Paradan daha çok eşinizin huzuru,çalıştıgı yerdeki mutluluğunu ön planda tutun,siz çok agrasif yaklaşıyor başka pencerelerden bakamıyorsunuz.Eşiniz çok para kazanacagı bir işe mutsuz,ayakları geri geri giderse bu evinize,yatagınıza,çevrenize yansır.
E bu kadıncağız huzurlu çalışmıyor,hatta zorla çalışıyor onu ne yapıcaz.:44::44:
Adam huzurlu olsun yeterki kadın zorla çalışsınmı diyorsunuz?
Üstelik evde işleri yapan tek kişide konu sahibiyken.
Çalış para kazan,ev işleriyle ilgilen,çocukla ilgilen kadınlık vazifeni yap.Çok sıkıldım bunaldım artık.Neden tüm yük biz çalışan bayanların üzerinde ya.Çalışmaktan şikayetçi değilim bekarlığımdan beri çalışıyorum.O zamanlar tabi geçim derdi vs. yoktu.Her istediğimi alıyor para bile biriktiriyordum.Ama evlendik ne oldu.Elde avuçta bişey kalmadı.Gider çok yetişmiyor.İstediğim birşeyi alırken düşünür oldum alamaz oldum.Aybaşında para geliyor ertesi gün bitiyor.Neden kocamın yüzünden hep.Kendisi mühendis istese çok güzel işler bulur evi kendi başına idare eder.Ama o ne yapıyor.Eniştesinin işyerinde çalışmaya 1500 e talim etmeye devam ediyor.Bu zamanda bu maaş nedir ki?Ev mi geçindirilir bu parayla.Ev kredisi araba kredisi kredi kartı vs.Gelir gideri karşılamıyorki.Bin defa anlattım.Çocuğumuz 4 yaşında masraflar artıyor yakında kreşe gidecek.Şu işini değiştir.Tamam diyor hala duruyor.6 yıl oldu evleneli bunaldım artık.Ne kıymetli işi varmış ya.Bana güveniyor resmen.Ben oğlum doğduktan sonra 1 yıl çalışmadım.3 yaşına gelene kadarda çalışmaya niyetim yoktu.Bana durduk yere iş buldu.Bir de ben seni zorlamıyorum.Sigortan için çalışmanı istiyorum.İstemezsen çalışma diyor.
Neyse ben o işte hala devam ediyorum çalışıyorum.Ama kendisi hala bir atılım yapmıyor.Sıkıntıyı çekiyor yinede işini bırakmıyor.Ne kıymetli işi varmış.Yüksek maaş alsa neyse o da yok.Hatta düzenli bile alamıyor maaşını.Ben 1000 lira alıyorum 700 ünü ona veriyorum.Deliricem yakında.Bu kadarda olmaz ya.Ben çalışmasam ne yapacak çok merak ediyorum.İnsan karısından para almaya utanır benim bildiğim ama bunda utanma falan yok.Tamam hayat müşterek ama sende bişeyler yap hayat kalitesini artırmak için.Yok ben kadınmıyım erkekmiyim bilmiyorum.Evin geçimini erkek sağlar.Bayan her zaman para vermek zorunda değildir ya.Bıktım usandım ağlamak istiyorum.:2:
Canım mecbur eden erkekler değil yaşam şartları.O bahsettiğin şartlar günümüzde yok malesef.Her erkek babadan dededen mal sahibi olamıyor.Yada çok iyi maaşlara çalışamıyor.Düşük maaşı olan erkekler evlenmesin mi.Onlarda kendileri gibi çalışan bayan tercih ediyorlar.Burda önemli olan erkeğin sorumluluk duygusunu geliştirmesi kadını çalışıyorsa zorlamaması.Çalışan bayan konusundaki çifte standartlarda haklısın ama şartlar bazen bunu gerektiriyor.Kadın hayat standardını çalışarak yükseltir,daha kaliteli yaşayabilir.Olumlu birçok yönü vardır.
Bu nasıl bir zihniyet,çok şaşırdım açıkcası.Ben yıllarca okudum,tahsil yaptım kimya mühendisliğini bitirdim ve ögretmen oldum.Yani kendim için çalışıyor ve kendi ayaklarım üzerinde duruyorum.Evime ve eşime maddi olarak katkı sağlamak bana ayrı bir haz veriyor.Böyle yobazca düşünen insanlar koca dayagına,ezilmeyede kocamdır yapar diye düşünürler.
