Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

işte bunu diyordum ben,teşekkürler :)

konu sahibi konu çok dağıldı..senin derdin eşinin çalışıp çalışmaması değil rahatlıydı sanırım.asıl sorunun buydu.

Evet asıl şikayeti bu yönde sanırım. Yani öncelikle daha çok kazanabilecekken bu işte ısrarla çalışması
en büyük sıkıntısı. Ama ben bir mesajımda eşinin yaşadığı çelişkileri, içsel çekişmeleri anlatmaya çalıştım.
Aynı durumu yaşadığımı düşünüyorum çünkü eşiyle.

Öte yandan da evdeki o paşa tavrı ise hiç hoş değil. O tamamen ofsayt

siz ev hanımları sömürüyor diyorsunuz ona cevap yazdım bende .çirkin yazan ben değilim kusura bakma .herkes herşeyi söylüyor ev hanımlara evde yatan,kocasını sömüren ohh mis valla .ne kıskançlık pess .

bazı bayanların eşi hanımın parasına dokunmuyormuş acaba doğru mu? palavra mı? vallahi baştan parayı vermeye alıştırmışsan bu böyle devam eder , bence sen yine gizli gizli para biriktir ,erkek her zaman parayı buluyor ama kadında bu süreklilik olmaya biliyor

evet kadın çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, çocuğuna bile bakmak zorunda ya da emzirmek zorunda değil, -kocası da bu son maddeye razıysa. kadının islami açıdan tek mecbur olduğu şey, kocasının yani kendinin de namusunu korumasıdır. tabi günümüzün MODERN! kadınları bunu çok çağdışı bulur. ama dinin de onun kuralllarınında çağa göre hele de modernliğe göre değişme lüksü yoktur.

yukarda daha evvel cevap olarak yazdığım şey bunu açıklıyor zaten. benim açımdan tartışma bitmiştir.

yani sırtını bir cemata dayarsan çalışmadan katkı yaparlar ama satılmışlardan olursun , özgür ,hür asla olamazsın bunların kuralı var aynı çete gibiler

ben ev hanımları kocalarını sömürüyor mu yazdım ? Uydurma lütfen..nerde yazMIŞIM. Bİ ALINTI YAPTA GÖREK

Son düzenleme:
ben ev hanımları kocalarını sömürüyor mu yazdım ? Uydurma lütfen..nerde yazMIŞIM. Bİ ALINTI YAPTA GÖREK

ben öle diyenler için yazdım sen alıntı yapıp duruyorsun üff sıkıldım ne iş yaparsanız yapın kimseyi aşağılamak haddinize değil .bir günden güne eşim bana sen ne iş yapıyorsun evde yatıyorsun demezken kime ne hem derlersede banane .eşimin düşüncesi önemli benim için

"Anneler çocuklarını emzirmeyi tamamlamak isteyenler için iki bütün yıl emzirirler. Evlât kendisine ait olan babaya da, emzirenlerin yiyecekleri, giyecekleri uygun ölçüde bir borçtur. Gerçi herkes gücüne göre sorumlu tutulur. Ne bir anaya yavrusu ile, ne de bir babaya yavrusu ile zarar verilmemelidir. Vârise düşen de aynı borçtur. Eğer baba ve ana karşılıklı rıza ve müsavere ile çocuğu memeden kesmek isterlerse, kendilerine bir günah yoktur. Eğer çocuklarınızı başkasına emzirtmek isterseniz, vereceğinizi güzel güzel verdikten sonra yine size günah yoktur. Allah'dan da korkun ve bilin ki, Allah ne yaparsanız görür, basîr'dir." (2/233)

Bu âyet, emzirme ile alâkalı olarak bir çok hüküm ihtiva eder: 1. Emzirme ücreti babanın üzerinedir. Demek ki, anne, çocuğu baba adına emzirir, yani emzirme zorunlulugu yoktur. 2. Baba bu konuda anneye baskı yapamayacağı gibi, anne de babanın çâresiz kalması halinde ona kazan kaldıramaz.

işte şimdi bazı kendini ve dini bilmeyenler yüzünden dini yorum yaptım. mecbur kaldım. bunun için engellenirsem ceza alırsamda hakkım helal değil onlara.

