Kesinlikle benim doğduğum yer takıntım yok mesleğim neyi gerektiriyosa oraya gitmeyede hazırımçok saçmalamış
ben 5 senede 5. şehrime taşınıcam yakında
kimisinde eşim benle geldi
kimisinde ben onla gittim
hangisinde ekmeğimiz varsa oraya gittik
tuttursaydı illa benim memleketim benim yanım diye yürümezdi
bence sen baştan şartlarını söylemekle iyi yapmıssın
Şuan ailemin yaşadığı şehirde hatta aynı ilçede doğup büyüdüm istanbulluyum yani ben koca şehri bırakıp heryere gitmeye mecburum niye kadınım çünkü. Benim anam babam yaşlı değil sanki hasta değiller yada olmuyolar. Neymiş onlarıda o şehire aldırırmış :))) saçma sapan şeyler. Bir erkeğin dayatmalarına kurallarına evet diyecek bir kadın değilim babam dısında. Ben fedakar olmuyorum mecbur oluyorum o fedakar oluyo benle gelirse. Yazılı kanun varmıs ya kuranı kerimde kadın kıcasına itaat etmeli diyomuş. Blof yada değil ben devam etmicem. Net oldum işine gelirseO tamamen bir turk gelenegi... Ataerkil toplumlarin alisagelinmis duzeni. Ben kocamin yaninda degilim vede hatta onu kendi yanima almak icin ugrasiyorum, senin sevgilin halt etmis, kendi duzeni bozulmasin, aman erkek anasi oglundan uzak kalmasin diye butun dertleri. Kiz anasinin ne eksigi sucu var ? Kadinin evlenmeden onceki hayati duzeninin neden bir onemi yok ? Neden kadin evini isini kimi zaman ailesini arkadaslarini ve bazen dogup buyudugu sehrini birakip gitmek sorunda sirf evlenmek icin ?
Bana tum kadinin yeri kocasinin yani lafi tamamen uydurulmus erkeklerin kendilerine yonttuklari bir zorlama laf olarak geliyor. Boyle bir kural yoktur, illa bir yere gidilecekse orta yol bulunur, iki kisinin gelecegi acisinda en iyi yer neresiyse oraya gidilir, ve illa bir taraftan birisi herseyini birakip birsuru seyden vazgecmek zorunda kalacaksada o kisinin kadin olmasi sarti diye bir yazili kural yoktur.
Boyle dayatmalara gelmeyin , gelirsen gel gelmezsen biter tarzi ici bos bloflere de kanmayin, blof degilse hatta hic kanmayin cunku oyle adamdan zaten hayir gelmez.
Ben kimin iş durumu neyi gerektiriyosa öyle olur dedim beğenmedi olaki karadenize tayinim çıktı sonra onun olduğu yere bir türlü gidemedim hep sorun hep kavgamı olcak dedim ordaki özel hastanede iş bulurmuşum böyle saçmalıklarİyi yapmışsınız. Ne münasebet onun istediği yerde olacakmışsınız. Önemli olan evlenip birlikte mutlu yaşamak değil mi?
Son atamalarda maraşa atandım. Ben daha çalışmaya başlamadan eşim geçici görevlendirme istedi maraşa.
Kocanın yeri karısının yanıdır bizde
:) Bakış açısı tek kelimeyle LEŞ!İstersem annesini görmicekmişim annesi çok fedakarmış bize karışmazmış tek evlatmış bırakamazmış benim kardeşlerim varmış bırakabilirmişim
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Ben doğru karar verdiğinizi düşünüyorum ama tam manasıyla doğruluğunu zaman gösterecek. Umarım mutlu olacağınız kararlar alırsınız...Ben kimin iş durumu neyi gerektiriyosa öyle olur dedim beğenmedi olaki karadenize tayinim çıktı sonra onun olduğu yere bir türlü gidemedim hep sorun hep kavgamı olcak dedim ordaki özel hastanede iş bulurmuşum böyle saçmalıklar
Yarın sabah onun olmadığı bi hayata uyanıcam böyle bi ilişkidense olmasın daha iyi ben onun nelerini affettim o benim için bunu yapamadı
Şuan ailemin yaşadığı şehirde hatta aynı ilçede doğup büyüdüm istanbulluyum yani ben koca şehri bırakıp heryere gitmeye mecburum niye kadınım çünkü. Benim anam babam yaşlı değil sanki hasta değiller yada olmuyolar. Neymiş onlarıda o şehire aldırırmış :))) saçma sapan şeyler. Bir erkeğin dayatmalarına kurallarına evet diyecek bir kadın değilim babam dısında. Ben fedakar olmuyorum mecbur oluyorum o fedakar oluyo benle gelirse. Yazılı kanun varmıs ya kuranı kerimde kadın kıcasına itaat etmeli diyomuş. Blof yada değil ben devam etmicem. Net oldum işine gelirse
Kesinşikle sürekli ben tek evladım diyip duruyor sanki benden on tane var. Ben kız basıma göze alıyorum ama korkak. Ben zaten aşık değildim iyikide değildim bunları göremeyip evlensem halim iyi olmayacaktı kesin. Bir keresinde bana maaşlarımızı ortak hesaba koyarız ben harçlık veririm demişti bende kartımı vermem diye kavga etmiştim buna bile kavga yaptı 5 aydır hep kavga gürültü çok bunaldım içimde hevea namına bişey kalmadı bu adam hiçbi zor günümde bana destek olmamıs düsünüyorumda babam hastanede yatarken beni aramıyosun yazmıyosun sevginden şüphe ettiriyosun hissedemiyorum diye kavga etmişti:) Bakış açısı tek kelimeyle LEŞ!
