Kadının çalışma mecburiyetı

eş adayınızın kendine güveni yoksa neden evleniyor ki oldu ki kadın çalışırken işsiz kaldı,hamile kaldı bi insanın güveni önce kendi kanatlarına olmalı, keza hayatınızda erkek olsun yada olmasın çalışmazsanız üretemezsiniz, onun bunun gözünün içine bakarsınız minnet edersiniz yok yere çalışın yanı

Kadın çalışmalı mı çalışmasa da olur mu vs bunlar ayrı tartışma konuları.
Ama karşınızdaki kişi sizin illa çalışmanızı istiyor, sizin maddi ihtiyaçlarınızı elinden gelenin en iyisiyle karşılamaya gönüllü değilse veya buna imkanı yetmiyorsa evlenmemelisiniz.

Size bakmak istemeyen adamı zorla kendinize baktıramazsınız nihayetinde. İhtiyaçlarınız veya istekleriniz için karşınızdaki kişiye sürekli yalvarmak, onunla pazarlık etmek veya onu ikna etmek zorunda olmak çok çirkin.

Öte yandan siz normalde çalışıyor olsanız bile çocuğunuz olduğunda bakacak kişi bulamayabilirsiniz, allah korusun sizin veya çocuğunuzun sağlık sorunları olabilir isteseniz bile çalışamayabilirsiniz, ne bileyim iş koşullarınız çok kotu hale gelir ara vermek isteyebilirsiniz vs vs. Bu gibi durumlarda da karşıdaki kişi size kaba tabirle ekmek düşmanı olarak bakacaksa kesinlikle o kişiden uzak durun.

Ben çalışıyorum, çocuğum da var. Evet kolay değil ama çalışmak güzel eğer cok kötü şartlarda değilseniz. Ama çalışmanın sebebi ve motivasyonu eşimin beni maddi yük olarak görmesi değil ve asla da olamaz.

4-5 yıldır yalnız yaşıyorum. Evimi kendim çekip çeviriyorum. Öyle aman ev işi de kalsın yorgunum pek diyemiyorum. Düzeni severim. Hem iş hem ev tek olduğum için benim üzerimde. Tek başına ne kadar iş çıkabilir demeyin baya çıkıyor. Yemeklerimi evden hazırlayıp götürüyorum, evde iş biriktirmeyi sevmiyorum ama bir şekilde yetiyorum. Ha başka bir şeyi önceliklendirmek istersem 1-2 gün salladığım olur ama genel düzenim böyle. Sonra hayatıma biri girdi, nişanlandık. Hala çalışıyorum ama evdeki düzeni sağlayacak kişi sayısı 2 ye çıktı. O kadar fazla şeyi üstümden aldı ki rahatladım. Evlenince x2 yük olması gerekmiyor yani.
Siz hayatın hep toz pembe olacağını düşünüp kendiniz için kolay olanı seçmişsiniz. Tartışmanızı düşünün. İstediğiniz gibi gözünüzü bile karartamıyorsunuz değil mi?
İstediğim zaman başka işe girerim nasılsa vasıfsız bir iş demeyin. Yaş faktörünü gözden kaçırıyorsunuz.
Çalışıp çalışmamak maddi durumunu garanti altına almış kişi için tercih meselesidir.
O kategoriye girmiyorsanız sizin fikrinizin buradaki örneği pek geçerli olmuyor.

kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Ablacım geçinemiyorsanız tabi ki çalışacaksın başka ne yapacaksın ki

Çalışınca da ev işini bölüşmeniz lazım ama öyle hem para kazan hem evde kölelik olmaz

Çocuk problemi veya sağlık problemi olmaması çalismak için yeterli nedenler değil benim için. Ayrıca ben 40 yaşındayım, gençlik ideallerini bir kenara bırakırsam tabi ki para için çalışıyorum Sabah 6 da kalkıp, İstanbul trafiğinde sürünüp akşam 7 de eve gelip, üstüne evde çalışmak için farklı bir motivasyon bulamıyorum. Yani sosyalleşmek, kendimi ispatlama çabası vs dersek insan bunu çok farklı şekillerde de yapabilir bence.

Vallahi benim kocası veya babası zengin olan arkadaşlarım gördüğüm kadarı ile hayatlarından gayet memnunlar. Mesela 2 tanesi mühendis olmasına rağmen keyfine yeniden üniversite okudu. Yurtiçi, yurtdışı tatillerine gidiyorlar. Kendi aralarında grupları var, kultur turları yapıyorlar vs vs. Kendilerine ayırdıkları zaman ve gösterdileri özen, hobi edinmeleri vs şahsen çok hoşuma gidiyor.

