Kadının adı ...

Amin :)

5 kelime yazılsın diye değil de şöyle bir aklından insan geçirir ya, kendi kendine herkes sorsun belki güzel cevaplar çıkar diye merakım :)

Çıksın biri desin, ben kendimi annelikle buldum, yüklediğim anlam çok farklı, kendimi tamamladığımı hissediyorum; okumuş başarılı bir kadınım ama tercihim bu yönde, Ayşe’nin annesi olmak benim için en birinci gurur sebebi.. saygı duyarım :)
Ama genelde kadınlar hayatlarında kendilerine ait kısmı dolduramadığı için hayatlarını da eş, çocuk ile tanımlıyor.
Kızınızın adı çok güzelmiş :)

Belki biri gelir de mantıklı bir açıklama getirir diye merak ettim. Yazmış bir arkadaş nitekim, anneliği çok sevmiştir, kendi yaptığı sürece sorun yok diye..
İş hakarete varmasın elbet, ben de istemem.

Benim daha da üzüldüğüm ve şaşırdığım nokta kadınlarımızın buna karşı durması gerekirken "kadını pasivize etmek isteyen bu düzen"e en çok da kadınların hizmet ediyor olması.

Çok iticiymiş.

Artık kimsenin özeli diye birşey kalmadı ki herşeyini ortalıkta yaşıyorlar.Bir tıkla bütün özelimi neden herkes bilsin.Gösteriş başka bişey değil.Özeli olmalı böyle şeyler ....

Benim daha da üzüldüğüm ve şaşırdığım nokta kadınlarımızın buna karşı durması gerekirken "kadını pasivize etmek isteyen bu düzen"e en çok da kadınların hizmet ediyor olması.

Çünkü birey olmak zor, birinin bir şeyi olmak daha kolay...Okumak, çalışmak bunlar kolay mı?

Bilmiyorum herkes için farklıdır ama ben çalışıyorum ve hayatım boyunca maddi manevi bir çok sıkıntı çektim, karşılığını alıyor muyum eh şöyle böyle. Aynı işi yapan erkeklerin kadınlardan daha fazla ödeme aldığı, özel sektörde erkeklerin tercih edildiği, doğum yaptığınız an yerinize birilerinin göz diktiği gerçeğini yaşıyorum ben mesela.

Erkek yöneticiler bayanlarla çalışmak istemiyor, eve erken gitmek ister, çocuk doğurur aylarca kaybolur vs vs diyorlar. Sistem de kadının aleyhine.

3nity bı iki konunuzu gordum güzel şeylere deginiyorsunuz dikkatini çekti

Farkina varıyorum bazen böyle şeyleri hiç bu yönden düşünmemiştim

Benim nick im de mi öyle acep :/

Bide şey var, mutfaklarinda yapiştiriyorlar x'in bereketli mutfagi, burda x, y'e güzel yemekler hazirliyor.

Bir kadin kendisini sadece o evin aşçisi yada temizlikçisi olarak görmesi ne üzücü.

:)) evet bak o da var... neden mutfak benim olsun? Bence karşısındaki koltuğa talip olayım madem :)))

:) ne kadar güzel. Kadın-erkek diye sınırlamakta doğru değil demekki, herkese kendi halkında biraz düşünmeli :)

Benim bir arkadaşım var mesela aynen anlattığınız gibi. Sabahtan akşama kadar onlarca story hepsi farklı yerlerde. Ön planda çocukları, eşi ve hatta eşinin ona aldığı yeni eşarbı falan filan :) çok mantık aramıyorum onda. Daha doğrusu bir mantık çerçevesinde bunları yaptığını düşünmüyorum.

Benim meslegim filan yok tabiki ben olduktan sonra anneyim
Ama prenseslerin annesi kocisinin böcügü filan degilim
Esimle fotograf bile koymam
Eşine bu kadar tapanlarada sasarim
En cok yadirgadigim konu
"Ben onsuz ne yaparim"
Ama olenin arkasindan olenide gormedim henuz

Zaten bu bir kısır döngü değil mi? Demek istediğim de tam bu işte, ev kadını da olsak bu zihniyeti, bu düzeni değiştirmek bizim elimizde.
Kadın kadını müdafaa etmeliyken biz kadınlar gerek sosyal medyada, gerek sosyal ya da iş yaşantımızda hemcinslerimizin kuyusunu kazıp, itibarsızlaştırmaya çalışıyoruz.
Biz birbirimizin sırtını sıvazlamazsak erkekler bunu hiç yapmaz, yapmayacak.
O yüzden hep derim bu düzeni anneler özellikle de erkek anneleri değiştirecek.