Hiç mi hiç katılmıyorum. Erkek tabii ki çalışmalı ama kadın çalışmak zorunda değildir de ne demek? Erkek kadının sponsoru mu? Erkek evlenmek için bir kadının hayatını finanse etmek zorunda mı? Kendi oğlun olduğunu düşün mesela, yan gelip yatmamalıysa eğer kadın da yan gelip yatmamalı. Senin oğlun sabahın köründen akşama kadar stres içinde çalışıp yaşlanırken eşi gezmelerde olsa, gününü gün etse nasıl hissedersin? Oğlunun paraziti gibi hissetmez misin? Bence kadın da çalışmalı ama yarım gün işlerde, belki fiziken daha az yorularak. Nasıl ki kadın erkeğin hizmetçisi değilse erkek de kadının finansörü değil.
Konu sahibini bi taraftan anlıyorum, diğer taraftan anlamıyorum. Eşiniz biraz hırstan yoksun ve rahatına düşkün bir insan gibi görünüyor.Dediğiniz gibi istese daha iyi ücretlere çalışabilir gibi, ama belki de çalışamaz, işinde vasıf sahibi ve uzman bir insan değildir belki de .Her mühenis gerçekten mühendis, her doktor gerçekten doktor mu sanki bu ülkede ?
Diğer taraftan aklıma şu sorular geliyor. Arabanızın markası modeli nedir arkadaşım? Eviniz hangi semtte ve şu anki değeri ne? Yani vazgeçilmez şeylerin kredisini mi ödüyorsunuz? Yoksa yok ben illa sıfır arabaya bincem diyip onun kredisini mi ödüyorsunuz. Biz şu an sırf kredi çekmemek için 20 yıllık ve sürekli arıza çıkaran, 4 kalorifer çıkışından 2si çalışmayan arabamızla devam ediyoruz, biraz daha para biriktirip borçsuz kredisiz alabilmek için. İstesek rahat bir şekilde kredi ödeyebilecek durumumuz olduğu halde. Bilmiyorum belki sizin meseleniz böyle değildir ama herşey bir anda olsun isterseniz (ev sahibi olmak, araba sahibi olmak) sıkıntıya girmeniz kaçınılmaz. Belki de isteklerinizi sıraya koymalısınız.
Erkek evin finansoru degildir. Istedigimiz yerde kadin erkek esitligini savunup istemedigimiz yerde ama o erkek dememeliyiz. Tabi ev islerinde de ayni durum gecerli. Kadin da evin kahyasi degil. Uygulamada isler sizin uzerinizdeyse o zaman erkekten de finansorluk beklentisi icine girilebilir. Bu konu ile ilgili dusuncem bu :)
Erkek evin finansoru degildir. Istedigimiz yerde kadin erkek esitligini savunup istemedigimiz yerde ama o erkek dememeliyiz. Tabi ev islerinde de ayni durum gecerli. Kadin da evin kahyasi degil. Uygulamada isler sizin uzerinizdeyse o zaman erkekten de finansorluk beklentisi icine girilebilir. Bu konu ile ilgili dusuncem bu :)
İyide kocası zaten evde yatmıyorki adamın maaşı beğenilmiyor sorun bu. Ayrıca hiçbir kadın benim kocam çok iyi sarma sarar diye övünmez. Benim babam sarma sarsa utanırım.
Parayı seven çalışmasını bilecek arkadaş. Yok ben çalışmam diyorsanız çekeceksiniz.
allah allah .benim babam sarma da sarar börek te yapar.ama ben utanmak şurda dursun gurur duyarım.elinden her iş gelir çünkü
Ben kaç para maaş aldıgımı bilmiyorum,maaş kartım eşimdedir.Bana Kredi kartına ek kart çıkarttı 8-9 yıl once mantık sınırları dahilinde istedigimi alırım.Hesap sormaz bende ona sormam çunku bılırım ki eşim bizler için en iyi şekilde parayı yonetır.Çok şukur ki bir evimiz bir arabamız 6 yaşındada bir oğlumuz var.Şimdi 8 yıl gibi bir sürede para bırıktırerek 2.evimizi aldık.Çocuguma gelecek sağlıyorum ve iyikide çalışıyorum çocugum +olabilecek çocugum için gelecek kuruyorum.Eğer ben çalışmasaydım ve eşime destek olmasaydım emin olun 2.evimizi alamazdık.
Ben kaç para maaş aldıgımı bilmiyorum,maaş kartım eşimdedir.Bana Kredi kartına ek kart çıkarttı 8-9 yıl once mantık sınırları dahilinde istedigimi alırım.Hesap sormaz bende ona sormam çunku bılırım ki eşim bizler için en iyi şekilde parayı yonetır.Çok şukur ki bir evimiz bir arabamız 6 yaşındada bir oğlumuz var.Şimdi 8 yıl gibi bir sürede para bırıktırerek 2.evimizi aldık.Çocuguma gelecek sağlıyorum ve iyikide çalışıyorum çocugum +olabilecek çocugum için gelecek kuruyorum.Eğer ben çalışmasaydım ve eşime destek olmasaydım emin olun 2.evimizi alamazdık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?