Kendi annem bana çocuk yoksa neden evlendin, 4 sene oldu sıktınız artık, kabak tadı verdi çocuk istemiyorum şımarıklığınız diyor.Aynısını ben de yaşıyorum merak etmeyin....Çocuğunuzun olmaması kesin "kısır" olduğunuzdan, çocuk sahibi olmama gibi bir seçeneğiniz yok çünkü. Evlenmenizin tek amacı "çocuk" çünkü. Bence (bazı diyeyim )insanlar evliliklerinde mutsuz, çocuk yaparak mutlu olmaya çalışıyorlar ve herkesin de böyle olmasını bekliyorlar.
:)) benimde su an ev ve çocuklar dışında bir faaliyetim yok aslında.günlük bir film açıp kahvemi alıp izlemek en büyük etkinligim şu an:))çocukların eğitimi üzerine kuruluyor düzen ister istemez ama o arada kendimize küçük jestler yapmamız lazım galiba.yoksa boğuluyor hissediyorum ben kendimi.nefes almak için bazen yanlız olup kendimi ve icimdeki çocuğu dinlemem lazım ki çocukların ne istediğini daha iyi anlayabileyim:)Haklısın.
Bu konu üzerine de bugün düşündüm iyice.
Şuan benim sıpalar küçükler, 2 çocuk anası şuan beni tanımlayan en doğru cümle gibi. Zira severek yaptığım mesleğime ara verdim, hobilerime keza zaman bulamıyorum, çocuklar içşn taşındım, çocukların kursları etkinlikleri vs derken... ay ben ben olmaktan çıkıyorum. Çocuklar küçük diye geçici bir dönem olarak görüyorum. O yüzden şuan en iyi tanım 2 sıpanın anası olmak :) ama bilinçli olarak bu tanımı kullanmıyorum, çünkü o zaman da yaşları gelip bana ihtiyaçları azaldığında kabul etmekte zorlanabilirim.
Nitekim ben bu x in anası olma olayını hissediyorum:)
Siz yazmadan da anlamıştım zaten :)bu çok güzel bir şey. anneliği çok sevip ön plana çıkarabilirsiniz. annelik gerçekten dünyanın en güzel şeyi bunu kimse yadsımaz. ama burada söylenmek istenen sizin herkesten hatta evladınızdan da önce kendiniz olarak, kadın olarak bir birey olmayı bilmeniz. x in annesi de diyebilirsiniz ama önceliğiniz x in annesi olmak değil kadın olmanız. umarım anlatabilmişimdir.
Benim tercih ettiğim bir durum değil. Edene de saygı duyuyorum beni ilgilendirmez.
Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim bu tarz konularda bir süre sonra bahsedilen şahıslar hakkında geyiğe dönen ve hatta hakarete varan yorumlar okuyoruz. Gerek var mı? Bence yok.
Bir kızım var Allah bağışlarsa ilerde annesinin brokerlığıyla gurur duyar mı bilmiyorum ama benim annem çok vicdanlı bir kadındı diyebilsin isterim, kimse hakkında kötü konuşmazdı, hayvanları kollardı, nefis yemekler yapardı...Ben de anne olmayı o kadar çok sevdim ki, çocuklarım beni düşündüğünde benimle alakalı güzel şeyler akıllarına gelsin isterim.
annelik ile sınırlı bir kadın olarak kalmayayım akıllarında.
Hele kızım olsa daha da çok önemserdim sanırım bu mevzuyu :)
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza bana da çok itici geliyor bu durum. Kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki evin içinde ya da dışarıda herhangi bir ortamda sürekli eşiniz prenses gibi gezdirmiyordur ya siziBunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?
Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Ben de kadınların birbirini ezmesini, sürekli başka kadınları yargılamasını anlamıyorum. Ben de x'in prensesi vs yazmam, tercih etmem ama bırakın o kişi kendini öyle tanımlamak istiyorsa o şekilde yapsın.
Kadınların birbirini hafif alaycı üslupla sürekli elestirmesini sanırım hiçbir zaman anlamayacagim.
Ki başladı bile onlar ezik demeleraynı fikirdeyim
Kendi annem bana çocuk yoksa neden evlendin, 4 sene oldu sıktınız artık, kabak tadı verdi çocuk istemiyorum şımarıklığınız diyor.
Artık diğerlerini düşünün.
Ne diyeyim dediğiniz gibi bazı insanlar gerçekten amaçsız ama benim hayatım çocuk ve koca ekseninde dönmemeli.
Hep dikkatimi cekiyor konulara cok farklı bı acıdan yaklasıyosun topluluğa hiç uyduğunu görmedim.ilişkisiyle hava atmayan da gezip tozmasıyla, katıldığı etkinlikle, sahip olduğu arkadaşla gösteriş yapıyor.
çünkü orası instagram.
etkinlik takip etme vs gibi ufak tefek birkaç yararı dışında, komple hava atma mekanı gibi geliyor bana.
insanlar hava atmak için kullanmadıklarını söylüyor ama ben oraya yüklenen bir fotoğrafla kendi hayatını başkalarına göstermenin başka hiçbir mantığını bulamıyorum. paylaşım yapmak mı? iyi de ne için?
lafın kısası,
benim gözümde aktif instagram kullanan herhangi bir insanın, profiline x’in y’si yazanlardan pek bir farkı yok.
eninde sonunda her ikisi de bir şeylerini millete açmış, göstermiş oluyor.
kimi yediğini içtiğini, kimi yaptığı sosyal sorumluluk projesini, kimi yaşadığı ilişkiyi…
sevgiyi esine cocuguna ya da kimin nesi oldugunu belirtiyosa ona gostermeli insan. Sevgi gostergesi deyince bir de ayni evde yasadigi halde sosyal medyadan ilan-i ask edenler, özel günler kutlayanlar var ki onlari zaten anlayamiyorum.bunlar kadını yok etmek değil
ne annesiyim , ne karısıyım demiyorum ama bana göre bu sevgi gösterisi aidiyet.
Siteye ilk girdiğimde benim nickim öyleydi.
2 ilde bir çok doktorun teşhis koyamadığı hastalığı bulup kızımı ameliyat ettirmiştim 4 aylıkken. Ve bunu anlatmıştım ilk konumda. Benim için bu bir başarıdır. Üstüne çok da duygusal zamanlarımdı.
Sırf bunun için siteye girip çıkacaktım. Sonra sevdim,kaldım ve değiştirdim adımı.
Belki bazı kadınlar da buna benzer bir başarı olarak görüyorlardır anne olmayı,evlenmeyi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?