Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

Yine geldik kart olayına :)

Maaşımı da , ekdersimi de, tüm geliri gideri de bilirim,
ama maaş kartım eşimde :)

Varayım gideyim de ben de kendimi bogaz köprüsünden atayım :)

Arkadaşlar kart çok mu önemli?
Artık kart devri mi kaldı?
Her şey netten online yapılıyor, ben de bu eşler arasındaki kart olayını anlayamıyorum...

Ha benim cüzdanda durmuş ha eşimin cüzdanında durmuş, ne farkedecek?

Eşim benden gizli işler çevirse, ne bileyim ayrı hesaplar açsa,
kendine harcasa, bize gelince para yok dese emin olun ben de kartımı alırdım.
Ama eşim yeri gelir kendine almaz, bize alır...
Birbirimizden habersiz bir şey almayız...

Eeee şimdi ben böyle bir eşe tutup da kartımı geri ver diyemem,
Hoş o da benden kartlar bende duracak evin reisi benim diyip de almadı yani :)
Hatta bazen der , artık sana devredeyim her şeyi biraz da sen ugraş der,
olmaz derim :)

Son düzenleme:
Ama maaşım ne kadar,hiç bilmiyorum demiyorsun Cudanacım...Vakıfsın yani herşeyine....

Bir üye yazmıştı o aklıma geldi..Kadının maaş kartı eşinde de değil,eşinin erkek kardeşindeydi.........

Son düzenleyen: Moderatör:

Buldum kadesa :)

Nasıl görmemişim hayret :)

Bu adamın şu an çalıştıgı yerden ayrılmama sebebi nedir biliyor musunuz?

İşin Rahatlıgından...
Evet belki başka yerde daha fazla maaş alacak,
ama gelin görün ki kimbilir kimlere başını egecek..

Adam aslında diyor ki 3-5 kuruş daha fazla alacagım diye onun bunun agız kokusunu çekemem diyor,
eniştesinin yanında zaten kendisi de patron gibidir...
bence haklı da...

Ama eşinin kafasına silah dayayıp da çalıştırmıyor ya?
İş buldum demiş, illa çalışacaksın dememiş,
bu devirde iş bulmak kolay degil,
konu sahibi de iş bulunmuşken çalışmaya başlamış...

Olay bu yani :)

Son düzenleme:

ne kadar güzel ifade etmişsiniz
konuyu tamamaen okudum böyle konuları okurken üzülüyorum
bende çalışmıyorum ev hanmıyım
ben çalışan hanımların seçimlerine karışamam neden çalışıyosun
eşinin görevi sana bakmak otur evinde diyemem
bikaç gündür bazı konularda sıklıkla ev hanımlarına sanki koca parası yiyen asalaklar gibi davranılıyor
bizlerinde kocamızın yükünü hafifletmek için yaptığımız şeyler var emin olun
durmadan düşünmeden yiyip içip gezmiyoruz (enazından çoğumuz)
bazen çalışan hanımlar kendi doğrularını savunmak için bizi çok kolay harcıyosunuz

Son düzenleme:
konuyu okumaya başladım,okudukça vay be kocamı nasıl da sömürüyorum,dedim.:26:kocam sabah 8'de çıkıyor,akşam 8-9 gibi evde oluyor.eve gelmeden ev için alışveriş te yapıyor.hatta yeri geliyor eve gelip geri çarşıya da gidebiliyor benim isteklerim için ve evimiz şehir dışında.bakkallara,marketlere çok uzağız.elimde kredi kartlarım,param istediğim gibi alışveriş te yapıyorum.istediğim gibi gezip tozuyorum:26:

kocamın her hizmetini,işini yapıyorum.eline çayını da suyunu da veriyorum eve yorgun geliyor diye.konuyu okumaya devam ettikçe bu defa kendimi hizmetçi gibi hissetmeye başladım.heytt be dedim.erkek değil mi,tabii ki kocam bana ve evine bakmak zorunda,benim hiç iş yapmama gerek yok.tutsun bir hizmetçi diye düşündüm.kocamla bunu konuşayım dedim.kocama baktım zavallım,yorgunluktan sızmış kalmış.kıyamadım bu defada

