Kadının çalışma mecburiyetı

Kadın çalışmalı, önce kendisi için, üretmeli ve kazanmalı. Lakin kadını kendisi gibi ev geçindirmekle yükümlü gören çok fazla erkek türedi. Tüm maaşını alan, almak isteyen, eve destek olunması gerektiğini düşünüyorum sadece, kadın önce kendisi için çalışmalı. Erkeğin düşünce tarzı burada önemli olan, kadına güvenen erkeklerden hiç hoşlanmıyorum.

16 yıldır yurtdışında olduğunuz ve bir sürü ülke gördüğünüz için öyle olabilir bence. İngiltere ve Almanya'da çalışmış birisi olarak çalışma & yaşam koşullarını Türkiye ile kıyaslamak komik olur.
Türkiye'de bahsettiğim şartlarda ve nispeten düşük ücretlere daha fazla saat çalışıyor olsaydınız fitrat farkı olmadığı konusunda bir yerlerde anlaşırdık bence.

Gerçekten mi orta yolu buldunuz mu Pekı burdakı durum erkeğin evlılık için kemdıne güvenmemesi kadının da evi desteklemesini istiyor
bu kişi sizsiniz sanırım
iş koşullarınız çok mu ağır yoksa çalışmak mı istemiyorsunuz

eşinizin kendine güvensiz olduğunu en başından biliyorsunuzdur aslında
mesela benim eşim de bunda iki yıl önce kendine güvenirdi ama şimdi güvenemez (kentsel dönüşümden dolayı kiraya çıktık kızımız şehir dışında okuyor falan)
ama ben evlenirken biliyordum kendine çok güvenemeyeceğini
ben çalışmayı tercih ediyorum yalnız o yüzden sorun etmedim

Yurt dışı deyince hep Avrupa geliyo di mi akla Turkiye'de Su an İngiltere'deyim ama öncesinde farklı Asya ülkelerinde 3 kurusa zor şartlarda çalıştım. Sabah 6.30da çıkıp eve akşam 11-12 gibi girerdim. Haftasonlari da master derslerime giderdim ki bi kariyerim olsun diye. Dilini bile bilmediğim ülkede hem de. Bence bu konuda ben çok iyi bi örnek değilim sizin için

Tek söylediğim kadınların tek başına yaşayabilecek, çocuklarına tek başına bakabilecek güçte olması. Böylece kocası terkederse, ölürse, hastalanırsa damdan düşmüş gibi olmasın diye.

Kadının kocası çok iyiyse, kocasının maaşı 6 haneli ve baştaki rakam min 3 ise, evi arabası, 200 300 gr altını ve asgari ücret bandında pasif geliri varsa çalışmasına gerek yok.

Kadının kocası kötüyse, kocasının maaşı 6 haneli ve baştaki rakam min 3 ise, evi arabası, 200 300 gr altını ve asgari ücret bandında pasif geliri varsa çalışmasına gerek yok ama kocayı söğüşleyip birikim yapması gerek.

Bu şartları hali hazırda sağlamıyorsanız imkanlarınız dahilinde çalışıyor olmalısınız kızlar.

kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Kadın çalışmak zorunda veya kadın evde otursun kalıpları çok saçma geliyor bana. Nasıl kendi rızanla çalışmak özgürlükle kendi rızanla çalışmamak da özgürlük ve kendi seçimimiz. Feminizm tam olarak bu değil mi, hayatımızla ilgili kararları kendimiz verebiliyor olmamız? Eşin maddi olarak yetmiyorsa evet hayat müşterek bence destek olmalısın. Ama ihtiyacınız yoksa birikiminiz eviniz aracınız ve daha büyük hayalleriniz yoksa bu hayatı sizde bir kere yaşıyorsunuz bu sizin seçiminiz olmalı kimse size baskı yapamaz. Memur değilseniz ya da kendi işiniz değilse hem evli hemde çalışan bir kadın olmak gerçekten çok zor.

kadın çalışmalı eve katkı için falan değil kendi ruh saglıgı için , bişiler üretmek için , aktif olmak hayata karışmak için. maddi kısmı tabiki etken ama önce kendisi için çalışmalı bence.

Buradan alacağınız cevaplar ne işinize yarayacak anlamadım.
Adam açıkça ben sana bakamam demişse çalışmayıp ne yapacaksınız? Yakasına yapışıp mı para alacaksınız?
Şu durumda ya boşanıp kendini baktıracağın birini bulursun ya da çalışırsın.

Biri üstüme yük olma demişken çalışmayacağım diye direnmek çok garip.
"İnsan eşini yük olarak görür mü" sorusu gelmeden de cevap vereyim, evet görür.
Eşim çalışmayıp evde yaysa ben yük olarak görürüm kendisini. Herhangi birinin tüm maddi manevi yükünü ve geleceğinin sorumluluğunu üstüme alamam.
Çamaşırları hep ben yıkarsam da yük olarak görürüm eşimi, yemeği her gün ben yaparsam da.
Hayat müşterekse her konuda müşterek.
Evi tek başıma geçindirmeyi de istemem, tek başıma bütün ev işini sırtlanmayı da.
"Bunlar kadın işi, ben yapmam. Bunların hepsini sen yap, bir yandan da çalış eve para getir" diyen adamı işe girer girmez boşayın zaten.

