Kadına yönelik şiddete hayır!!!!!!!!

çocuklarimizi buyuturken basliyor hersey... kk de bir bayan ben mini etekli gecenin bir saati disari çikip ta tecavuze ugrayan bayanlara "oh olsun" diyorum demisti ! o kadin ve o kadin gibileri ancak siddete maruz kalacak fakat sesini çikarmayacak ezik kiz çocugu ve karisina siddet uygulayacak erkek çocugu yetistirir... ben yurt disinda yasiyorum Tr ye yerlesmeyi planliyordum bi suredir fakat kk de boyle dusuncelere sahip bayanlari gordukçe fikrim degisiyor, bu zihniyete sahip insanlarla bir arada yasamam imkansiz ve boyle kadinlarin yetistirdikleri bebekler 18 yil sonra canavar olup çikiyorlar, kizimdan ne kadar uzak olsalar o kadar içim rahat olur... Biz çocuklarimizi iyi yetistirelim, ozellikle kizlarimizin iyi bir egitim seviyesine sahip olmalarini saglayalim ve goçup gittiklerinde de ne olursa olsun bize guvenebileceklerini soyleyelim...

Sabah haberlerde gördünüz mü bilmiyorum 2004 yılında töre cinayetinde öldürülen bir kadın.
Bilmeyenler olursa diye anlatmak istedim bir akrabası tarafından tecavüze uğrayan 24 yaşında bir kadın Güldünya.
Olay sonrası töre diyerek abileri sokakta kurşuna diziyorlar Güldünya'yı bu da yetmiyor tedavi gördüğü hastaneyi basıp hastane odasında öldürülüyor Güldünya.
Ve şimdi o kanlı bıçaklı kan davalılar barışıyorlar sonra Güldünya için söyledikleri cümle " Bir kazadır olmuş ne yapalım bundan sonra olmaz."
İşte bu kadar kolay bir insan hayatı, bu kadar kolay bir kadın olmak değil mi ?
Böyle insanlar var hala ve olmaya da devam edecek ya tiksiniyorum bazen insanlardan.

kadın tecavüze uğramışsa bile suçlu kadın oluyor neden?kadın davetkar giyinmiştir dişi kuyruk sallamazsa erkek peşinde dolanmaz mantığı oldukça yaygındır .
erkeğin sapıklığının faturası kadına çıkartecavüze uğramış bir kadın ne yapar çevre baskısı yüzünden yada töre yüzünden genelde susar peki ya sonra sustuğu müddetçe bu ruhu sapık kişiye bir kapı daha açmış olur nasıl olsa susuyodur konuşamıyodur ozaman tekrar yapmasında sakınca yoktur ona göre
kadın olarak kendine güvenerek hakkını koruyan mahalle baskısı yada töreyi umursamadan şikayetini dile getiren kadın herzaman için kendisine kurtuluş yolunu bulur
susmamak lazım zihniyeti bozuk insanların ekmeğine yağ sürmemek için elinden gelen her ne varsa sonuna kadar mücadelesini vermesi lazım
yeterki kadın kendi gücünün farkına varsın

ben istanbuldayım istanbulda yapılabilecek her türlü eylemde varım öncüsü dahi olmaya hazırım programlar aranır gerekirse sesimizi duyurabildigimiz kadar duyurururz en azından biz vicdanı insani sorumlulugumuzu yapalım , bana dokunmayan bin yılan YAŞAMASIN...........

arkadaşlar internetin altını üstüne getirdim yabancıların yaptıgı düzenledigi yerleri siteyi buldum ancak türkiyedekini malesef bulamıyorum yaaa :26:

mutlaka bu ağ büyüyecek kadına yönelik şiddetin önüne kısmende geçsek ne mutlu bize bir katklı küçük bir dokunuş olsun yeter
güzel bir söz geldi aklıma kime ait olduğunu hatırlamıyorum:26: : sen susarsan ben susarsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa

ne yapıp ne edip ögrenmemiz lazım eylemler nerde jaledacım sen hangi ildensin

Dünyada her üç kadından biri, hayatında bir kere şiddet görüyor ya da tecavüze uğruyor.
"Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır.
"Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir."

