Kadın olmak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne güzelde anlatmışsın biz kadınları perşembe günü boşanma duruşması olan biri olarak uyuyamazken bebeğimi emziririrken okudum bunu ve ağlamaksı oldum yüreğiniZe sağlık
Bundan sonraki hayatınızın öncekini unutturacak güzellikte, huzur dolu olmasını diliyorum yürekten.

Kesinlikle haklısın
En büyük zulmü kadınlar birbirine yapıyor

İyi bi Üniversitesiteden mezun olup anne olup çalışmazsan o kadar okudun nasıl çalışmazsın
Bebeğini bakıcıya bırakıp çalışırsan acımazsın zalim olursun

Çocuk yapmazsan kısır işe yaramaz
Çok çocuk yaparsan cahil düşüncesiz olursun
Tek çocuk yapsan da bencil olursun

valla herkese bir şeyler dayatılıyor, karşı gelmek lazım
bunun için de insanın keşfetmesi lazım kendini.
ben ne istiyorum? sorusu önemli.
ama buna bir cevap bulmak da, o isteği gerçekleştirmek de kolay değil.
toplum baskısına boyun eğmemeliyiz

İste kadın yapmayacak onu. Kocasina yarı işi verecek boşanma pahasına da olsa. Ben kaç yıldır ev süpürmedim mesela eşim evdeyken. Hatta evimizin bulaşık makinesi diye sakalasiyorum onunla çünkü bulasik işi de onda. Kadınlar yapacak bunu sadece benle ve diğeriyle olmuyor.

kadin zaten kadinligi ile bir cevherdir o kendine nasil davranirsa toplumda ona öyle davranir... bizim görevimiz cocugumuza, kardesimize, ögrencimizr her firsatda bu özgüveni asilamak...

Kendinizle çelişiyorsunuz
Okumuş eğitimli kadın zaten garantilemiş geleceğini ister çalışır ister çalışmaz
İşsiz kalmak kendi tercihidir sizi neden ilgilenirsin ve aşağılama yetkisi versin

niye sen salınan sonra evde tasması takılan bir şey misin diye soracaksın olmayacak

aynı kadınlar ekonomik zorluk çekseniz koca kadın evde oturuyor evde yatacağına gitsin çalışsın adama yardımcı olsun derdi
çocuğunuza kreş bulamasaydınız yada onlarla sıkıntı yaşasaydınız dışarıda iş koşturacağına otur evinde çocuğuna bak derlerdi bu tipler hep böyle asla gelişmeyecek ve değişmeyecekler

söylediklerinize katılıyorum...

Evlende mutlu ol :) evlenmeden mutlu olunmuyor zaaar kocan olunca mutlusun sanıyolllaaaa
Şaka bir yana mutluluğu bile erkeğe bağlıyorlar ya daha ne diyim?

bence de evlilik olmasa bile bir hayat arkadaşı lazım (ama tabi 20 yaş için değil)
bence bu dayatma biraz tecrübelerden geliyor
annemin bir arkadaşının lafını hiç unutmuyorum
"koltukta uyuyakalmışım, her yerim tutulmuş, donmuşum, keşke nerede diyecek, üstümü örtecek biri olsaydı"
aşk insanın doğasında, yaradılışında var
hatta hemen hemen tüm hayvanların (insan da bir hayvan olduğu için böyle yazdım) yaradılışında var
zamanı geldiğinde bir hayat arkadaşlığı yaşamak lazım bence de
benim annem yalnız bir kadındı mesela, zorluklarını bizzat biliyorum (toplum baskısını kastetmiyorum, hayatta yalnız olmaktan bahsediyorum)
bunu özellikle kadınlar için söylüyorlar çünkü kadın sevgi olmadan birliktelik yaşayamıyor pek, toplum baskısını kastetmiyorum, içi almıyor pek hoşlanmadığı insanın elini tutmayı
ama erkekler öyle değil, bir şekilde yalnızlıklarına çareler üretiyorlar
tabi insan bir hayat arkadaşı olmadan da mutlu olabilir ama bence bu yalnızlık olayı kalbinin köşesinde bir yerde durur, yeri geldikçe acı verir
bana öyle geliyor

Canım diğer konuya gel yorumuna gelince tabiki insan mutlu olacağı anlaşabileceği kişi ile evlenmelii evliliğe karşı değilim, mutsuz çocuklara iki kişilik yalnızlığa mahkum olmaya karşıyım kaldı ki boşanan bir anneyim ve konularıma bakarsan 14 yıllık arkadsimla tekrar evlenmeyi düşünüyorum zaman zaman ... anlatmak istediğim baskıya gerek duymdan evlenilsin bosanilabilsin ..yalnizda mutlu ise bir kadın evlende mutlu ol baskısı anlamsız

Burda bazi arkadaslar konu aciyor yalnizlik hakkinda ki cogu 25 yas ustu meslegi olan insanlar kiziyorlar yalnizlik farkli bir olay ama bazen elde olmuyor galiba olmayinca olmuyor.

