Ama maaşım ne kadar,hiç bilmiyorum demiyorsun Cudanacım...Vakıfsın yani herşeyine....Yine geldik kart olayına :)
Maaşımı da , ekdersimi de, tüm geliri gideri de bilirim,
ama maaş kartım eşimde :)
Varayım gideyim de ben de kendimi bogaz köprüsünden atayım :)
Arkadaşlar kart çok mu önemli?
Artık kart devri mi kaldı?
Her şey netten online yapılıyor, ben de bu eşler arasındaki kart olayını anlayamıyorum...
Ha benim cüzdanda durmuş ha eşimin cüzdanında durmuş, ne farkedecek?
Eşim benden gizli işler çevirse, ne bileyim ayrı hesaplar açsa,
kendine harcasa, bize gelince para yok dese emin olun ben de kartımı alırdım.
Ama eşim yeri gelir kendine almaz, bize alır...
Birbirimizden habersiz bir şey almayız...
Eeee şimdi ben böyle bir eşe tutup da kartımı geri ver diyemem,
Hoş o da benden kartlar bende duracak evin reisi benim diyip de almadı yani :)
Hatta bazen der , artık sana devredeyim her şeyi biraz da sen ugraş der,
olmaz derim :)
canımcım sen tüm yorumları okudun mu? bu yorumun şoka soktu da beni..
eğer adam daha iyi iş imkanı varken rahatlığından dolayı işini bırakmıyor,2 yıl evde çocuğumuza bakayım sonra çalışırım diyen eşine al sana iş buldum diyor üstüne üstlük evde de elini hiçbir işe sürmüyorsa bunun adı nedir sence? bu aile zaten sarsılmış Cudanam..
erkek kadının sponsoru değil tabii ki.karısının ve de çocuklarının sponsoru.bu bizim fikrimiz değil inanın.allahın fikri.evet kurana göre evi geçindirmek sadece erkeğin görevidir.kadın ne kadar zengin olursa olsun para vermek zorunda değildir.tabii ki karşılığında da erkeğin gücünü aşan şeyleri isteme hakkı yoktur.hiç kimse kadını çalışmaya mecbur edemez.tabii ki dini esas alırsa.elbette ki herkes dini esas almak zorunda da değildir.herkes özgürdür
Çalış para kazan,ev işleriyle ilgilen,çocukla ilgilen kadınlık vazifeni yap.Çok sıkıldım bunaldım artık.Neden tüm yük biz çalışan bayanların üzerinde ya.Çalışmaktan şikayetçi değilim bekarlığımdan beri çalışıyorum.O zamanlar tabi geçim derdi vs. yoktu.Her istediğimi alıyor para bile biriktiriyordum.Ama evlendik ne oldu.Elde avuçta bişey kalmadı.Gider çok yetişmiyor.İstediğim birşeyi alırken düşünür oldum alamaz oldum.Aybaşında para geliyor ertesi gün bitiyor.Neden kocamın yüzünden hep.Kendisi mühendis istese çok güzel işler bulur evi kendi başına idare eder.Ama o ne yapıyor.Eniştesinin işyerinde çalışmaya 1500 e talim etmeye devam ediyor.Bu zamanda bu maaş nedir ki?Ev mi geçindirilir bu parayla.Ev kredisi araba kredisi kredi kartı vs.Gelir gideri karşılamıyorki.Bin defa anlattım.Çocuğumuz 4 yaşında masraflar artıyor yakında kreşe gidecek.Şu işini değiştir.Tamam diyor hala duruyor.6 yıl oldu evleneli bunaldım artık.Ne kıymetli işi varmış ya.Bana güveniyor resmen.Ben oğlum doğduktan sonra 1 yıl çalışmadım.3 yaşına gelene kadarda çalışmaya niyetim yoktu.Bana durduk yere iş buldu.Bir de ben seni zorlamıyorum.Sigortan için çalışmanı istiyorum.İstemezsen çalışma diyor.
Neyse ben o işte hala devam ediyorum çalışıyorum.Ama kendisi hala bir atılım yapmıyor.Sıkıntıyı çekiyor yinede işini bırakmıyor.Ne kıymetli işi varmış.Yüksek maaş alsa neyse o da yok.Hatta düzenli bile alamıyor maaşını.Ben 1000 lira alıyorum 700 ünü ona veriyorum.Deliricem yakında.Bu kadarda olmaz ya.Ben çalışmasam ne yapacak çok merak ediyorum.İnsan karısından para almaya utanır benim bildiğim ama bunda utanma falan yok.Tamam hayat müşterek ama sende bişeyler yap hayat kalitesini artırmak için.Yok ben kadınmıyım erkekmiyim bilmiyorum.Evin geçimini erkek sağlar.Bayan her zaman para vermek zorunda değildir ya.Bıktım usandım ağlamak istiyorum.:2:
Buldum kadesa :)
Nasıl görmemişim hayret :)
Bu adamın şu an çalıştıgı yerden ayrılmama sebebi nedir biliyor musunuz?
İşin Rahatlıgından...
Evet belki başka yerde daha fazla maaş alacak,
ama gelin görün ki kimbilir kimlere başını egecek..
Adam aslında diyor ki 3-5 kuruş daha fazla alacagım diye onun bunun agız kokusunu çekemem diyor,
eniştesinin yanında zaten kendisi de patron gibidir...
bence haklı da...
Ama eşinin kafasına silah dayayıp da çalıştırmıyor ya?