Maddi olarak rahat olduktan sonra, belirli bir vizyona sahipsen sıkılmazsın. Ofise gidip kahve molasında veya öğle yemeğinde sosyalleşmekten daha az sıkıcı bence.

Bu konu çalışan kadın / çalışmayan kadın tartışmasına döner ve çok banlar getirir gibi hissediyorum

Tek eksik bu işleri ikiye bölmeyi kabul edecek koca bulmak sanırım turkiye gibi Ortadoğu ülkelerinde erkeklerin çoğu evde yan gelip yatmaktan başka bir işe yaramıyor.

Kimse çalışmak istediği için çalışmıyor zaten. Hiçbirimiz çalışmak istemiyoruz ama çalışıyoruz yani

yoo ben çalışmak istediğim için çalışıyorum. hatta 60 küsür yaşındaki annem hiç ihtiyacı olmamasına rağmen canı çalışmak istediği için çalışmaya devam ediyor.

Ben de 40a yakınım ama gençlik ideallerim henüz bitmedi Farklı düşünmemiz normal. Saygı duyuyorum efendim. Benim için gezip tozmak filan artık tatmin edici şeyler değil. 16 yildir yurt dışındayım. Çeşit çeşit ülke gezdim tozdum farklı farklı şirketlerde çalıştım zor sartlarda, son 5 yıldır da evden çalışıyorum mühendis olarak. Fıtrat farkı diyelim o zaman. Sadece keyif almak için yaşasam baya sıkılırım ben çünkü.

kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Senin durumun farklıymış .Hem dışarda hem evde köle gibi çalışmanı isteyen bir eşin var sanırım.Yaptıklarını görevinmiş gibi görüp bir de hayat müşterek çalışmslısın baskısı.Net boşarım ben bu adamı.B…..k yesin.

Ev işi bende, çocuk bende, aileyi, akrabaları çekip çevirmek bende. Devir değişti, şimdi bir de işe girip günün 10 saatini verip eve para getirmen de lazım diyorlar. Ee para getirmek erkeğin görevi değil miydi? Hatta erkeğin tek görevi, tek vasfı değil miydi? Kendi yarattığı düzende başarısız oldu öyleyse. Başarısızlığın sorumluluğunu da kadınlara yıkıyor. “Ya bu düzen işlemedi, her şey eşit olsun ve biz dünyayı kadınlar için de huzurlu hale getirelim” demiyorlar. “Ya senin sorumluluklar aynen devam, bir de benim işimin aynısını çok daha zor şartlarda, daha az paraya yapacaksın.” diyorlar. Oldu canım. Kadını çalışmaya mecbur bırakmamak erkeğin görevidir. Eşine çalışman lazım diyen erkek hayatta başarılı olamamıştır. Kimse kusura bakmasın. Devir değiştiyse bi’ bize mi değişti? Bize gün 24 saat değil mi? Daha çok para lazımsa kendi yarattığın ve bizden çok daha kolay yaşadığın düzende daha çok çalışacaksın.

Konu sahibi bu kadar bilgiyle toplumsal konulara sokma bizi bence :) iki şey yazıp konusunu bırakanlar da beni ayrı darlıyor.
Niteliksiz işler yapan birçok kişi çalışmak istemez, bu gayet makul. Bedensel olarak çok yorucu ve çoğunlukla saygınlık düşük, elde edilen para da ederinde değil. Ancak Türkiye’de şu an ailelerin en az %50sinde kadın çalışmak zorunda çünkü eşleri asgari ücret kazanıyor. Daha yeni parfüm fabrikasında ölen kadınların haberlerini okuduk. Sigortasız, 3-5bin tl ye çalışmış bu insanlar.. böyle bir ortamda emin olun imkanı olan kimse çalışmaz. Her neyse sizin durumunuzu tam olarak bilirsek objektif bir yorum yapmaya çalışırız.

Yarın öbür gün aldatıldığınızda boşandığınızda veya eşiniz öldüğünde ortada sap gibi kalacaksınız tabii ki de çalışmak zorundasınız , keyfi çalışmamazlık tembellik olur. Bunun istisnası nedir, babadan zenginsindir pasif gelirlerin vardır.

maça maça takılmak ne demek?

Doğru, işten geliyorsun ölü gibi yatıyorsun sonra. Şartların gözü kör olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…