Kadına yönelik şiddete hayır!!!!!!!!

böyle bir konu ne kadar sessiz kaldı dimi

ilk sayfadaki videoyu izleyip sessiz kalmak çok ilginç

kızlar tartışsak belki dikkati cekeriz

e hadi o zaman tartışalım :)

yok bence sabitlesin tek çaresi bu.çünkü aldatma,kaynana,görümce konuları dururken bu sayfa gerilerde kalmaya mahkum olur.

Kadın alttan alır, kadın idare eder, evine dönemez vs.. bunlar bahane ardına sığınmak, hatanın büyüğü evlenirken yapılıyor. Bir çok kadından duyarız mesela ; eşim asabidir der, cicim aylarında başkasına asabi görünüp, kendisine canım cicim yapan erkeğe aslanım tarzında yaklaşıyor kadınlar. Şiddet erkekliğin şanındanmış gibi davranıp adamın ayranını kabartıyorlar, adamlar astığı astık kestiği kestik yaşıyorlar, aileleri eşleri herkes el pençe divan, sonra kendileri dayak yiyince elleri kırılsın oluyor. Doğunun x bir yerinde aile baskısı ile bunu yaşayana sözüm yok ilk yorumumda da belirtmiştim ama ben bu şiddeti idare eden iş güç sahibi, üniversite mezunu kadınlar biliyorum. Zihniyetin değişmesi gerek.

Erkektir yapar, erkeğe itaat edilir fikrinin değişmesi lazım. Özellikle din kisvesi altında beslenen erkek hegamonyasına bir çözüm bulmak gerek. Çok dindarım diyenlerin mensubu oldukları dinin kitabını anlayarak okumaları gerek. Allah kadınları erkeklere köle olsunlar diye yaratmamıştır. Kadına erkeğe iyi davranmasını öğütlemiş ancak erkeğe de karının hakkını ödeyemezsin, incitmeyeceksin demiştir. Şuna inanmak lazım ki Allah, hiç bir yarattığına eziyet etmez, kurallarına da eziyete izin vermez. İşine gelenin, işine geldiği gibi algı yarattığı dini değil, doğrusunu öğrenmek gerekir. Şunu bilirim ki mantığa uygun gelmeyen şeyi irdelemek gerekir, Allah'ın insanlara tebliğ ettiği kurallarda kusur olamayacağına göre, insanın algısında kusur ya da art niyet vardır. Akla uymayanı araştırıp doğrusunu öğrenmek gerekir.

Kadın ve erkeğin evlenmesi ya da birlikte olması yaşanması gereken güzel bir şeydir. Ancak acı verecek derecede ise bitirmek gerekir. Kadınlarımızın önce bunu anlaması gerekir. Seven iki insanın arasına kimse giremez, girmeyi başarmışsa bir tarafın sevgisi eksiktir,bunu kabullenmek lazım. Forumda çok okuyorum, 2. kadınlara lanetler, adamın aklını çelmiştirler vs.. Adama yok şerefsiz bilmem ne ama bir bakıyorsunuz türlü bahanelerle affedilmiş ve suç 2. kadına kalmış. Bunu mantığımla kabul edemiyorum. Düzgün giden bir şeyi 3. biri yıkamaz, bir yerlerde bir eksik bir açıklık var bunu bulmak lazım. Ama kadınlarımız hep suçlamayı seçiyor, hedef gösterme psikolojisi ile sorunun kökünü hasır altı ediyorlar beyinlerinde. Yürümeyeni çekelemeyi hata olarak görüyorum. Bu tip ilişkiler duygusal şiddeti getiriyor, toplumsal baskılarla insanlar bir arada yaşıyor ama yaşarken kadın bu tahammülün altında ezdiriyor kendini, eşim evinde olsun da nasıl olursa olsun mantığı ile kendilerini harap ediyorlar.

Niye gidecek yeri olmasın?

Alır darp raporunu eşine de 6 ay uzaklaştırma verilir,
kadın evinde kalır. Bak bakalım o adam bir daha yapabiliyor mu?

Hiç olmadı artık kadın sıgınma evleri var.

