Olmayani dovuyorlar bence. Tvde gordum. Ayrica evlilik teklifinde,kiz istemede de kamerayla gitmek sart. Kiz babasi olanlar kapiyi acip da kameraman gormezlerse direkt olarak kapiyi suratlarina carpiyormus
Allahim sen gorgusuzlerden koru yarabbim,evlatlarimizi normal insanlarla karsilastir
Ne kadar guzel demissin
Bende arada rastliyorum saskinlikla bakiyorum
Kendimi hicbir zaman sunun kizi bunun karisi bunun anasi olarak tanimlamadim
Kendini 5 kelimeyle tanimla demissin ya 5 kelimeye hic gerek yok , benim iste , tek bir ismim var bana yetiyor :)
Bu arada burdaki nickim kizimin ismi ama ortaya cikis sebebi cok farkliydi :)
Benim tercih ettiğim bir durum değil. Edene de saygı duyuyorum beni ilgilendirmez.
Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim bu tarz konularda bir süre sonra bahsedilen şahıslar hakkında geyiğe dönen ve hatta hakarete varan yorumlar okuyoruz. Gerek var mı? Bence yok.
Çok iticiymiş.Bu konu beni de aşırı rahatsız ediyor. Geçenlerde bir arkadaşım evlendi. Pazar günü düğünü oldu pazartesi balayına çıkacaklar bir baktım fotoğraf paylaşmış artık x' in hanımı diyeceksiniz diye. Hani gerdek tamam iş bitti der gibi. Çok tuhaf anlaşılması zor. Onun bunun bişeyleri olmak...
Benim daha da üzüldüğüm ve şaşırdığım nokta kadınlarımızın buna karşı durması gerekirken "kadını pasivize etmek isteyen bu düzen"e en çok da kadınların hizmet ediyor olması.
Bide şey var, mutfaklarinda yapiştiriyorlar x'in bereketli mutfagi, burda x, y'e güzel yemekler hazirliyor.
Bir kadin kendisini sadece o evin aşçisi yada temizlikçisi olarak görmesi ne üzücü.
hay agzina saglik konu sahibi, nefis bi konu olmus. sinir oluyorum, instagramda kendini anlatan kisma kadinlarimizin abuk subuk seyler yazmasi beni benden aliyor!
artik kadinlarimiz olduklari gibi sevemiyor kendini demek ki, sadece birinin esi, birinin annesi olunca seviyorlar kendilerini ki oyle anlatiyorlar kim olduklarini.
gecen ne yazmis birisi biliyomusun, 'nursing mom'. sustum, baktim, biraz daha sustum, baktim, fotograflarinin altina igneleyici bikac soru sormamak icin kendimi zor tuttum. bide bu kadini binlerce kisi takip ediyor !!!!
nursing mom nedir, emziren anne nedir. Allah askina bu nedir. tahammul sinirimi asan seyler bunlar inanin. neyi kime gostermeye/anlatmaya/imaa etmeye/kanitlamaya calismak bu.
bir gun universitede bir profesor bize 'kendinizi uc kelime ile tanimlarsaniz nasil tanimlarsiniz' diye sordu. sinifta nerden baksan 200 kisi vardi. basortulu bir bayan el kaldirip 'muslumanim, kadinim, ve arap asilli bir hollandaliyim' dedi. inan gidip kizi kutlayip kucaklayasim geldi. nasil guzel bir tanimlamaydi o. nasil kendinden emin, nasil gururlu. sinifta derin bir sessizlik, ardindan profesorun iltifati. hic unutmam bunu o gun bugundur hatirladikca gururlanirim.
