- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Sorun aslında tam olarak bu dediğiniz.
Kadınlara birey olarak değil birinin kardeşi, eşi, annesiyse değer verileceğini düşünüyorlar.
Kadın kavramını bütün sıfatlardan bağımsız olarak düşünmeyi öğrendiklerinde sorunlar çözülmeye başlayacak.
Böyle düşünse bile ben de birinin kardeşi ve eşiyim...Bankada çalışan insan uzaydan gelmedi ya, hepimiz insanız sonuçta. Karşımdaki benim kardeşim de olabilirdi diyebilen biri zaten bu kadar kaba davranamaz...
Hizmet sektörü inanılmaz zor, ben yapamazdım sanırım, çok kolaylıklar dilerim size.
SS kurali nedir acaba?ben de bankacıyım. 7. senem. bu süre zarfında 2 şey öğrendim; adamına göre muamele ve SS kuralı. müşterimi tanıyorsam insansa insan gibi muamele yapıyorum. yok değilse SS kuralını uyguluyorum kuzu oluyorlar bir de çok seviyorlar. tavsiyem insan olmayana insan gibi davranma. hak edene hak ettiği kadar..
Saçlarını sarıya boyat. Sarışın kadınlardan cekiniyorlar. Fonlu ol. Tirnaklarin uzun ve mumkunse kırmızı olsun. Doğa da kırmızı tehlike rengidir. Sarı saçlı kırmızı uzun tırnaklı kadınlar biraz cadoloz imajı verir. Esmer yumuşak ses tonu ile konuşan kadınlar eziklemesi daha kolay gözüküyor.Kızlar bankacıyım, her gün çeşit çeşit insanla uğraşıyorum. Tabi ki arada sıkıntılı insanlar çıkıyordu her zaman, ama son zamanlarda aşırı derecede arttı. Her gelen kadın personele saldırmak için yer arıyor. Erkeklere kimsenin ağzını açtığı yok. Aynı müşteri bana durduk yere hakaretler ederken erkek personele o kadar kibar ki ağzım açık kalıyor. Nedir bu insanların kadınlarla alıp veremediği, kadınız diye her türlü hakareti, aşağılamayı hak mı ediyoruz???
İstiyorlar ki her türlü hakareti saygısızlığı yapalım, kadın da sussun. Velev ki iki kelime söylemeye kalksın, hemen tehdit; ben bilmemkimim seni işten attırırım, meslekten olursun, şöyle böyle...
Her gün gördüğümüz kadına şiddet haberleri yetmiyor gibi bir de bu psikolojik şiddet var her yerde...
İnanın çok çabalıyorum ama dün patladım sonunda birine. Bir de herkesin içinde yapıyorlar özellikle, tüm banka duyuyor görüyor. Müdürüm erkek mesela istiyorum ki gelsin müdahale etsin, hiç kimse bulaşmak istemiyor, bunları gördükçe iyice abartıyorlar. Ve bunu yapanlar sadece erkekler değil, kadınlar da kadınlara yapıyor.
Güvenliği çağırsana sana hırsızsınız dediğinde.SS kuralı nedir? Tanıdıklarla zaten hiç sıkıntı yok, hepsi çok çok severler. Kızım diyor çoğu zaten.
Mesela dün adam geldi; bir müşteriyle konuşuyorum ki adama her ay aynı şeyleri anlatıyorum ısrarla gene soruyor, girdi araya, hesabımdan fazla para almışsınız diye, bakıyorum fazla para yok zaten olamaz da anlattım, ekstre verdim, orda işaretledim gösterdim 10 kere falan, adam hala inatla hırsızsınz paramı çaldınız diyor; tamam bana inanmıyorsanız yetkilimle konuşun ne yapamı daha dedim; üstüne işten attırma tehdidi, hakaretler, yalan dolan....Herkes durdu tiyatro gibi bizi izliyor, ağzını açan yok.
Malesef öyle bende işim geregi her türlü insanla ugrasıyorum iyiside var kötüsüde çok kaba insanlar var.eskiden takıyordum kafama şimdi takmıyorum haksızlık yapıldımı bana ister patronum olsun ister müşteri hakkımı arıyorum kendimi ezdirmiyorum.bazıları resmen stres atmaya geliyorlar bize catıp rahatlıyorlar herhalde.Kızlar bankacıyım, her gün çeşit çeşit insanla uğraşıyorum. Tabi ki arada sıkıntılı insanlar çıkıyordu her zaman, ama son zamanlarda aşırı derecede arttı. Her gelen kadın personele saldırmak için yer arıyor. Erkeklere kimsenin ağzını açtığı yok. Aynı müşteri bana durduk yere hakaretler ederken erkek personele o kadar kibar ki ağzım açık kalıyor. Nedir bu insanların kadınlarla alıp veremediği, kadınız diye her türlü hakareti, aşağılamayı hak mı ediyoruz???
