böyle bir konu ne kadar sessiz kaldı dimi
ilk sayfadaki videoyu izleyip sessiz kalmak çok ilginç
kızlar tartışsak belki dikkati cekeriz
Doğru söylüyorsunuz erkeğe bu primi veren kadınlarda var azımsanmayacak derece de. Tamamen erkeğe bağlı bir kadın önce ailesine bağlı sonra kocasına işte o zaman erkek her türlü şeyi yapmakta hak görüyor kendinde. Nasılsa başka yere gidemez bir şey yapamaz anneler çk sıkı kuralcı olmamalı bilinçlendirmeli eğitmel, dinlemeli, korkan kızlar birşey anlatmayan kızlar doğru yolu da bulamıyor baba zlmünden kaçayım derken de daha beterina yakalananlar var.
Bir de dediğiniz gibi daha birbirini tanımayan, çok yeni evli kişiler ya da fiziksel ya da duygusal şiddet varsa fikirler uyuşmuyorsa bir çocuk yapmakla değnek değmiş gibi herşeyin düzeleceğine inanıyorlar. Ya aileleri tarafından ya da kendisi bir çocuk olursa değişir, eve bağlanır düşüncesine hakm oluyor oysa o zihniyette bir insanın fikti değişmez o öyle programlanmış. İyice tanımadan, tartmadan güven duymadan çocuk yapılmamalı olan çocuklara oluyor. Çocuğu olan bir anneye çalışmak daha zor geliyor daha da eve kapanıyor. Bizim bekarken oturduğumuz evde polis bir adam üst katımızda sürekli döverdi karısını yüzü gözü mosmor çok şikayet ettiler çevreden hiçbirşey olmadı oğulları vardı bize kaçardı sürekli ağlayarak yavrum. Ailesi de yok yanında kadının çok demişler evlenme bu adamla diye dinlememiş çok pişmandı ama dönemiyordu da çok dertleşirlerdi annemle annem çok dedi git çalış ayrıl diye ama öldürür de bırakmaz dedi taşındılar sonra ne oldu bilmem.
birçok kadın sesiz çığlıklar atıyor aslında etrafımızda duymuyoruz
4 duvar içinde yaşanan bir çok şiddetin üstü kapanıyor
buna sebep olan yani sessiz kalmamalarının sebebi çoğu zaman kendi aileleri arakalarında durmayışından kaynaklanıyo kadın o evi bırakıp çıktığında gidecek yeri yok gitse bile açılan bir kapı yok sonra nemi oluyo:26: haberlerde çıkıyo BİR KADIN CİNAYETİ DAHA DİYE
PEKİ NE YAPILIYO TÜRKİYE BUNA ÇOKMU ALIŞTIEVET ALIŞMIŞ GÖRÜYO MALESEF
Kadına şiddet sınırları çok geniş bir konu, sayfalar yetmez ancak bir iki paragrafla görüşlerimi belirtip size katılmak isterim ;
Çaresi olmayana, gücü olmayana, gidecek yeri olmayana diyecek hiç bir lafım yok, Allah kimseyi darda bırakmasın, bu durumlar devlet eliyle, kanunla çözülmeli ama dünya üzerinde hiç bir devlet buna yanaşmıyor, hele bizim ülke dünyadan değil gibi...
Ancak şu an sitede devam eden bir kaç konu var okuduğum, ne olduğu belli adamlara verilen primler yüzünden yaşanan acılar var. Büyük şehirlerin göbeğinde, her imkana sahip kadınlarımız, kocamdır döver de sever de diye diye, adamı bir çocukla terbiye ederim diye diye işkence çekiyorlar. Kadınları önce bu taraftan bilinçlendirmek lazım diye düşünüyorum. Arada öz eleştiri yapabilmeliyiz, tek suçlu erkek güruhu değil. Dayak yiyerek evliliğini sürdürüp, çocuk yapıp, hiç bir yerden tutacak dalı olmayan evlilikleri ısrarla sürdürmeye çalışıp, sonra da adamın ailesine, hayatına giren başka bir kadına ya da çevreye suç atarak ahlanıp, vahlanarak hak savunamayız. Bazen bazı yerlerde , bir şeylerin olmayacağını, bittiğini kabul etmek gerekir ki hem duygusal hem fiziksel şiddete davetiye çıkmasın.
Kadına bir birey olduğunu, hayatındaki erkek olmadan da yaşayabileceğini, gerektiğinde vazgeçmeyi, hayatını sağlama almanın bir erkek üzerinden değil kendi gücüyle olacağını öğretmek gerek. Bunu anlayan çok az kadınımız var. Toplumun mevcut görüşlerini bir anda değiştiremeyiz ancak birbirimizle fikir alış verişi yaparak, değişmeye ufaktan başlayarak, çocuklarımıza öğreterek bir kaç adım atabiliriz. Kendimize önce kendimiz saygı duymalıyız.
sadece konuşmayla yada eylemlerle duyulmuyo bu ses
eşine şiddet uygulayan erkek elektronik kelepçe takılıp takip edilicekmiş bana bir çözüm gibi gelmedi:26:
adam alıcak eline silahı vuracak karısını yada svgilisini anlık bir şekilde ama elektronik kelepçe engel olacak öylemidevlet daha çözüme ulaşan etkinlikler yapabilir :26:
evet aslında şaşırdım bukadar kadının olduğu bir formda bukdar sesiiz kalınması birçok eften püften konulara yorumlar yapılıyo üstüne gidiliyo acaba bu konunun içinde kaynana görümce aldatma felan katsak dahadamı tutulurdu:26:halb:26:uki hepsini kaplıyo bu konu biz kadınları anlatıyoböyle bir konu ne kadar sessiz kaldı dimi
Niye gidecek yeri olmasın?
Alır darp raporunu eşine de 6 ay uzaklaştırma verilir,
kadın evinde kalır. Bak bakalım o adam bir daha yapabiliyor mu?
Hiç olmadı artık kadın sıgınma evleri var.
İşte tüm bu söylenenler de bahane. Gidecek yerim yok,
ailem sahip çıkmaz . Sen güçlü olursan kimsenin sana sahip çıkmasına ihtiyacın da olmaz.
Gerekirse tuvalet temizler, pas pas yapar hayatını devam ettirir.
Ama yok işte illa hayatını kendine zehir edecek...
video çok etkileyiciydi. kadın dünyanın her yerinde eziliyor
tecavüz ve kadın sünneti beni çok üzen konular
böyle bir konu ne kadar sessiz kaldı dimi
ahhh ahhhh bu konuda bende bir konu acmıstım cunku bnm ilk dertlerimden biri bu ülkede kadın olmaktı. ancak konumda yine belli baslı arkadaşlar dısında tutmadı konu ve suan baska bir kısıma alındı. ihanet kaynana görümce elti vs konusu acsaydık birsürü insan gelir agzına geleni sayar günlük sinirini cıkarırdı. yada olaki bir hatası varsa bilmiş laflar sergilenip konu sahibesinin derdine dert katılır egolar tatmin edilirdi... vah bize vah......
arkadasım video beni derinden en derinlerimden yaraladı yine ve suan öyle üzgünüm öyle içim kanıyorki Allahıma yine su kılacagım yatsı namazımda tüm kadınlar adına dua edecegim. 14 şubatta yapabilecegimiz bizim birşey varmı peki ? yada biraraya gelip 3-5 kişide olsak bir organizasyon oluşturamazmıyız ? sosyal medyadada elimizden geleni yaparız diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?