Benim bir arkadaşım var mesela aynen anlattığınız gibi. Sabahtan akşama kadar onlarca story hepsi farklı yerlerde. Ön planda çocukları, eşi ve hatta eşinin ona aldığı yeni eşarbı falan filan :) çok mantık aramıyorum onda. Daha doğrusu bir mantık çerçevesinde bunları yaptığını düşünmüyorum.Amin :)
5 kelime yazılsın diye değil de şöyle bir aklından insan geçirir ya, kendi kendine herkes sorsun belki güzel cevaplar çıkar diye merakım :)
Çıksın biri desin, ben kendimi annelikle buldum, yüklediğim anlam çok farklı, kendimi tamamladığımı hissediyorum; okumuş başarılı bir kadınım ama tercihim bu yönde, Ayşe’nin annesi olmak benim için en birinci gurur sebebi.. saygı duyarım :)
Ama genelde kadınlar hayatlarında kendilerine ait kısmı dolduramadığı için hayatlarını da eş, çocuk ile tanımlıyor.
Kızınızın adı çok güzelmiş :)
Belki biri gelir de mantıklı bir açıklama getirir diye merak ettim. Yazmış bir arkadaş nitekim, anneliği çok sevmiştir, kendi yaptığı sürece sorun yok diye..
İş hakarete varmasın elbet, ben de istemem.
Çünkü birey olmak zor, birinin bir şeyi olmak daha kolay...Okumak, çalışmak bunlar kolay mı?
Bilmiyorum herkes için farklıdır ama ben çalışıyorum ve hayatım boyunca maddi manevi bir çok sıkıntı çektim, karşılığını alıyor muyum eh şöyle böyle. Aynı işi yapan erkeklerin kadınlardan daha fazla ödeme aldığı, özel sektörde erkeklerin tercih edildiği, doğum yaptığınız an yerinize birilerinin göz diktiği gerçeğini yaşıyorum ben mesela.
Erkek yöneticiler bayanlarla çalışmak istemiyor, eve erken gitmek ister, çocuk doğurur aylarca kaybolur vs vs diyorlar. Sistem de kadının aleyhine.
3nity bı iki konunuzu gordum güzel şeylere deginiyorsunuz dikkatini çekti
Farkina varıyorum bazen böyle şeyleri hiç bu yönden düşünmemiştim
Benim nick im de mi öyle acep :/
Amin :)
5 kelime yazılsın diye değil de şöyle bir aklından insan geçirir ya, kendi kendine herkes sorsun belki güzel cevaplar çıkar diye merakım :)
Çıksın biri desin, ben kendimi annelikle buldum, yüklediğim anlam çok farklı, kendimi tamamladığımı hissediyorum; okumuş başarılı bir kadınım ama tercihim bu yönde, Ayşe’nin annesi olmak benim için en birinci gurur sebebi.. saygı duyarım :)
Ama genelde kadınlar hayatlarında kendilerine ait kısmı dolduramadığı için hayatlarını da eş, çocuk ile tanımlıyor.
Kızınızın adı çok güzelmiş :)
Belki biri gelir de mantıklı bir açıklama getirir diye merak ettim. Yazmış bir arkadaş nitekim, anneliği çok sevmiştir, kendi yaptığı sürece sorun yok diye..
İş hakarete varmasın elbet, ben de istemem.
Zaten bu bir kısır döngü değil mi? Demek istediğim de tam bu işte, ev kadını da olsak bu zihniyeti, bu düzeni değiştirmek bizim elimizde.
Kadın kadını müdafaa etmeliyken biz kadınlar gerek sosyal medyada, gerek sosyal ya da iş yaşantımızda hemcinslerimizin kuyusunu kazıp, itibarsızlaştırmaya çalışıyoruz.
Biz birbirimizin sırtını sıvazlamazsak erkekler bunu hiç yapmaz, yapmayacak.
O yüzden hep derim bu düzeni anneler özellikle de erkek anneleri değiştirecek.
Minnoş görmesem inanıcamAaaa ne varmış ki bunda ?
Bende ponçiğinin minnoşuyum
evet bak o da var... neden mutfak benim olsun? Bence karşısındaki koltuğa talip olayım madem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?