Kadının adı ...

Ay ne güzel aynı şeyleri düşünebildiğim kadınlar ( böcişko, annişko değil) görmek.
Işin en kötü kısmı da kendini bu şekilde tanımlamayanlar tuhaf görülüyor.
Sosyal medyada hesabım olmadığı için mutsuz olduğumu düşünenler var çevremde mesela.
Daha fenası kızının hiçbir yerde resmi yok beğenmiyor musun? diye soran insancıklar gördü bu gözler. Düşünsenize zihniyetteki tehlikeyi...
Kendine, benliğine, var oluşuna değer vermekle ilgili bir şey sanırım bu.

tabi ki gerekli cevabı alıyorlar ama düşünce hiç hoş değil. Kimse evlenmek, doğurmak zorunda değil; anne, eş konumuna geçemeyince sıfır mı olunuyor yani komik

Omur boyunca sifir mi kalacagim ben simdi? Ne sifatsizmisim (!) ben yahu!

Aynen.Yine gereksiz bir konu diye düşünmüştüm ama içerikte yanıldığımı farkettim. Ellerinde olsa adlarını ve soyadlarinı değiştirecekler.

Gene iyi, ben genelde sıpalar derim, eşime atıyorsam seninkiler derim :)

Sosyal medyada saygınlıklarını bozmayıp isimleriyle etiketlerim. Ben de bazen çok mu bireysel yetiştiriyorum diye düşünüyorum

Gene iyi, ben genelde sıpalar derim, eşime atıyorsam seninkiler derim :)

Sosyal medyada saygınlıklarını bozmayıp isimleriyle etiketlerim. Ben de bazen çok mu bireysel yetiştiriyorum diye düşünüyorum
aynı duyguyu bende yaşıyorum.:)
ilerde faydasını göreceğimi düşünüyorum
anneci koca diyen bir eşi olmasın mesela:))
şaka bir yana gerçekten bu dönemde bir taraftan anneci eşlerden şikayet edip bir taraftan
hitap ederken bile yere göğe sigdiramadigimiz evlatlar yetistirmemiz çok ironi geliyor bana.

Bu konuda Çubuklu pijamaya katılmıyorum. Bu pembik gelinler o ahmete de pembik pijama olmadı Fiyonklu pijama giydirir . Sunum önemli sonuçta.

Bu konuyu biz bir derdim var'a açsak "Hiç bir başlığa uymayan yazılar"a çoktan uçmuştu. 4 saattir burada Mune
Konu sahibi kişisel almayın, sadece eşitlikten yanayım.

ilişkisiyle hava atmayan da gezip tozmasıyla, katıldığı etkinlikle, sahip olduğu arkadaşla gösteriş yapıyor.
çünkü orası instagram.
etkinlik takip etme vs gibi ufak tefek birkaç yararı dışında, komple hava atma mekanı gibi geliyor bana.
insanlar hava atmak için kullanmadıklarını söylüyor ama ben oraya yüklenen bir fotoğrafla kendi hayatını başkalarına göstermenin başka hiçbir mantığını bulamıyorum. paylaşım yapmak mı? iyi de ne için?

lafın kısası,
benim gözümde aktif instagram kullanan herhangi bir insanın, profiline x’in y’si yazanlardan pek bir farkı yok.
eninde sonunda her ikisi de bir şeylerini millete açmış, göstermiş oluyor.
kimi yediğini içtiğini, kimi yaptığı sosyal sorumluluk projesini, kimi yaşadığı ilişkiyi…

Haklısın.

Bu konu üzerine de bugün düşündüm iyice.
Şuan benim sıpalar küçükler, 2 çocuk anası şuan beni tanımlayan en doğru cümle gibi. Zira severek yaptığım mesleğime ara verdim, hobilerime keza zaman bulamıyorum, çocuklar içşn taşındım, çocukların kursları etkinlikleri vs derken... ay ben ben olmaktan çıkıyorum. Çocuklar küçük diye geçici bir dönem olarak görüyorum. O yüzden şuan en iyi tanım 2 sıpanın anası olmak :) ama bilinçli olarak bu tanımı kullanmıyorum, çünkü o zaman da yaşları gelip bana ihtiyaçları azaldığında kabul etmekte zorlanabilirim.

Nitekim ben bu x in anası olma olayını hissediyorum:)

Hayatta başka bişeye sahip olmayan insanların ezikliğini kapatma çabası

Aslında ezmek değil mesele. Ben kendi bakış açımdan olayın nasıl göründüğünü ifade ettim, öyle yazan varsa da isterse bu sebeple yazdım der.
Kadının zaten saygınlık kazanması, yer edinmesi zor, bir de böyle kendini tanımlayan kadınlar arttıkça rahatsız oldum.

Bu konuyu biz bir derdim var'a açsak "Hiç bir başlığa uymayan yazılar"a çoktan uçmuştu. 4 saattir burada Mune
Konu sahibi kişisel almayın, sadece eşitlikten yanayım.