özellikle çocuğu olmayan yada belli bir yaşa gelip evlenmemiş kadınlara söylenen laflar var
burada açılan konularda görüyorum kendim de yaşıyorum
kısırlık tedavisine gelen bir kadına oradaki hamile kadın ayy ben iyi niyetliyim hop diye çocuğum oldu o yüzden
Allah dağına göre kar veriyor gibi bir şey demişti konuyu hatırlayanlar olacaktır

yada boşanan ve çocuğu olmadığı için mutsuz olan kuzenini arayıp
ayyy canım kocişimle her hafta sevişiyoruz ceketini atsa hamile kalıyorum sence hamile miyimdir diyen kuzen vardı

ben en başta kendim için görüyorum
her pis işe bekarlar gitsin bir yerde toplantı mı var bekarlar gitsin
uzak bir yerde seminer mi var bizim çoluğumuz çocuğumuz var bir yere bırakamayız bekarlar gitsin
bir gün akşam yemeğinde dayanamayıp arkadaşlar hayırdır bu defa çocuğu bırakabilecek yer bulmuşsunuz eğlenceli bir şey oldu mu bekarlar gitsin demiyorsunuz demiştim

yada başka bir arkadaşım evlenip peşpeşe üç çocuk yapmasıyla övünür
canım sen anlamazsın bu ütü insanı nasıl harap ediyor bir de koca ütüsü eklendi
(sanki benim ütüler kendi kendine oluyor)
insanın çocuğu olması acayip bir şeymiş diye başlayıp anlamlı bir şekilde yazık sana ile biten konuşmalar
sabaha kadar yazsam bitiremem

diğer yazdıklarınıza yorum yapmayayım çünkü ben de eğitimli, uzun yıllar çalışmış ancak 2. çocuktan sonra aktif çalışmayı bırakmış, zaman zaman farklı projeler yapsa da çoğunlukla ev hanımı denilebilecek bir kadınım

ben şu son yazdığınıza katılmıyorum
boşanamayan kadınların en büyük sorunu maddiyat değil bence, maddiyat en büyük bahane
ne zengin kadınlar var boşansa da hayatını sürdürebilecekken, kaç defa aldatıldığı halde boşanmayan
ne kadınlar var ailesi tam destekken, maddi sıkıntı çekmeyecekken boşanmayan
kaç tane kadın var işi, geliri olduğu, eşi aldattığı halde affedip sonra terk edilen
kaç kadın var şiddet görüp terk etmeyen maddi durumu olduğu halde

sizin dediğiniz kesim ne kadar varsa, benim dediğim kesim de bi o kadar var
bence bu boşanamama işi çoğunlukla "erkek merkezci"likten, kaybetmeyi kabullenememekten, "rahatım bozulmasın"dan

Çok doğru yazmissiniz.buda kadinlarin ne fesat kıskanç fitne fücur oldugunu kanıtlar.kadinlarin bu huylari yüzünden bir tane bile arkadasim kalmadi ama eşimin mükemmel arkadasliklari var maşallah.son yıllarda hergun erkek olsaydim keşke diyorum

Burda bazi arkadaslar konu aciyor yalnizlik hakkinda ki cogu 25 yas ustu meslegi olan insanlar kiziyorlar yalnizlik farkli bir olay ama bazen elde olmuyor galiba olmayinca olmuyor.

tabi ki
her şey kader kısmet
ama yalnız olduğu için üzülen bir insana (belli bir olgunluğa erişmiş insana) aaaa sen kendine yetemiyor musun, kendi kendine mutlu olamıyor musun, hayatta her şey bir erkek mi demek çok abes bence
ne bileyim, bana göre herkes sevmek, sevilmek, sevgiyi yaşamak ister
bunu istiyor diye eleştirmek doğru gelmiyor bana

Burada yanlış olan ve düzeltilmesi gereken tüm evin sana kalması. Çalışıyorsanız kocanız da yapacak ev işi , yemek. Ortak görevler bunlar.
[/QUOTE]
çalışmasak ta yeri gelince yardım edecekler ne demek o erkek yapamaz.Ağır misafir geldiğin de eşim et yemeğini pilavı salatayı yapar.hastaysam çorbamı yapar.sabah 7 de evden çıktığı için canı kahvaltı isterse beni uyandırmaz kendi hazırlar yer.ev temizliği sevmez yapmaz saygı duyarım beklemem ben de.Çalışan kadın da ataerkil aile sisteminde eziliyor maalesef .Hem eve para getiriyor hem de eş kaynanası görümcesi dıdısı vıdısı dört dörtlük yemek temizlik bekliyor.H a bu arada çalışan çoğu kadın eşinden izin almadan ayağına ayakkabı alamıyor ne özgürlüğü

Kadın çalışır çalışmaz, öyle olur böyle olur herkesin hayat şartları farklı ancak ben onursuz kadına karşıyım arkadaş. Aldatan, döven söven adamların ayaklarına kapanıp yalvaran kadın benim için dibin dibinde. Haysiyet sadece parayla olmaz, insanın hayatta bir duruşu olmalı. Sen kendine bunu reva görüyorsan toplumda o davranışla şekillenir, erkeğe veli nimet muamelesi yapan herkesten önce kadınlar, bu beni çıldırtıyor

+1000000000000

en güzel yorumlardan biri bu oldu tebrikler çok haklısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…