neyse iyiki uyumuş,bu konuşma belki ailemizin sonu olacaktı

Birtek sizin ilk yazınızı okudum sonra gelişmeler neler oldu bilmeyerek yazıyorum.Yazınızda bazı kısımlarda çok haklısınız eşinizin işle ilgili bir atılım yapmamasıyla ilgili az bir maaşa eniştesinin yanında saplanıp kalması hata gerçekden başka arayışlara girebilirdi bunca zaman içinde ama size iş bulmuş çalışmanız için zorlamamış sigortan için çalış demiş buralarda haksızsınız ayrıcada maaşınızın 700 ünü verip onunda almasında utanacağı birşey yok bence hayat müşterekdir biz nasıl eşimizden para alırken utanmıyorsak oda utanmamalı sonuçda o kahveye gidip evde yatıp sizi çalıştırsa sonra parayı alsa haklısınız derdim.Ama gerçekden eşinizin işi konusunda hak verdim size

Ama şurayı da atlamışsın Cudanam

Enişte eşini yani -konusahibinin eşinin ablasını- :111: aldatmış, adam bunu bile bile çalışmaya devam ediyor eniştemi yüzüstü bırakamam deyü 2000 TL lik iş teklifini de geri çevirmiş.

Adam iş konusunda rahat, zira ev işi çocuk konusunda da esnek ve rahat, sonuç kadın huzursuz...

Hey Allahım yarabbim kavram karmaşası yaşattı bu konu bize pöfff

Kadinin calismama konusunda dini baz alirsak o zaman erkegin esit davranmak sarti ile 4 kadin alabilme hakki da var. Lutfen isimize geldigi gibi yontmayalim, referans vermeyelim.
Kadin tabi ki calismak zorunda, kimse kimseye bakmak zorunda degil. Hele ki yetiskinseniz. Nasil ki beni dogurdular diye annem babam ilelebetbana bakmak zorunda degilse erkek de evlendi diye artik tum gecim olayini yuklenmek zorunda degil.
Ama ev isi konusunda da ayni hassasiyetin gosterilmesi lazim. Esiniz gostermiyorsa o es ve o esle evli olan sizin sorununuz. Ev isini ortak yapan kocalar var.

Son düzenleme:
insan kocasına karısına evcil hayvan benzetmesi yapıyor ya pes diyorum

Piskolata'm aklıma getirdi bu yazdıkların. Geçen gün servisteyiz tam servis değilde binek araç bizimkiler 2-3 kişinin bindiği.

Eve değil başka yere gideceğim oda yeni işe giren bir arkadaşın evinin oralarda bir yerde. Adam tutturdu şoför için önce beni bıraksın sonra seni, önce onun bırakılması benim gidip geri gelmem demek. Neyse bıdı ettim falan. En sonunda gülerek evde çamaşır, bulaşık, yemek seni bekliyor galiba dedim.

Adam ne dedi biliyor musun ? Ben evde kedi beslemiyorum, hanımım var o yapıyor bunları. Ağzım açık kaldı, karısına saygısı olmayanın bana mı saygısı olacak dedim sustum.

Konuyu çarpıtıyorsunuz,çalışma ortamında ki huzur bay veya bayan için de önemli demek istedim.Belkide konuyu açan bayan arkadaşımız çalıştıgı yerde mutsuz o yuzden bu kadar tepkili olabiliyor.Genellememek gerekiyor tabikide benim eşim ev işlerinde bana hep yardımcı olur,hayat müşterek arkadaşlar kimse kimseye bakmaz zorunda degil ama konuyu açan arkadaş eşine sanırım kin besliyor,yoksa çalışıp kazandıgını eşiyle paylaşması ona mutluluk vermeliyken tam tersi nefret ediyor.

