Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

:))) evet kız çok çok çok haklısın vallaa......

Allah aşkına çalışmıcaksak niye okuduk ben işi bıraksam başta annem beni yolar heralde benim gibimi olmak istiyosun diye ki babam ondan hiçbi şey esirgemez çalışan biçok kadından çok para harcar ama kendi kazanmadığı için hep eziklik duymuştur, bu aileyle ilgili bişey sanırım ben işe girdiğimde annem erkek kardeşimi kastederek o işe girse bu kadar sevinmezdim heralde demişti, kız kısmı mutlaka çalışmalı mantığıyla büyütüldüm

ne güzel işde eşin kuruşuna dokunmamış seni çalışmaya MECBUR da tutmamış. arkadaşında benimde bahsettiğim bu ztn. kadının çalışmaya mecbur tutulmasını, ellerindeki paranın bi şekilde alınmasına karşıyız. kadın çalışmak istiyorsa da ev hanımı olmak istiyorsa da bu onun tercihi olmalı. aynı sizde olduğu gibi öyle değil mi?
ayrıca savunma amaçlı söylemiyorum ama o arkadaş çalışanlar ev hanımlarını kıskanıyor demeye getirmedi, kıskanma lafını direk size söyledi. siz genellediniz. öyle bi sonuca vardırdınız. biraz daha dikkatle okuyun yazdığı şeyi, görüceksiniz ztn kişisel yazdığını. çalışanlar ev hanımlarını kıskanıyor demediğini.

Kanım dondu...

Bazen çok acımasız olabiliyorsunuz ve kendimi tutamıyorum ama tutmaya çalışacağım. Adamın maaşı günümüz şartlarında pek düşük sayılmaz, asgari ücretin 2 katı. Ama miktar yeterli görülmediği için erkekliğine laf ediliyor ve elde davullarla halaya katılan arkadaşların sayısı da az değil. Çok ama çok tehlikelisiniz.

Eskiden olsa kocana bas tekmeyi gitsin derdim ama artık diyemiyorum nedense çok kızıyorsunuz bu lafa. Sonra derdimki ondan adam olmaz daha zenginini bul, 4x4 jipi olan biri seni çok mutlu eder istediğin her şeyi sana alır derdim. Ama demicem... Çünkü zaten derdi olan birine böyle şeyler söylenmezmiş. Ne dert ama?

Benim asıl anlamadığım ve kabullenemediğim nokta senin fikirlerine katılanların çokluğu. Cidden hastalıklı düşüncelerin bu kadar fazla olduğunu tahmin edemezdim. Sizinki ne müşterek yaşama uyuyor ne de feminizme, bu resmen çıkarcılık. Ondan habersiz
köşede niye 3 kuruşun birikecekmişki? Maksadınız nedir, niye haberi olmasın?

Allah aşkına çalışmıcaksak niye okuduk ben işi bıraksam başta annem beni yolar heralde benim gibimi olmak istiyosun diye ki babam ondan hiçbi şey esirgemez çalışan biçok kadından çok para harcar ama kendi kazanmadığı için hep eziklik duymuştur, bu aileyle ilgili bişey sanırım ben işe girdiğimde annem erkek kardeşimi kastederek o işe girse bu kadar sevinmezdim heralde demişti, kız kısmı mutlaka çalışmalı mantığıyla büyütüldüm

haklısın...esnaf olmak çok basit(!). girişimci olacaksan risklerine katlanmak lazım. küçük bir yer açarken belediyede izniydi, vergisiydi, kirasiydı, eşyasıydı derken birsürü masraf... sonra çevreye tanınmak.. derken en az 6 ay kâr edemiyeceğini bilmek lazım... kârı geçtim zararı da göze almak lazım. kolay değil öle.... 6 ay para alamamak demek. 2500 tl yetiremeyen 1000 tlyi hayatta yetiremez....

ben bütün çalışan kadınlar demedim asla çalışmayan kadını aşağılayan çalışan kadınlar kıskanıyor dedim ki haklıyım .yoksa işinde mutlu olan kadın başka kadınların hayatına karışmaz .benim eşim uzman doktor allaha şükür muhtaç değilim çalışmıyorum eşimide sömürdüğümü düşünmüyorum .çalışan kadına saygı duyuyorum diyorsum sabahtan beri anlamıyorsun pes eğitimsiz ve kalitesiz birşey demiyorum şu laflarla herkesin kalitesi ortada sanırım .

