ve aile de olması gereken budur.

mesela sizin krediniz bitince ne olur? ya başka yatırıma girip bir kaç sene daha bu şekilde idare edersiniz. ya da ikinizin maaşını ortaya koyup bir süre gönlünüzce gezer eğlenirsiniz. ya da çocuk varsa veya düşünüyorsanız onun eğitimi için birikim yaparsınız..

bazı şeyler tek maaşla olmaz. bu kadın eline bakmak değildir.
tek maaşla krediler ödenmez

ve daha da önemlisi, bir evlilikte "benim param - senin paran" ayrımı varsa, o evlilik sağlam değildir
asla olamaz

Kadın mutlaka çalışmalıdır kısmına katılmıyorum ben de.
Kadın kendi çalışmak ister, artı olarak evine de destek sağalamak ister,
o zaman başka, kendi isteğiyle çalışır.
Mevzu ev geçindirmek ise bu erkeğin görevidir, aksini iddia
edecek olursak, o zaman erkekler otursun evde kadınlar çalışsın.
Kadın kendisi sosyalleşmek ister vs vs nedenlerle çalışmak ister, çalışabilir,
ama evi geçindirmek için çalışmak zorunda değildir.
Maddi destek sağlanacaksa bile kadın tarafından, gönül rızasıyla olmalı.
İlk sayfada bir arkadaşın yazdığı gibi malesef bazı aileler aldıkları geline güvenerek
oğullarını evlendiriyorlar, başıma geldi malesef.
Ben, benden ayrı biryerde eşimle annesini konuşurken duydum, kayınvalidem önce
bizim maddi durumumuzu sorguladıktan sonra,
benim için çalışmayı düşünmüyor mu diye soruyordu eşime,
eşimde henüz düşünmüyor diyince, boşuna mı okumuş, demişti kayınvalidem.
Erkek erkekliğini bilip evini geçindirecek, kadın extra nedenlerle ister çalışır ister çalışmaz.

Son düzenleme:
Kadın çalışmak zorunda değilir hiçbirzaman.

Sadece isterse çalışabilir.Tercihine kalmış bir olay.

Bu nasıl bir zihniyet,çok şaşırdım açıkcası.Ben yıllarca okudum,tahsil yaptım kimya mühendisliğini bitirdim ve ögretmen oldum.Yani kendim için çalışıyor ve kendi ayaklarım üzerinde duruyorum.Evime ve eşime maddi olarak katkı sağlamak bana ayrı bir haz veriyor.Böyle yobazca düşünen insanlar koca dayagına,ezilmeyede kocamdır yapar diye düşünürler.

Ben kaç para maaş aldıgımı bilmiyorum,maaş kartım eşimdedir.Bana Kredi kartına ek kart çıkarttı 8-9 yıl once mantık sınırları dahilinde istedigimi alırım.Hesap sormaz bende ona sormam çunku bılırım ki eşim bizler için en iyi şekilde parayı yonetır.Çok şukur ki bir evimiz bir arabamız 6 yaşındada bir oğlumuz var.Şimdi 8 yıl gibi bir sürede para bırıktırerek 2.evimizi aldık.Çocuguma gelecek sağlıyorum ve iyikide çalışıyorum çocugum +olabilecek çocugum için gelecek kuruyorum.Eğer ben çalışmasaydım ve eşime destek olmasaydım emin olun 2.evimizi alamazdık.

Mesajınıza Katılmıyorum

Kadin isterse calisir, isterse calismaz. Ister kazandigi parasini verir, isterse vermez.
Ama hayat standartlarini tekrar dusunmesi ve duzenlemesi gerek.
Yalniz, o kadin, tercihini ve kararini kesinlestirdikten sonra isyan etmezsin.
Tercihinin arkasinda olmali.

Konu sahibi, calismak istemiyorsan, esine soylemelisin.
Buraya yazarak bir sey elde edemezsin, herkesin hayati ve beklentileri farklidir sonucta.
Ama unutma ki, ev+araba kredisini yalniz basina odeyecek esin. Gezi, sosyal aktiviteler bayagi kisitli olabilir.

ve daha da önemlisi, bir evlilikte "benim param - senin paran" ayrımı varsa, o evlilik sağlam değildir
asla olamaz

Evet konunun ozeti bu aslinda

kadin elbette calismaya zorlanamaz
kimsenin de zorla calistigini dusunmuyorum

hepimizin gayesi cocuklarimiza kendimize iyi bir yasam standardi saglamaktir
yoksa insanlar bosuna mi calisiyor...

senin paran benim param olayinin oldugu evliliklerde
erkeklerin eslerine yardim etmedigi evlilikler oldugunu dusunuyorum

cunku acik soyleyeyim benim esim yeri gelir benden fazla is yapar
ama inanin hic bir seye kolunu kipirdatmasin
o zaman ben de derdim
disarda calisiyorum evde calisiyorum o para benim hakkim diye .

o nedenle boyle dusunen arkadaslari da anlayabiliyorum

ama konu sahibinin dusuncesinde olan insanlari anlamiyorum
zihnim almiyor

boyle insanlar yine kendi kotuluklerine ugrasiyorlar farkinda degiller
bir zaman sonra esi patlama noktasina gelir o zaman insallah gec olmaz...

Eğer bir ülkede, kadınlar bile ''erkeğin görevi çalışıp eve para getirmek, kadının görevi evin işlerini yapmaktır'' gibi bir düşüneceye sahipse, o ülkede kadın-erkek eşitliğinden bahsetmek bile mantıksız.. Öncelikle hepimiz birer bireyiz. Olayı karı-koca ilişkisine endekslemeden düşünebilirsek, her bireyin çalışıp kendi hayatını finanse etmesi gerektiğini görürüz. Çünkü o çok güvenip sırtımızı dayadığımız kocalarımız, gün gelip buhar olup uçabilirler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…