Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

o karısını çalıştırmayan erkekler eskide kaldı.şimdikilerin gözünü para bürümüş..hiç utanma arlanma kalmamış, sen ver hemen eli açık bu neslin..sadece kocalar değil aileleride aynı..artık gelin adayı ararken kriterlerde başka...çok canım sıkkındı zaten bugün aynı konudan sizin konuda üstüne tuz biber oldu.iş dönüşü yarım saat yürüdüm çünkü araba eşimin altında gelde gıcık olma.iki kişi çalışsın bir kişi sefayı sürsün..

E bu kadıncağız huzurlu çalışmıyor,hatta zorla çalışıyor onu ne yapıcaz.:44::44:
Adam huzurlu olsun yeterki kadın zorla çalışsınmı diyorsunuz?
Üstelik evde işleri yapan tek kişide konu sahibiyken.

Son düzenleme:
yok yerden göğe kadar haklısın konu sahibi. sen istemediğin halde zorlaya zorlaya çalıştığın bir de evde yardım görmediğin halde eşin gidip araba değiştiriyorsa bu ancak bencilliktir. hadi ev olsa tamam ama araba durduğu yerde para yiyen bişeyken çoğu zaman bir yatırım olarak da düşünülmezken eşinin yaptığı çok büyük densizlik. dediğini yap ve bence de işten ayrıl

Nedense bazı arkadaşlar bu kısımları okumamaya görmemeye devam ediyor. 1500 TL 3 kişilik aile için kadın çalışmıyorsa yetmez. Ama işinde tecrübeli bir mühendisin daha iyi iş imkanlarını eliyle itip karısının kendisine destek olmaya zorluyor ne ev işlerinde ne çocuk bakımında kadına yardım etmiyor. Şikayet ettiği halde ablasını aldatan eniştesinin yanında çalışmaya devam etmesi de enteresan. Benim bildiğim bir adam çocuk sahibi olunca daha fazla kazanmak ister sorumlulukları arttığı için. Ama buradaki eşde bu yok 2. arabayı da almış kredi ile. Konu sahibi çalışsın elinin hamuru ile kocasının işine kazancına karışmasın...

Son düzenleme:
dinimizde kadinin calismasi ve nafaka temin etmesi diye bir sorumlulugu yok aksine kadin babasindan zenginse bile eve kurus vermeyebilir hal boyleyken geldigimiz noktaya bakin hem zorla calistiriliyor hemde somuruluyor gunumuzde kadinlar vallahi siz cok bile bekliyorsunuz ben olsam coktan isten ayrilmis ve hadi bakalim gecindir evimizi 1500 tl ile demistim

Erkek evin finansoru degildir. Istedigimiz yerde kadin erkek esitligini savunup istemedigimiz yerde ama o erkek dememeliyiz. Tabi ev islerinde de ayni durum gecerli. Kadin da evin kahyasi degil. Uygulamada isler sizin uzerinizdeyse o zaman erkekten de finansorluk beklentisi icine girilebilir. Bu konu ile ilgili dusuncem bu :)

Son düzenleme:

Merhaba

Sizi çok iyi anlıyorum. Çok benzer bir durumu bende eşimle yaşadım. 5 yıllık evliyiz ve evlenirken ailelerimizden çok fazla destek alamadan evlendik ve haliyle çok borca girdik. Eşim bankacı ve malesef piyasanın en az maaş veren bankasında çalışıyordu. Eşim işinde çok iyi özverili ve hırslıdır. Çok çabuk terfi etti ama dediğim gibi bankanın maaş politikası kötüydü. Diğer bankalarda onunla aynı pozisyonda çalışanlar iki katı maaş alıyorlardı. Ben kendi işimi yapıyorum ve her ay aynı parayı kazanamıyorum. Haliyle borçlar gitgide büyüdü. Eşime sürekli banka değiştirmesi için telkinde bulundum. Ama yıllarımı verdim, müdür olmadan gitmem dedi. 7 yıl aynı kurumda çalışınca haliyle risk almaya korkar oldu. Ama biz battıkça batıyorduk. Baktım bu böyle olmayacak eşimin adına kariyer sitelerinden başvurular yapmaya başladım. Çok emek veriyordu ama karşılığını alamıyordu. Kendi de farkındaydı ama iş değiştirmekten korkuyordu. Bu süreçte ben hep eşime olumlu konuştum. Gerekirse evi satarız dedim. Üstüne gitmedim ama bir yandanda iş aramaya devam ettim. Ve en sonunda 3. görüşmesinde istediğimiz pozisyonda ve ücrette bir iş bulduk. Ağustos ayından beri yeni bankasında ve diğer bankaya kıyasla 2,5 kat fazla maaş alıyor. Çok şükür. Yavaş yavaş borçlarıda kapatıyoruz.