Dünya kadınları ayaklanıyor... Hem de 14 Şubat Sevgililer Günü'nde. Kadınlar 14 Şubat 2013'te bulundukları yerde hediye almak yerine dans edecek. Dans ederek ayaklanacak. Ayaklanmanın nedeni, kadına yönelik şiddet. 1 milyar kadına ulaşmayı hedefleyen kampanya "1 Billion rising" adıyla yürütülüyor.

ALINTIDIR...........

Arkadaşlar kadına şiddete bende kesinlikle karşıyım fakat tek sorunun kadına uygulanan şiddet olmadığına eminim, her konuda güçlünün güçsüzü ezdiği bir dünyada yaşamaktan bıktım çünkü hangi birine dur diyebiliriz bilemiyorum, hayvanlara şiddet uygulayan, karısına kızına şiddet uygulayan, çocuğuna şiddet uygulayanlar var ve bunlar hep bir zincirin devamı, yani şiddet giderek büyüyor ve başka insanlara karşı işlenen başka formlarda şiddetler karşımıza çıkıyor, şiddeti kökten yok etmek gerek ama nasıl? bunun temelinde aile ve çocukluk yıllarının geçtiğine eminim o yüzden anne babalar mutlaka eğitimlerden geçmeli çocuk yetiştirebilecek seviyeye ulaşmaları gerekiyor ki o çocukları baskıyla dayakla küfürle veya tam tersi her istediğini yaparak bir canavara dönüştürmesinler, devletin bu eğitimleri ciddiye alması gerekirse zorunlu hale getirmesi şart, özellikle günümüzde manevi değerlerin yok olmaya başlaması her şeyin yüzeyselleşmesi insanları daha da şiddete eğilimli yapıyor bu manevi değerleri insanlar benimsemeli ki çocuklarına iletebilsin. işin ceza kısmı önemli fakat sorunu kökten çözemez

Erkeğin gözünde kadın nedir?erkeğin gözünde kadın ona annesinin öğrettiğidir anne paşasına oğluna nemi öğretir?kadın evini temizlicek çocuğuna bakıcak yemeğini yapıcak gezmeye hakkı olmayacak yeri gelirse ailesiyle bile görüşülmesine izin verilmiyecek kadın itirazmı etti çak oğluşum 2 tane ağzının üstüne diyecek bundan memnun olacak
KADIN SAYGISININ DIŞINA ÇIKMAYACAK yarı boynu bükük birşekilde herşeye tamm diyecek fikri sorulmayacak zaten karar alınmıştır kadında kimdirr erkeğin elinin kiridir
kadın aldatılır ama hesap sormaya hakkı yoktur normaldir erkek dışarda gönlünü eğlendirebilir ama dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır temel nasıl atılırsa üstündeki yapı ona göre işler eğriyse eğri doğruysa doğru anneler babalar evlatlarını yetiştirirken erkek çocuklarına oğlum paşam istediğini yapar o ERKEKTİR kız çocuklarını yetiştirirken söyledikleri sözler: kız kısmı fazla konuşmaz kız kısmı gezmez gezen ayağa b..k bulaşır kız evden dışarı çıkmaz oturup koca bekleyecektir mahalleye çıktığında parmakla gösterilsin çok terli terbiyeli ağzı var diliyok denilecektir (KAYNANLARADA BU GEREK )
bu liste okadar uzun bir listeki yaz yaz bitiremezsin

Bir başka konu da kadınların birbirini destekleyebileceği bir olay olduğu için çok sevindim diyebilirim, birbirini kıskanmayan, birbirinin mutluluğunu hasetle değil sevinçle karşılayan, yüzüne gülüp arkasından kuyusunu kazmayan kadınlar olması sevindirici evet. Annelerin bile hayatın acısını kimi zaman kızlarından çıkardığını düşünürsem, yetim öksüz kimsesiz kızlara afedersiniz ama o..u gözüyle bakan, kendini ve kızlarını namus timsali sanıp kızlarına, zengin koca bul çalışma diye öğüt veren sonra o koca dövünce de alttan al biraz yağlı kapıdan vazgeçme diyen toplumdaki ahmak kadınların katılmayacağını düşünüyorum, katılanların tamamının sadece kendine uygulanan şiddeti eleştirmek için değil bütün dünya kadınlarını desteklemek için toplanması bence çok önemli, en azından bizim toplumda pek göremedğim bir hadise, bu forumda mesela gerçek hayattan daha çok dayanışma görüyorum o sebeple