İşte tüm bu söylenenler de bahane. Gidecek yerim yok,
ailem sahip çıkmaz . Sen güçlü olursan kimsenin sana sahip çıkmasına ihtiyacın da olmaz.
Gerekirse tuvalet temizler, pas pas yapar hayatını devam ettirir.
Ama yok işte illa hayatını kendine zehir edecek...

sadece konuşmayla yada eylemlerle duyulmuyo bu ses
eşine şiddet uygulayan erkek elektronik kelepçe takılıp takip edilicekmiş bana bir çözüm gibi gelmedi:26:
adam alıcak eline silahı vuracak karısını yada svgilisini anlık bir şekilde ama elektronik kelepçe engel olacak öylemi devlet daha çözüme ulaşan etkinlikler yapabilir :26:

Bu konuda devlete düşen görevler yüzyıllardır gözardı ediliyor, erkek egemenliğini sürdürmeyi bu yolla yapıyorlar

Bunun için kadın bilinçlenmeli, kuvvetli olmalı, cehalet azalırsa şiddette azalır. Hem erkeklerin hem kadının eğitilmesi gerek ancak bunu istemeyen bir toplumda yaşıyoruz. Çünkü insanlar eğitilirse onları koyun gibi güdemezler.

Diyorum ya en azından yapabilecek gücü olanların zihniyeti değiştirilebilir, en azından çekirdek ailelerimizin içinde çocuklarımıza bazı şeyleri öğretebiliriz. Elde ki mevcut imkanlarla ne yapabiliyorsak o kadarı kar.

kızlar benim evime temizliğe gelen ablanın kızının basına gelenleri anlatıyorum aynen,

kızın adı ayse olsun..

bu abla birgün bizde aglamaya basladı,
ayse evden kaçmış
bunu duyan babası da evi terketmiş ki 3sene oldu hala dönmedi beyfendi
neyse ayse bir adama kaçıyor
adam ayseye hiçbir şey almamıs
sadece 1 döşek var yerde
mutfaga eve hiçbir sey alınmıyor
ayse defalarca yüzü gözü mor eve geliyor geri
annesi aman kızım kocandır başımızı egdirme diyerek geri yolluyor
megersem aysenin kocası ile nikahı yokmus sadece dini nikah
ayrıca adam evli ve cocuklu ve tam bir alkolik

ben şok üstüne şok yasadım
abla sen nasıl kızına bunu reva görüyorsun dedim
tamam ayse çok uslu efendi bi kız değil doğru ama bunlarıda haketmezki

kız annesinin yanına döndü,adam sürekli kıza ulasmaya calıstı
ben ayseyi eve cagırdım
hemen hattını değiştir bu adamdan uzak dur dedim
uzun bir konusma sonucu
kız dediklerimi dinledi

ama bu yaz bir baskasına kacmıstı

evet aslında şaşırdım bukadar kadının olduğu bir formda bukdar sesiiz kalınması birçok eften püften konulara yorumlar yapılıyo üstüne gidiliyo acaba bu konunun içinde kaynana görümce aldatma felan katsak dahadamı tutulurdu:26:halb:26:uki hepsini kaplıyo bu konu biz kadınları anlatıyo

kadınn sığınma nekadar tutuyo kadınları orda ben 3 ay kadar biliyorum:26: peki ya sonra tabiki susup oturmamalı elinden ne geliyosa onu yapması lazım ama illaki bir destek gerek meslek edindirme kalıcı yer sağlanma gibi:26:

