Önce insan sonra kadınız
Kadına şiddet sınırları çok geniş bir konu, sayfalar yetmez ancak bir iki paragrafla görüşlerimi belirtip size katılmak isterim ;
Çaresi olmayana, gücü olmayana, gidecek yeri olmayana diyecek hiç bir lafım yok, Allah kimseyi darda bırakmasın, bu durumlar devlet eliyle, kanunla çözülmeli ama dünya üzerinde hiç bir devlet buna yanaşmıyor, hele bizim ülke dünyadan değil gibi...
Ancak şu an sitede devam eden bir kaç konu var okuduğum, ne olduğu belli adamlara verilen primler yüzünden yaşanan acılar var. Büyük şehirlerin göbeğinde, her imkana sahip kadınlarımız, kocamdır döver de sever de diye diye, adamı bir çocukla terbiye ederim diye diye işkence çekiyorlar. Kadınları önce bu taraftan bilinçlendirmek lazım diye düşünüyorum. Arada öz eleştiri yapabilmeliyiz, tek suçlu erkek güruhu değil. Dayak yiyerek evliliğini sürdürüp, çocuk yapıp, hiç bir yerden tutacak dalı olmayan evlilikleri ısrarla sürdürmeye çalışıp, sonra da adamın ailesine, hayatına giren başka bir kadına ya da çevreye suç atarak ahlanıp, vahlanarak hak savunamayız. Bazen bazı yerlerde , bir şeylerin olmayacağını, bittiğini kabul etmek gerekir ki hem duygusal hem fiziksel şiddete davetiye çıkmasın.
Kadına bir birey olduğunu, hayatındaki erkek olmadan da yaşayabileceğini, gerektiğinde vazgeçmeyi, hayatını sağlama almanın bir erkek üzerinden değil kendi gücüyle olacağını öğretmek gerek. Bunu anlayan çok az kadınımız var. Toplumun mevcut görüşlerini bir anda değiştiremeyiz ancak birbirimizle fikir alış verişi yaparak, değişmeye ufaktan başlayarak, çocuklarımıza öğreterek bir kaç adım atabiliriz. Kendimize önce kendimiz saygı duymalıyız.
onlar kızkardeşlerinide dövmüşlerdir zamanında.....Paylaşım çok güzeldi teşekkürler
Eşlerine şiddet gösteren erkek müsvetteleri varya..
Acaba annelerine yada kız kardeşlerine uygulansa ne hissedeer acaba?
ben teşekkür ederim hanım ablaPaylaşım çok güzeldi teşekkürler
Eşlerine şiddet gösteren erkek müsvetteleri varya..
Acaba annelerine yada kız kardeşlerine uygulansa ne hissedeer acaba?
erkekleri degiştirmeyi bırakıp kendimiz değişmeliyiz
aldatlınca imtihanım bu dersek
dayak yiyince gidecek yerim yok dersek
daha cok cilemiz olur
önce kadınların çalışması lazım
yok bebeğim var çalısamam
yok yasım tutmaz çalışamam
yok işim yok çalışamam laflarını geçip iş bulmak lazım
ayaklarımızın üstüne basmak lazım
erkek annelerinin oğlum göster pipini teyzelerine
aman paşa oğlum aman aslam oğlum yapar
elinin kirini silince geçer
laflarını bırakması lazım
erkek evlatlarının da kız bebeklerden farkı olmadığını bilmeleri lazım
sanki bazı erkek doğuran kadınların
şehzade doğurmus havasından kurtulması lazım
kız anneleri de
kızlarını ne olursa olsun okutup iş güç sahibi etmelli
kızlarına annelikten cok arkadaslık yapmalı
kızlarının sırdasları olmalı
kızlarına ütüyü çamasırı sanki görevi gibi benimsettmemeli
yazacak çok sey var ama
malesef
bu şiddeti yapan erkekleri yetiştiren biz kadınları egitmeliyiz önce
onlar kızkardeşlerinide dövmüşlerdir zamanında.....
ben teşekkür ederim hanım abla
aaaaa onlara şiddet uygulanırsa kıyamet kopar kendileri eşlerine istediği işkenceyi yapar
ama annelerine yada kızkardeşlerine atılan tokadın hesabını sorarlarönce insan kendini değiştirmeye çalışması lazım sonra çevrdekilere eminim zamnları kalır
Bunu yapanlarda vardır tabi,hadi evlendim eşimede yapayım bari demişlerdir
Rica ederim canımcım
Aynı duyguları eşleri içinde hissetseler keşke,egolarını tatmin ediyorlar
eşlei içinde hissediyolar haksızlık etmeyelim
sevgili yada nişanlıyken eşleri olacak kişi eşsiz bir örneği daha olmayan numune varlık oluyoda evlendikten sonra ne değişiyoherşeye kusur herşeye bahane şiddet uygulamak için binbir bahanetatlılıkla oturduğun yemek masasının karısının kafasına geçirmekte bir meziyet değilmi her sağlıklı insan yapamaz ancak piskopatlar yapabilir
haaa birde çookk nazik düşünceli duygusaldırlar her dayaktan sonra köpeklergibi pişmanım diye ayaklarına kapanırlar
Bu konu ses getirsin diye bir hareket mi katsak ki ?
Bu konu ses getirsin diye bir hareket mi katsak ki ?
evet havada kalmaması lazım bu konunun
biz bir adım atım sesimizi duyurabiliriz burda yüzlerce kadın var ve bir çoğu zaten bu dertten muzdarip bir ışık olmak lazım ama nasıl :26:
bence konu sabitlensin,o zaman geri sayfalarda kalmaz.ilk yapılacak şey bu olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?