16 yıldır yurtdışında olduğunuz ve bir sürü ülke gördüğünüz için öyle olabilir bence. İngiltere ve Almanya'da çalışmış birisi olarak çalışma & yaşam koşullarını Türkiye ile kıyaslamak komik olur.Ben de 40a yakınım ama gençlik ideallerim henüz bitmediFarklı düşünmemiz normal. Saygı duyuyorum efendim. Benim için gezip tozmak filan artık tatmin edici şeyler değil. 16 yildir yurt dışındayım. Çeşit çeşit ülke gezdim tozdum farklı farklı şirketlerde çalıştım zor sartlarda, son 5 yıldır da evden çalışıyorum mühendis olarak. Fıtrat farkı diyelim o zaman. Sadece keyif almak için yaşasam baya sıkılırım ben çünkü.
bu kişi sizsiniz sanırımGerçekten mi orta yolu buldunuz mu Pekı burdakı durum erkeğin evlılık için kemdıne güvenmemesi kadının da evi desteklemesini istiyor
Yurt dışı deyince hep Avrupa geliyo di mi akla Turkiye'de16 yıldır yurtdışında olduğunuz ve bir sürü ülke gördüğünüz için öyle olabilir bence. İngiltere ve Almanya'da çalışmış birisi olarak çalışma & yaşam koşullarını Türkiye ile kıyaslamak komik olur.
Türkiye'de bahsettiğim şartlarda ve nispeten düşük ücretlere daha fazla saat çalışıyor olsaydınız fitrat farkı olmadığı konusunda bir yerlerde anlaşırdık bence.
Kimsenin zoruyla çalışmam.kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Kadın çalışmak zorunda veya kadın evde otursun kalıpları çok saçma geliyor bana. Nasıl kendi rızanla çalışmak özgürlükle kendi rızanla çalışmamak da özgürlük ve kendi seçimimiz. Feminizm tam olarak bu değil mi, hayatımızla ilgili kararları kendimiz verebiliyor olmamız? Eşin maddi olarak yetmiyorsa evet hayat müşterek bence destek olmalısın. Ama ihtiyacınız yoksa birikiminiz eviniz aracınız ve daha büyük hayalleriniz yoksa bu hayatı sizde bir kere yaşıyorsunuz bu sizin seçiminiz olmalı kimse size baskı yapamaz. Memur değilseniz ya da kendi işiniz değilse hem evli hemde çalışan bir kadın olmak gerçekten çok zor.kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Arkadaş Tayland’dan getirmiş, illa yapacağım size dedi. Çayı berbattı, bunun da pek güzel çıkacağını sanmam.Neden kına içeceksiniz ki? Halbuki hepiniz aklı başında, kendi ayakları üstünde duran kadınlarsınız.
Ben buna katılmıyorum. Evlendiğimiz erkekleri kendimiz seçiyoruz. Ev işlerini bana zimmetli kabul eden bir erkekle niye evleneyim ki? Sonuçta evlilik bir zorunluluk değil.Tek eksik bu işleri ikiye bölmeyi kabul edecek koca bulmak sanırımturkiye gibi Ortadoğu ülkelerinde erkeklerin çoğu evde yan gelip yatmaktan başka bir işe yaramıyor.
Valla gözümü gayette karartıyorum boşansam da ayağımız üstüne durabilirim korkum yok yani dünyaya onunla gelmedim sonuçta ondan önce bi hayatım vardı nasıl geçiniyorsam yine geçinirim bi şekilde4-5 yıldır yalnız yaşıyorum. Evimi kendim çekip çeviriyorum. Öyle aman ev işi de kalsın yorgunum pek diyemiyorum. Düzeni severim. Hem iş hem ev tek olduğum için benim üzerimde. Tek başına ne kadar iş çıkabilir demeyin baya çıkıyor. Yemeklerimi evden hazırlayıp götürüyorum, evde iş biriktirmeyi sevmiyorum ama bir şekilde yetiyorum. Ha başka bir şeyi önceliklendirmek istersem 1-2 gün salladığım olur ama genel düzenim böyle. Sonra hayatıma biri girdi, nişanlandık. Hala çalışıyorum ama evdeki düzeni sağlayacak kişi sayısı 2 ye çıktı. O kadar fazla şeyi üstümden aldı ki rahatladım. Evlenince x2 yük olması gerekmiyor yani.
