çokkk güzel anlatmışsın gamzem daha ne söylenebilirki2013 yılında gelinlikle girdiğin evden kefenle çıkman bekleniyorsa,
bekaret denilen 2 damlacık kan namusun ispatıysa,
kol kırılıp yen içinde kalabilmeliyse,
kadın 3 çocuk doğurmalıysa hala,
daha çok kadın dayak yer, daha çok kadın ölür.
Kadın kadına uyguluyor bu şiddeti.
Anne yetiştiriyor bir erkeğide. Amn oğlum, canım oğlum, sen ağasın, sen paşasın, senin elinin kiridir.!
Yok efendim ağada değil, paşada değil. Onu temizleyen su benide temizler!
Erkekleri tepemize çıkarmayalım artık. Evet yuvaysa dişi kuş yaparsa (ki yalan) her istedikleri olmamalı.
Burada kk'da bile; kürtaj yaptıranı, evlenmeden ilişki yaşayanı yerlere vuruyoruz. Yapmayalım bunu. Kadın kadına koltuk çıkmadığı sürece bu düzen 25. Yy'da da böyle gider....
evet susmamız gerekmiyor ama bir çok kadın ya elalem diyo ya töre diyo yada çocuklarım diyo çekiyo sineye
çokkk güzel anlatmışsın gamzem daha ne söylenebilirki
önlemi kadınlar kaçarak almaya çalışıy mahallenin bakkalına sığnıyo bakkal umursamadan tv izliyo kadın dayak yemeye devam ediyo bir kişinin duyarlılığı pek işe yaramıyo malesfMaalesef böyle insanlar çevremizde çok var buna nasıl dur dememiz lazım bilmiyorum herkesin bilinçli olması gerekiyor...
daha çok anlatmak istediklerim var ama
kadına,çocuğa,bebeğe,insana,hayvana,vb..herşeye şiddete hayır..çünkü şiddet acizliktir!
kendisini ifade edemeyen,şiddetten başka çözüm yolu bilmeyen,dayağı meşrulaştırmaya çalışanlar bu yola baş vurur..
paylaşım için teşekkürler.
burda okuduğum konular özellikle dün okuduğumuz meşhur konu bana gösterdi ki bazı kadınlar hakediyo, zemin hazırlıyo, karşı çıkmıyo kaderine razı oluyo, bu durumda ne yapabiliriz ki, kadının başına gelmeyen kalmıyo yinede kocam kocam, gık diyen feminist oluyo hatta utanmasalar dinsiz dicekler, bizim dinimiz böyle ben inançlıyım bu imtihan, dayağını ye lafını işit otur o zaman, bi erkeğe zayıf ya da güçlü olduğunun sinyalini kadın verir, güç derken illaki çalışan kadın olmayı vs kastetmiyorum, ben bu kadına bi fiske vurursam başıma şu şu gelebilir diyebilmeli bi erkek, kocamdır döverde severde diyen biçok kadın var, beni çok seviyo kıskanıyo o yüzden baskılıyo diye psikolojik şiddete boyun eğenler var, şurdaki konulara bi bakın, konu ne olursa olsun ya kv suçlu, ya elti, ya görümce ya kendi annesi, asla koca suçlu olmuyo, erkek olsanız ne hissedersiniz bu manzara karşısında, ben olsam kendimi paşa gibi hissederim dünyanın kralı benim moduna girerim yalan yok, hayatımı kadın çöplüğü yaparım aslada tek eşli olmam, niye olayım ki
evet kadının susukunlu çaresizliğinden işin özeti buBu ülkede hergün kadın için şunu yaptık bunu yaptık haberleri çıkıyor.
Peki bu yapılanlar nerde? Hangi kadın bu yapılanlardan yararlandı? Kağıt üzerinde yapılan hiçbir kanun beni tatmin etmiyor. İş fiiliyata gelince kocaman bir boşluk.
Kimi kadın susuyor! Susmak zorunda! Kaderim dediğinden değil. Gidecek yeri yok, göze alıp gitti sokakta kimbilir kaç hayvanın (hayvanlara hakaret biliyorum) tacizine uğrayacak.
Sosyal hizmetlere sığınsın! Hikaye orası da. Çünkü psikolojik sorunu olanda, olmayanda orada. Kaldı ki, zaten en fazla 3 ay.
