Bu konu uzar gider
Kişisel fikrm şudur;oğlumu okutmuşum,ona ev ve araba almışım ee elin kızı gelsin hop hazıra konsun,insanları yargılamamak lazım benım k.pederım bıze bır ev verdı geçin oturun ben olmeden uzerınıze yapmam dedi,neden boyle dedigini çok iyi biliyorum yarın bir gun boşanırsak o evin yarısını devlet bana verecek.Kpederim de "ben çalışmış yapmışım bunlar anlaşamamış ee nolacak benım emeklerım" diye düşünüyor.Kızıyorum ama hak da verıyorum.Ben konuları düşünceleri kendime yontan bir insan değilim,ileride bende oğlumun evleneceği kişi için aynı şeyi düşünebilirim.
Çok haklısınız...Dediğiniz gibi eşin karakterine,tutumuna bağlı bence de bu durum..Yani maddi anlamda yardımcı olma durumu....bu zamanda artık nedense çalışan kadınlar ezilmeye çalışılıyor hemde eşleri tarafından
eşimin ailesi bize düğün masraflarıyla ilgili tek kuruş destek olmadı kendimiz halletmeye çalışıyoruz ama birbirimizi o kadar çok yıpratıyoruz ki bu zor süreçte..ailesi karısıda çalışıyor işte birlikte ödesinler düşüncesindeler..
tamam amenna benim evim benim eşyam öderim..hayat müşterek ama bu sömürgeci tutumlar beni çok üzüyor..
ben çalışıp kazanıyorum kazandığımı borçlarımızı kapatalım diye eşime veriyorum
ama baktım ki verdikçe veriyorum arkası gelmiyor borç kapanıyor mu valla şaka gibi ama sanki hergün biraz daha artıyor..
evlenmeden önce tek kuruş borç bilmeyen yapmayan ben..
aylardır benim vazifem dahi olmayan borçları ödüyorum yalan vaadler yaşananlar ve sonuç
sabretmekten öteye gidemiyorum şu an için..
zamana bıraktım bakalım neler olacak..
bence kadın çalışıyorsa eşide onu sömürürcesine maaşının hesabını yapıyorsa kadın tek kuruş vermemeli eşine
evlenirken güzel dimi sorumluluk almayıda bilsin kocalık vazifesini yerine getirsin o zaman..
getiremeyeceksede evlenmesin..
ben geç akıllandım yeterince destek olduğumu düşünüyorum eşime bi kaç ay sonra çalışmaya devam edersem dahi eşime maddi anlamda yardımcı olmayı tamamen kesicem..
çünkü ben eşime böylesine dürüst olurken eşim benden maaşını bile saklıyor kimi zaman.. ne aldığını nereye verdiğini bilmiyorum bazen..
konu sahibi arkadaşım işi bırakma bence ama eşine artık ona yardım etmeyeceğinden bahset..
değer hakedene verilir..
yaa bu nasıl bir mantıktır elin kızı dediğiniz kişi oğlunuzla evlenirse zaten elin kızı olmaktan çıkar gelininiz kızınız olur..hazıra konmak ne demek yaa nasıl saçma bir düşünce bu...
anneler babalar niye çırpınır evlatları için niye birikim yapar onlar rahat yaşasınlar,iyi eğitim alsınlar borçsuz harçsız evlensinler diye değil mi?
tabi ben burda gerçek bir anne babadan bahsediyorum...annecik yada babacıklardan değil..
kayınpederiniz bu mantıkla ev vermiyorsa size hiç vermesin daha iyi devlet varsın sana evin bütün hissesini versin sen onun oğluna onca zaman kadınlık yapmışsın çok mu?
ama işte herkes aynı düşünse dünyada savaşlar olmazdı zaten değil mi?
bu zamanda artık nedense çalışan kadınlar ezilmeye çalışılıyor hemde eşleri tarafından
eşimin ailesi bize düğün masraflarıyla ilgili tek kuruş destek olmadı kendimiz halletmeye çalışıyoruz ama birbirimizi o kadar çok yıpratıyoruz ki bu zor süreçte..ailesi karısıda çalışıyor işte birlikte ödesinler düşüncesindeler..
tamam amenna benim evim benim eşyam öderim..hayat müşterek ama bu sömürgeci tutumlar beni çok üzüyor..
ben çalışıp kazanıyorum kazandığımı borçlarımızı kapatalım diye eşime veriyorum
ama baktım ki verdikçe veriyorum arkası gelmiyor borç kapanıyor mu valla şaka gibi ama sanki hergün biraz daha artıyor..
evlenmeden önce tek kuruş borç bilmeyen yapmayan ben..
aylardır benim vazifem dahi olmayan borçları ödüyorum yalan vaadler yaşananlar ve sonuç
sabretmekten öteye gidemiyorum şu an için..
zamana bıraktım bakalım neler olacak..
bence kadın çalışıyorsa eşide onu sömürürcesine maaşının hesabını yapıyorsa kadın tek kuruş vermemeli eşine
evlenirken güzel dimi sorumluluk almayıda bilsin kocalık vazifesini yerine getirsin o zaman..
getiremeyeceksede evlenmesin..
ben geç akıllandım yeterince destek olduğumu düşünüyorum eşime bi kaç ay sonra çalışmaya devam edersem dahi eşime maddi anlamda yardımcı olmayı tamamen kesicem..
çünkü ben eşime böylesine dürüst olurken eşim benden maaşını bile saklıyor kimi zaman.. ne aldığını nereye verdiğini bilmiyorum bazen..
konu sahibi arkadaşım işi bırakma bence ama eşine artık ona yardım etmeyeceğinden bahset..
değer hakedene verilir..
Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir ama boşanma durumunda mal paylaşımı evliyken elde edilen mallar üzerine yapılabiliyor diyorum..Daha önceden edinilen malların paylaşımı olmuyor boşanma durumunda diye biliyorum...:44:
iyide canım senin düşüncelerini anlatma biçimin yanlış tabi ki o senin düşüncen sen bunu savunabilirsin..neden anlamamak için diretiyorsunuz,evlenen bir sürü insan boşanmak içinmi evleniyor.Mesela siz 25 yıl çalışmış emekli ikramiyenızle bir ev almışsınız,çocugunuz evlenmiş 3 ay sonra boşanmış sizin 12.5 yıllık birikiminizi boşandıgı kız almış.Benım annenim başına gelen buydu.Açıkcası ben bu durumda kalmak istemem,siz isteyebilirsiniz kişisel tercihiniz.
Sizin durumunuz çok farklı,ben evlendıgım 1 krş. borcum yoktu herşeyi eşimin ailesi yaptı,bize 1 araba ve ve verdiler.Sizin durumunuzda olsam bende eşime tek kuruş vermem.Neden gelirlerinizin kontrolunu siz almıyorsunuz,Kocanın kontrol edemiyor siz kontrol edin
valla aynen öyle hanımlar ben evlendiğimden beridir borç ödüyorum malesef..valla canım sana su konuda katılıyorum senın esın gibi ese sahip olanlar evet kendı calıştıklarının hesabını vermesınler yada aldıkları parayı vermesınler..cnku baksana hem esın senden maasını gızlıcek hemde nereye ne kadar harcıyor bılmıcen ohh valla...hemde senın de elınden parayı alcak oldu canımm..
Evet yazıdıgınız gibi ama şöyle düşünün anne,baba evlendıkten sonra çocuguna mulk verıyor tapuyu devredıyor,işte o saatten sonra o mal ortak oluyor.
Ask ,
ama bak hala ayni yerdesin
iyi hos diyorsun da oyle hersey ha diyince olmuyor iste
adam yeni kurulacak is icin parasi olmadigini
kurulum asamasindaki sikintilari paylasiyor seninle
belki 2000 liralik ise girse 2 gun sonra isten cikaracaklar
kim bilir
bence esin bunlarin hepsini dusunuyordur
kusura bakma esin mantik cevcevesinde realist yaklasirken
sen utopik yaklasiyorsun olaylara
parayi verirken gocunmuyorum diyorsun ama aslinda gocunuyorsun
evet hepimiz birilerinin agiz kokusunu cekiyoruz para kazanmak icin
bu boyledir
enistesiyle de sikinti yasiyordu elbet
ama hala esine haksizlik yaptigini
butun bunlari evlnirken bildigini
simdi yan cizdigini dusunuyorum
elbette herkes iyi sartlarda yasamak ister
ama esin isten cikti diyelim ya da sen ciktin
ne olacak amacina hemencecik ulasabilecek misin ?
hayir bir sure daha fazla sikinti cekeceksiniz
sozun ozu esin bulgura giderken arpadan olmak istemiyor
aynen sana sonuna kadar katılıyorum babam şimdi abime ev yaptırıyor ne yani şimdi bunlar ilerde boşanabilir..hanımlar pardon ama anlamadığım aileler cocuklarını evlendirirken acaba yarın öbürgün bunlar boşanırda mallar kıza gider falan die mi düşünüyolar..??? insan çocukların mutluluğu için neler yapalım die düşünür ya..yarın öbür gün bunlar boşanır gözüyle bakılıyosa yazık bence....hayır bizde evlendik yani yada abimde de evlendi ben ailemde hiç böyle bir kaygı görmedim..evini de aldılarr herşeyini de yaptılarr...eşini de el kızı deıll kendi kızları gıbı goruyorlarr
aynen sana sonuna kadar katılıyorum babam şimdi abime ev yaptırıyor ne yani şimdi bunlar ilerde boşanabilir..
ben eşşeğimi sağlam kazığa bağlayayım misali tapuyu ikisi üzerinede yapmasın kendi adına mı yapsın bana göre saçma ötesi..
ama arkadaşta tersini düşünüyor yargılayamayız tabi..
ben burda defalarca konu açtım eşimin ailesini eleştirdim bize yardımcı olmadılar nişanlıyken herşeye tamam deyip düğünden sonra sırtlarını döndüler diye
taşlandım resmen bu düşüncemden ötürü bazı arkadaşlar mecbur değiller yapmaya dedi...
oysa ki benim ailem ve bütün çevremde ki aileler çocuklarına evinide alırlar arabalarınıda herkesin düşüncesi farklı işte..
aynen sana sonuna kadar katılıyorum babam şimdi abime ev yaptırıyor ne yani şimdi bunlar ilerde boşanabilir..
ben eşşeğimi sağlam kazığa bağlayayım misali tapuyu ikisi üzerinede yapmasın kendi adına mı yapsın bana göre saçma ötesi..
ama arkadaşta tersini düşünüyor yargılayamayız tabi..
ben burda defalarca konu açtım eşimin ailesini eleştirdim bize yardımcı olmadılar nişanlıyken herşeye tamam deyip düğünden sonra sırtlarını döndüler diye
taşlandım resmen bu düşüncemden ötürü bazı arkadaşlar mecbur değiller yapmaya dedi...
oysa ki benim ailem ve bütün çevremde ki aileler çocuklarına evinide alırlar arabalarınıda herkesin düşüncesi farklı işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?