Ne alaka,kendi maaşımı bilmemem beni ezik bir insamı yapıyor burdaki ana fikri saptırıyorsunuz,ben eşime guvendigimden bahsediyorum ek kart olayına gelırsek herşeyımız ortak anlamında yazmıştım siz nasıl bir mantık yürüttüyseniz artık.Birde yazılanlar bana çok komik geliyor haklı olan arkadaşlar olabilir kendi düşünceleri ama benim hayattan beklentim kesinlikle kimseye bağımlı yaşamamak,arkadaşlar atıp tutuyor yok kadın çalıştırılmaz,yok eşini çalıştırın erkek erkek değildir gibisinden.Yarın bir gun boşansanız eşinizin mallarına ortak mı olacaksınız,adam çalışmış çırpınmış sen gel boşan hop herşeyin yarısını al ben kendi adıma gururuma sığdıramam.Birde bi arkadaş çok güzel belirtmiş herkez aileden zengin degil yenı mezun bir muhendis 1500-2000tl ile çalışsa,hem kira hem ev geçimi vb.nasıl olacak o iş,bana ne kocamsın bakacaksın bana mı diyeceksiniz,öncelikle aileye olan sevgi saygı önemli ben çalışarak eşime maddi olarak katkı sağlamaktan çok memnunum,çalışmayana lafım yok ama karısını çalıştıran erkek erkek değildir diyenlere söyleyecek birşey bulamıyorum.
Yobaz diye kullandıgım kelime agır olmuş,üzerine alınanlardan özür dilerim kimseye kişisel olarak hedef aldıgımdan yazmadım.

Çarpıtma yapıyorsunuz,konu ne kadar maaş aldıgımla alakalı değil tabikide ne kadar maaş aldıgımı biliyorum ama aldıgım maaşı gidip kendi özel ihtiyaçlarıma harcamıyor evime,çocuğuma ve gelecegimize yatırım yapıyorum anlamında yazmıştım,yazdığımdan nasıl bu fikri çıkartabiliyorsunuz anlayamıyorum.

Okulda maaşıda,ek derside duvara asıyorlar,sizin maaşımın ne kadar olduğunu bilmem cumlesinden,erkek eğemenliği altında yaşıyorsunuz gibi bir fikir çıkartmanız sizin yeteneginizdir.

Cudana,bu konuda eşimi haklı buluyor.Ben ise hastalıklı düşüncelere sahibim.Kendisi benim yerimde olsaydı eğer yine böyle yorumlar yaparmıydı merak ediyorum..

Erkek kadının rızası varsa eş sayısını 4e tamamlayabilir.Bende eğer dolgun bir ücreti yoksa kadının çalışmasından yana değilim.Yani düşünün 1 tne de çocuğu olduğunu çocuk için bakıcı veya kreşe para verecek.Evin temizlik ve bakımı için de hizmetçi tutmasa dahi belirli aralıklarla ilgilenecek bir kadın tutacak.bakıcı ve kadına verilen parayı maaşınızdan çıkardığınızda ne kadar kalacak elinizde?Çalışmanıza değecek bir para mı?mesela kadın 1000 tl alıyor 600ünü çocuğunun bakıcısına verdi eve haftada bir gelen kadın içinde 80*4=320 tl ödedi.920 tl sadece bunlara mı harcandı evet bu kadının hergün yol ve yemek masrafıda olacak.İşten gelecek eşi ve çocuklarına yemekte hazırlayacak.Çalışmak kıymetsiz bu noktada.Ev hanımlarının hergün gezip tozduğunu alışveriş yaptığını görmedim ben.