Kadına şiddete tabi ki karşıyım. Fakat şu var ki, şiddetin son bulması, onun kötü birşey olduğunu bir kere biz kadınlar anlamalıyız, benimsemeliyiz. "Kocam şiddet uyguladı ama biliyorum beni seviyor" yada "kocam küfür de eder hakaret te eder ama beni sevdiğine eminim hem neyimi eksik bıraktı ki". Neyimi eksik bıraktı kısmı var ya sanki bunu yapan erkek müthiş biriymiş, sanki yaptığı büyük bir lütufmuş gibi algılanıyor. Neden? Çünkü kendine değer vermiyor kadın. Değer verilmeyen şeye bunca lütuf! Ohoo daha ne olsun. Kendisiyle evlenilmesi bir kere mucize. Hadi sineye çektik böyle yaşadık çocuklarımız oldu. "Erkek oğlum benim yapar o" "Kız dediğin kırar dizini oturur." Bunları da bir kadın söylüyor. Psikolojilerinin bozuk olduğuna da eminim, ama tedavi olması, psikoloğa gitmesi yönünde tavsiye verildiğindeyse "ben kocamı seviyorum yuvamı siz dediniz diye hiç te bozamam" Anlatılamıyor işte normal olan o değil bu diye çünkü tamamen kapalılar bu konuda. Özümsemişler çünkü, normalleşmiş onlar için. En tehlikelisi de bu zaten...

Geçenlerde bir belgesel izledim, kadın sünnetiyle ilgili. Kadınlara soruyorlar, neden? Çünkü kadın zevk almamalıymış, bu bir erdemmiş, erdemli olmayan kadınlar evlenemiyormuş. Bahsettikleri firavun sünneti. Hani ne var ne yok kesip (detaylara giriyorum ama) küçük bir yer bırakıp sonra her doğumda bebeğin çıkması için tekrar kesilip dikilen sünnet. Hem de her doğumda, hem de anestezi steril malzemeler vs. olmadan. Çekilen acılara inanamazsınız. Asıl konuya gelelim, erkeklere soruyorlar. "Bizi pek ilgilendirmiyor bizim için farketmez kadınların kendi aralarında olan bi gelenek." Bunu kadın kadına yapıyor.

Kadın eziliyor, oğlu da karısını ezsin diye baskı yapıyor. Bir kere büyüklerde bu ağırlık ve bilinç olsa gelinlerine olan şiddete neden sessiz kalsınlar. Şiddet olmayan bir ailedeyim, şiddete karşıyım fakat karısını dövdü gözünü bile morarttı diye dedemin dayımı evire çevire pataklaması da hiç unutamam. Dayım korkusundan daha yengeme ters laf bile söyleyemez oldu. Yöntem kötüydü, hedef doğru. Tam tersine anneannem dedem aferin erkek oğlum dese ne olacak? Ki çoğunluk diyor...

Kadınlar boşanmaktan neden çekiniyor? Çünkü o artık bir dul artık kendi bayan arkadaşları ortadan kayboluyor, çok sevgili kocişleriyle aynı ortamda yalnız bırakmamaya özen gösteriliyor ve bu da sonuna kadar hissettiriliyor. Konu komşu biriyle görüyor, hemen ...... olmakla suçlanıyor. Analar evlenip boşanmış evlatlarına dahi bu (çok özür dilerim) 2. el kadınları istemiyor. Burada konular var, çok sevdiği mükemmel abisi çocuklu bir bayanla berabermiş, nasıl olurmuş? İnanabiliyor musunuz kadın dulmuş... O değil de evlenmeden önce ilişkisi olan kızı bile istemiyoruz artık nasıl bir asilzadeysek...

Kadın aldatıldım diyor biz hanımlar cevabımızı yapıştırıveriyoruz hemen: "kadın olsaydın da kocana sahip çıksaydın". Hemen tavsiyeler verilir yok böyle çamaşır giy, olmadı böyle kur yap... Onları yapmadığı sürece aldatılmaya layık mı yani? Kendini o an kötü hissediyorsa kocası hemen öyle giyinen birini mi bulmak zorunda?

Yani demek istediğim şu. Şiddet eğilimli erkeklerin revaçta olduğu bir dünyadayız. Biz kadınlar kendimize değer verelim ki sonra erkeklerden bekleyelim. Yok bu kafada gittikçe 1000 yıl sonra bile kadına şiddet konusu daima güncel kalır...

İçim ürperdi izlerken paylaşım için teşekkürler

paylaşım için teşekkürler

şiddet acizliğin göstergesidir

[video=youtube;mMj55JU2e0Q]http://www.youtube.com/watch?v=mMj55JU2e0Q[/video]

Dünyada her üç kadından biri, hayatında bir kere şiddet görüyor ya da tecavüze uğruyor.
bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır.
bir milyar kadının dans etmesi devrimdir.