Size tavsiyem eşinize hep destek olun, sen yaparsın, aslansın kaplansın deyin. Onun özgüvenini yıkmayın destekleyin. İş aramasında yardımcı olun. Benim için paranın önemi yoktu, az kazansaydı ona göre davranırdık ama neden potansiyeli varken daha çok kazanmasın ki? Siz ona destek olunca onunda cesareti yerine gelecek emin olun

Son derece güzel açıklamışsınız. Eskiyle şimdiki zamanı kıyaslamak da çok saçma neden mi eskiden evlenince ayrı ev açma derdin yok erkeğin ailesiyle hepberaber oturuyordu çeyiz filan üç beş çul çaputtan yazmadan, havludan, patikten, yorgandan başka bir şey değildi masraf yoktu evlenirken de. Şimdi öyle mi hele ki istanbul'da evin de yoksa kiralra en sandik mtlerde 700 telden başlıyor biraz daha insanca bir yaşam istersen 1000 tl ve üzeri kiralar ama maaşlar öyle mi ? Üniversiteden yeni mzeun öyle babası filan zengin olmayıp yani arkası sağlam olmayan birine verilen maaş en iyi ihitmalle özel sektörde asgari ücret ile 1500 tl arasında hadi taş çatlasa çok çok iyi bir yere girse 2000 dicem de onu da hiç duymadım çevremde belirli meslekler dışında . Bu maaşla bir erkek mesela evlenmek için en az 35 yaşını filan beklemesi gerekir ki işinde yükselsin belirli yerele gelsin. Ancak erkek asalaklık eder hiç bir şekilde çalışmaz kadını sömürür o ayrı mesela burda kimse böyle bir erkeği onaylamaz elbette ama yok evi geçindiremiyorsa tek başına evlenmesin demek de bu devir için saçma bir söylem çünkü tek başına evini geçindirebilecek düzeyde insan sayısı yaşadığımız koşullardan dolayı az . Bir de tabi geçinmek var kıt kanaat, bir de insan gibi yaşamak var.

1- Forum kuralları gereği alıntı yaparak tartışma çıkarmak yasak!
2-Kimsenin zihniyeti sizi alakadar etmez ki bu hakkı size vermedim bile!
3-Yobaz kelimesine de bişey derdim ama burda telaffuz edemem !
4-Kmin ne sebeple koca dayağı yiyeceğini kimse bilemez bakarsınız siz yiyiverirsiniz şaşırır kalırsınız.!
5-Evet kadın çalışmak zorunda değildir!İster çalışır ister çalışmaz .
Kimse kimseyi çalışıyor yada çalışmıyor diyede kınayıp eleştiremez!

Hep bana, hep bana...

Kadın çalışmak zorunda değil tamam anladık. O zaman çalışmayan hiçbir kadın eşi ev işi yapmıyor, işten gelince televizyon seyrediyor, ben evin hizmetçisi değilim diye AĞLAMAYACAK. Eve para getiren kimse onun dediği olmak zorunda, işine gelmiyorsa kapı orada... Ev hanımı kadınlar bundan böyle sussun, konuşmasın. Mantık bu.

Vaktiyle bir arkadaşım bu ülkede feminist olmak kadınlara değil erkeklere özgüdür demişti de gülmüştüm... Haklıymış.

erkek kadının sponsoru değil tabii ki.karısının ve de çocuklarının sponsoru.bu bizim fikrimiz değil inanın.allahın fikri.evet kurana göre evi geçindirmek sadece erkeğin görevidir.kadın ne kadar zengin olursa olsun para vermek zorunda değildir.tabii ki karşılığında da erkeğin gücünü aşan şeyleri isteme hakkı yoktur.hiç kimse kadını çalışmaya mecbur edemez.tabii ki dini esas alırsa.elbette ki herkes dini esas almak zorunda da değildir.herkes özgürdür

o konularda erkeklerden eşitlik beklersek daha çok bekleriz....

Ben Türkiye şartlarında hiç kadınlarla erkeklerin eşit olduğu bir platform görmedim malesef.
En büyük arzum budur,ama ne işyerimde nede evimde bir eşitlik durumu yok.
Söylediğiniz gibi evinin kahyası olmadığını iddia eden kaç kadın var ülkemizde?
Evde erkeğin yapacağı işi belirlemek,ve ona göstermek bile sorumluluğu almaktır.
Eğer eşimle yemeği bile paylaştık,bir hafta ben yapıyorum bir hafta o yapıyor diyorsanız,eşitlik görüşünüzü kabul edicem.