İş buldum demiş, illa çalışacaksın dememiş,
bu devirde iş bulmak kolay degil,
konu sahibi de iş bulunmuşken çalışmaya başlamış...
Olay bu yani :)
insan kocasına karısına evcil hayvan benzetmesi yapıyor ya pes diyorum
E bu kadıncağız huzurlu çalışmıyor,hatta zorla çalışıyor onu ne yapıcaz.:44::44:
Adam huzurlu olsun yeterki kadın zorla çalışsınmı diyorsunuz?
Üstelik evde işleri yapan tek kişide konu sahibiyken.
çok şaşkınım.aldığı maaşı bilmeyen,maaş kartı eşinin güdümünde olan,kendi maaşı olduğu halde ek kart kullanan bir hanım nasıl oluyorda başkalarına fikirlerinden dolayı yobaz deme hakkını buluyor kendinde anlamış değilim.mantık sınırlarını aşarsanız ne yapar acaba eşiniz.döver mi yoksa.sizin bu saydıklarınızın çok daha fazlasına çalışmadığı halde sahip olan binlerce kadın var.herşey nasiptir.2 maaş giren her ev refah seviyesini aşar,tek maaş giren ser sefil yaşar diye bir realite mi var.
Çarpıtma yapıyorsunuz,konu ne kadar maaş aldıgımla alakalı değil tabikide ne kadar maaş aldıgımı biliyorum ama aldıgım maaşı gidip kendi özel ihtiyaçlarıma harcamıyor evime,çocuğuma ve gelecegimize yatırım yapıyorum anlamında yazmıştım,yazdığımdan nasıl bu fikri çıkartabiliyorsunuz anlayamıyorum.Üniversite eğitimi görmüş,kimya mühendisi olmuşsunuz,öğretmensiniz üstelik..Ama ne kadar maaş aldığınızdan habersizsiniz ve maaş kartınız da eşinizde.......:26: :44: :44:
Ya bir de mesleği olmayan bir hanım olsaydınız...Şaşırdım açıkçası...........
Allah mutlu etsin.......:44:
Ama maaşım ne kadar,hiç bilmiyorum demiyorsun Cudanacım...Vakıfsın yani herşeyine....
Bir üye yazmıştı o aklıma geldi..Kadının maaş kartı eşinde de değil,eşinin erkek kardeşindeydi.........
Ama şurayı da atlamışsın Cudanam
Enişte eşini yani -konusahibinin eşinin ablasını- :111: aldatmış, adam bunu bile bile çalışmaya devam ediyor eniştemi yüzüstü bırakamam deyü2000 TL lik iş teklifini de geri çevirmiş.
Adam iş konusunda rahat, zira ev işi çocuk konusunda da esnek ve rahat, sonuç kadın huzursuz...
Hey Allahım yarabbim kavram karmaşası yaşattı bu konu bize pöfff
Çarpıtma yapıyorsunuz,konu ne kadar maaş aldıgımla alakalı değil tabikide ne kadar maaş aldıgımı biliyorum ama aldıgım maaşı gidip kendi özel ihtiyaçlarıma harcamıyor evime,çocuğuma ve gelecegimize yatırım yapıyorum anlamında yazmıştım,yazdığımdan nasıl bu fikri çıkartabiliyorsunuz anlayamıyorum.
Okulda maaşıda,ek derside duvara asıyorlar,sizin maaşımın ne kadar olduğunu bilmem cumlesinden,erkek eğemenliği altında yaşıyorsunuz gibi bir fikir çıkartmanız sizin yeteneginizdir.
konuyu okumaya başladım,okudukça vay be kocamı nasıl da sömürüyorum,dedim.:26:kocam sabah 8'de çıkıyor,akşam 8-9 gibi evde oluyor.eve gelmeden ev için alışveriş te yapıyor.hatta yeri geliyor eve gelip geri çarşıya da gidebiliyor benim isteklerim için ve evimiz şehir dışında.bakkallara,marketlere çok uzağız.elimde kredi kartlarım,param istediğim gibi alışveriş te yapıyorum.istediğim gibi gezip tozuyorum:26:
kocamın her hizmetini,işini yapıyorum.eline çayını da suyunu da veriyorum eve yorgun geliyor diye.konuyu okumaya devam ettikçe bu defa kendimi hizmetçi gibi hissetmeye başladım .heytt be dedim.erkek değil mi,tabii ki kocam bana ve evine bakmak zorunda, benim hiç iş yapmama gerek yok.tutsun bir hizmetçi diye düşündüm .kocamla bunu konuşayım dedim.kocama baktım zavallım,yorgunluktan sızmış kalmış.kıyamadım bu defada
neyse iyiki uyumuş,bu konuşma belki ailemizin sonu olacaktı
Buldum kadesa :)
Nasıl görmemişim hayret :)
Bu adamın şu an çalıştıgı yerden ayrılmama sebebi nedir biliyor musunuz?
İşin Rahatlıgından...
Evet belki başka yerde daha fazla maaş alacak,
ama gelin görün ki kimbilir kimlere başını egecek..
Adam aslında diyor ki 3-5 kuruş daha fazla alacagım diye onun bunun agız kokusunu çekemem diyor,
eniştesinin yanında zaten kendisi de patron gibidir...
bence haklı da...
Ama eşinin kafasına silah dayayıp da çalıştırmıyor ya?
İş buldum demiş, illa çalışacaksın dememiş,
bu devirde iş bulmak kolay degil,
konu sahibi de iş bulunmuşken çalışmaya başlamış...
Olay bu yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?