Söz konusu V-day hareketinin sloganı bu. Türkiyenin farklı şehirlerinde de 14 şubatta düzenlenen etkinlikler olacak. Kampanya sitesine gidip kendi yaşadığınız bölgede de yeni bir etkinlik düzenleyebiliyorsunuz.

Kampanya güzel, amacı belli, belli istekleri ve şikayetleri olan bir grup insanın oturup tek başına şikayet etmek yerine toplanıp seslerini duyurabilmeleri varlıklarını gösterebilmeleri. Biliyorum Türkiye'de kadınların başlarına bir şey geldiğinde default suçlu olmadığını ya da sahip olduklarında daha fazlasını hakettiklerini söylemek feminist olmak demek, feminist algısı da batik elbiseli, kır saçlı, çirkef, erkek düşmanı, yuva kuramamış kadın şeklinde. Ve bugün Türk kadınının sahip olduğu sosyal, ekonomik, politik haklar talep edilmeden, çaba harcanmadan, damdan düşer gibi eline verildiğinden birlikte neleri başarabileceğimizi bilmiyoruz.

Ama, bir seferliğine denesek, ve hep birlikte kendimiz, kız çocuklarımız ve başkalarının çocukları için daha güvenli bir yaşam sağlayan yasalar, eşit iş olanakları istesek, en azından baskıya, şiddete, ayrımcılığa maruz kalan çaresiz ve yalnız hisseden kadınlara/kız çocuklarına birlikte orada olduğumuzu yalnız olmadıklarını göstersek güzel olurdu bence.

Tabi, kötü şeylerin yalnızca kötü insanların başına geldiğine de inanıyor olabilirsiniz. Şansınızın değil olağanüstü ahlak seviyeniz ve mükemmel bir kadın oluşunuzun güven ve refah içinde bir yaşam sürdürmenizi sağladığını düşünebilirsiniz, sizi tenzih ederim, sıradan kadınların seviyesine inip empati kurmanızı beklemek haddimize düşmez zaten.

Son düzenleme:
Kadının kendine özgüveni olmalı herşeyde önce. Çoğu kadın ailemin yanına çocuklarımla sığınamam, bu yaştan sonra iş bulamam edemem diye şiddete boyun eğiyorlar çocğum için, aman millet dul kadın der vs.. Oysa millet çekmiyor o zulmü o çekiyor ve çocuklar çekiyor ayrılmak çocuklar içinde feraha kavuşmak demek yoksa o çocuklar psikolojik sorunları olan bireylere dönüşüyor. Bir kadın eğer karar verirse ne yapar eder çocuklarına bakar. Bunu dışarıda konuşmak kolay gibi söylemiyorum yaşadığım için söylüyorum.

Annem babamdan ayrıldığında 15 senelik evliydi ben ilkokul 5. sınıfa gidiyordum kardeşim 5 yaşındaydı. Annem ilkokul mezunu hiç çalışmamış babam istememiş boşarım yoksa diye tehdit etmiş. Eninde sonunda boşandılar fiziksel değil ama duygusal şiddet vardı kafa yapıları uyuşmyordu görücü usulü evlendirilmiş. Ayrıldığında dayımlar İstanbul'a kalmasına karşı çıktı ne işi varmış dönecekmiş köye dönmedi annem iki çocuğum var benim gelecekleri vr dedi. Dedem anneannem susturdu onları. Çok zorluklar yaşadık tek başımıza hiç kimse hiç bir akraba yanımızda olmadı birşey isteriz diye aramazlardı bile. Annem işe girdi çıktı kaç tane iş değiştirdi malum bilirsiniz bir kadının hele dulsa çalışması kolay değil ama yılmadı. Aç uyuduğumuz uyandığımız çok oldu. Hep anneme destek oldum çocukluğumu yaşamadan büyüdüm. kardeşimi büyüttüm. Sonra güzel bir işe girdi annem kıt kanaatte olsa geçindik hemde değme erkeklere taş çkartırdı annem kimseye halimiz şu demedik. Ben okudum üniversite bitiridm çalıştım da 4 sene hem de ne çalışmak. İyi bir evlilik yaptım başka şehire geldim. Kardeşim okumadı ama çalışıyor mesleği var. Herkes parmakla gösterir annemi o yardım etmeyen akrabalrımız şimdi överler. Yanii kadın yeter ki ben yapıcam desin özgüveni olsun zor kolay değil ama erkeğin şiddetine noyun eğmekten çok daha kolay.. O yüzden çocuğum için katlanyorum çalışamam iş bulamam diyenlere inanmıyorum ben. Temizliğe gider çocuk bakar ne yapar eder kurtulur.

