Kadına yönelik şiddete hayır!!!!!!!!

Kadına şiddet sınırları çok geniş bir konu, sayfalar yetmez ancak bir iki paragrafla görüşlerimi belirtip size katılmak isterim ;

Çaresi olmayana, gücü olmayana, gidecek yeri olmayana diyecek hiç bir lafım yok, Allah kimseyi darda bırakmasın, bu durumlar devlet eliyle, kanunla çözülmeli ama dünya üzerinde hiç bir devlet buna yanaşmıyor, hele bizim ülke dünyadan değil gibi...

Ancak şu an sitede devam eden bir kaç konu var okuduğum, ne olduğu belli adamlara verilen primler yüzünden yaşanan acılar var. Büyük şehirlerin göbeğinde, her imkana sahip kadınlarımız, kocamdır döver de sever de diye diye, adamı bir çocukla terbiye ederim diye diye işkence çekiyorlar. Kadınları önce bu taraftan bilinçlendirmek lazım diye düşünüyorum. Arada öz eleştiri yapabilmeliyiz, tek suçlu erkek güruhu değil. Dayak yiyerek evliliğini sürdürüp, çocuk yapıp, hiç bir yerden tutacak dalı olmayan evlilikleri ısrarla sürdürmeye çalışıp, sonra da adamın ailesine, hayatına giren başka bir kadına ya da çevreye suç atarak ahlanıp, vahlanarak hak savunamayız. Bazen bazı yerlerde , bir şeylerin olmayacağını, bittiğini kabul etmek gerekir ki hem duygusal hem fiziksel şiddete davetiye çıkmasın.

Kadına bir birey olduğunu, hayatındaki erkek olmadan da yaşayabileceğini, gerektiğinde vazgeçmeyi, hayatını sağlama almanın bir erkek üzerinden değil kendi gücüyle olacağını öğretmek gerek. Bunu anlayan çok az kadınımız var. Toplumun mevcut görüşlerini bir anda değiştiremeyiz ancak birbirimizle fikir alış verişi yaparak, değişmeye ufaktan başlayarak, çocuklarımıza öğreterek bir kaç adım atabiliriz. Kendimize önce kendimiz saygı duymalıyız.

14 subatta hep beraber bir örgütlenme baslatıp yürüyüş veya bir baska ses getirecek birsey yapsak
ama ne olabilir

ayrıca videoyu tüylerim diken diken olarak izledim
tesekkürler paylasım için

erkekleri degiştirmeyi bırakıp kendimiz değişmeliyiz

aldatlınca imtihanım bu dersek

dayak yiyince gidecek yerim yok dersek

daha cok cilemiz olur

önce kadınların çalışması lazım
yok bebeğim var çalısamam
yok yasım tutmaz çalışamam
yok işim yok çalışamam laflarını geçip iş bulmak lazım
ayaklarımızın üstüne basmak lazım

erkek annelerinin oğlum göster pipini teyzelerine
aman paşa oğlum aman aslam oğlum yapar
elinin kirini silince geçer
laflarını bırakması lazım
erkek evlatlarının da kız bebeklerden farkı olmadığını bilmeleri lazım
sanki bazı erkek doğuran kadınların
şehzade doğurmus havasından kurtulması lazım

kız anneleri de
kızlarını ne olursa olsun okutup iş güç sahibi etmelli
kızlarına annelikten cok arkadaslık yapmalı
kızlarının sırdasları olmalı
kızlarına ütüyü çamasırı sanki görevi gibi benimsettmemeli

yazacak çok sey var ama
malesef
bu şiddeti yapan erkekleri yetiştiren biz kadınları egitmeliyiz önce

Paylaşım çok güzeldi teşekkürler

Eşlerine şiddet gösteren erkek müsvetteleri varya..

Acaba annelerine yada kız kardeşlerine uygulansa ne hissedeer acaba?

Doğru söylüyorsunuz erkeğe bu primi veren kadınlarda var azımsanmayacak derece de. Tamamen erkeğe bağlı bir kadın önce ailesine bağlı sonra kocasına işte o zaman erkek her türlü şeyi yapmakta hak görüyor kendinde. Nasılsa başka yere gidemez bir şey yapamaz anneler çk sıkı kuralcı olmamalı bilinçlendirmeli eğitmel, dinlemeli, korkan kızlar birşey anlatmayan kızlar doğru yolu da bulamıyor baba zlmünden kaçayım derken de daha beterina yakalananlar var.

Bir de dediğiniz gibi daha birbirini tanımayan, çok yeni evli kişiler ya da fiziksel ya da duygusal şiddet varsa fikirler uyuşmuyorsa bir çocuk yapmakla değnek değmiş gibi herşeyin düzeleceğine inanıyorlar. Ya aileleri tarafından ya da kendisi bir çocuk olursa değişir, eve bağlanır düşüncesine hakm oluyor oysa o zihniyette bir insanın fikti değişmez o öyle programlanmış. İyice tanımadan, tartmadan güven duymadan çocuk yapılmamalı olan çocuklara oluyor. Çocuğu olan bir anneye çalışmak daha zor geliyor daha da eve kapanıyor. Bizim bekarken oturduğumuz evde polis bir adam üst katımızda sürekli döverdi karısını yüzü gözü mosmor çok şikayet ettiler çevreden hiçbirşey olmadı oğulları vardı bize kaçardı sürekli ağlayarak yavrum. Ailesi de yok yanında kadının çok demişler evlenme bu adamla diye dinlememiş çok pişmandı ama dönemiyordu da çok dertleşirlerdi annemle annem çok dedi git çalış ayrıl diye ama öldürür de bırakmaz dedi taşındılar sonra ne oldu bilmem.