Eskiden hayat şartları şimdiye göre daha kolaydı...
Sadece erkeğin çalışması yetiyordu.
Şimdi öyle mi?
İstekler, hayat standartları nerelere geldi...
Eskiden ekmek aslanın ağzında denirdi, şimdi midesinden bağırsaklarına geçti ekmek...
Bulabilene aşkolsun...
Kadının mesleği varsa çalışması şart... 2x2=4
Ama konu sahibine katılıyorum eşi ona çok yüklenmiş.
Bu kadına da yazık... Çalışacaksın diye direterek ona para makinesi, hizmetçi, çocuğuna bakıcı olarak bakamaz.
Bakmamalı...

Son düzenleyen: Moderatör:

kıskançlık mı ? Anlayamadım..çalışanlar ev kadınlarınımı kıskanıyor..bunu demek istiyorsun..

Sana ve senin gibi düşünen insanlara gülüyoruZ..bak kuzum hayatta öğrenmediğin çok şey var belli yazdıklarından..

Işi maddi boyuta filan getirirsek eğer çalışması lazım gelen en son bayan benimdir heralde..eşim kuruşuma dokunmamıştır..ve evlendiğim günden beri rahatlık içinde yaşıyorum..çok şükür kendi iş yerleri var..eşimin başına bişey gelse asla ortada kalmayacağımıda biliyorum bana bıraktıkları fazla fazla yeter..

Ama ben çalışıyorum........ev kadını olmak isteseydim olurdum..bu tercih meselesi...yani sana demek istediğim şey şu..çalışan bayanların çoğu ihtiyacı olduğu için çalışmıyor...ben mesela artık çalışmadan yapamam..alışmışım..eminim çoğu arkadaşta böyledir...bu yüzden diyorum ev hanımlarını neden kıskanalım..

çalışan bayanları kıskançlıkla suçlayarak, nekadar eğitimsiz ve kalitesiz biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldun..başkada bişey demiyorum...sen kocanı sömürmeye devam et..bence hayatta senin başarabileceğin tek şey budur..

Son düzenleme:
şimdi bir işadamı vergide kaçırsa iş gezisi diye cevizlerde kırsa çok para kazanıyo karısını çalıştırmıyo diye şerefli adam mı dicez bu adama, adam inşaat işçisiyse yetiremiyosa şerefi düşükmü olacak?
ayrıca çalışan anne çocuğuyla ilgilenemiyo diye bişey yok teyzem çalışmıyo ama yemek yapar oturur müge anlının başına, çekirdek kola, çocuklar orda burda düşe kalka büyüyo, işyerinde çalışan anneleri görüyorum öğle arasında kreşe gidip çocuklarıyla oyun oynuyolar yemeği birlikte yiyolar
bi diyeceğimde şu, benim eşim polis ben çalışmasam bu adam paralı ek görevlere giderdi muhtemelen,insanın biraz sevdiğine şevkat duyması lazım, o çok güvenilen kocalar sakatta kalabilir,hastada olabilir, adamlarda arkamda dağ gibi karım var diyebilmeli bazen, erkekte insan neticede, herkes ister güvenli limanları

Bu işi tartışarak değil destek vererek belki çözebilirsiniz. Yüreklendirmeniz
biraz zaman alabilir ama bir yerden sonra kırılır cesaretsizliği ama sizin bir
de hayatın müşterekliği konusunda bir atılım yapmanız şart. Bence bunu çözmeniz
sizin stresini azaltacaktır. Eşiniz size bazı konularda yardımcı olsa yaklaşımınız
böyle olmaz sanırım. Sizin içten içe kırgınlığınız ve kızgınlığınız yardımcı olmaması
ile ilgili. Muhtemelen de içinizden madem bana evlilik hayatında yardımcı olmuyor,
o zaman üzerindeki tek görev olan ev geçindirme konusunda daha fazlasını yapsın
diye düşünüyorsunuz.

ben kadınları suçlu bulmuyorum erkeklerin çoğunun doğru düzgün mesleği yok olanda başkasının sömürgesi oluyor , mutlaka akraba olayı var , girişimci olmak korkutuyor batarım diye , birde erkeğin karekteri önemli adam önceden nasıldı karekter analizi iyi yapılmadımı

çoğunluk kadın parasını seviyor , günahı sevabı unutuyor ,nedense?

