Okuyunca instagram profilime bakayım ne yazmışım dedim:)) Önce ismim, ikinci sırada ...’ın annesi, üçüncü sırada mesleğim yazıyor. Kocişkomu unutmuşum, ekleyeyim:))
Serzenişinize hak versem de bahse konu kişiler aile, ve aile çok önemlidir, kişinin kendisini ailesiyle tanınlaması anormal olamaz ki. Aile çünkü diğer her şeyden daha önemli.
Ayrıca bir şeyin önemli oluşu diğer şeylerin önemine engel teşkil etmez.
Kendimi tanımlarken sanırım ilk önce hayata bakışımı, sonra ailemi, mesleğimi de onun ardından söylerim.
Bir önceki mesajda biraz daha net bir cümle oldu sanırım anlatmak istediğim, size de sorayım.kendisi olmakla ilgisi yokki. o anne yine kendisi. ama çocuğuna duyduğu sevgiyi bu şekilde kendince belirtmiş
:)) neyseki adınız yazıyormuş.
Ki burada çok gördüm benx in y leri gelir simdi karışır ortalık :)
İşte hemşerim :))Cahil toplumların kadınları ne kadar egitilirse egitilsin istediğimiz kadın profiline pek az ulasabilen oluyor. Bu toplumun kadınları olarak ya éş ya da anne olursak değerli ve kişilikli olabiliyoru. Bunu kabul eden kadınlar da falancanın annesi filancanın sevgilisi oluyor. Vallahi bana tiksintiden başka bi şey vermiyor. Ben adımı ve soyadımı kullanıyorum. Eşimin soyadını bile çok mecbur kalmadıkca eklemiyorum. Kimsenin biseysi olduğum için değil kupakızı olduğum için kıymetliyim.
Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?
Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
kendimi 5 cümle ile anlatmak istiyorum.
13 senedir bilfiil tiyatro ile uğraşan
30 yaşında bankacı
dünyayı gezmeye ve okumaya/araştırmaya tutkun
evli ve
1 çocuk annesi.
her zaman söylerim. önce kendini mutlu etmezsen kimseyi mutlu edemezsin. önce bir birey olarak kadın olmazsan çocuğuna anne olamazsın. başkalarının hayatından önce kendi hayatını doya doya yaşamaz, kısıtlar/kısıtlanırsan bu dünyaya geliş amacına hakaret etmiş olursun.
bana bencil diyenler oluyor. neymiş efendim önce kendimi düşünüyormuşum sonra çocuğum geliyormuş. evet arkadaş önce ben kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. mutlu olunca evladım da mutlu ve huzurlu oluyor. gerilmiyoruz, ailecek özgürüz.. birbirimize bağımlı değil bağlıyız. gerek ailece gerek arkadaşlarla ilişkilerimiz hep bu yönde.
ah ben bunları çevremdeki çoğu kadına anlatamamışım ki hepsi okumuş, çalışan kadınlar.
ama yılmamak lazım. kadın olarak birey olmanın gerekliliklerini el birliği ile tüm kadınlara duyurmak her bilinçli kadının vazifesidir.
Şükür onu unutmadım:))
Siz nasıl tanımlıyorsunuz kendinizi? 5 cümlede?
Merak ettim:)
Hic aklima gelmez xin anasiyim ynin karisiyim demekKendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?
Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Hahaha.
Kendi ismime bakıp gülüyorum şu an. :)) Yıllar önce bir isim bulamayıp sonra bir üye görüp aa böyle yapayım deyip kalmıştı. :))
Onun dışında şahsım adına gayet sosyal, eğitimli ve adı olan bir kadınım. Biraz önce bir isim gördüm “avukat bilmem ne”. Bu da bana abes geldi mesela. Bahsettikleriniz bana da aşırı itici geliyor. Hiçbir zaman kociş, bebiş, aşkıığm falan olmadım. O kadar güzel ve kaliteli anlar paylaştık beraber ama hiçbirini sosyal medya hesabından paylaşmadım. Birini bile. Sosyal medyada da sadece ismim ve okulum yazılıydı.
Hiç babamı kral erkek arkadaşımı da prens olarak da göremedim. :))
Sırf ismimden dolayı öyle bir imaj çizdiysem diye şee ettim..
Hic aklima gelmez xin anasiyim ynin karisiyim demek
Aferin kiz turuncu,bugun de senin yuzunden banlanacagizsimdi dolusur prensesin annesigiller, husmenin karisigiller
Daha boynumda aha sundan bile yokNasıl gelmez? Cık cık cık... nasıl anasın sen?
En azından yüzük ve gelin resmi ekle profiline.
Bir de emzik. Ne olduğun belli olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?