İstiyorlar ki her türlü hakareti saygısızlığı yapalım, kadın da sussun. Velev ki iki kelime söylemeye kalksın, hemen tehdit; ben bilmemkimim seni işten attırırım, meslekten olursun, şöyle böyle...
Her gün gördüğümüz kadına şiddet haberleri yetmiyor gibi bir de bu psikolojik şiddet var her yerde...
Saçlarını sarıya boyat. Sarışın kadınlardan cekiniyorlar. Fonlu ol. Tirnaklarin uzun ve mumkunse kırmızı olsun. Doğa da kırmızı tehlike rengidir. Sarı saçlı kırmızı uzun tırnaklı kadınlar biraz cadoloz imajı verir. Esmer yumuşak ses tonu ile konuşan kadınlar eziklemesi daha kolay gözüküyor.
Sarışın olduğum bir dönem oldu. Özellikle fönlü oldugu zamanlar sokakta insanlar benden çekiniyordu.
Geçmiş olsun sizin bir süreciniz yok mu? Gelip sana hakaret edip edip gidebiliyor mu? Gelen müşteriyi biliyorsun zaten ismi tc si herşeyi var. Kamera kayıtları var. Bankanın insan kaynakları yetkilisi ile görüş bence. Müdürünün pasif kaldığını müdahale etmediğini böyle bir şey tekrarlanırsa hakaret eden kişi için savcılığa şikayetçi olacağını falan söyleyebilirsin. Zaten 1-2 şikayet etsen herkes kendine gelir
Güvenliği çağırsana sana hırsızsınız dediğinde.
Malesef öyle bende işim geregi her türlü insanla ugrasıyorum iyiside var kötüsüde çok kaba insanlar var.eskiden takıyordum kafama şimdi takmıyorum haksızlık yapıldımı bana ister patronum olsun ister müşteri hakkımı arıyorum kendimi ezdirmiyorum.bazıları resmen stres atmaya geliyorlar bize catıp rahatlıyorlar herhalde.
Kızlar bankacıyım, her gün çeşit çeşit insanla uğraşıyorum. Tabi ki arada sıkıntılı insanlar çıkıyordu her zaman, ama son zamanlarda aşırı derecede arttı. Her gelen kadın personele saldırmak için yer arıyor. Erkeklere kimsenin ağzını açtığı yok. Aynı müşteri bana durduk yere hakaretler ederken erkek personele o kadar kibar ki ağzım açık kalıyor. Nedir bu insanların kadınlarla alıp veremediği, kadınız diye her türlü hakareti, aşağılamayı hak mı ediyoruz???
bütün kadınlara mı böyleler yoksa size mi?
ve linç edilmeyi göze alarak soruyorum küçük bir anadolu şehrinde misiniz? kısaca çomarland.
Nerde yasıyorsunuz?
cok ozur dileyerek bir genelleme fikrimi bildirmek istiyorum..
comar olmayan bir sehirde bir sirkette calısıyorum 6 yıldır... ben ve bir bey yönetici is yapıyoruz...
o bey yönetici tam bir çomar şehrinden...adamın tavrı hareketleri herseyi bu soylediginizi destekler sekilde...bazen agzından bagrıs cagrıs küfür bile cıkıyor agzının payını veriyorum...
bu sirkette isci olarak, temizlikci olarak calısan bircok bey var hepsi buralı.. oyle kibarlar normaller ki...
ne yazıkki insanların yetistikleri buyudukleri yerler cok etkiliyor bu davranıslarını...
Kimse kimseye saygısızca davranamaz lakin şunuda kabul edelim bazı bayan personeller ciddi sinir tahrip edici oluyorlar bende genelde özellikle banka da erkek personel tercih ediyorum çünkü bankada küçük dağları ben yaratım rızkını da ben veriyorum enerjisiyle ağzının içinden tiz ses tonuyla konuşan hatunlara hep denk geldim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?