video çok etkileyiciydi. kadın dünyanın her yerinde eziliyor

tecavüz ve kadın sünneti beni çok üzen konular

kadın hayatının her alanında şiddete maruz.
modern çağ kadını olmak, eğitimli, donanımlı olmak engel değil
hangimiz iş hayatında psikolojik şiddete, dolaylı tacize maruz kalmıyoruz.
devletin kurumunda erkek işi sayılacak bir iş yapıyorum
işim araçlar, şoförler.
koskaca müdürüm bile bu erkek işi, ne işi var o kızın garajda diyebiliyor.
bakış açısı farklı...
güya burda amaç korumak, pozitif ayrımcılık yapmak
ama bu ayrımcılığı yaratan tam da bu zihniyet.

kadın tacize uğruyor, tecavüze uğruyor
susuyor..
tehtit ediliyor susuyor...
devletin polisi koru beni diyen kadına
en fazla ölürsün diyor..
o kadın 2 gün sonra öldürülüyor.

erkek egemen bir dünyada yaşıyoruz..
dünyayı çekilmez kılan, savaşlara bile sebep olan onların
bitmez tükenmez güç savaşları...

video çok etkileyiciydi. kadın dünyanın her yerinde eziliyor

tecavüz ve kadın sünneti beni çok üzen konular

Katılıyorum bende çok üzülüyorum bunlara, çaresiz kalıyor çoğu kadın ..

Şiddet gören kadınların çoğu kendi çocuğuna şiddet göstermeyi doğal karşılıyor .O anneden babadan şiddet görerek büyüyen çocuk için dayak atmak normalleşiyor. Çocuk da büyüyüp "yetişkin" olduğunda gördüğünü ,bildiğini , öğrendiğini ,normal kabul ettiğini uyguluyor.Anneler babalar çocuğun zihnine 'dayak normaldir ,olur böyle şeyler,sevdiğim için ,iyiliğin için ,yola gelmen için dayak attımbu çok doğal' inancını yerleştirmezlerse ,o çocuklar ne bir insana el kaldırır ,ne sokaktaki kedi ,köpekleri tekmeler.

ahhh ahhhh bu konuda bende bir konu acmıstım cunku bnm ilk dertlerimden biri bu ülkede kadın olmaktı. ancak konumda yine belli baslı arkadaşlar dısında tutmadı konu ve suan baska bir kısıma alındı. ihanet kaynana görümce elti vs konusu acsaydık birsürü insan gelir agzına geleni sayar günlük sinirini cıkarırdı. yada olaki bir hatası varsa bilmiş laflar sergilenip konu sahibesinin derdine dert katılır egolar tatmin edilirdi... vah bize vah......

arkadasım video beni derinden en derinlerimden yaraladı yine ve suan öyle üzgünüm öyle içim kanıyorki Allahıma yine su kılacagım yatsı namazımda tüm kadınlar adına dua edecegim. 14 şubatta yapabilecegimiz bizim birşey varmı peki ? yada biraraya gelip 3-5 kişide olsak bir organizasyon oluşturamazmıyız ? sosyal medyadada elimizden geleni yaparız diye düşünüyorum

Son düzenleme:

ben varım

Bende varım izmirdeki her türlü organizasyonlara koşa koşa gelirim.

Hatta kk izmirli bayanları olarak toplaşsak kızlar nasıl olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…