Devlet şiddet gören kadına sahip çıksın, istihdam etsin, elinden tutsun; bakalım kaç kadın çekecek bu hali.
Kadının suskunluğu çaresizlikten.!
Evet bu ülkede kadın için birşeyler yapılıyor.
3 çocuk doğurtup eve bağlamak gibi, tecavüze uğradığında, o iğrenç eylemden olabilecek çocuğunu doğurmak zorunda bırakılmak gibi. Kadının cinsiyet organına bekçilik etmek gibi. Zinayı serbest bırakıp kadınları iyice ayak altında ezmek gibi.
Çok şanslı kadınlarız biz. Ayrıcalığımız var özendiğimiz Avrupa ülkelerindeki kadınlardan. Oradaki kadınlar işte bu eşsiz haklara sahip değiller.!
çok duygulandım videoyu izlerken kadınlar neden hep mazlum hep ezilensadece fiziksel gücümüz erkeklerinki kadar değil diye mi
burda okuduğum konular özellikle dün okuduğumuz meşhur konu bana gösterdi ki bazı kadınlar hakediyo, zemin hazırlıyo, karşı çıkmıyo kaderine razı oluyo, bu durumda ne yapabiliriz ki, kadının başına gelmeyen kalmıyo yinede kocam kocam, gık diyen feminist oluyo hatta utanmasalar dinsiz dicekler, bizim dinimiz böyle ben inançlıyım bu imtihan, dayağını ye lafını işit otur o zaman, bi erkeğe zayıf ya da güçlü olduğunun sinyalini kadın verir, güç derken illaki çalışan kadın olmayı vs kastetmiyorum, ben bu kadına bi fiske vurursam başıma şu şu gelebilir diyebilmeli bi erkek, kocamdır döverde severde diyen biçok kadın var, beni çok seviyo kıskanıyo o yüzden baskılıyo diye psikolojik şiddete boyun eğenler var, şurdaki konulara bi bakın, konu ne olursa olsun ya kv suçlu, ya elti, ya görümce ya kendi annesi, asla koca suçlu olmuyo, erkek olsanız ne hissedersiniz bu manzara karşısında, ben olsam kendimi paşa gibi hissederim dünyanın kralı benim moduna girerim yalan yok, hayatımı kadın çöplüğü yaparım aslada tek eşli olmam, niye olayım ki
Hala kadın gece yarısı sokağa çıktı, erkek arkadaşının evine gitti, mini etek giydi diye, davetkar oldu, tecavüz edilmeyi haketti diye düşünen hem cinslerimiz var bizim...
Bu zihniyetin yetiştirdiği hem kız hem erkek çocukları düşünün.
sağlıklı düşünemiyo belkide belkide çevre baskısından korkuyo belki ailesinin söylediği gelinliğinle çıktın kefeninle geldir
okadar çok sebebi varki ama en büyük etkende çocuklardır şiddeti kabuletmelerinin sebebi
geçen hafta 15 yaşındaki genç bir kadın öldürüldü ve cenazesine bile sahip çıkılmadı neden.. tecavüze uğradığı için suçluyu dedğil maduru cezalandırıyolar kefeni bile çok gördüler o kadına kefensiz birşekilde defnedildihayat geriden bakıldığı kadar kolay değil dediğim gibi önce beyin eğitimesi lazım el eğitilir dil eğitilir ama byin eğitimi hepsinden zordur:26:
evet elimizden gelen sadece bu şimdilik belki ama sesimizi birşekilde duyurabilirizHanımlar en azından bu konuyu güncel tutabiliriz 14 Şubata kadar kadına şiddete olan tepkimizl buu sayfadan yazabiliriz.
Yüzbinlerce kullanıcısı olan bir platform burası. Aynı zamanda yüzbinlerce okuyucusu var dışarıdan.
Şuan elimizden gelen bu olabilirse o zaman yapalım.
14 şubatta gerçekleşecek kadına şiddete son eylemlerini şehir saat yer burada belirtelim.
En önemlisi bu konuyu güncel tutalım...
bu olay yaşadığım şehirde oldu, batmanda, batmanlılarda onu yapanlar diyarbakırlı diyo, ha batman ha diyarbakır aynı benim için, batman bi dönem kadın intiharlarının en çok olduğu ildi belki hala öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?