şu belediyede veya kamuda çalışan kadınlara bakıyorum ne kadar bakımsızlar , saçları, kıyafetleri , nerde bu paralar , bence bunlarda paranın esiri olmuşlar insan bir kuaföre gitmez mi, şöyle doğal bir makyaj yapmaz mı ? takı takmaz mı , bütün paraları erkeklere vermişler gibi bir hisse kapılıyorum ,

ben hayat müşterekliğini bi türlü anlmadım tamm çalışıyoz kazanıyoz evimiz için harcanıyo bu paralar ama diğer ev işleri olmazzz ama bu kadının görevi hem maadi anlamda kadın kocasına destek olacak ama ev işleri vs gibi konularda erkek yan gelip yatacak yapamazsa beceriksizsin,ne biçim kadınsın neden çünkü annesi 4-4 lük evini çeviriyo çünkü ev hanımı. ööööfff tartıştığınız konuyla alakasız ama yazasım geldi nedense herkesin derdi başka işte

o tip kadınlar olduğu gibi.. düzgün giyinen bayanlarda var. herkesi bir tutmayın.....

çok doğru söylüyorsun aileylede alakalaı bende eşimi ailemle tanıştıracağım sırada babamın bana ilk sorduğu soru çalışmana müdahale etme ggibi bir hak görmüyor kendinde değil mi diye sormuştuu . Olay maddiyattan öte kendime olan güvenim ve geleceğim

her erkekde bir değil. şükür ki eşim evde bana yardımcıdır..

vakti yoktur, canı istemiyodur, sonuçta çeşit çeşit giyinmek, makyaj tercih meselesi, tercih etmiyodur, bu tüm parayı kocaya verdiğinin göstergesi olamaz

Konu sahibi arkadaşım ;bayanların kendi isteği doğrultusunda çalışmasından yanayım.

eşin biraz rahat bir yapıya sahip belli ki ,sen daha çok düsünüp didiniyorsun.

fakat belki de söylediklerim kızdıracak ama madalyonun diğer tarafında benim dikkatimi ceken sunlar oldu ;

1.500 lira azcık maaş bunla ev gecindirilir mi diye sitem etmişsin...(eşin mühendis olabilir normalde fazla kazanır ama her mühendise hemen 4000-5000 sunmuyorlar artık.)

senin yaptıgın sitem hos değil... insanlar asgari ücrete ev gecindirip cocuk bakıp tel su vs ödüyorlar.

sende 1000 lira alıyormussun. ayda 2500 lira bu zamanda azımsanacak bir meblağ değil...

fakat su da var ki
ayağını yorganına göre uzat demek ki ekstra masraflar açıyorsunuz. eve giren belli bütce hesabı tutmayı deneseniz.

çoğu kızlar çalışmak için okumuyor ki , daha iyi talip bulmak için okuyor ,evinin hanımı olmak için , zaten talibini ünide seçiyor

ayyy kusura bakmayın...ben nasıl anlamadım kıskandığımı , siz benim yerime anlayıvermişsiniz şıp diye...

ben ev hanımlarını kıskanıyorum yani öylemi... yazık bana

aslında şu kadınlar kulübünde seçmeler yapılması lazım..oy birliğiyle nekadar dengesiz ve cahil insan varsa elenmesi lazım..şart böyle bişey..

çünkü muhattap olmak zorunda kalıyoruz boşuna yoruyoruz kendimizi...dimi amaaa

cnm çok haklısın ya...
hayat müşterek, sende çalışacaksın, bende çalışacağım derler ama..
yemek kadının üstünde, ev işleri kadının üstünde, çocuk bakımı kadının üstünde...
şimdi ee benim eşim yardımcı oluo dicek bazı arkadaşlar ama yardımcı olsa ne kadar olacak Allah aşkına...
madem hayat müşterek, sıraya koymak lazım...
bi hafta yemeği ben yapıcam bi hafta eşim,bi hafta boyunca ben temizlik yapıcam, eşim de ondan sonra ki hafta ...
ona gelince müşterek falan demezler, niye, çünkü bunlar kadının göreviiii...

aynı kendimi gördüm yemin ederim ,7 yıllık evlilik 4 yaşında bir çocuk 1500 maaş alan ben 700 ünü ev kredisine veren ben ,
kendisi 2000 alıyor 700 de o veriyor krediye ama kalan masrafları düşünmüyor ,
lafa gelince de ev kredisi ödüyoruz kızım diyor.
eee ben ne ödüyorum pardoon ,şeytan diyo çalışma çık işten ne hali varsa görsün ,
erkek değilmi paşa paşa geçindirsin ailesini..ama yok hayat müşterekmiş miş eve müşterek te bu sömürü niye ,
yemin ederim içim sızlamıyo verirken evim neticede kiraya versem üzülürdüm ,altınlarım zaten pul oldu gitti sayesinde sağolsun ..offf kelin ilacı olsa başına sürer ,ben sana şöyle yap böyle yap diyemiycem kendime hayrım yok..

çoğu kızlar çalışmak için okumuyor ki , daha iyi talip bulmak için okuyor ,evinin hanımı olmak için , zaten talibini ünide seçiyor

ben hiç zengin koca bulmak için okuyanına da rastlamadım..senin çevrende var heralde böyle birileri ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…