Kadının adı ...

Kendi annem bana çocuk yoksa neden evlendin, 4 sene oldu sıktınız artık, kabak tadı verdi çocuk istemiyorum şımarıklığınız diyor.
Artık diğerlerini düşünün.
Ne diyeyim dediğiniz gibi bazı insanlar gerçekten amaçsız ama benim hayatım çocuk ve koca ekseninde dönmemeli.

Kendimi ne kadar bir yere ait hissetmiyorsam artık.. :)
Ne evli yazıyor ne birinin bilmem nesi.

Şimdi siz deyince farkettim.
Bence bu da bir sorun..

:)) benimde su an ev ve çocuklar dışında bir faaliyetim yok aslında.günlük bir film açıp kahvemi alıp izlemek en büyük etkinligim şu an:))çocukların eğitimi üzerine kuruluyor düzen ister istemez ama o arada kendimize küçük jestler yapmamız lazım galiba.yoksa boğuluyor hissediyorum ben kendimi.nefes almak için bazen yanlız olup kendimi ve icimdeki çocuğu dinlemem lazım ki çocukların ne istediğini daha iyi anlayabileyim:)
kendimi tanıtırken.
adım x evliyim 2 çocuğum var.
6 hecelik bir cümleyle anlatıyorum kendimi
soran olursa adlarını söylerim yoksa gereksiz ayrıntı benim için
alinin aysesi olayını hiç bilmiyorum.
o kadar geride kalmışım çağın
esim x im derdi ilk evlendigimizde.çok hoşuma giderdi ama ben ali nin aysesiyim demek bana göre değil.
düşününce bile yoruldum valla.
esimin ismide uzun zaten kafiyeli olmuyor
bu arada eminim sizin çocuklarınız toplumun ihtiyaç duyduğu ayakları üzerinde duran kimseye bağımlı olmayan ama saygıyı yitirmeyen bireyler olacak.
bunu tahmin etmek çok zor değil

Siz yazmadan da anlamıştım zaten :)

Ben de diyorum ki size bir zararı dokunmayan şeyden size ne? Bize ne?

Bir sürü örnek yazdım sildim:) kadın olarak kendi değerini bilmek oraya fiziği mükemmel burnu hokka matematik dehası ... yazmak mı. Hepimiz seviyoruz kendimizi ama canım kendim diye de dolaşmıyoruz ortada. Narsist oluruz o sefer.

aynı fikirdeyim

Bir kızım var Allah bağışlarsa ilerde annesinin brokerlığıyla gurur duyar mı bilmiyorum ama benim annem çok vicdanlı bir kadındı diyebilsin isterim, kimse hakkında kötü konuşmazdı, hayvanları kollardı, nefis yemekler yapardı...

Daha 2 yaşına girmemiş kızıma bile atar yapıyorum bazen

“Sen anne diye biliyorsun ama benim bi ismim var”

Bunu ismimi öğrensin diye yapmıyorum tabi ki. Annelikten başka vasıflarım da olduğunu anlasın diye yapıyorum.

Şimdi size bir kıssadan hisse anlatayım. Atalay Yörükoğlu vardı rahmetli. Bilenler bilir Türkiye’nin tanınan çocuk ve ergen psikiyatristi. Annem bir söyleşisine gitmiş. Adam tanışmak istemiş toplulukla ve tüm kadınlar kendilerini “ben filancanın eşi” diye tanıtmış (söyleşi yapılan yer rotary kulübü, erkekler tanınıyor). Adam tanışmış herkesle. Sonra kürsüye çıkıp “Merhaba ben Emel’in eşi Atalay” diye tanıtmış kendini

Bu konuya nerden geldim bilmiyorum ama bi bildiğim olsa gerek :) Kadınların kendilerini başkalarının üzerinden tanımladığı küçük bi hikaye sadece. Konu sahibine selamlar :)

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza bana da çok itici geliyor bu durum. Kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki evin içinde ya da dışarıda herhangi bir ortamda sürekli eşiniz prenses gibi gezdirmiyordur ya sizi

Unuttuğunuz bir şey var.

Kün fe Yekün

Ben instagram annelerini anlamıyorum valla...
Bu kadar saat elde telefon sosyal medya vs. çocukla ilgilendiğini sanmıyorum..

Etrafımda bir kaç örnek var.
7/24 telefon.
Çocuk artık ağlıyor çekme diye..
Sırf fotoğraf çekmek için 1001 eziyet..