Siz hayatın hep toz pembe olacağını düşünüp kendiniz için kolay olanı seçmişsiniz. Tartışmanızı düşünün. İstediğiniz gibi gözünüzü bile karartamıyorsunuz değil mi?
İstediğim zaman başka işe girerim nasılsa vasıfsız bir iş demeyin. Yaş faktörünü gözden kaçırıyorsunuz.
Çalışıp çalışmamak maddi durumunu garanti altına almış kişi için tercih meselesidir.
O kategoriye girmiyorsanız sizin fikrinizin buradaki örneği pek geçerli olmuyor.
Çocuğunuz var mı? Ya da olduğunda da bir şekilde geçinebilecek misiniz?Valla gözümü gayette karartıyorum boşansam da ayağımız üstüne durabilirim korkum yok yani dünyaya onunla gelmedim sonuçta ondan önce bi hayatım vardı nasıl geçiniyorsam yine geçinirim bi şekilde
Herkes sizin kadar iyi seçimler yapamıyor olabilir. Konu sahibinin eşi yapmıyormuş mesela. Eee kadin evlenmiş, gündüz eşek gibi fabrikada çalışıp ekstradan evde de köle gibi çalışmak zorunda mı?Ben buna katılmıyorum. Evlendiğimiz erkekleri kendimiz seçiyoruz. Ev işlerini bana zimmetli kabul eden bir erkekle niye evleneyim ki? Sonuçta evlilik bir zorunluluk değil.
Gerçekten çok haklısınız 1 kere fabrika yüzü görmemiş insanlar geliyor burda erkeğe muhtaç olmayın vırt zırt çok biliyolarsa sadece 1 gün o fabrikada saatlerce aynı işi yapsınlarHerkes sizin kadar iyi seçimler yapamıyor olabilir. Konu sahibinin eşi yapmıyormuş mesela. Eee kadin evlenmiş, gündüz eşek gibi fabrikada çalışıp ekstradan evde de köle gibi çalışmak zorunda mı?
Asıl merak ettiğim siz hiç hayatınızda üretimde işçi olarak çalıştınız mı?
Üretimde çalışmak kadınlar için ekstra zorlayıcı, sonrasında evde de çalışınca erkenden yaşlanıyor insan ve bir sürü hastalığı çıkıyor. (Annem işçi emeklisi, gayet biliyorum)Gerçekten çok haklısınız 1 kere fabrika yüzü görmemiş insanlar geliyor burda erkeğe muhtaç olmayın vırt zırt çok biliyolarsa sadece 1 gün o fabrikada saatlerce aynı işi yapsınlar
Bencede adil bana geri kafalı mı dersiniz başka şey mi dersiniz bilmiyorum artıkÜretimde çalışmak kadınlar için ekstra zorlayıcı, sonrasında evde de çalışınca erkenden yaşlanıyor insan ve bir sürü hastalığı çıkıyor. (Annem işçi emeklisi, gayet biliyorum)
Birde erkek kadına bakmak zorunda değil modası çıktı. Hayır Dünya geneline bakıyorum, Amerikalı erkekte karısına ve çocuklarına bakıyor, Çinli de, Afrikalı da... Ne hikmetse burdaki bazı üyelerin zoruna gidiyor bu durum. Erkek maddi olarak eve destek oluyorsa, kadında evi çekip çeviriyor çocuklara bakıyor. Gayet adil bence.
Mühendisim üretim ortamını biliyorum. Doğru seçim yapmak lazım işte. Adam ev işi yapmam diyor ve hayat müşterek diyip çalış diyor. Kadının işi gücü olsa sadece kendi işini yapmak üzere çekip gidecek imkanı olur. Mevcut durumda elde bir şey kalmıyor. Bunları da şu an çalış(a)mayan bir kadın olarak yazıyorum.Herkes sizin kadar iyi seçimler yapamıyor olabilir. Konu sahibinin eşi yapmıyormuş mesela. Eee kadin evlenmiş, gündüz eşek gibi fabrikada çalışıp ekstradan evde de köle gibi çalışmak zorunda mı?
Asıl merak ettiğim siz hiç hayatınızda üretimde işçi olarak çalıştınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?