Neden kına içeceksiniz ki? Halbuki hepiniz aklı başında, kendi ayakları üstünde duran kadınlarsınız.
Arkadaş Tayland’dan getirmiş, illa yapacağım size dedi. Çayı berbattı, bunun da pek güzel çıkacağını sanmam.

Tek eksik bu işleri ikiye bölmeyi kabul edecek koca bulmak sanırım turkiye gibi Ortadoğu ülkelerinde erkeklerin çoğu evde yan gelip yatmaktan başka bir işe yaramıyor.
Ben buna katılmıyorum. Evlendiğimiz erkekleri kendimiz seçiyoruz. Ev işlerini bana zimmetli kabul eden bir erkekle niye evleneyim ki? Sonuçta evlilik bir zorunluluk değil.

Valla gözümü gayette karartıyorum boşansam da ayağımız üstüne durabilirim korkum yok yani dünyaya onunla gelmedim sonuçta ondan önce bi hayatım vardı nasıl geçiniyorsam yine geçinirim bi şekilde

Çocuğunuz var mı? Ya da olduğunda da bir şekilde geçinebilecek misiniz?

Ben buna katılmıyorum. Evlendiğimiz erkekleri kendimiz seçiyoruz. Ev işlerini bana zimmetli kabul eden bir erkekle niye evleneyim ki? Sonuçta evlilik bir zorunluluk değil.
Herkes sizin kadar iyi seçimler yapamıyor olabilir. Konu sahibinin eşi yapmıyormuş mesela. Eee kadin evlenmiş, gündüz eşek gibi fabrikada çalışıp ekstradan evde de köle gibi çalışmak zorunda mı?
Asıl merak ettiğim siz hiç hayatınızda üretimde işçi olarak çalıştınız mı?

Gerçekten çok haklısınız 1 kere fabrika yüzü görmemiş insanlar geliyor burda erkeğe muhtaç olmayın vırt zırt çok biliyolarsa sadece 1 gün o fabrikada saatlerce aynı işi yapsınlar

Gerçekten çok haklısınız 1 kere fabrika yüzü görmemiş insanlar geliyor burda erkeğe muhtaç olmayın vırt zırt çok biliyolarsa sadece 1 gün o fabrikada saatlerce aynı işi yapsınlar
Üretimde çalışmak kadınlar için ekstra zorlayıcı, sonrasında evde de çalışınca erkenden yaşlanıyor insan ve bir sürü hastalığı çıkıyor. (Annem işçi emeklisi, gayet biliyorum)
Birde erkek kadına bakmak zorunda değil modası çıktı. Hayır Dünya geneline bakıyorum, Amerikalı erkekte karısına ve çocuklarına bakıyor, Çinli de, Afrikalı da... Ne hikmetse burdaki bazı üyelerin zoruna gidiyor bu durum. Erkek maddi olarak eve destek oluyorsa, kadında evi çekip çeviriyor çocuklara bakıyor. Gayet adil bence.

Bencede adil bana geri kafalı mı dersiniz başka şey mi dersiniz bilmiyorum artık
Benim eşim çalışıp bana bakmak zorunda ben istersem çalışırım zorunda değilim o da gelip bana yardım etmek isterse eder ben yemek yapmaktan temizlikten hoşlanıyorum o ise çalışmaktan biz evliliğimizde böyle anlaştık ha yarın bir gün bir şey olur ayrılırım arkamda ailem var ve bende öyle bir şeyde tabikide çalışırım ama şuan durum böyle

Kadın istiyorsa tabii çalışmalı üretmeli kendi parasını kazanmalı, ayaklarının üstünde durmalı da olay iyice saçmalaştı evliliklerde, kadın hem gidiyor dışarıda 8-10 sa çalışıyor, hem ev masraflarına kiraya ortak oluyor, hem çocuk doğuruyor büyütüyor, hem evi çekip çeviriyor, en “yardımcı” olan erkek bile max yediği yemeği kaldırıyor çoook büyük oranda. E o zaman ne anladım ben bu işten? Evlenmem, kirası yarıya daha düşük bir evde kendim pişirir yerim kimsenin donunu da yıkamama geliyor iş. Kadınların üstünde bu kadar yük varken, istemiyorsa çalışmamalı bence. Erkolar eve para gelsin diye yardım ederim falan diye sallıyor da milyonda bir ihtimale piyango çıkmaz.

Mühendisim üretim ortamını biliyorum. Doğru seçim yapmak lazım işte. Adam ev işi yapmam diyor ve hayat müşterek diyip çalış diyor. Kadının işi gücü olsa sadece kendi işini yapmak üzere çekip gidecek imkanı olur. Mevcut durumda elde bir şey kalmıyor. Bunları da şu an çalış(a)mayan bir kadın olarak yazıyorum.

Ne sacma konu. Calismasin madem kadin.
Sonra en basiti aldatilinca gidecek yerim yok ne yapacagim zir zir zir aglar artik. Burasi bu kadinlarla dolu hicmi okuyup duymadiniz burada.
Calismak kendine olan saygi ve gúveni getirir. Bagimsizlastirir.
Ha ev isi bilmemne nasil yapim diyenlerde salak gibi gidip òkúz biriyle evlenirse o òkuzede òmür boyu hizmetcilik kólelik yapip kendinden ódun verir.
Calisan calisir, istemeyende ev isi vs siginip bir taraflarini yayip oturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…