Paylaşım çok güzeldi teşekkürler

Eşlerine şiddet gösteren erkek müsvetteleri varya..

Acaba annelerine yada kız kardeşlerine uygulansa ne hissedeer acaba?
ben teşekkür ederim hanım abla
aaaaa onlara şiddet uygulanırsa kıyamet kopar kendileri eşlerine istediği işkenceyi yapar
ama annelerine yada kızkardeşlerine atılan tokadın hesabını sorarlar önce insan kendini değiştirmeye çalışması lazım sonra çevrdekilere eminim zamnları kalır

anneler belki bilerek belki bilmeyerek bunun temelini atıyolar (tabi babalarda öyle)
erkek adam olarak yetiştiriyolar onlarıı bak söylerken bile ağzımız dolu dolu söylüyoruz değilmiii ERKEKKK
ama kız derken böyle ince cılız bişey kızzzz

onlar kızkardeşlerinide dövmüşlerdir zamanında.....

Bunu yapanlarda vardır tabi,hadi evlendim eşimede yapayım bari demişlerdir

Rica ederim canımcım

Aynı duyguları eşleri içinde hissetseler keşke,egolarını tatmin ediyorlar

Bunu yapanlarda vardır tabi,hadi evlendim eşimede yapayım bari demişlerdir

Rica ederim canımcım

Aynı duyguları eşleri içinde hissetseler keşke,egolarını tatmin ediyorlar

eşlei içinde hissediyolar haksızlık etmeyelim
sevgili yada nişanlıyken eşleri olacak kişi eşsiz bir örneği daha olmayan numune varlık oluyoda evlendikten sonra ne değişiyoherşeye kusur herşeye bahane şiddet uygulamak için binbir bahane tatlılıkla oturduğun yemek masasının karısının kafasına geçirmekte bir meziyet değilmi her sağlıklı insan yapamaz ancak piskopatlar yapabilir
haaa birde çookk nazik düşünceli duygusaldırlar her dayaktan sonra köpeklergibi pişmanım diye ayaklarına kapanırlar

Gerçek yüzlerini maskenin altına saklıyorlarda ondan gözükmüyor...

Yada kavga hır gür olursada ilk başta,kadın acaba değişirmi diye beklenti içine giriyor..

Nikahı'da basınca herşey çıkıyor ortaya işte..

El ayak kapanan erkekte nasılsa beni affediyor deyip kaldığı yerden devam ediyor..

Bu konu ses getirsin diye bir hareket mi katsak ki ?

nasıl olacak ki. Herkesin görmesi haberdar olması sağlanabilir tüm bölümlerde sabit başlık yapılsa ne kadar dikkat çeker insanlar bir iki yazıp gider mi bilmiyorum ama :26:

evet havada kalmaması lazım bu konunun
biz bir adım atım sesimizi duyurabiliriz burda yüzlerce kadın var ve bir çoğu zaten bu dertten muzdarip bir ışık olmak lazım ama nasıl :26:

evet havada kalmaması lazım bu konunun
biz bir adım atım sesimizi duyurabiliriz burda yüzlerce kadın var ve bir çoğu zaten bu dertten muzdarip bir ışık olmak lazım ama nasıl :26:

bence konu sabitlensin,o zaman geri sayfalarda kalmaz.ilk yapılacak şey bu olabilir.

bence konu sabitlensin,o zaman geri sayfalarda kalmaz.ilk yapılacak şey bu olabilir.

birçok kadın sesiz çığlıklar atıyor aslında etrafımızda duymuyoruz
4 duvar içinde yaşanan bir çok şiddetin üstü kapanıyor
buna sebep olan yani sessiz kalmamalarının sebebi çoğu zaman kendi aileleri arakalarında durmayışından kaynaklanıyo kadın o evi bırakıp çıktığında gidecek yeri yok gitse bile açılan bir kapı yok sonra nemi oluyo:26: haberlerde çıkıyo BİR KADIN CİNAYETİ DAHA DİYE
PEKİ NE YAPILIYO TÜRKİYE BUNA ÇOKMU ALIŞTI EVET ALIŞMIŞ GÖRÜYO MALESEF

böyle bir konu ne kadar sessiz kaldı dimi

ilk sayfadaki videoyu izleyip sessiz kalmak çok ilginç

kızlar tartışsak belki dikkati cekeriz

Bence en başta kadınlar , kız çocuklarımız bilinçlendirilmeli.

Zaten onlar bilinçli olursa, şiddetin boyun egilecek bir şey olmadıgını bilirler,
boyun egmezler, erkekler de buna yeltendiklerinde dahi karşılıgının ne olacagını bilirler...

Çünkü dikkat ederseniz şiddet gören kadınların pek çogu, buna hep bir bahane uydurma egiliminde oluyorlar.
Sinir anında oldu, ben de kışkırtıp üzerine gittim, alkollüydü vs vs
Bahane çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…