Kayrıldığımı düşünmüyorum; kişisel algılamadım :) bazen geç görebiliyorlar.
Bana göre dert, tabi siz veya Mune farklı değerlendirebilir :)

Aslında mesele hava atmak değil, kadını geri plana çekmek daha cok.
Kadını erkek veya çocuk üzerinden tanımlamak beni rahatsız eden

Ben de anlamıyorum bunları hiç. Sosyal medya sadece instagram kullanıyorum. Onda da ad soyad yazıyor. Evliyim eşimi çok seviyorum oğlum var bebeğimi de çok seviyorum ama öyle şeyler yazmak bana abes geliyor. Hoşlanmıyorum. Adım sanım belli duruşum belli o ne öyle vıcık vıcık. Aile içinde ne yaşarsan yaşa oraya yapıştırmak nedir. Kendimi tanımlarsam ya da bir yerlere kendimle ilgili birkaç kelime yazacak olsam şöyle olur; öğretmen, kütüphaneci, kitap tutkunu, makyaj sever, müzik aşığı. Sanırım eş ve annelik daha sonra. Ayrıca ben bunlardan ziyade her gidilen yerin ve her yenilip içilenin paylaşılmasını daha nâhoş buluyorum. Biz ki bir yemekten bahsederken kimsenin canı çekmesin alamayanı var gebesi var vs diye düşünüp lafa ‘ ayıptır söylemesi’ diye başlayan bir millettik şimdi herşeyi ‘oh bayıla bayıla yiyoruz’ diye resimle gösterir olduk.

Bende de oğlumun ismi yazıyor x in annesi diye gerçi sosyal medyadaki ismim kendi ismim ama ,profil resmim de o... Cahil bir insan miyim hayir, geri kafalı da değilim... Kendim için ve hayatim için de çabalayan bir insanım... Dediklerinize kısmen hak veriyorum kısmen vermiyorum...Bu kadının kendini nerde gördüğü ile alakalı tamamen... Ama takıldığım nokta ne zaman böyle bir konu olsa buradaki bayanların çoğu yapmamış oluyor...o kadar yapan kişi var kim bunlar acaba merak içindeyim... Burası da sanal neticede ve ben buradaki kadınların çoğunun da şeffaf olmadığıni düşünüyorum... Günde uzun bir zaman diliminde buraya yazan bayanların sosyal medyayı kucumsemesi ayrica ironik... Lafım kesinlikle size değil konu sahibi üzerinize alınmayın ,bizzat birine de değil genel yazılanlardan ötürü böyle diyorum... Ha diyeceksiniz sen de buraya yazmıyor musun, ben en azından kabulleniyorum sosyal medya hayattimin baya baya içinde...

Kesinlikle katiliyorum. Bana hic romantik gelmiyor. Aksine eziklik bence. Yani senin hic mi sifatin, niteligin yok? X’in karisi, y’nin annesi.. X ve y yoksa hicbir seysin mi demek bu?

o kadar gözüm alışmış ki bu tür kadınların hep birinin şeysi olmasına son cümlenizi okuduğumda kafamda tekrar baktım arkadaşlarıma
ama bazen söylediğim de de sen evlenemedin senin çocuğun yok anlamazsın diyen olduğu için birşey demiyorum ben
kendime demek ki evlenince anlarım şimdi anlayamıyorum diyordum bu yazılanları görünce problemin bende olmadığını anladım

Size katılıyorum sonuna kadar ben de çok itici buluyorum bunu ben evlenip eşimin yaşadığı şehre yerleştim ve her ortamda y nin eşi veya eşim diye tanıştırılmaya başlandım yahu bu nedir benim hayattaki vasfım senin eşin mi olmak yalnızca ben kendi başına da bir bireyim lütfen bundan sonra beni ismimi de kullanarak tanıştır ve tanıştırsınlar dedim kendimi kötü hissettim yani o yüzden bu kafaları hiç anlamıyorum

bunlar kadını yok etmek değil
ne annesiyim , ne karısıyım demiyorum ama bana göre bu sevgi gösterisi aidiyet.

sosyal medya basli basina bi sacmalik.kimisi evinin her kosesinj,yedigi her yemegi,her kiyafetini paylasiyor.ben cilidiriyorum bunlari gorunce ve bunu yapanlar okumus kesim sozde.

Aynısını ben de yaşıyorum merak etmeyin....Çocuğunuzun olmaması kesin "kısır" olduğunuzdan, çocuk sahibi olmama gibi bir seçeneğiniz yok çünkü. Evlenmenizin tek amacı "çocuk" çünkü. Bence (bazı diyeyim )insanlar evliliklerinde mutsuz, çocuk yaparak mutlu olmaya çalışıyorlar ve herkesin de böyle olmasını bekliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…