Çarpıtma yapmıyorum...Şu an siz yapıyorsunuz bunu...:)

Sizin yazdıklarınıza istinaden şaşkınlığımı belirittim sadece..."Aldığım maaşı bilmem.." cümleniz üzerine...Fazla bir yorum da yapmadım,kurcalamadım da nedir ne değildir diye......

ben her zaman kadının ekonomik özgürlüğünün olmasından yanayım bu demek değildir ki eşine yardım etmesin maddi konuda tabiiki bir evlilikte herşey ortaktır.

fakat kadın elinden geleni yapıyor parasınıda eşiyle paylaşıyor fakat eşi har vurup harman savuruyor kendi parasını eşine göstermiyor ortada bir yatırımda yoksa şayet kusura bakmasın kadın parasını vermek zorunda değildir..

kadın çalışıyosa kendi için çalışmalı ilk önce sonrasında kocasına yardım etmeli bence...

oldu canım kadın çalışsın para kazansın ev işleri ve çocuklarla ilgilensin kocada kendi rahatlığını düşünüp iş değiştirmesin üstelik evde eşinede yardımcı olmasın bu kadın ne yapacak yıpranır bitip tükenir kendine hayrı kalmazki kaldımki çocuklarına yetebilsin...

konu sahibi ben işi bırakman tarafta değilim eşine verdiğin meblayı azaltabilirsin geri kalanı ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir yatırım bile yapabilirsin...

Allah yardımcın olsun...

Okulda maaşıda,ek derside duvara asıyorlar,sizin maaşımın ne kadar olduğunu bilmem cumlesinden,erkek eğemenliği altında yaşıyorsunuz gibi bir fikir çıkartmanız sizin yeteneginizdir.

Çarpıtmaya devam ediyorsunuz... Sizin yeteneğiniz....Benim erkek egemenliği altında yaşıyorsunuz diye bir cümlem yok....

Egem ablam ağzın bal yesin :)

ne güzel ifade etmişsin ama sizinki gibi güzel evlilikler pek az artık

seni seviyorum ben

Evet rahatlığından dolayı ayrılmak istemiyor.Dün yine aramızda bir konuşma geçti.Yeni iş kurmanın sıkıntılarından bahsetti.Tamam haklı bişey demiyorum.Yeni bir iş kurabilecek şartlara sahip değiliz zaten şu anda.Ama ben çok mu rahat şartlarda çalışıyorum acaba?Kendi işiniz olmadıkça mecburen başkalarının ağız kokusunu çekeceksiniz.Belkide yeni gireceği işyeri çok iyi olacak.İlla kötü olacak diye bir kural yok hani.Neden başka bir iş arayışına girmesine bu kadar negatif bakıyorsunuz?Ben kötü birşey istemiyorum ki.O kadar fazla emek veriyorki şu anki işyerinde ama karşılığını alamıyor.Başka bir işe girse,emeğinin karşılığını alsa özgüveni iyice artsa,sıkıntı çekmesek fena olmazmı?Çok mu kötü düşünüyorum ben ya anlamadım.
Ayrıca defalarca söyledim benim evde oturmak gibi bir düşüncem yok yıllardır kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum.Durmayada devam edicem Allahn sağlık verdiği sürece.Sıkıntıyı çeken benim rahatlık yüzünden işi bırakmayan eşim.Düşük maaş aldığı için maaşımın yarıdan fazlasını vermek zorunda kaldığım için üzülüyorum.Ne derseniz deyin.Bu benim yapım.Ben hiç vermiyor olsam tamam haksızım ama ben kendi ihtiyaçlarımı çocuğun ihtiyaçlarını elime kalan parayla nasıl karşılarım?
İşyerinde mutlu mesut olsa,mesai saatleri düzenli olsa,maaşını düzenli alsa tamam sıkayım dişimi borçlar bitene kadar diyeceğim.Ama o da yok.Elle tutulur bir yanı yok yani şu an çalıştığı işinin.Bana para vermek dokunmuyor.Para vermekten gocunmuyorum.Verilir tabiki beraber ödeyeceğiz borçları.Ama sıkıntı çekiliyorsa 2 taraflı çekilir.İmkan varken ayrılınmıyorsa rahatlık için yada her ne sebeptense işte,burada mağdur olan taraf ben oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…