Son düzenleme:

neden şiddete başvuruyolar kendilerie güvenleri olmadıkları için eksiklerini o şekilde tammlamaya çalışıyolar eğer 1 tokat atıldıysa bunu devamı gelir hadi ilk tokdı affettin birdahaki sefere 2. 3. 4. belkide daha beteri çıkacak karşına kadın neden her tartışmadan sonra oturup detaylıca konuşmak istiyo sorunu çözmek için peki erkeğin tutumu nedir konuşmak yerine aşağılamak yada tamm ben unuttum sende unuttur.
küfürler havada uçuşur şiddete başvurur sonra çok pişmanım birdaha olmayacak der kadın affeder ve sonrsı gelir

canım evet katılıyorum böyle oluyor olaylar ve aile konusunda da aynen dediğin gibi benim halamın oğlu saçma sapan bir üniversitede saçma sapan bir bölüm kazandı yani iş bulamayacağı kesin olduğu halde para verip gönderdiler ve bitirdi işsiz geziyor, fakat kızlarını göndermediler açıktan okuttular ki onun direk meslek sahibi olabileceği bir bölümü var, maksat kız çocuğu neden para harcayıp özgür bıraksınlar ki o kadar üzülmüştüm ki kız olan kuzenimi daha çok severim çok iyi bir kızdır bu adalete de sığmaz işte, bu adam evlenince kız kardeşi nasıl ondan aşağı seviyelere layık görüldüyse, karısı ondan zeki de olsa aşağılamaya küçük düşürmeye çalışacaktır çünkü ailesi ona bunu öğretti, aptalda olsan sen üstünsün sen istediğini yaparsın aslansın kaplansın, sonuç hiç bir şeyi beceremeyen ama kendini bir b..k sanan erkekler ve gözü yaşlı kadın ve çocuklar.

ailelerin en büyük eksiği işte bu değilmi zatenkız çocuğu okumaz okuypta ne olacak sanki
erkek evlatlarını arkasına bakmadan istedikleri yere gönderen istedikleri okulu okutan aileler kız çocuklarına karşı aynı tutumu sergilemiyolar malesef
benimde bir yakınımı burslu eğitim kazandığı halde göndermediler kız ebeliği kazanmıştı gönderip okutmadılar o kız yıllarca babasıyla konuşmadı haklıydı onun hayatını elinden almışlardıaileler adım atmalı öncelikle erkek çocuğuna aşıladıkları öz güveni kız çocuklarına aşılamak lazım

Son düzenleme:

Maalesef susuyıor herkes eylemler ilk defa yapılmıyor kadınlar gününde onlarca sanatçı destek veriyor, meydanlara çıkıyorlar ama öbür gün yine herşey aynı dediğim gibi devlet ciddi yaptırımlar getirmedği sürece her yapılan havada kalır. Kadınlar bile birbirini desteklemiyor ki kapatıyor kapısını hatta dedikodu malzemesi yapıyor filancanın kocası karını dövüyormuş diye hemcinslerimiz bile birlik olamıyor ki. Kurtuluş son durağı izlemiştim çok süper bir filmdi ve tam da bunu anlatıyordu gayet doğaldı onlar için dayak yemek günlük hayatlarında varolan doğal birşey. Polise şikayet etse ne olacak elini koluna sallayarak dışarıda. Mecliste kadın haklarını savunan bir kurum bile yok. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı vardı değişti ismi. Hep sözde kalıyor verişlen vaadler. Adamakıllı cezalar verilse müeebbet mesela bak cesaret ediyorlar mı mesela Münevver cinayetinde testere ile cinayetler artmış ama ne zaman ki Ceme baya bir cexa verildi bçıçal gibi kesilmiş .Gözlerini korkutacak caydıracak yine devlet ama tüm eylemleri göserileri hiçe sayıyor unuttunuz mu geçen sefer ki eylemde kadınları kadınlar gününde yerlerde sürüyen, tazyikli su sıkan yine bir polisti.