kimi finansör değil demiş, kimi ben kocamı sömürmem yan gelip yatmam demiş...
ne biçim tabirler bunlar yaa...
finansör ne demek Allah aşkına.. evlilikde finansör mü olurmuş..
adam çalışıp eve ekmek getiriyosa, dışarda çalışmayan eş de evde çalışıp, çamaşırını bulaşığını yıkıo, temizliğini, yemeğini yapıyo.. yan gelip yatmıyo anlayacağınız...

allah allah .benim babam sarma da sarar börek te yapar.ama ben utanmak şurda dursun gurur duyarım.elinden her iş gelir çünkü

günümüzde şartlar çok değişti, bence kadının da çalışması çok çok normal bir şey.
bi çok kişi demişki, erkek evine bakmalı, eski erkekler adam gibi adamdı şimdikiler adam değil vs vs
peki kadınlar eski kadınlar mı?
kaçımız aynı kıyafetleri 10 15 sene giyiyoruz? kaçımız evlenirken sadece 2 divan bir yer yatagına tamam deyip evlendik? kaçımız yere bir leğeni koyup üzerine sini koyup masa diyoruz buna? sonra aynı leğende çamaşır yıkıyoruz?
bence erkekleri bu kadar eleştirmemeliyiz, çünkü emin olun annelerimizin zamanındaki gibi kadınlar olsaydık, konu sahibinin eşinin de kazandığı 1500 tl ile geçinirdik, erkek de evine bakmış olurdu.

diyeceksiniz ki bu devirde divan mı kaldı sini mi kaldı şu lazım bu lazım çocuk okula gidiyor bilgisayar lazım vs vs
evet çok haklısınız, buna lafım yok
insan gezmek ister dünyaya bi kez geliyoruz eglenmek ister hayatını iyi değerlendirmek ister, buna da lafım yok
ama tek bir kişinin çalışmasıyla bunların olması pek mümkün olmuyor

demek istediğim, erkekleri eski erkeklerle karşılaştırıp böyle dememeliyiz bence, siz eski kadınlar gibi olursanız, eşleriniz de eski erkekler gibi, o standartları sunarak evi geçindirir.

konuya gelince, konu sahibinin eşini kusurlu buldum, bir kadıncagıza bu kadar yük yüklediği için. evet kadın çalışsın, ama işte bütün gün stres yaşadıktan sonra gelip bir de evde iş güç yemek bulaşık çocukla ugrasmak çok zor, bir de tüm bu esnada eşi yayılıp yatıyorsa, insan sinirden çıldırır. eşinize bence güzellikle anlatın, tüm bunları yapmak bana çok zor geliyor diye, en azından salatayı yapsın, çocukla ilgilensin, kirlileri sepete atsın vs basit şeylerle ilgilensin
allah size sabır versin

konu sahıbı
sana söyleyeceğım tek bırşey var
eğer ış yerınde huzurluysan ışını sevıyorsan sakın bırakma o ışı...
Kendın ve çocuğun ıçın, ona ıyı bı gelecek sağlaman ıçın
Madem eşının maaşı yetersız yardımcı olman gerekır, bırak o da nerde çalışırsa çalışsın
bır gün o enışte ıflas ederse .... gıbı ortada kalır

allah allah .benim babam sarma da sarar börek te yapar.ama ben utanmak şurda dursun gurur duyarım.elinden her iş gelir çünkü

Eşim kurabiye ,kek yapar,arada yemek te yapar,çocukların altını alır,banyolarını yaptırır,ben şehir dışına çıkmak durumundaysam gözüm arkada kalmadan emanet edebiliyorum..Aynen, utanmak şöyle dursun,elinden hemen her iş geldiği için eşimle her zaman gurur duyarım...Aksi türlü olsaydı utanırdım asıl..Çünkü elini hiç birşeye el sürmeyen erkek görmedim aile çevremde..Yadırgardım yani....

Başka bir dünyada yaşıyoruz sanırım biz..:44:

çok şaşkınım.aldığı maaşı bilmeyen,maaş kartı eşinin güdümünde olan,kendi maaşı olduğu halde ek kart kullanan bir hanım nasıl oluyorda başkalarına fikirlerinden dolayı yobaz deme hakkını buluyor kendinde anlamış değilim.mantık sınırlarını aşarsanız ne yapar acaba eşiniz.döver mi yoksa.sizin bu saydıklarınızın çok daha fazlasına çalışmadığı halde sahip olan binlerce kadın var.herşey nasiptir.2 maaş giren her ev refah seviyesini aşar,tek maaş giren ser sefil yaşar diye bir realite mi var.

Üniversite eğitimi görmüş,kimya mühendisi olmuşsunuz,öğretmensiniz üstelik..Ama ne kadar maaş aldığınızdan habersizsiniz ve maaş kartınız da eşinizde.......:26: :44: :44:

Ya bir de mesleği olmayan bir hanım olsaydınız...Şaşırdım açıkçası...........

Allah mutlu etsin.......:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…