3nity bı iki konunuzu gordum güzel şeylere deginiyorsunuz dikkatini çekti

Farkina varıyorum bazen böyle şeyleri hiç bu yönden düşünmemiştim

Benim nick im de mi öyle acep :/

Aslında herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yazsın.
Ama eğer kendinizi sadece çocuklarınızla var olan biri gibi düşünüyorsanız, bir noktada boşa harcanmış bir hayat var...
Beni rahatsız eden de bu sanırım.

Yada öyle değilsiniz ama kendinizi ifade ederken bunu seçiyorsunuz, neden?

Dediğiniz gibi de olabilir, belki farkında bile değilsiniz bunu yaparken.
Belki doğru olanın bu olduğunu düşünüyorsunuz.
Ama dışarıdan görünen, en azından benim gözümden, durum bu.

Kim neler düşünüyor :) merak konusu biraz..

Tesekkur ederim :)
Anladim ne demek istedigini , ben kendimle cok gurur duyuyorum , anneligimle duyamam mesela cunku benden cikanlari elbette ben yogurup sekillendiriyorum bi noktaya kadar ama sonra kendi karakterleri giriyor devreye , o yuzden onlarla gurur duysam bile bu benim urunum diyemem sanirim
Anne olmayi cok seviyorum ama kendimi tanimlamak icin kullanmam bunu , hani instagramda bu kismi zorunlu tutsalar illa bisey yazmam gerekse guclu , huzura ermis kadin diye tanimlardim kendimi , simdi dusununce en cok kadin olmamla gurur duyuyorum sanirim

Aynen öyle, kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor zaten. Belki 10 tane erkek yönetici ile çalışmışlığım var, son yöneticim bayan ve illallah dedim bu kadar olamaz...

Kendisi erkeklere karşı ağzını açmazken tüm hakaret, aşağılamayı bize reva görüyor. Müşteri ziyaretinde sanki onu yiyeceklermiş gibi asla erkeklerle görüşmeyip bizi öne sürüyor, seninki namus da benimki değil mi? Neler neler...

Diğer hiç bir vasfımı anne olmak kadar sevmedim. Belki bu yüzden ben de kullanabilirim x in annesi diye.

Benim de sinir olduğum bir sürü insan tipi var ama bana zarar vermiyorsa yaptığı/yazdığı... bana ne ki.

sosyal medya hesabım olmadığı için ben burada gördüm bu tür nickleri.demek ki sosyal medyada bir akimmis bilmiyordum.
beni rahatsız etmedi en fazla güler geçerim.
bu arada 2 çocuk annesiyim ama x ve x in annesi demek çok yorucu:))
bir arkadaşım mesaj atarken kızlarım, kuzularim yada x im felan yazıyor.
ben direk çocuklar.anneliği mi sorgulyordum bir dönem mesajlarda çocuklardan çocuklar diye bahsettiğim için cahillikten öleceğim yakında.

Önce benim kadınım,sonra anneyim,sonra eşim.
Şimdide anneanne oluyorum..
Sosyal medyada kullanmıyorum hiç.
Görüyorum bazende ne yediklerini içtiklerini paylaşan insanlar var buda ayıptır bana göre..

evet bak o da var... neden mutfak benim olsun? Bence karşısındaki koltuğa talip olayım madem

Erkek yemek yapamiyor ya hani! Burdada gülerek anlatirlar yok mutfagi savaş alanina dönderirler kocişleri diye.

Sanki onlar ayri yaratik, ömür boyu 5 yaşinda kalip hep birileri ona bakma mecburiyetindeymiş gibi.

Eskiden köydeki erkekler sorundu. Onlar düzeni kuruyorlardi ve kadinlari baskiliyorlardi. Şimdi ise sorun tamamen kadinlarda. Birbirlerine baski uyguluyorlar. Instagramda saçma sapan fotolar.

Burda bile "ben eşimin bana yardim etmesini bile istemem" diye böbürleniyorlar. Zamaninda annem bu düzene kurban gitmişti genc kiz olarak. Bizimde ayni kaderi paylaşmamiz için elinde geleni yapti okutmak, meslek sahibi etmek için.

Sonra 22 yaşindaki kizlar burda konu açiyorlar. Tek isteği ev kadini olmak. Çalisan bir kadin isteyen erkegi az daha linç ediyorlardi.

Annem o düzene isteğine karşi mecbur katlandi. Cahillik vardi. Şimdiki kizlar bile, isteye bu düzeni sürdürüp hatta bir tik üstünü yapiyorlar.

Akil sir edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…