Evet bu da büyük sotun bir keredir daha olmaz yuvamdır deyip susuyor hatta kendisi suçluymuş gibi daha ihtimam gösteriyor eşine ne oluyor demek ki bu benim hakkım ne yapsam etsem bu kadın birşey demeyecek diyor devamı da geliyor sonrası daha da eziyet ayrılmak istese de tehditler baş gösteriyor. Baştan ipleri ele almak lazım.

O'nu hatırladıkta başı göğe ermişçesine ya da asansör boşluğuna düşmüşçesine ürperiyorsa yüreğiniz...
ömrü saatlere sıkışmış bir kelebek telaşıyla O hüzünden bu neşeye konup kalkıyorsanız gün boyu nedensiz... ve her konduğunuzda diğerini iple çekiyorsanız bu hislerin...
O'nunlayken pervaneleşen yelkovanlar, O'nsuz mıhlanıp kalıyorsa yerine, bir akrep kadar hain...
sınıfta, büroda, yolda, yatakta içiniz içinize sığmıyor, O'ndan söz edilince yüzünüz, sizden habersiz, mis kokulu bir ekmek dilimi gibi kızarıyor, mahcup somurtuyor veya muzip sırıtıyorsa,
ve O, her durduğunuz yerde duruyor, her baktığınız yerden size bakıyor, siz keyiflendikçe gülüp, hüzünlendikçe ağlıyorsa...
dünyanın en güzel yeri O'nun yaşadığı yer, en güzel kokusu bedenindeki ter, en dayanılmaz duygusu gözlerindeki kederse...
hayat O'nunla güzel ve onsuz müptezelse...
elmalar pembe, kiremitler pembe, gökyüzü, yeryüzü, O'nun yüzü pembeyse,
kışlar ilkbaharsa, yazlar ilkbahar, güzler ilkbahar...
her şiirde anlatılan O'ysa... her filmin kahramanı O... her roman O'ndan söz ediyor, her çiçek O'nu açıyorsa...
bir anlık ayrılık, bir ömür gibi geliyor ve gider gitmez özlem saç diplerinizden çekiştirip beyninizi acıtıyorsa,
iştahınız kapanıyor, iştahınız açılıyor, iştahınız şaşırıyorsa...
iştahınız, hasret acısında bile karşı konulmaz bir tat buluyorsa...
eliniz telefonda yaşıyor, işaret parmağınızla ha bire O'nu tuşluyor, dara düştüğünüzde kapıyı çalanın O olduğunu adınız gibi biliyorsanız...
mütemadi bir sarhoşluk halinde, her çalan telefona O diye atlıyor, vitrindeki her giysiyi O'na yakıştırıyor, konuşan birini dinlerken "keşke O anlatsa" diye iç geçiriyorsanız...
kokusu burnunuzdan, sureti gözünüzden, sesi kulağınızdan, teni aklınızdan silinmiyorsa bir türlü...
özlemi, sol memenizin altında tek nüsha bir yasak yayın gibi taşıyorsanız gün boyu...
hem kimseler duymasın, hem cümlealem bilsin istiyorsanız...
O'nsuz geceler ıssız, sokaklar öksüzse...
ayrılık ölüme, vuslat sehere denkse...
gamze gamze tebessüm de onun içinse, alev alev öfke de;
bunca tavır, onca sabır ve nihayetsiz kahır hep O'nun yüzü suyu hürmetine...
uğruna ödenmeyecek bedel, gidilmeyecek yol, vazgeçilmeyecek konfor yoksa...
dışarıda yer yerinden oynuyor ve "içeri"de bu sizi zerrece ilgilendirmiyorsa,
nedensiz küsüyor, sebepsiz affediyorsanız ve bütün bu hallerinize siz bile akıl erdiremiyorsanız
kaybetme korkusu, kavuşma sevincinden ağır basıyorsa ve aşk, gurura baskın çıkıyorsa bu yüzden her daim...
gece yarısı kadim bir dost gibi kucaklayan tanıdık bir şarkı, bütün acı sözleri unutturmaya yetiyorsa...
Her gidişte ayaklarınız "Geri dön" diye yalpalıyorsa ve siz kendinize rağmen dönüyorsanız, sınırsız, sabırsız, doyumsuz bir tutkuyla...
...o halde bugün sizin gününüz!..
"Çok yaşa"yın ve de "siz de görün"üz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…