+1

Kadının kimliğini, varoluş sebeplerini hatırlatmak isterken bile kırmadan ve ezmeden yapamıyoruz bunu.
Kadınların
Güçlü, üretken, bireyselliği ön planda tutarak var olması hepimizin ortak beklentisi.
Fakat anneliğini ifade ediş biçimiyle, kimin eşi olduğunu nasıl söylemesi gerektiğiyle ilgilenerek
belirleyemezsiniz bunu.
Kadına saygıyı belirleyen kriterler bunlar değil.
Evet birilerine kendinizi yok saymayın diyebilirsiniz.
Ama bunu nasıl yaptığınız çok önemli.
Ez, yargıla, saygısızlaş. Ama yaşasın kadınlar..
Bu samimiyetsiz yavanlık rahatsız edici olmaktan oteye gidemiyor.

Benim annem ve tüm ailem de aynısı...5 sene oldu, şimdiye en az 3 yaşında olurdu ay şöyle böyle....
Birde çocuklarının başlarına açtığı belaları anlatıp anlatıp sonra ay niye senin yok çocuk harika bişi diyen versiyonları da mevcut.

Bir de cidden her kadın anne olmamalı, her erkek de baba olmamalı. Çcoukların psikolojisi açısından en azından.

Hep dikkatimi cekiyor konulara cok farklı bı acıdan yaklasıyosun topluluğa hiç uyduğunu görmedim.
Tebrık ederim.

Harika bir yere değinmişsiniz.

İnsanlık olarak yeterince metalaştık, özellikle kadınlar.

Siteye ilk girdiğimde benim nickim öyleydi.
2 ilde bir çok doktorun teşhis koyamadığı hastalığı bulup kızımı ameliyat ettirmiştim 4 aylıkken. Ve bunu anlatmıştım ilk konumda. Benim için bu bir başarıdır. Üstüne çok da duygusal zamanlarımdı.
Sırf bunun için siteye girip çıkacaktım. Sonra sevdim,kaldım ve değiştirdim adımı.
Belki bazı kadınlar da buna benzer bir başarı olarak görüyorlardır anne olmayı,evlenmeyi...

Bunu yapan kadınları 2'ye ayırın lütfen.
1-Gerçekten görgüsüz,hava atma çabası içinde olanlar.
2- Hayatı boyunca çeşitli sebeplerden dolayı hiç mutlu olamayıp,evlenip anne olunca trajik hayatları son bulan gariban kadınlar.
Öyle gevrek gevrek gülüp "hayatı boyunca hiçbir şey sahibi olamamış kadınlar derken bir durup düşünün.
Belki de gerçekten hiçbir şeyin sahibi olamadılar?
Mücadele etmelerine rağmen olmadı. Olunca da kendi çaplarında paylaştılar yapıp ettiklerini.
Öz ve üvey annesiyle 11 kardeş büyüyen bir arkadaşım var mesela.
Babasının 2.eşiyle aynı evde yaşıyorlar.
Hergün kavga,hergün gürültü.
Bazı akşamlar evlerine gidiyordum. Kavganın sebebini sorduğumda
"Babam dün gece annemin yanında yattı diye sabahtan beri kavga ediyor üvey annem" cevabını alıyordum .
Şimdi bu arkadaşım evlenince paylaşacak işte bir şekilde kocasını,çocuğunu. Ne kadar mutlu olduğunu. Çünkü olmadı hiçbir zaman olduramadı.

bunlar kadını yok etmek değil
ne annesiyim , ne karısıyım demiyorum ama bana göre bu sevgi gösterisi aidiyet.
sevgiyi esine cocuguna ya da kimin nesi oldugunu belirtiyosa ona gostermeli insan. Sevgi gostergesi deyince bir de ayni evde yasadigi halde sosyal medyadan ilan-i ask edenler, özel günler kutlayanlar var ki onlari zaten anlayamiyorum.

Anne olmak ve evlenmek küçümsenecek yada önemsenmeyecek meseleler değil zaten.
Başarı mı hayır.
Ama sıradan da değil. Herkes aşkın bizlerin hayatına girdiğini falan düşünüyor ama
aksine bizler aşkın etrafında dönüyoruz.
Aşkın olmadığı bir dünya anlatalım, bakalım nereye varacağız.
Çocukta keza öyle. Bu bağlılık duygusu küçümsenebilir mi.
Benim için çocuğum bende dahil olmak üzere her şeyden önce gelir.
Gerekirse önce onun adını yazarım, sonra kendi adımı istersem yazarım istemezsem yazmam.
Lütfen ilk sıraya kendini al demek kimin haddine olabilir?
Yada lütfen sağda solda x in annesi yazma çok banelsin lafjsskjlkvh
Boşandığında çocuğun velayetini babaya veren kadınları sağlı sollu yere seren üyeler
gelmiş, neden önce ben demiyorsun diyor. (alt metinde ezik ilan ediliyor)
Gelde gülme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…