Herkes yuvadan bir gün uçar, dünyanın kanunu böyle. Tek evlat olmak veya olmamak bunu değiştirmez. Çünkü her evlat değerlidir aile için.
Ben de tek kızım ama düzenim için başka bir yerde yaşamam gerekirse yapacağım elbet. Fakat karşıma geçip birisi, sen kızsın ben erkeğim ben evden ayrılamam derse, tekmeyi vururum.
Başta üzüldüm ama düşününce bu kadar sürmesi bile hataymış sürekli beni suçluyor seven adam bunları yapmazkihakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Ben doğru karar verdiğinizi düşünüyorum ama tam manasıyla doğruluğunu zaman gösterecek. Umarım mutlu olacağınız kararlar alırsınız...
Herşeyi kendi planlıyor iki düğün yaparmış şuymuş buymuş ben düğün istemiyorum belki bana sordun mu. İnanır mısınız bir keresinde çok çocuk yapmam dedim diye ayrıldı benden sürekli fotoğraf istiyodu atmayınca hoşuna gidenlere yolla diyodu nasıl dayanmısım :/Tamam iste kadin kocasina itaat etmeli... Sen karisi degilsin ki henuz !!
O kendisine herseye evet diyecek birisini bulsun.Merhaba öncelikle iyi geceler
Marttan beri biriyle görüşüyorum benimle niyeti ciddi bende öyle
Ama sorunlar bitmedi gitti
Ben yapı olarak sert ve dik bir insanım. Yani öyle naz işve cilve bilmem
A diyorsam A derim caymam
Ama hayatımdaki kişi benim tam tersim
Duygusal sevgi sözcükleri ağızından düşmeyen bir tip
Zamanla benimle yarış içine girdi. Ben ne kadar net olduysam taviz vermediysem bu onda nasıl desem ego meselesine döndü hep bir kıyas yarış içinde benimle
Bugündür benimle kavga ediyor
O ve ailesi başka şehirde ben başka şehirdeyim
Benimde baska ilde çalışma durumum var yani istesem o ili de seçebilirim ama kadro olur mu olmaz mı belli değil
Ben anamı babamı bırakamam benim bütün düzenim burda bilmem ne bir sürü tantana
Bana en bastan beridir senin gittiğin yere gelirim diyodu ordan tayin aldırırız diyodu. Bende olaki olmadı aldıramadım dedim o zaman nolcak bi yolunu buluruz dedi yani bunun garantisi yok ki gidemeyedebilirim
Ama o illa dönme derdinde o şehire
Bugün söyledikleri ben çok dikmişim gönlünden düşmüşüm böyle yaparak bi ton laf
Az öncede kadının yeri kocasının yanıdır benim yerim beyimin yanıdır diyosan geliyosan gel gelmiyosan bitsin dedi
Ben tamamen bitirmek istiyorum artık
Olmuyoda zorluyo gibiyiz
Kopamıyoruz ama anlaşamıyoruz
Benimle yarış içine girmesinin sebebi ne bilmiyorum ama bu bizi çok yıprattı
Seviyodum onu o buna da hiç inanmadı
Kendimi çok mutsuz hissediyorum
Hafızamdan silip önüme bakıcam ve adını hiç anmıcam
Herşeye evet kocamdır diyemeyeceğim için bitti...
Kesinşikle sürekli ben tek evladım diyip duruyor sanki benden on tane var. Ben kız basıma göze alıyorum ama korkak. Ben zaten aşık değildim iyikide değildim bunları göremeyip evlensem halim iyi olmayacaktı kesin. Bir keresinde bana maaşlarımızı ortak hesaba koyarız ben harçlık veririm demişti bende kartımı vermem diye kavga etmiştim buna bile kavga yaptı 5 aydır hep kavga gürültü çok bunaldım içimde hevea namına bişey kalmadı bu adam hiçbi zor günümde bana destek olmamıs düsünüyorumda babam hastanede yatarken beni aramıyosun yazmıyosun sevginden şüphe ettiriyosun hissedemiyorum diye kavga etmişti
İyiki bitti ya gider karadenizin en güzelini yazar kafamı dinlerim en güzeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?