Son düzenleme:
ben çalışmak zorunda değilim diye düşünen kadın o zaman erkeğinde sana çeşit çeşit kıyafetler alma, kuaför paranı vs zorunluluğuda yoktur diyesin var, bakmak zorunda diyosanız bakmanın içine sadece beslenme barınma ve asgari giyinme girer

AMA HAKLI DEĞİLLER Mİ..KOLAYMI BU DEVİRDE GİRİŞİMCİ OLMAK..DIŞARDA İKİ YÜZLÜ ONCA İNSAN VARKEN,DOLANDIRICISI HIRSIZI FİNK ATARKEN KOLAYMI TİCARET YAPMAK..

kadın parasına güvenip kıçını kaşıya kaşıya yatan erkeklerede diyecek lafım yok ...ancak sövesim var..oda burda yasak..

sevgili konu sahibi arkadaşım. bu devirde ekmek aslanın midesinde diye boşuna demiyorlar. eşini işten ayrılmaya zorlarken, hemen, hem de daha yüksek ücretli bir iş bulabileceğine emin misin? iş bulmak artık o kadar da kolay değil. üstelik yaşı 40'a yaklaştı diyorsun. adamın işi var gücü var, çalışıyor. yan gelip yatmıyor ya. anladığım kadarıyla sen çalışmaktan bıkmışsın, eşin yüksek maaşlı iş bulsun ben de ev hanımı olayım diyorsun. ama en azından başka bir işle anlaşsın da öyle ayrılsın işinden, yoksa çok daha büyük zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

:))) evet kız çok çok çok haklısın vallaa......

Ben bekarım, Allah'a şükür maddi sıkıntımız yok.
Eğer ev hanımlarını kıskansaydım şayet kendi isteğimle çalışmazdım.
Ev hanımlarına saygı duyuyorum ve asla kıskanmadım...
Bayram tatilinde 4 gün evdeydim az kalsın çıldıracaktım...
Ev hanımı olmak bana göre değil, Allah eve bağımlı yapmasın beni dilerim hayat boyu.
Tercih meselesi bu... İsteseler de sağlığım elverdiği sürece çalışacağım...
Bunun ne kölelikle ne de sömürülmekle alakası var...
Kelebe_k e katılıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanım dondu...

Bazen çok acımasız olabiliyorsunuz ve kendimi tutamıyorum ama tutmaya çalışacağım. Adamın maaşı günümüz şartlarında pek düşük sayılmaz, asgari ücretin 2 katı. Ama miktar yeterli görülmediği için erkekliğine laf ediliyor ve elde davullarla halaya katılan arkadaşların sayısı da az değil. Çok ama çok tehlikelisiniz.

Eskiden olsa kocana bas tekmeyi gitsin derdim ama artık diyemiyorum nedense çok kızıyorsunuz bu lafa. Sonra derdimki ondan adam olmaz daha zenginini bul, 4x4 jipi olan biri seni çok mutlu eder istediğin her şeyi sana alır derdim. Ama demicem... Çünkü zaten derdi olan birine böyle şeyler söylenmezmiş. Ne dert ama?

Benim asıl anlamadığım ve kabullenemediğim nokta senin fikirlerine katılanların çokluğu. Cidden hastalıklı düşüncelerin bu kadar fazla olduğunu tahmin edemezdim. Sizinki ne müşterek yaşama uyuyor ne de feminizme, bu resmen çıkarcılık. Ondan habersiz
köşede niye 3 kuruşun birikecekmişki? Maksadınız nedir, niye haberi olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…